Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@

ivoludilo

Ne znam šta da ti kažem, imam sličnu pošiljku. Ja mislim da je krenula iz LT, a da li je stigla nisam siguran. Na Aliju je obeleženo kao da je stigla u SRB.

Prilozi

• status.jpg
    status.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 121
Je li UF....SG reguralan način dostave za Srbiju? Znam da je Singapur bio super brz pre, ali odavno ga nisam viđao.

Nije to skenirano u Srbiji. To je još u LT. Pošte razmenjuju podatke o pošiljkama zato se vidi kod nas.

Ok ja sam mislio da je Litvansku poštu prošao jer su mu menjali kod još pre par dana i promenili status da je napustio tranzitnu zemlju

Prilozi

• Screenshot_2022-02-14-14-17-23-366_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2022-02-14-14-17-23-366_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 60
LT.jpg

LT-2132NM - Vilnius Logistics Center

Imate gomilu primera i objasnjenja na prethodnih 10-ak strana.

@ dzokar

I Ux...SG su pominjane , ako i stignu najcesce veoma mnogo kasne.

lplt.jpg

I ovo je objasnjeno vec par puta - Narocito mozete biti zbunjeni ako pratite SunYou LPxxxx kod

A few days ago I got Cainiao Super Economy to be sent via Hungary (UA...HU) instead of Latvia (UB...LV). That was unexpected. After some research, I figured out there are 2 Cainiao Super Economy types - see the attached screenshot. According to my gathered data of 30-35 orders since I moved to Serbia, Cainiao Super Economy Global is more predictable and sends only to Latvia so far. Pricewise it follows no logic at all - Aliexpress saver and Cainiao Super Economy might have higher delivery fee sometimes and vice versa.
Hungary turned out to be nightmarish for me - a few parcels of 60+ days in transit have status "ready to be picked up at local office" but they are not there still...

It was not scanned in Serbia. It’s still in LT. Post offices exchange data on shipments, so it can be seen with us.
I can only guess. But according to timeline, this status comes a few hrs/days after the parcel was sent abroad from Lithuania and right before its arrival in Serbia.

Prilozi

• Clipboard01.png
    Clipboard01.png
    9.9 KB · Pregleda: 48
Da li ove UA HU pošiljke zaista imaju tačno praćenje, tj. da li je "Arrive at local delivery office" tačno? Vidim da mnogo disputea odbijaju zbog toga iako pošiljka nije isporučena.

Je li UF....SG reguralan način dostave za Srbiju? Znam da je Singapur bio super brz pre, ali odavno ga nisam viđao.

Eto pa vidi koliko je regularan, uglavnom stize..

Meni je inace prvi put danas stigla otvorena posiljka i u njoj nema nista.. Znaci samo onaj omot pocepan na vrhu i to sto je bilo unutra je sitno i ''ispalo''.

Prilozi

• singapur.png
    singapur.png
    44.9 KB · Pregleda: 68
@nidzesi

Ubedjen sam da Posta Madjarske ima spiskove svih posiljki u velikim transportnim paketima i imaju podatak da li je transportna kompanija koju angazuju za prevoz tih paketa te pakete dopremila u Srbiju i da na osnovu toga objavljuju status "Arrive at local delivery office".

Problem je sto Posta Srbije ne evidentira neregistrovane posiljke i bukvalno nije moguce saznati gde nestanu posiljke koje ne budu urucene.

Eto pa vidi koliko je regularan, uglavnom stize..

Meni je inace prvi put danas stigla otvorena posiljka i u njoj nema nista.. Znaci samo onaj omot pocepan na vrhu i to sto je bilo unutra je sitno i ''ispalo''.
Isto se i meni desilo, i to u dva navrata, pre mesec-dva ali na svu sreću nije "ispalo". Kako god, kad sam video da je neko na silu odlepljivao dosta jak lepak, i da se čak nije potrudio ni da zalepi nazad, nije mi bilo baš prijatno...

A few days ago I got Cainiao Super Economy to be sent via Hungary (UA...HU) instead of Latvia (UB...LV). That was unexpected. After some research, I figured out there are 2 Cainiao Super Economy types - see the attached screenshot. According to my gathered data of 30-35 orders since I moved to Serbia, Cainiao Super Economy Global is more predictable and sends only to Latvia so far. Pricewise it follows no logic at all - Aliexpress saver and Cainiao Super Economy might have higher delivery fee sometimes and vice versa.
Hungary turned out to be nightmarish for me - a few parcels of 60+ days in transit have status "ready to be picked up at local office" but they are not there still...
To što su poslali preko HU umesto LV je redak slučaj - verovatno je nekom u lokalnom logističkom centru tako više odgovaralo. Meni je prodavac prošlog meseca poslao vrlo jeftinu stvar registrovanom LT poštom iako sam izabrao Cainiao Economy (i stigla mi je pošiljka, nije bio fake TN).
Do pre 5-6 meseci bilo je pravilo da Cainiao Super Economy za Srbiju ide uvek preko LV, a da Cainiao Super Economy Global (i Super Economy for Special Goods) idu alternativnom rutom, koja je najčešće bila preko Malezije (...MY). Pre Malezije su bili i Uzbekistan, Tonga itd... Pošiljke preko Malezije u proseku stižu brže od LV.
U poslednje vreme to pravilo se uglavnom ne poštuje. Koju god od ove dve opcije da izabereš, poslaće ti kako njima odgovara (Super Economy skoro sigurno preko LV, a Super economy Global vrlo često isto preko LV). Tako da je najbolje izabrati opciju sa najnižim shipping-om i čekati...
Ovo ne važi jedino za proizvode koji imaju bilo šta tečno (markeri sa alkoholom npr.) ili baterije (čak i one najmanje), jer postoji šansa (recimo 50:50) da kontrola na Carini vrati pošiljku prodavcu. Za takve stvari najbolje je izabrati Cainiao Super Economy for Special Goods ako postoji u ponudi, čak i ako je shipping malo skuplji, zato što ima dosta prodavaca koji o tome ne vode sami raćuna, a kad im se pošiljka vrati nisu raspoloženi da šalju ponovo. Ovo je naravno problem ako si koristio neki dobar kupon, jer ti ga niko neće vratiti, ili ako si kupovao na extra sniženju.

