Šta je novo?

Elden Ring

Neke od stvari koje mogu da pomognu sa izgledom i ponašanjem igre:

jifjEt1.png

Ne vredi...pokušao sam svaki trik na koji sam naleteo ali se na svakih 15-a minuta igra zamrzne i izleti u desktop...
Ne mogu da igram ovako...

Na PS5 radi odlično, nema izletanja iz igre, učitava za 2-3 sekunde. Prešao sam sve Souls igre od Demons Souls do Bloodborne po barem 4 puta ali nikad ovako nisam zaglavio. Drugi bos tek, Godrick... sumanuto brz i sumanuti kombo uz hit boks kao autobus. Pomislim do mene je i ajde da probam da pomažem drugima da se uvežbam... u 20 instanci dva puta smo ga doveli do druge faze a ubili ni jednom. Bukvalno neću preći nikad posebno što pozivanje pomoći nije free. Treba ti consumable da bi video znakove... prilično tupava odluka.

Meduza nije loš summon, skreće aggro na sebe i pravi ti prilike da ga napadaš...

Neverovatno je koliko je magija OP u ovoj igri...smešno. Gledam stream gde lik igra kao sorcerer, ide okolo, pobio silne zmajeve i side-bossove, sve sa 12 Vigor i 47 Int, a još nije ni ubio Godricka...

Koristan video:

Poslednja izmena:
Neverovatno je koliko je magija OP u ovoj igri...smešno. Gledam stream gde lik igra kao sorcerer, ide okolo, pobio silne zmajeve i side-bossove, sve sa 12 Vigor i 47 Int, a još nije ni ubio Godricka...
47 int je bio neki cap za PVP u bilo kom dark soulsu jer nakon toga magija ne scale-uje vise efiskasno sa staff-om.
Normalno je da je OP sa tolikim int.
Na PS5 radi odlično, nema izletanja iz igre, učitava za 2-3 sekunde. Prešao sam sve Souls igre od Demons Souls do Bloodborne po barem 4 puta ali nikad ovako nisam zaglavio. Drugi bos tek, Godrick... sumanuto brz i sumanuti kombo uz hit boks kao autobus. Pomislim do mene je i ajde da probam da pomažem drugima da se uvežbam... u 20 instanci dva puta smo ga doveli do druge faze a ubili ni jednom. Bukvalno neću preći nikad posebno što pozivanje pomoći nije free. Treba ti consumable da bi video znakove... prilično tupava odluka.
Isto kod mene na PC-u. Stuteri se tacno javljaju kada se okrenes ka neucitanom delu mape, ali kod mene nisu toliko izrazeni kao sto sam gledao kod ljudi na yt.
Izgleda da je do brzine ssd/hdd-a. Meni je instalirana 1.0v (znaci bez onog patcha) na western digital gold 7200rpm 256mb cache hardu i stucanje je retko i ne remeti gameplay.

1645914494791.png

Meduza nije loš summon, skreće aggro na sebe i pravi ti prilike da ga napadaš...

Koristan video:

Ne možeš te summone koristiti u boss bitkama. Imam i meduzu i vukove ali se oni samo na određenim lokacijama mogu aktivirati a striktno kaže u uputstvu ne za boseve. Otišao sam na drugu lokaciju, ovde se vraćam za jedno 20 levela :) Tačno vidim da je masa likova pošla kao i ja direktno u ovaj zamak, sve osnovna oprema, level ne preko 20. Ubi ih Godrick.

Imam samo jedan problem sa igrom, ne mogu pozvati nikoga satima dok ja čim postavim znak ulazim kod ljudi u igru. Stalno izbacuje can't summon

na PS5, kakav je gameplay, tezina, grafika u odnosu na Demons Souls remake?
to je jedino sto sam intenzivnije igrao od Souls igara

Jel nalazite oružja, opremu? Ja nešto slabo, u stvari, ništa nisam našao, a obišao sam dosta lokacija.

Jel nalazite oružja, opremu? Ja nešto slabo, u stvari, ništa nisam našao, a obišao sam dosta lokacija.
Slabo i ovde. Našao sam super štit (Brass Shield) i to je to za sada. Upgrade-ujem početni mač. Sad je već na +4.

Ja kao neću da trošim kamenje na početni mač ali izgleda da ću morati da počnem, ko zna kad ću da nađem neko valjano dex oružje.

Btw jel skontao neko Ashes of war? Našao sam jedan "skill", enchantovao mač ali ne vidim nikakve efekte, tj. ništa se nije promenilo?

Poslednja izmena:
Ja kao neću da trošim kamenje na početni mač ali izgleda da ću morati da počnem, ko zna kad ću da nađem neko valjano dex oružje.

Btw jel skontao neko Ashes of war? Našao sam jedan "skill", enchantovao mač ali ne vidim nikakve efekte, tj. ništa se nije promenilo?
Specijalni napad na L2 ako gledaš kontrole PS5. Zato ti ash of war služi... menja specijalni napad.

Ja koristim Banished Knight Halberd, vrhunsko oružje. Našao sam ga u zamku Stormveil, dal je ispao od protivnika ili kao loot ne sećam se
na PS5, kakav je gameplay, tezina, grafika u odnosu na Demons Souls remake?
to je jedino sto sam intenzivnije igrao od Souls igara
Meni je teži od Demons Souls, bosevi su mnogo teži pre svega. Mounted combat je neizmerno zabavan, ne treba mnogo da se uhodaš.

Neko pomenu magiju da je OP, sad pomažem likovima da pređu bosa u Castle Morna, uđe mage i počisti ga za minut

Poslednja izmena:

Ashes of War je koristan ali ako imaš štit onda moraš da prebaciš na dvoručno držanje i aktiviraš na L2 kao što je rekao arheolog1981. Imaš npr. Ashes of War skill koji staviš na štit i onda ne moraš da prebacuješ na dvoručno kad koristiš skill na oružju.

@arheolog1981
Što se magija tiče. Mislim da je neko usput ubacio magije u Souls svet čisto da ispoštuje izbor i nije se više bavio njima. Souls univerzum je uvek bio meele orijentisana igra i čiste magije ruše imerziju. Bar meni,

Poslednja izmena:
Ashes of War je koristan ali ako imaš štit onda moraš da prebaciš na dvoručno držanje i aktiviraš na L2 kao što je rekao arheolog1981. Imaš npr. Ashes of War skill koji staviš na štit i onda ne moraš da prebacuješ na dvoručno kad koristiš skill na oružju.
To je fora, držim štit, hvala.

@arheolog1981
Što se magija tiče. Mislim da je neko usput ubacio magije u Souls svet čisto da ispoštuje izbor i nije se više bavio njima. Souls univerzum je uvek bio meele orijentisana igra i čiste magije ruše imerziju. Bar meni,
Ja imam Storm Assault Ash of War na ovoj helebardi i može da se koristi i kad je držim jednom rukom. Opasno dobar Ash

Vidim ps5 verzija radi nesto preko 40fps-a u quality modu, sto je extra. Na 30 fps-a ne mogu nikako da igram. Performace mod ocekivanih 60fps-a.

18h i granja na PS5. Level 41. Otrkrio dobar deo mape. Koristio sa YT da nadjem lokacije mapa za regije, da mi bude laske i onda nadjem rune farming i tu otrcim ispred kamena cca 40x i uradim level up i opet mi je trebalo 5 pokusaja da ubijem Margita. Dok sam skontao kad i kako da ga napadnem.
Uzeh i Metorite Staff, pa imam i magiju, ali sam samo L18 Int, sto je minimum, pa bi se valjalo upgrade-ovati.

I ne svidja mi se Stormveil Castle. Mnogo mi se vise svidja da jasem konja na otvorenom i istrazujem. Nego, ako sam otrkio put kroz one stene do iza Stormveil-a, ima li smisla da prvo igram to, pa da se onda vratim u Stormveil? Stigao sam do treceg Lost Grace-a u zamku, tamo u onoj kuli u prostoriji na prvom spratu...

