Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Sta su to tigrovi Bogu zgresili, pa ih svi redom sprdaju. Pocev od ovih ekonomskih tigrova po Srbiji, pa do ovih samsungovih :D

Ne znam kako bih nazvao kupovinu ovih uredjaja u preorderu. Da li hrabrost ili ludost... Treba sacekati kome je do novog uredjaja. Mnogo je para za telefon koji za sada pokazuje tendenciju da je nekih 30 posto na papiru slabiji od zmaja, da mu je baterija slabija u odnosu na proslogodisnji model i da posle prvog pada moze otici staklo na kameri.

Ovo testiranje na pad o beton je teška glupost. Sve zavisi od ugla pada, kamenčića i slično. Meni je ispao telefon kroz prozor kola u pokretu bez napuklog stakla, a drugu je ispao sa krila u kafiću i izlomio se kao da je pao sa trećeg sprata. Tako da zavisi sve od slučaja do slučaja, odnosno koliko je neko baksuz :)
Ono zbog čega razmišljam da povučen preorder je to da sam skontao da u telefonu imam karticu od 256, skoro punu, i 128 interne memorije, skoro pune... A S22U nema SD slot.
Izgleda da će pasti brisanje fotografija, ili povlačenje preordera

Ali ono sto jeste cinjenica je da, ovaj kamera modul kod S22U, je jako lose dizajniran i osim prasine koja ce se skupljati izmedju kamera ne daj boze nekom da telefon padne na tu stranu :) ...

Ovo testiranje na pad o beton je teška glupost. Sve zavisi od ugla pada, kamenčića i slično. Meni je ispao telefon kroz prozor kola u pokretu bez napuklog stakla, a drugu je ispao sa krila u kafiću i izlomio se kao da je pao sa trećeg sprata. Tako da zavisi sve od slučaja do slučaja, odnosno koliko je neko baksuz :)
Ono zbog čega razmišljam da povučen preorder je to da sam skontao da u telefonu imam karticu od 256, skoro punu, i 128 interne memorije, skoro pune... A S22U nema SD slot.
Izgleda da će pasti brisanje fotografija, ili povlačenje preordera
Možeš da uzmeš i neki family office paket sa one drive od 1tb 😉

Mene interesuje zašto smo sada i od Samsungs poslednja rupa na svirali?! Zašto ceo svet 25. dobija, a mi 10. marta?!

Mene interesuje zašto smo sada i od Samsungs poslednja rupa na svirali?! Zašto ceo svet 25. dobija, a mi 10. marta?!
Šta je to čudno, dobro da smo dobili sa 12gb a ne sa 8gb kao što je bilo sa N20U

Onda uzmi sa 512gb.
@sarulja91 valjda prva tura dobija 25., a ko sad narucuje dobice uredjaj 10. ili 11. marta, tako su mi rekli u a1, a tako je sigurno i kod druga dva operatera.
@dule2303 ovo je odlicno, samo sto ovoga nema kod nas.

@Stefan1995, meni rekoše i u Samsung store i kod operatera da stižu 11. marta 2022. godine. Ja sam izvršio preorder prvog dana, ali opet neće stići pre 11. marta 2022. godine.

Znaci slagala je devojka koja je radila, ipak svi dobijaju 11.marta. Mesec dana se ceka, pfff iskreno mnogo vremena. Makar ce da isprave sve greske do tad, ali opet mnogo se ceka.
@dule2303 znam, klasika, kao i uvek.

Poigrah se malo sinoc sa S22U. Sve je vec receno, ko ima S21U smatram da nema potrebe razmatrati ovaj model. S druge strane, kome je olovka bitna - samo napred. Mada bih i u tom slucaju pre isao na N20U, SD verzija i vozi.
Sto se tice dizajna, subjektivna stvar. Meni licno je dosta lepsa kompletna S21 serija, kao i obican S22 i Plus model.

Danas su mi potvrdili (telefonskim razgovorom) iz A1 da počinju sa isporukom S22 serije telefona 15.03.2022. definitivno, ovo je za nas koji nemamo nikakvu ''varijantu'' - redovna rezervacija (preko web-a) - pa sada kako kome stigne.
Samsung S21 Ultra je inače kod većine profesionalnih ''testera'' i recenzenata koji se bave mobilnim telefonima proglašen kao najbolje zaokružen sa specifikacijama telefon za 2021. godinu htela to većina da prizna ili ne to je praksi tako(pisao sam u temi S21 o ovome sa navedenim linkovima, koga interesuje neka pogleda), tako da je najbolje da ljudi sami istraže i pročitaju i na kraju odluče, prošle godine je bila polemika za S21 Ultra kako se ''greje'' moj model ni jednog momenta nije imao takav manu, ove godine se unapred pokušava sa pričom kako će biti problema sa baterijom - to niko ne može da tvrdi, ako i bude naravno da će biti firmware peglanja, možda nije veliko unapređenje u % u odnosu na prošlu godinu ali je potpuno drugi telefon, nema više Note serije sada je sve u jednom modelu, i naravno da će biti proglašen za telefon 2022. godine, svidelo se to nekima ili ne,

Gledajući razne rivjue zaključak je da ko je fan Note serije bolje da uzme Note 20 Ultra Snapdragon (ima ga kod nas na oglasima) a ko je fan S serije S21 Ultra za masu manje para uz minimalne razlike u odnosu na S22U. Imao sam oba i bio skroz zadovoljan. Koliko god tražio izgovor da ga kupim S22U ne mogu da ga nađem :)

Ne samo da Snap i ovaj put kida Exy, nego se bori da sustigne S21!