Kada će sniženja na Aliju, da li neko zna, očekivao sam sada oko 14. ali i to prođe

na koju foru su se letonci i litvanci ubacili da budu glavni tranzit za robu is kine prema evropi?

@nidzesi

Ubedjen sam da Posta Madjarske ima spiskove svih posiljki u velikim transportnim paketima i imaju podatak da li je transportna kompanija koju angazuju za prevoz tih paketa te pakete dopremila u Srbiju i da na osnovu toga objavljuju status "Arrive at local delivery office".

Problem je sto Posta Srbije ne evidentira neregistrovane posiljke i bukvalno nije moguce saznati gde nestanu posiljke koje ne budu urucene.
Ja imam utisak da radnici naše pošte bace te pakete na gomilu i ne žele da ih dostavljaju... Čekam 2 paketa sa tim statusom već mesec dana, prošli je imao isti status ali sam dobi refund... U tranzitu imam još 7 paketa i nisam siguran da će stići, tužno...

Pitao me postar jel me sramota da toliko nosi :ROFLMAO:
Ove UB**LV stigle brze sada nego UD**MY.
Pa olakšao si mu posao tog dana. Umesto da isporuči na 12 adresa, on sve istresao kod tebe. Trebalo je da ti se zahvali :)
Moram da se konsultujem sa vam, ne znam da li je neko imao ovakav slučaj. Kada pogledam na trekingu, stoji da je stiglo u zemlju pre 10 dana, ali stoji code SG. Ja kapiram da je to Singapur, ali zašto bi iz Londona otišlo u Singapur umesto u Srbiju??? Ili ovo nije ni videlo London. Jel ovo greška, ili da vidim gde će slećede da se pojavi?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    51.1 KB · Pregleda: 50
Jesi li editovao ovaj TN, pošto meni kaže da je nepoznat na svim sajtovima koje koristim ?
U principu sve dobro razmišljaš, teško je bilo šta više reći bez dodatnih podataka.

posle ovih madjarskih paketa koji su putovali ko zna koliko i na kraju se nekako dovukli,sad ih nema ovi LV, hhahahahaha,pre mi stizali za 15-20 dana,sad ih nema vec dobrih 2 meseca,cudi me obicno su oni brzo dolazili,ako stignu javicu

Meni ništa od ovih Mađara ne stiže, a poodavno dobilo status arrive at destination country. Prvo je krenulo sa LV gde stigne svaka druga pošiljka, sad HU koje ne stižu.
Bataliću AliExpress jedno vreme, ili ovi naši kradu ili su pošte nepouzdane.

Ja sam do sada otpisao 3 komada.
2 UB**LV iz Novembra i jednu Speed Pack iz Oktobra.
Upravo se spremam da otpisem jos dva komada iz Novembra koje su originalno bile SY****, kasnije otisle na UD**MY..
Pise zadnji status ''
Nov 29, 2021 02:13
Aliexpress-Cainiao
Serbia, Arrived at Facility ''
Medjutim u cosku na postal nindzi pise stopped i crveni uzvicnik.

Ovo nesto blesavo sa kinezima ,Od istog prodavca u isto vreme vise komada naruceno a salje razlicitom metodom,
Danas stigo HU naruceno Order time: 02:05 Jan. 20 2022 , pre deset dana stiglo SY ,,,,682, - UD,,,,MY
Imam jos paketa naruceno od istog prodavca a salje cak tri razlicitim metodom , koce daih povata

Sada upravo gledam ovaj speed pak, navodno dosao do Londona i otisao za Singapur...
Da bog sacuvaj i sakloni sta se radi, posle samo nasi kradu, ko zna sta se radi malo ovde neko drpne malo se zagubi i to je to.

Prilozi

• sing.png
    sing.png
    65.1 KB · Pregleda: 51
Sada upravo gledam ovaj speed pak, navodno dosao do Londona i otisao za Singapur...
Da bog sacuvaj i sakloni sta se radi, posle samo nasi kradu, ko zna sta se radi malo ovde neko drpne malo se zagubi i to je to.
Isto i meni SpeedPak. Juče u Londonu danas SG.

Juče mi stigla 2 komada koja su išla preko Mađarske, posle isteka protection time-a. Zadnji trackinzi su bili još od 14.januara (Arrived at the destination Post Office). Već sam ih bio otpisao, a ionako nisam hteo da otvaram dispute, jer em su bili plaćeni sve zajedmo manje od $1, em sam shvatio iz dosadašnjih primera da AliExpress ne uvažava dispute za Saver Shipping preko HU.
Teško da su čekali na carini, jedino ako se neko u GPC nije setio da ima neka gomila koju nikako da razvrstaju...
Ili Mađari daju lažne tracking evente, što za sada ipak ne bih rekao ...

Meni upravo stigao paket poslat 26 januara,imao je kompletne statuse uključujući i našu poštu

Prilozi

• Screenshot_2022-02-18-14-19-43-239_com.brightstripe.parcels.jpg
    Screenshot_2022-02-18-14-19-43-239_com.brightstripe.parcels.jpg
    71 KB · Pregleda: 63
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno