- Učlanjen(a)
- 10.11.2020
- Poena
- 75
1. WDT najbolje da napraviš sam. Čep za vino i igle za akupnukturu.
2. 58.4 ili 58.5 zavisi dali koristiš gaggia sito ili IMS
3. Bottomless isključivo radi vizuelnog aspekta, što se tiče ukusa same kafe nema neke prednosti (ali zahteva mnogo detaljniju pripremu kafe i kvalitetan mlin, u suprotnom kafe će biti svugde samo ne u šoljici). Možeš ga naći na stranim sajtovima ili kp.
Što se tiče posude za otpadnu vodu, slažem se da su je glomazno napravili, takođe imaš da naručiš napolju pliću modovanu varijantu (ja sam je uzeo i odlična je).
Ja sam naručio i imam WDT Tool 2. Deluje mi da su igle duže i tanje nego na fotogafijama. Nemam šubler da povrdim.
Radi OK, ručka deluje solidno. Igle dobiješ odvojeno i sam ih samo gurneš unutra (nigde ne piše, a nije lako pa se zapitaš se da li se ovde nešto prvo otvori
Problem je što su igle previše usko grupisane i umesto da samo prolaze i rastresaju kafu, guraju gomilicu ispred sebe. To sam rešio tako što sam stavio manji disk od plute između igala i malo ih raširio ih. Sada je sve ok.
1 nemoj zbog debljine igala, 3 je valjda za neki ručni rad.
Meni staju i šoljica i vagica (tanka) uz akrobaciju, ali dvogrlu ručku koristim samo kada delim kafu na dve (retko).
- I ja imam tamper od 58mm i nervira me, nikako da kupim veći, a sigurno hoću.
- Bottomless ručku nemoj da kupuješ dok ne uradiš ili ako ne radiš OPV mod i spustiš pritisak u aparatu. Sa fabričkih 12 bara kafa prska na sve strane koliko god dobro da pripremiš puck.
- Možeš da staviš IMS filter, čini mi se da je ukus/ekstrakcija bolja i manje je delića kafe u šoljici. Imaš na KP-u, traži "IMS sita" u pretrazi (Milan, Novi Sad), on ima i bottomless ručku (od njega sam i naručio oba).
Pazi, kupio si solid mlin, sada polako ulazis i u diminished returns vode.Mislim sve zavisi od toga koliko si spreman novca da das za koliki upgrade ili "upgrade. Mislim kako si krenuo verovatno i hoces zameniti shower screen pre ili kasnije. Hoce li distribucija vode biti bolja, hoce. Koliko, ne znam. Mozda, da razmislis umesto sita da probas da se igras sa necim ovako:Hvala vam na savetima. Imam Eureka Mignon Specialita mlin tako da bi trebalo da je dovoljno dobar, ali sa druge strane nisam uradio OPV mod za spustanje pritiska u aparatu. Dakle zakljucak da se ne kupuje botomless dok se to ne sredi?
IMS filter basket cu sigurno naruciti, a reci mi da li cu dobiti sta na kvalitetu ako zamenim i stock tus sito Gaggia Classic Pro sa IMS tus sitom.
Ako uzmem IMS filter basket koji onda tamper 58.4 ili 58.5?
Ako zameniš stock tuš i sito nećeš dobiti nešto značajno ali bi trebala da bude bolja distribucija vode na sam puck. Ja imam oboje i vizuelno jeste bolja distribucija, da primetim neke preterane benefite baš i ne.Hvala vam na savetima. Imam Eureka Mignon Specialita mlin tako da bi trebalo da je dovoljno dobar, ali sa druge strane nisam uradio OPV mod za spustanje pritiska u aparatu. Dakle zakljucak da se ne kupuje botomless dok se to ne sredi?
IMS filter basket cu sigurno naruciti, a reci mi da li cu dobiti sta na kvalitetu ako zamenim i stock tus sito Gaggia Classic Pro sa IMS tus sitom.
Ako uzmem IMS filter basket koji onda tamper 58.4 ili 58.5?
Mislim sa nema greške sa Jura ili DeLonghi. Probao sam sam kafu iz neke Jure u Espresso planet kratki nikad jaču kafu u životu nisam probao. Neka od onih što oni tamo prodaju. Bukvalno sam tikove dobio pa otišao na Kej na krug 10km 😂Koristio sam do sad Delonghi Magnifica ecam 22 110, nisam bio preterano zadovoljan kafom koju dobijam. Najviše njenom jačinom. Za dve nedelje idem u Nemačku a gledam cene i vidim da su tamo espresso aparati dosta jeftiniji. Šta mi predlažete da uzmem za nekih 700€?
Svaka cast za steam.nekako ova kao da slabije radi nego pre, bar sa pressurized.
Nećeš pokvariti pumpu tako, veća verovatnoća je da si samleo toliko sitno da se zapušila malo korpa izmedju dva zida... pre sumnjam da sam sa par groznih shotova gde je jedva sta kapalo malo naceo pumpu ... dok radi ovako bice ok, tamam da narucim zamensku![]()
Valja li čemu bar? Baš ej smešno jeftinU Lidlu od ponedeljka Aparat za pravljenje pene od mleka...
Da ne bude posle sto nisam javio![]()
Ja ci ti odgovoriti za ovo služeci se logikom. Koristis bilo koju tecnost za koju imas poverenje da "radi" posao. A limuntis je isto odlicno sredstvo koje uklanja kamenac.Da li korisitite originalne tečnosti od proizvođača aparata
Izgleda da je mleko lutrija. Uzeo u Metrou Barista mleko 2 kom, prvo pakovanje pena armirana,bukvalno ne bude mleka na dnu, a od drugog pola mleka pola pena. Ovaj Nespresso Aeroccino 3,4 koji već ide u Nespresso Citiz & Milk.PozdravUzeo sam u Lidlu aparat za pravljenje pene od nleka, medjutim nekako ne dobijam lepu penu pa ako može savet kako da bude bolja
Mozda je problem što stavljam mleko direktno iz frižidera?
Da se ne spominju "Oily beans"? Misli se na tamno pržena (dark roast) zrna.Gledam recenzije automatik espresso aparata i uglavnom se spominje da ne treba koristiti oil beans. Kako to da znam kada kupujem kafu u zrnu? Kako da znam i gde to piše na pakovanju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari