Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
XRP bi mogao da probije resistance na 0.9$ uskoro. Vec nekoliko puta testiran resistance, ocekujemo jos jedan napad i probijanje 🤞

Screenshot (148).png

Pa da, BTC mi već 3 dana cima LINK sa tim skokovima/padovima 43-45-43.
Na kraju LINK vise nema snage da ga prati i dok se BTC prethodna 3 dana zeleni, LINK krvari.

Samo da mi dođe do 25$, ima da ode sa "stari bojleri, kreke i akumulatori".

Pa da, BTC mi već 3 dana cima LINK sa tim skokovima/padovima 43-45-43.
Na kraju LINK vise nema snage da ga prati i dok se BTC prethodna 3 dana zeleni, LINK krvari.

Samo da mi dođe do 25$, ima da ode sa "stari bojleri, kreke i akumulatori".
Pravo i istinsko visemesecno krvarenje Linka je najvece ako se gleda kroz odnos Btc-a i ETH-a ali svakom krvaernju jednom dodje kraj. Link je dobar i pumpanje cene ce biti, sta ce biti katalizator da li kad objave staking ili nesto drugo videcemo... Za Link je bas potrebno strpljenje.
Pretpostavljam da se hajp vesti cuvaju kad Btc probije prethodni ATH i kad krene manija.

Nisam toliko ni na LINK ljut koliko na sebe jer i pored svih vasih saveta za stepenastu kupovinu ja pre 3 dana, pri najvisoj ceni udjem sa preostalim USDT-om u LINK i propustim priliku da zaradim pare na ovu klackalicu prethodnih dana.

Simke mi je nacrtao da ce se odbiti od 45k i da me pitas sto nisam poslusao, ne bih znao sta da odgovorim nego mi najlakse da krivim LINK

Nisam toliko ni na LINK ljut koliko na sebe jer i pored svih vasih saveta za stepenastu kupovinu ja pre 3 dana, pri najvisoj ceni udjem sa preostalim USDT-om u LINK i propustim priliku da zaradim pare na ovu klackalicu prethodnih dana.

Simke mi je nacrtao da ce se odbiti od 45k i da me pitas sto nisam poslusao, ne bih znao sta da odgovorim nego mi najlakse da krivim LINK
Gledaj na to ovako, svako iskustvo se placa, najbolje je kad na svojoj kozi naucis jer tada ostaje urezano u pamcenje.
I da dopunim uvek ce biti prilike na marketu, i danas, i sutra, i sledece nedelje, i na leto. Nema zurbe, samo polako pre nego sto kliknes buy.

Pravo i istinsko visemesecno krvarenje Linka je najvece ako se gleda kroz odnos Btc-a i ETH-a ali svakom krvaernju jednom dodje kraj. Link je dobar i pumpanje cene ce biti, sta ce biti katalizator da li kad objave staking ili nesto drugo videcemo... Za Link je bas potrebno strpljenje.
Pretpostavljam da se hajp vesti cuvaju kad Btc probije prethodni ATH i kad krene manija.
Tamo negdje za 3 godine :D

• Like
Reagovanja: _00
Bas me zanima koliko će biti likvidacija na današnji dan 😅

Screenshot_20220210_205841.jpg

Tamo negdje za 3 godine :D
To se i u julu prosle godine govorilo, vecina je razmisljala o Btc-u na 20k, 10k itd, višegodišnji bear market kad ono u periodu od 3 meseca cena je otišla 120-130%

Što se Linka tiče možda je bolje posmatrati kroz odnos Btc ili Eth pogotovo dok se ne vratimo i ne potvrdimo novi uptrend.

Neka granica za te kamate je bila 7.3%, a objavili su da je 7.5% i to ce potencijalno lose uticati na berzu i kripto. Malo mi nije sve jedno posle te vesti i sta ce da se desi...