Zato cemo ga samo i mi dobiti jos ako modem nije dobar eto reprize 990
Mene definitivno samo izgled jos uvek vuce da ga porucim i nista vise

Ne samo da Snap i ovaj put kida Exy, nego se bori da sustigne S21!

Svemocni amd gpu, zato nista nije ni bilo na prezentaciji vezano za exynos 2200.
Jeste da ne igram igrice, ali ovo je bas lose i bukvalno kao da nema razlike u odnosu na proslogodisnji proc.
Jedino je dobro sto kod nas dolazi 12/ 256gb, u slucaju da poboljsaju gpu.

Jel Ultra znacajno bolji od S22+? Baterija je malo jaca, pretpostavljam da je i kamera malo bolja, olovka mi nije narocito bitna, tako da se razmisljam koji da uzmem od ova 2. Volim i S i Note seriju. Imala sam S9, trenutno imam Note 10, vreme je za upgrade. Plasim se da mi Ultra ne bude mnogo veliki, S22+ je za nijansu manji, al sto se tice S22 serije Ultra mi se najvise svidja sto se tice dizajna, plus volim edge ekran.

Bugarski A1 daje i punjac uz fon i sluske

Baš sada pročitah tu vest na GSMareni. Neki već dobijaju S22 Ultra, a pri tome odmah dobiju i sluške i punjač. A mi em što moramo da čekamo mart, em što sluške stižu krajeme aprila, a za punjač treba izdvojiti 50 evra.

Sacekaj da se vidi sta se desava sa ovim Exynos procesorima ovo nista ne deluje dobro po nas kupce...Preorderovao sam S22+ i nisam siguran sta mi je ciniti
Sestra je preorderovala Ultra model, a ja nikako da se odlucim koji cu, a i citam forum i recenzije svaki dan, vidim da nisu bas najbolji komentari, pa nisam pametna sta da radim. Razmisljala sam se za S21 seriju, al s obzirom da nije velika razlika u cenama u odnosu na S22, onda bolje da uzmem noviji model.

Danas su mi potvrdili (telefonskim razgovorom) iz A1 da počinju sa isporukom S22 serije telefona 15.03.2022. definitivno, ovo je za nas koji nemamo nikakvu ''varijantu'' - redovna rezervacija (preko web-a) - pa sada kako kome stigne.
Samsung S21 Ultra je inače kod većine profesionalnih ''testera'' i recenzenata koji se bave mobilnim telefonima proglašen kao najbolje zaokružen sa specifikacijama telefon za 2021. godinu htela to većina da prizna ili ne to je praksi tako(pisao sam u temi S21 o ovome sa navedenim linkovima, koga interesuje neka pogleda), tako da je najbolje da ljudi sami istraže i pročitaju i na kraju odluče, prošle godine je bila polemika za S21 Ultra kako se ''greje'' moj model ni jednog momenta nije imao takav manu, ove godine se unapred pokušava sa pričom kako će biti problema sa baterijom - to niko ne može da tvrdi, ako i bude naravno da će biti firmware peglanja, možda nije veliko unapređenje u % u odnosu na prošlu godinu ali je potpuno drugi telefon, nema više Note serije sada je sve u jednom modelu, i naravno da će biti proglašen za telefon 2022. godine, svidelo se to nekima ili ne,

Baš se sećam one epske kuknjave na S21 temi pred početak prodaje, pogotovo od strane Huawei fanova :)

Na kraju zasluženo telefon godine, kao što će to biti i S22U verovatno.

Nema jačih tema na forumu od Samsung flagship telefona.

I sada već propast, sklanjaju se deca i žene u kuću od ultre 😂

Svake godine se nekako iznova nadam da će sony da se probudi i da izdominira kao nikad niko ranije...ali džaba. Od kako je Huawei potonuo svi redom postaju majstori davanja na kašičicu.

Što se exynosa tiče, rekao sam još odavno da se ne nadate ničemu posebnom...sad kad vidim da je novi 2200 5-7% bolji u cpu i 15-20% u gpu segmentu, vidim da je i gore nego što sam mislio da će da bude 🙄😔🤪

A u praksi apsilutno nista bolji na zalost a gledao sam par recenzija i niko nije uspeo da 8zvucr preko 5hvsota osum ovih placenika. Svi su izmedju 4-5h sto je apsolutna smejurija i koliko god da ga peglaju nece to biti mnogo bolje ali hajde da sacekamo malo da neko ovde uzme samo da be bude da svaki ciga svohmg konja hvali

Kako znas da ce biti telefon godine? Odakle ti to?
Isti lom je bio na forumu i pre izlaska s21U pa ispade telefon godine. Svi koji su ga "imali" u prodavnici na 10min ili gledali YT recenzije su školovali sav narod ovde da od S21U nema ni.... da se ne izražavam... 😄 Ne interesuje me telefon uopšte, samo pratim teme i sećam se identične situacije od pre godinu dana, a onda ga svi naruče i čim stigne odjednom sve dobije epske SOT i Antutu razmere pa prodaju slušalice pa onda telefon bude još i bolji. 😁

Mislim da neće biti većih razlika u bateriji exynos na s21 vs s22 serija, što je katastrofa za mali s22.
Najbolja stvar je ovde što je Samsung slagao za ekrane na s22 i s22+ umesto da idu do 10hz isti su kao prošle godine :)

Vrh Dno