Što više gledam bossove, manje mi se sviđa igra...
2/3 njih su ogromni, sa velikim AoE, uvrnutim komboima, tona HP, vrlo agresivni...za sada videh 2 boss fighta sa duplim bossovima, možda ima još neki...ne znam, Miyazaki kao da je zaboravio na čemu je izgradio karijeru, bossovi mi deluju kao da su napravljeni exkluzivno kao srednji prst igračima.

Palo mi je nešto na pamet...
Već danima igram Lost Ark i malo-malo pa mi se zamrzne igra i krahira...nisam imao pojma zašto jer sve ostalo radi lepo, uključujući i druge igre. Onda sam instalirao Elden Ring i sa njim se ponavlja isto.
Bacio sam pogled na Windows Event Viewer i našao gomilu DCOM grešaka zadnjih dana...pošto me zezaju samo ove dve igre i obe imaju EasyAntiCheat, počinjem da sumjam da je problem u EAC-u i da se ne miriše sa nečim na mom sistemu...
Pošto sam ionako planirao da instaliram 2021 verziju Windows LTSC, odradiću i to ovih dana pa ako i dalje zezaju, obrisaću obe igre i očistiti EAC sa sistema.

Što više igram sve je bolja igra, pao je i Godrick... naravno uz pomoć prijatelja :) Kakvih tajni ima po mapi, bukvalno treba zaviriti u svaki ćošak. Vidi se pečat Džordža Martina, neću da spojlujem šta i kako videćete sami :) Da, bosevi su ogromni i krajnje *******i... al to su Souls igre. DLCs za Dark Souls 3 su noćna mora, ko je ono sam prelazio svaka čast.

Open world koji nema 658 kvestova donesi mi tri cveta maka koji raste samo u ponoć na dnu reke. Bukvalno mi je igra i Vičer pokvarila, igraće se ovo dugo sa više bildova. Za tri dana sam skupio 26 sati, oči su mi ispale :D

Maritnov pečat je da su ubacili zmaja :D Šalim se nisam mnogo odmakao, valjda je doprineo nečemu sem samo imenom a i to im je uzeo kintu dok je GoT bio popularan.

Što se žalite na bossov-e? Taman su kako treba da budu, neki i prelaki.

Daleko sam ja od veštog igrača, samo znam u šta sam ušao. Npr. Margit mi je oduzeo pola sata ali osećaj kad ga pobediš je neprocenjiv. To samo Souls igre mogu da pruže.

Preporuka za sve koji prvi put igraju ovaj tip igara. Budite strpljiivi i uživajte bez spoilera, trikova sa levelovanjem i vodiča na YT jer nećemo skoro dobiti nešto slično. Jedinstvena prilika da osetite nešto drugačije u odnosu na gluposti koje štancuje Ubishit i njemu slični.

Daleko sam ja od veštog igrača, samo znam u šta sam ušao. Npr. Margit mi je oduzeo pola sata ali osećaj kad ga pobediš je neprocenjiv. To samo Souls igre mogu da pruže.

Preporuka za sve koji prvi put igraju ovaj tip igara. Budite strpljiivi i uživajte bez spoilera, trikova sa levelovanjem i vodiča na YT jer nećemo skoro dobiti nešto slično. Jedinstvena prilika da osetite nešto drugačije u odnosu na gluposti koje štancuje Ubishit i njemu slični.
Ja samo čekam nešto slobodnog vremena i krećem. Poređenja sa Breath of the Wild su me mnogo obradovala jer to što sam u toj igri doživeo nisam nigde drugde. Taj nivo slobode je toliko zarazan da nemam reči. Ako je From Software uspeo da ostvari pa makar i 50% toga siguran sam da je remek delo u pitanju.

Nego sta je. Mene witcher smarao onim ******skim questovima na svakom koraku. Odes u pub po neke informacije, njih 10 te zaskace za miniquestove.
Onda konacno napustis pub i naravno, banda od 3 slepca hoce da nauci witcher-a (poznate po svojim natprirodnim mocima) pameti.
Add/remove programs>Witcher 3>Uninstall
...i plus sam datawipe-ovao taj HDD deo, da slucajno nesto od te obominacije ne prezivi.