To se i u julu prosle godine govorilo, vecina je razmisljala o Btc-u na 20k, 10k itd, višegodišnji bear market kad ono u periodu od 3 meseca cena je otišla 120-130%

Moj najverovatniji scenario je da kad ove godine BTC padne, neće se vratiti na ove nivoe 20-30 godina, ako i tada. Jedino ako van svakog razuma centralne banke budu pokušavale stimulus, ali nemojte ni toj opciji da se radujete, jer taj novi novac će poleteti u commodities, ne u virtuelnu imovinu. Lako je bilo BTC-u da raste svih ovih godina, kad sve comodities su bile jeftine i široko dostupne, morali smo da izmišljamo virtualne asset-e sa veštačkom nestašicom kako bi se raja ložila na nešto. Ali sada će u dolazećoj ekonomskoj depresiji postojati manjak realnih dobara, a ne možeš da jedeš virtuelnu hranu, ni da nosiš virtuelne gaće.

Moj najverovatniji scenario je da kad ove godine BTC padne, neće se vratiti na ove nivoe 20-30 godina, ako i tada. Jedino ako van svakog razuma centralne banke budu pokušavale stimulus, ali nemojte ni toj opciji da se radujete, jer taj novi novac će poleteti u commodities, ne u virtuelnu imovinu. Lako je bilo BTC-u da raste svih ovih godina, kad sve comodities su bile jeftine i široko dostupne, morali smo da izmišljamo virtualne asset-e sa veštačkom nestašicom kako bi se raja ložila na nešto. Ali sada će u dolazećoj ekonomskoj depresiji postojati manjak realnih dobara, a ne možeš da jedeš virtuelnu hranu, ni da nosiš virtuelne gaće.
Ali ćeš moći virtuelno da se "igraš" a tek kada krenu NFT ugovori, polise, deonice... mač sa dve oštrice, ali se još ne plašim da verujem u BTC a možda i neću doživeti strah od propasti digitalnig unikata sto po meni to već nije nešto zamišljeno "virtuelno" ali treba se paziti i tih tvojih scenarija.

NFT je sam vrhunac apsurda. Kada decenijama od sada istoričari ekonomije budu pričali o sadašnjem balonu, verujem da će upravo NFT biti nešto što će svi uzimati za primer koliko je tržište bilo izvitopereno.

Ne znam, sad citam da Australija uvodi neku regulativu za pracenje. Ako si sumniv gase ti bankovni racun, nesto slicno kao u Kini. Ok za poctak, ali ko ce zaista prihvatiti takvo ponasanje vlasti? za mene DEX je buducnost

Pojedini propisi u toj državi su prilično fašistički, proslavio ih je Novak sa onim hotelom gde drže mučene izbeglice godinama, 2y su držali narod zaključan a na YT ima više priloga gde policija maltretira ljude bez maske...tako da oni i Kina nisu reper slobodnog sveta.

Slazem se, ali da li to moze biti pocetak kraja slobodnog sveta kojeg znamo?

NFT je sam vrhunac apsurda. Kada decenijama od sada istoričari ekonomije budu pričali o sadašnjem balonu, verujem da će upravo NFT biti nešto što će svi uzimati za primer koliko je tržište bilo izvitopereno.
Daj bože da doživimo deceniju zdravi i da pričamo tu svi mi o cenama i da komentarišemo sadašnje komentare, ali i verujem da ce nekolicina odavde biti milioneri. 🙈

Nešto ovako?

Dobar tekst

Problem sa tom teorijom je u tome što je javni dug većine država sada toliko veliki, da podizanje kamatnih stopa na potrebni nivo praktično garantuje bankrot države

tada u julu nas vise ovde na forumu je govorilo da se radi o korekciji, i da ide novi ATH (predvdjali smo kraj godine i pogodili), sto je bilo i tacno (imali smo optimizam o 100k+ koji se nije desio), ovaj put ja imam drugacije misljenje i naravno vjerujem u teoriju ciklusa, novi ATH tamo 2025g a do tada vise ce biti crveni nego ovih zeleni dana.
BTC na 20k, pa i na 10k zavisno od desavanja u svijetu, sasvim je moguc scenario i vrlo vjerovatan. Znamo svi kako bude kad krene da pada to leti u minutima.

Mene bi iznenadilo da ove godine vidimo novi ATH uopste ne pomisljam na taj scenario (iako je sve moguce, ali za mene malo vjerovatno)

Ako cene struje i opreme nekim čudom počnu da padaju, onda i BTC može da ode na 20k, 10k... Ako ostanu ovakvu ili rastu, pad na ove vrednosti i dugo zadržavanje na njima može da bude samo kraj. Niko neće da kopa sa gubitkom, da bi jednog dana možda povratio uloženo.

Meni trenutno vise izgleda da hoce po 100 ti put da naloze ljude da ce dole tim izvestacenim trzanjima. Mozda i do 40k pa da opli opet na gore. Plafon 50k...
Za altove mi je nejasna situacija. Oni kilave i dzaba mi i da ode na 50k kad oni gube kroz odnos i dal ce ista vise da skoce od ovog sad. Sem sitova

Pozdrav Morbius,

Mislim da gresis sa dugorocnom prognozom cene Btc-a, pre svega za asset kao sto je BTC gde se u danu moze videti 30-40% skok/pad zaista je tesko dati prognozu za 1 nedelju a kamoli za 20 godina. Ali slazem se u jednom da cemo imati visegodisnji (5-10) godina pad BTC. Ali pre tog pada Btc mora da dodje na levele koji nisu odrzivi, da li je to 200.000/300.000/500.000 ili milion to cemo tek videti. Veruj mi 69k nije taj neodrživi peak BTC-a.
U narednom periodu ocekujem jos minimum 2 peaka, i to okvirno ovako jos jedan peak ove godine, pa onda mini bear market a potom sledi onaj final run tu oko sledeceg BTC halvinga gde ocekujem pravi blow off top dostizanje vruhunca cena i zatim hladjenje.
Taj visegodisnji bear market koji ce doci vec mozemo da naslutimo gde ce mu biti dno, pogledajte na chartu koliko vremena se vozamo u zoni 30k-50k verujem da se danas formiraju support zone BTC-a koje ce nas zadrzati jednog dana kada se odbijemo od "neodrzivih cena"
Fokus svima nama ne treba da bude taj bear period vec da se iskoristi predstojeci peak.

Znajući da pratiš stock market, moje misljenje je da stock market nece past sad u Q1 i da je ovo i dalje korekcija i da nas ceka jos jedan talas visemesecni rasta cena akcija, ali i bear market kada dodje nema stresa, jer ce on pruziti generacijsku priliku za sve nas da se kupe akcije vodecih svetskih brendova za mali deo realne vrednosti, nesto kao Amazon sto je bio sa pocetka 2000-ih.

tada u julu nas vise ovde na forumu je govorilo da se radi o korekciji, i da ide novi ATH (predvdjali smo kraj godine i pogodili), sto je bilo i tacno (imali smo optimizam o 100k+ koji se nije desio), ovaj put ja imam drugacije misljenje i naravno vjerujem u teoriju ciklusa, novi ATH tamo 2025g a do tada vise ce biti crveni nego ovih zeleni dana.
BTC na 20k, pa i na 10k zavisno od desavanja u svijetu, sasvim je moguc scenario i vrlo vjerovatan. Znamo svi kako bude kad krene da pada to leti u minutima.

Mene bi iznenadilo da ove godine vidimo novi ATH uopste ne pomisljam na taj scenario (iako je sve moguce, ali za mene malo vjerovatno)
Cenim misljenje iako se trenutno ne slazemo. Ja sam 100% u coinima i ako si video chart sa Elliot wave talasima ja ocekujem da smo poceli 5-ti talas i novi ATH očekujem najkasnije pocetkom Q2 ove godine. Svakako ne mogu da garantujem da ce se ovaj scenario i odigrati ali tako sam trenutno pozicioniran, ako se nesto promeni napisacu.
Market svakako treba pratiti u kontinuitetu i prilagodjavati se, jer neki kataklizmicni scenario se uvek moze desiti, najbolji primer toga je Covid crash ali isto tako takve situacije je skoro nemoguce predvideti.
Bice zanimljiva i nepredvidiva ova godina u BTC-u i generalno u cryptu, ali zar tako nije stalno? U prethodnom postu sam pisao da ne verujem u 2-3 godine bear marketa trenutno pogotovo dok ne vidimo pravi blow off top kretanje BTC-a. 69k po meni nije neodrziva cena i 3-ci put kad se priblizimo tom levelu probicemo ga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno