Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Bolje i on nego one prepelice što trepću u ekran. Mahom se svima sve svodi na isto u recenzijama, nema tu mnogo novina.
True, ali najveći problem je što u recenzijama sve više njih pokušava da budu pajci koji će se zbog svog "stila" dopasti onima koji ih gledaju a sve je manje stručnih i nepristrasnih koji će jasno izneti prednosti i pre svega mane i nedostatke sredstva za koje rade recenziju.

Sve je to za široke narodne mase i klikove kako bi oni imaju i dalje publiku. Uzmimo za primer Juraja Šebalja za auto. Kada bismo imali nekog sličnog za telefone, potpuna novina, no šta je tu je.

Upravo su me zvali iz A1, otkazao sam rezervaciju. Traže mi da uplatim 55400 din avansa, plus ceo iznos za telefon u iznosu od 99400 din, uz tarifu NEO NEO MAX. Tako da sam ga uzeo u mts-u uz omoriku 3 koju koristi sestra, a u A1 ostajem na NEO NEO max po ceni od 2000 mesečno. Kao imam slab izveštaj iz kreditnog biroa, a do sada sam uzeo samo dva kredita od 100 hiljada koje sam otplatio na vreme. U mts-u sam uzeo iphone 13pm u oktobru bez problema, godinama uzimam u mts-u telefone.

Ima na oglasima na KP Ultra sa snap-om za 1600 evropskih novčanica.
Dam mu 750 evra i ako prihvati u prvih 10 minuta dobice na poklon McLaren kacket sa sajma automobila 2009e godine(malo noseno, rok dostave kacketa do kraja juna 2022e-posto ce mi trebati vremena da ga nadjem).
Ja uradio preorder crne ultre pa nek ide život
Ja mislim da samo sa takvim pristupom i moze da se preorderuje s22 ultra :ROFLMAO:
Nek te dobro sluzi :)

Ja već skoro 2 godine gledao na šta preći, ali me apsolutno ništa nije odvuklo od Huawei Mate 20 Proa.
Kada sam video da su opet vratili Notoliki format nekom telefonu, posle nećkanja oko boje poručim i ja u sredu za početak beli, međutim ostao je Amazonu samo 8/128, pa ću njega testirati par nedelja i onda verujem zameniti za 12/256...taman da vidim da li mi i bela boja odgovara, a i da Amazon vrati jače modele na lager. Nigde nisam uspeo uloviti uživo beli, da vidim da li će mi smetati beli rub iznad i ispod ekrana.

Ne znam da li ste gledali , ali dosta ljudi se zali na stabilizaciju kod Exynos modela Ultre u odnosu na Snapdragon. Takodje, pojavljuju se neke linije na ekranu... Valjda ce biti neki update...

Ja već skoro 2 godine gledao na šta preći, ali me apsolutno ništa nije odvuklo od Huawei Mate 20 Proa.
Kada sam video da su opet vratili Notoliki format nekom telefonu, posle nećkanja oko boje poručim i ja u sredu za početak beli, međutim ostao je Amazonu samo 8/128, pa ću njega testirati par nedelja i onda verujem zameniti za 12/256...taman da vidim da li mi i bela boja odgovara, a i da Amazon vrati jače modele na lager. Nigde nisam uspeo uloviti uživo beli, da vidim da li će mi smetati beli rub iznad i ispod ekrana.
Ja sam videla uzivo S22+ beli u Uscu, lepa je boja, neka biserno bela. Ali sam ja na kraju porucila zeleni 🙂

Честитам на качкету🧢
А и да те лепо телефон служи😀
Ma kakav kačket, danas naručio...

Kao što rekoh čak i da su davali punjač a ne kačket ne pada mi na pamet da samo zbog toga instaliram Instagram i FB i da otvaram nalog na njima...

Inače hvala na želji...

E zbog ovog sam napustio Samsung i Android. Mislim da su razliku u kameri napravili jos jedne godine gdje je snapdragon verzija imal Sony senzor, a Exynos ne sjecam se koji. Da li bi s10 ili note 8 (oba sam imao), ne sjecam se. Ovo je po meni cista prevara. I tad su ljudi cekali azuriranje, ali je anandtech stranica do pojedinosti razjasnila sve, kad ono senzori razliciti. Ne hejtujem niti ista, telefon izgleda brutalno i bolji je u skoro svim segmentima sto se tice kamere od konkurencije, ali ovo je kriminalno sta rade. Ali vidim da im prolazi i dalje. Ako bude softverski onda ok, ali ako je drugi senzor (prednja kamera/zadnje kamere) e onda stvarno…

Evo linije ove sto je neko spomenuo iznad:

Poslednja izmena:
Meni je konacno stigao mejl da mogu svoj stari Samsung da prilozim zarad umanjenja cene pod ovim uslovom:
**Uz navedene pogodnosti od 15.000 dinara dobićeš dodatno i otkupnu vrednost starog telefona kada ga doneseš kod Samsung ovlašćenog otkupnog partnera sa liste.

Da li ovo znaci, ako porucujem od Gi******a (posto su oni na listi a imaju prodavnicu u Krusevcu) kod njih nosim fon na procenu i umanjenje cene ili ga moram nositi u BG u Gi*****n ili kako vec???

Meni je konacno stigao mejl da mogu svoj stari Samsung da prilozim zarad umanjenja cene pod ovim uslovom:

Da li ovo znaci, ako porucujem od Gi******a (posto su oni na listi a imaju prodavnicu u Krusevcu) kod njih nosim fon na procenu i umanjenje cene ili ga moram nositi u BG u Gi*****n ili kako vec???
Evo, ovde imas informacije. Jedini otkupni partner je promobi.
A, evo ga i sajt koliko ce da ti daju para ako je ganc: https://www.samsung-trade-in.com/rs
Mislim da si specificno lud, ako uzmes da radis to, jer npr. s20 vrednuju 150 evra. Note 10 plus isto tako nesto. Starije telefone, note 8 ili slicno vrednuju 1 dinar...
Imas objasnjeno sve kako ide procedura, ti kupis ovo, pa nosis u promobi na procenu, pa biras jel hoces kes ili na racun, ali to valjda ide posle kupovine, tako neka prica.

E zbog ovog sam napustio Samsung i Android. Mislim da su razliku u kameri napravili jos jedne godine gdje je snapdragon verzija imal Sony senzor, a Exynos ne sjecam se koji. Da li bi s10 ili note 8 (oba sam imao), ne sjecam se. Ovo je po meni cista prevara. I tad su ljudi cekali azuriranje, ali je anandtech stranica do pojedinosti razjasnila sve, kad ono senzori razliciti. Ne hejtujem niti ista, telefon izgleda brutalno i bolji je u skoro svim segmentima sto se tice kamere od konkurencije, ali ovo je kriminalno sta rade. Ali vidim da im prolazi i dalje. Ako bude softverski onda ok, ali ako je drugi senzor (prednja kamera/zadnje kamere) e onda stvarno…

Evo linije ove sto je neko spomenuo iznad:

Pa ja to govorim sve vreme...i nije to na jednoj seriji nego na gotovo svakoj od s4 pa nadalje! Ljudi mislie da je snap bolji samo po pitanju autonomije ili signala ali celokupna priča je daleko složenija. Bukvalno dva različita telefona sa istim imenom!

Evo, ovde imas informacije. Jedini otkupni partner je promobi.
A, evo ga i sajt koliko ce da ti daju para ako je ganc: https://www.samsung-trade-in.com/rs
Mislim da si specificno lud, ako uzmes da radis to, jer npr. s20 vrednuju 150 evra. Note 10 plus isto tako nesto. Starije telefone, note 8 ili slicno vrednuju 1 dinar...
Imas objasnjeno sve kako ide procedura, ti kupis ovo, pa nosis u promobi na procenu, pa biras jel hoces kes ili na racun, ali to valjda ide posle kupovine, tako neka prica.
More, m***cu im pokvarenu. Ovo umanjenje prevazilazi svaku pokvarenu maštu...

Pa ja to govorim sve vreme...i nije to na jednoj seriji nego na gotovo svakoj od s4 pa nadalje! Ljudi mislie da je snap bolji samo po pitanju autonomije ili signala ali celokupna priča je daleko složenija. Bukvalno dva različita telefona sa istim imenom!
Vidim da s22 ultra ima iste senzore. Moze biti da je softverski ili je stvarno ovaj exynos inferioran. Ali prosle godine je exy izdominirao nad snapom.😂

Na ovom testu videh da su jako slični, razlike su minorne. Najbolje bi bilo da je snap jedini za sva tržišta, ali kada nije tako šta da se radi. Po meni, kupovina snapa kod nas bez garnacije za uređaj koji košta 1300 evra je ludost. Meni lično je garancija jako bitna za svaki uređaj, stoga nikada ne bih kupio flagship koji nema validnu garanciju.

Nosiš u ProMobi, ali iskreno zaboravi na to, prodaj svoj uređja na oglasima. Smešne su cene koje nude i čist su bezobrazluk.

Za divno cudo kako su svi prosle nedelje popljuvali ovu seriju,a za nedelju dana koliko je njih porucilo uredjaje. Prosto neverovatno,a kod nas jos nije isporuka krenula. Svake godine ista prica i pred kraj godine prica ce se svoditi kao i svake godine po pitanju najboljeg uredjaja u Android svetu.

Sada i zvanicno. Ultra je do sada pogodjena sa najvecim nedostacima u kompletnoj seriji. Samog pocetka marta ocekuje se veliko azuriranje (cca 2.5gb) ☺️

Niko nije pljuvao bez razloga. Svaka sitnica smeta ako nije na najvišem nivou, a cena jeste na najvišem nivou. S22 Ultra, Z Fold 3 i iPhone 13 Pro Max su trenutno najskuplji uređaji i najbolji uređaji koje novac može da kupi, stoga kada se daje 1000 + evra za telefon, opravdana je kritika.

Nema sumnje da je S22 Ultra telefon godine, kinezi mogi da izbace i svemirski brod, ali im softver neće biti ni bilzu OneUI i zato je S22 Ultra najkompletniji u Androdi sveti. Ali Samsung ima propusta koje mora brzo da adresira ako želi da održi status koji ima.

Niko nije pljuvao bez razloga. Svaka sitnica smeta ako nije na najvišem nivou, a cena jeste na najvišem nivou. S22 Ultra, Z Fold 3 i iPhone 13 Pro Max su trenutno najskuplji uređaji i najbolji uređaji koje novac može da kupi, stoga kada se daje 1000 + evra za telefon, opravdana je kritika.

Nema sumnje da je S22 Ultra telefon godine, kinezi mogi da izbace i svemirski brod, ali im softver neće biti ni bilzu OneUI i zato je S22 Ultra najkompletniji u Androdi sveti. Ali Samsung ima propusta koje mora brzo da adresira ako želi da održi status koji ima.
Ali to im se desava vec xx godina. Izbacuju uredjaje sa nedostacima. Pa nisam kod drugih vidio da su bas ovakve stvari prisutne. Ili im je kontrola kvaliteta 0 ili ih je briga sta ce biti pa se onda bore sa zakrpama i azuriranjima.

A ovi sto pisu jedno te isto, pljujes pa narucis su mi najjaci. Pa nije ovo pljuvanje, vec za taj novac mora biti sve top, a ne da se onako nesto desava sa kamerom ili otkljucavanjem i pojavom rozih linija. Jedne od osnovnih funkcija danas i to sve je prisutno odmah po kupovini uredjaja, a nije nesto sto se pojavilo nakon par mjeseci ili nesto sto ti ne smeta pa kad dodje zakrpa dodje. To je poenta. Velika vecina pojma nema o ovim razlikama i uzece ga jer eto moze im se.

Ali od nas sa foruma ko se iole razumije u tehnologiju je stvarno blentav ako naruci uredjaj sa ovakvim nedostacima. Vise se kupcima Apple i onima sto ga brane kao sveto slovo nema sta ni zamjeriti realno. Sad je Samsung pun bagova, skuplji od konkurencije u startu, ali svi zivi ga uzimaju i to je sve ok i normalno. 😂

@NemanjaZ88 minorne razlike kazes? E o ovome pricam. Zamisli uzmes Bmw u Njemackoj i kod nas. Njihov model jeftiniji, ima 20ks vise, a ti platis skuplje, ima 20ks manje. I sta bi ti rekao na to? Da je sve ok? Razumijem da nismo svi isti, ali sto je previse da se *****.. previse je.

Vrh Dno