GreenwichMT
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 23.05.2021
- Poena
- 105
Svi daju prognoze za narednih par meseci ili godinu dana samo Morbius za narednih 30-50 godina.
Problem sa tom teorijom je u tome što je javni dug većine država sada toliko veliki, da podizanje kamatnih stopa na potrebni nivo praktično garantuje bankrot države
Pozdrav Morbius,
Mislim da gresis sa dugorocnom prognozom cene Btc-a, pre svega za asset kao sto je BTC gde se u danu moze videti 30-40% skok/pad zaista je tesko dati prognozu za 1 nedelju a kamoli za 20 godina. Ali slazem se u jednom da cemo imati visegodisnji (5-10) godina pad BTC. Ali pre tog pada Btc mora da dodje na levele koji nisu odrzivi, da li je to 200.000/300.000/500.000 ili milion to cemo tek videti. Veruj mi 69k nije taj neodrživi peak BTC-a.
U narednom periodu ocekujem jos minimum 2 peaka, i to okvirno ovako jos jedan peak ove godine, pa onda mini bear market a potom sledi onaj final run tu oko sledeceg BTC halvinga gde ocekujem pravi blow off top dostizanje vruhunca cena i zatim hladjenje.
Taj visegodisnji bear market koji ce doci vec mozemo da naslutimo gde ce mu biti dno, pogledajte na chartu koliko vremena se vozamo u zoni 30k-50k verujem da se danas formiraju support zone BTC-a koje ce nas zadrzati jednog dana kada se odbijemo od "neodrzivih cena"
Fokus svima nama ne treba da bude taj bear period vec da se iskoristi predstojeci peak.
Znajući da pratiš stock market, moje misljenje je da stock market nece past sad u Q1 i da je ovo i dalje korekcija i da nas ceka jos jedan talas visemesecni rasta cena akcija, ali i bear market kada dodje nema stresa, jer ce on pruziti generacijsku priliku za sve nas da se kupe akcije vodecih svetskih brendova za mali deo realne vrednosti, nesto kao Amazon sto je bio sa pocetka 2000-ih.
Nikome nije u interesu da Amerika bankrotira, a najmanje FED-u, tako da će svaka njihova politika prvenstveno da teži ka tome da se taj scenario izbegne.A kad država bankrotira, svi u njoj pomru, jel tako?
Bankrot je neizbežan i što se ranije desi, to bolje po sve. Otpišu se i reprogramiraju dugovi država i institucija, na taj način najgori teret padne na one koji najbolje mogu da ga podnesu. Svi drugi pokušaji će biti samo besmisleno maltretiranje širokog sloja stanovništva koje je ionako već u vodi do guše i baca poglede na kuku i motiku.
Cijenim i postujem tvoje misljenje, svakako se najvise slazem u djelu da ovo treba pratiti konstantno i da bi neke pozitivne ili negativne vijesti (iznenadne) mogle okrenuti market na zeljenu stranu.Cenim misljenje iako se trenutno ne slazemo. Ja sam 100% u coinima i ako si video chart sa Elliot wave talasima ja ocekujem da smo poceli 5-ti talas i novi ATH očekujem najkasnije pocetkom Q2 ove godine. Svakako ne mogu da garantujem da ce se ovaj scenario i odigrati ali tako sam trenutno pozicioniran, ako se nesto promeni napisacu.
Market svakako treba pratiti u kontinuitetu i prilagodjavati se, jer neki kataklizmicni scenario se uvek moze desiti, najbolji primer toga je Covid crash ali isto tako takve situacije je skoro nemoguce predvideti.
Bice zanimljiva i nepredvidiva ova godina u BTC-u i generalno u cryptu, ali zar tako nije stalno? U prethodnom postu sam pisao da ne verujem u 2-3 godine bear marketa trenutno pogotovo dok ne vidimo pravi blow off top kretanje BTC-a. 69k po meni nije neodrziva cena i 3-ci put kad se priblizimo tom levelu probicemo ga.
milsim da si bio u stable dosta..kada si presao u 100% crypto?Cenim misljenje iako se trenutno ne slazemo. Ja sam 100% u coinima i ako si video chart sa Elliot wave talasima ja ocekujem da smo poceli 5-ti talas i novi ATH očekujem najkasnije pocetkom Q2 ove godine. Svakako ne mogu da garantujem da ce se ovaj scenario i odigrati ali tako sam trenutno pozicioniran, ako se nesto promeni napisacu.
Market svakako treba pratiti u kontinuitetu i prilagodjavati se, jer neki kataklizmicni scenario se uvek moze desiti, najbolji primer toga je Covid crash ali isto tako takve situacije je skoro nemoguce predvideti.
Bice zanimljiva i nepredvidiva ova godina u BTC-u i generalno u cryptu, ali zar tako nije stalno? U prethodnom postu sam pisao da ne verujem u 2-3 godine bear marketa trenutno pogotovo dok ne vidimo pravi blow off top kretanje BTC-a. 69k po meni nije neodrziva cena i 3-ci put kad se priblizimo tom levelu probicemo ga.
I evo jedne ilustracije
Sa svim ovim znanjem koje morbius neiscrpno oslikava meni prosto nije jasno kako vec nije 007 ili na nekom svom licnom ostrvu gde uziva plodove svega ekonomskog sto mu pruza zarada za ovakva predvidjanja... S druge strane, nije mi jasno sta ce u krizi sa zlatom, stanovima, polugama itd... Kad krene haos, otimace se, rusice se, ubijace se. Ako krenes da bezis neces moci auto da natovaris polugama, kljovama od nosoroga, usima od slona vec pakujes stvari. Ne znam kako mu je u njegovoj kozi, ali koliko straha i nekog ocaja vidim kroz njegovo pisanje zaprepastim se... Skontali smo svi xyz puta da nista nije siguran, zivot vise nije siguran, cemu ta drama svaki dan...
Ali zlato u velikim krizama nemas kome da prodas.. Tacnije, daju ti neku sicu za njega.
Ljudi su devedesetih prodavali sav nakit za sitne pare.
To je kul, ako uspeš da sačuvaš zlato od države. U velikom broju velikih kriza država konfiskuje zlatoTo je bilo zbog izolacije. Budi siguran da i mali crnja koji prodaje zlatne đinđuve na buvljoj pijaci usred Afrike zna spot cenu zlata tog dana. Zlato je bilo prva globalna valuta i puno od tog globalizovanog zlatnog standarda je ostalo do danas.
Ljudi kažu kupi kripto i budi svoja banka. Pa to si uvek i mogao sa zlatom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari