Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Obzirom da je kamera akana sat vremena (mada nemamo pojma šta i koliko tačno je rađeno), ovo uopšte nije loš rezz. Po ikonama bi rekao da je ovo Snapdragon.

Jeste 1h kamera koriscena, ali opet 4h sota premalo, bruka da ne kazem.
@Note10 s21u je vec druga stvar, imao je dosta poboljsanja od s20u i zasluzeno je bio tel godine.

Joj,kako dobro 4h sota ,pa sta god da je radio ne sme tekefon koji kosta 1300e u preorderu da izvlaci samo 4 sata,ovo je sramota i da ne bude da pljujem sansung,s21u je bio stvarno vrhunski aparat i jako stvari stoje vraticu se na isti. Nece oni moci mnogo da ispeglaju ovo,videcemo

^ peglanja će biti naprednih 6 meseci sigurno. Po meni je neshvatljivo da AOD potroši za dan 10% baterije na S21U a jedan Xiaomi 0.5%. To mi je pokazivao @zoreli_ dok je imao Xiaomi Poco f3 i sada na S21U.

^ to bi bilo najbolje, malo je dva igrača na tržištu. Dok je Huawei bio stalo je gurao Samsung i Apple da i oni imaju nekih inovacija. Sada bukvalno izlaze isti telefoni sam malim razlikama

Kako znas da ce biti telefon godine? Odakle ti to?
Pa 'ajde sad objektivno, koji će to smartfon biti bolji/kompletniji od S22 Ultra u 2022. godini? Huawei je bio ozbiljan konkurent u fablet klasi ali je iz poznatih razloga praktično ispao iz trke.
Ne kažem da će S22U biti drastično bolji uređaj od ostalih ali ponovo će biti taman toliko kompletniji i unikatniji od ostatka ponude, da će moći da se kaže da je najbolji u klasi. Ok, novi iP Pro Max će biti standardno brutalan ali ipak cilja malo drugačiji profil korisnika. Samsung već 10 godina dominira u toj fablet klasi, nekada sa Note, sada sa ovim hibridom Galaxy S/Note, odnosno preimenovanim Note modelom.

E sad, uopšte ne sumnjam da će S22 i S22+ imati veoma ozbiljnu konkurenciju, npr. očekujem da će novi iPhone/Pro, Pixel, OnePlus i Sony 1 i 5 MK4 biti malo bolji od oba.

Poslednja izmena:
Ne znam kako vam nije jasno da je prioritet Samsunga postao foldable uređaj. Znači jedine i prave inovacije se mogu od sada očekivati prvo u fold i flip seriji.
I pored toga ove godine ni jedan telefon neće u android svetu biti bolji od Galaxy, možda eventualno novi pixel sa tensor2

Fold i Flip su Samsungov test poligon za inovacije, i vid pripreme da ponovo izdominiraju kada korisnici budu masovno prelazili na takve uređaje.
Ali, sve to je i dalje na neki način u test fazi, i za većinu je S22U (Note) praktičniji i bolji uređaj. Da ne navodim koliko su stari Note korisnici navučeni na te Samsungove modele, npr. moj zet je promenio brdo telefona ''iz hobija'' ali mu je Galaxy Note (poslednje generacije ili ex) uvek primarni uređaj. Nije nekakav Samsung fanboj, jednostavno mu je potreban moćan smartfon kao što je Note, ili sada S22U. Takve korisnike ne interesuje da li telefon X ima 15.27% bolju autonomiju, da li se model Y malo manje greje, baca bolje skorove u sintetici itd, njima je bitno da imaju kompletan uređaj kao što je Note i sve prednosti koje isti nudi, i na koje su navikli.

S22/S22+ će imati ozbiljnu konkurenciju ove godine i to je dobro. Ali je jasno da će svi ti telefoni (osim iPhone modela) imati čipsetove koji nisu baš sjajni.

Poslednja izmena:
Pa 'ajde sad objektivno, koji će to smartfon biti bolji/kompletniji od S22 Ultra u 2022. godini? Huawei je bio ozbiljan konkurent u fablet klasi ali je iz poznatih razloga praktično ispao iz trke.
Ne kažem da će S22U biti drastično bolji uređaj od ostalih ali ponovo će biti taman toliko kompletniji i unikatniji od ostatka ponude, da će moći da se kaže da je najbolji u klasi. Ok, novi iP Pro Max će biti standardno brutalan ali ipak cilja malo drugačiji profil korisnika. Samsung već 10 godina dominira u toj fablet klasi, nekada sa Note, sada sa ovim hibridom Galaxy S/Note, odnosno preimenovanim Note modelom.

E sad, uopšte ne sumnjam da će S22 i S22+ imati veoma ozbiljnu konkurenciju, npr. očekujem da će novi iPhone/Pro, Pixel, OnePlus i Sony 1 i 5 MK4 biti malo bolji od oba.

Koja crna kompletnost ako mu je sot 3-4h? Pa kompletniji je a52s za 300e

Tom ''šaomiboi'' logikom je Sandero na benzin+TNG kompletniji od XC90, jer prelazi više km sa punim rezervoarima.

Ma da, ni 2h famoznog SOT-a ne može da izbaci, rekao neki Pakistanac sa YT 🤡

Mora dosta da se pegla softver da bi bio u izboru za tel godine, a plus treba da izadje jos dosta tel.
Jel moze neko negde da iskopa koja zastita je na socivima kamera, ovo bas puca lagano?
Edit: huawei nema sanse da se vrati, ubili su ga google servisi, a da je nastavio normalno (sa google servisima) sahranio bi samsung i ostale android tel.

Poslednja izmena:
Verovatno je problem u samom dizajnu kamera, a ne u samom staklu. Nekako su izložene ovako više.

Makar smo na vreme saznali da mali ima krš bateriju, slično s21 u prošloj godini.
PhoneArena rezultati, exynos. Prva kolona koja ima info je browsing test, druga YouTube a poslednja igrica.
Zanimljivo da s22 ultra po ovoj tabeli treje ravno duplo duže u gejmingu od s21u.

Prilozi

• Screenshot_20220218-012539.png
    Screenshot_20220218-012539.png
    295.1 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Tom ''šaomiboi'' logikom je Sandero na benzin+TNG kompletniji od XC90, jer prelazi više km sa punim rezervoarima.

Ma da, ni 2h famoznog SOT-a ne može da izbaci, rekao neki Pakistanac sa YT 🤡
Shaomi nisam nikada koristio. A52s sam imao prilike da ga malo isprobam i poredim sa s21u i on jeste za tu cenu kompletan uredjaj. Kompletna je i ultra22 za 800-900 e, a ne po ceni 1500e ili koliko vec. Za te pare jedini ozbiljan uredjaj je 13 pro max. I ovo pisem kao dugogodisnji korisnik s serije samsunga. Iskreno se nadam da ce ljudi izbojkovati ovaj model, pa da nam Samsung ponudi zaista ozbiljan uredjaj sledece godine, umesto sto trose novac na marketing koji treba da nas ubedi da su olovka i kockasti oblik inovacija.

@joca89 ima i toga, ali opet i pored toga lose deluje.
@fkloznica trebao si da dodas i s21u ovde, mada dok ne stignu ovde na forum nema "vajde" od ovog.
Meni je zanimljivo da je meni na s21u baterija odlicna, jeste da je tel naucio kako ga koristim, ali tel kako vise koristim sve je bolja baterija.

Poslednja izmena:
Imaš i s21u. Ali nisam mogao ss da odradim :) faktički noviji ima za nijansu lošiji bateriju u ovim njihovim testovima u svemu sem u gejmingu.

Znam da ima, nego ga nema na ss 😄
@msi993 ti izgleda jos ne znas ko je samsung. Ponudice da ne kazem sta.
Jedino je dobro sto treba da stigne ogroman update za sve ako je verovati samsungu, ako ne srecno im bilo.

Gledam ovaj 3d gaming test na phonearena i dosta je tu nelogičnosti.
Hajde da se nadamo da su nešto ozbiljno usr.li sa softverom, ja ne vidim šta drugo može biti.
Ipak, i pored toga ne očekujem više od 20% poboljšanja u radnjama koje se ne odnose na gaming.

Da ne pričamo što je još veća bruka da softver nisu ispeglali do sada, čemu da se nadamo kada budu puštali A16 update na njemu za 3 godine.

Kada sam uzeo S21 Ultra,drugog februara,secam se kao da je juce bilo,do marta meseca,pustili su dve velike nadogradnje koje su ispravile sve greske i oko kamere,baterije. Sacekajmo da pored testnog One IU 4.1 koja debituje sa S22 serijom ispeglaju.

Ovo je Samsungu prilika da opet privole Note korisnike,ne mogu da zamislim da nesto zeznu sada,pa da ne unaprede trajanje baterije na samom telefonu. Ovo je njihov kambek Note serije. Potrudice se. Najnovija je verzija softvera,za sada samo poznati jutjuberi i developeri imaju pristup uredjaju. Kada sve to krene kroz siroku narodnu masu,ispeglace oni to sve. Znaju oni sta rade. Sada im je jedinstvena prilika da ozive Note seriju

Sve ce oni do aprila da ispeglaju. A onda cemo svi "******* da polizemo" da se tako izrazim i bacimo jos po par stotina € u vatru. Posebno mi sa s21u..

Čitajući stranske forume i šta se sve ovde pripoveda, izgleda da će na S22 (nakon masovne prodaje) brzo da rokne cena na niže... (hardly wait) (bolje da kupim s22 nego li pixel 5 ili 11 pro kog više nema novog a preferiram fon manjih dimenzija)

Nazad
Vrh Dno