Kao nekom ko pre nije igrao Soulsborne igre (probao Dark Souls pre 10 godina, kad je izasao za PC, dosao do prvog bossa i samo rekao aj zdravo) Elden Ring mi je legao kao retko koja igra u poslednjih par godina. Ovaj From dizajn koji ne ukljucuje quest log, gomilu markera, i koji se bazira na free-range istrazivanju kao u BOTW mi bas odgovara. Nema mnogo kvalitetnog oruzja (nasao dva komada koja su mi bolja za build od pocetne katane) i armora (nasao par komada koji mi odgovaraju) ali je zato osecaj kada konacno nadjes nesto bolje neprocenjiv. Kada sam nasao neki knight armor u Stormveil zamku skakao sam od srece.

Gubio se po mapi desetinama sati, nekako odradio Margit, dosao do Godricka i shvatio da sam otkrio tek trecinu prve regije - Limgrave - pa onda zavrsio gomilu dungeona i bossova i nasao dosta upgrejda za healing flasks. Vratio se tipa 45. level u zamak i odradio Godricka za minut. Summoning bas pomaze sa bossovima koji dozvoljavaju to, Godrick lupao ratnika koga sam prizvao dok sam ga ja lemao sa ledja, nisam skoro ni morao da dodge rollujem i izbegavam napade. Sad sam u drugoj regiji (ona mocvara) ali se trebam vratiti u Limgrave jer mi je ostalo jos par stvari nedovrseno.

E sad, bossovi mi uglavnom za sad nisu teski zato sto sam uglavnom prebudzen kad ih stretnem. Padaju lako ali i dalje ima ponekog koji ume da namuci. Svidja mi se sto su hitboxovi odlicni pa se mogu raditi precizni rollovi i izbegavanja bez osecaja da igra vara, sto sam video na netu da ne vazi za tipa Dark Souls II. U svakom slucaju, From je napravio igru za igrace koji poseduju jedan tip strpljenja u igrama (strpljenje tokom borbe sa bossovima) ali takodje je mislio i na igrace koji imaju drugi tip (strpljenje da se nabudzite pa da onda odradite vecinu bossova za par minuta). Kao neko ko obozava da se polako budzi u RPG igrama ali, uglavnom, nema zivaca za epic boss borbe od pola sata ovu odluku maksimalno pozdravljam.

Igra je ogromna. Samo sam u Limgrave-u proveo skoro 30 sati, mogu da zamislim koliko ce mi trebati da je dovrsim. Bas mi se svidjaju tkzv. Legacy dungeons (kao Stormveil zamak) gde svaki neprijatelj moze da vas odere u par udaraca i gde se mozete gubiti satima pretrazivati svaki alternativni put, precicu, i tajne prolaze. Neverovatan level design. Ako su svi nivoi u Souls igrama kao Stormveil, mozda bih mogao i njih nekad da probam, ako ikada zavrsim Elden Ring, lol.

Imam teh. problema, kao i skoro svako ko igra na PC. Stuttering, koji bas ume biti heavy kad prelazite u novu regiju (imao sam stutter fest od jedno pet sekundi kada sam izlazio iz zamka i ulazio u mocvarni region) kao i stuttering tokom borbi sa odredjenim bossovima. Nije neigrivo ali ume zasmetati. Na srecu, imao sam samo jedan CTD za sada. Steta sto igra nema native ultrawide podrsku. Koristio bih flawless widescreen ali ne bih da igram offline. Videcemo, ako ne skinu black bars mozda i predjem na offline jer te crne crte sa strane su mi, za sada, jedina stvar koja mi zaista smeta dok igram.

Ako ste kao i ja (strpljenja za boss battles skoro bez) a ne znate da li da probate igru, probajte je. Jes teska ali ako vas ne mrzi da zavirite ispod svakog coska (svidja mi se sto je igra dizajnirana tako da bogato nagradjuje igrace koji zagledaju ispod svakog kamena) mozete se bez problema dovoljno levelovati (i sebe a i oruzje) da bossovi ne budu toliko problem. U svakom slucaju, fantasticna igra, vrv GoTY za 2022. Zaista ne znam koji naslov moze da je ugrozi.

Nazad
Vrh Dno