Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ma da.. Koji zum.. Zamlacivanje.

MediaTek će uskoro sigurno da pojede novi Exy. Toliko o Samsungu i njihovim "superiornim" čipovima.

Sinoc izadjem da vidim na mts cenu za s22. Par meseci sam izasao iz price o telefonima, dobio sluzbeni pa teram.... Kad sam video 8500din rata, ajaoj, svaka svima cast kad mozete da progutate te cene. Meni to deluje kao da sede kinezcici i gledaju i ispituju mi facu dok se ja becim u ekran, i onda kliknem Poruci, a oni se pocepaju od smeha. Bolesno je dokle su cene obicnog rekla-kazala uredjaja otisle...sad bas ima finih uredjaja za 3x manje novca, kako se neko odlici za ovo mlacenje svaka mu cast.

Čipset ne znači da je superioran ako radi na 10GHz bre. Svi ti sintetički testovi su sintetički i tu se po meni priča završava. Realna upotreba je nešto sasvim drugo i tu teško da će ko primetiti razliku sem ako ne majnuje telefonom :D
Ček samo dok iznedre S23 seriju sa totalno unapređenom AMD grafikom pa nabiješ 5-6 Ultri u rig pa onda juriš punjač od 200W :D sa 5-6 usbc rupa pa... :D :D :D

Ali nije ni to poenta, zar ne :)? Radiće tebi i sa 865 sve kako treba, možda čak i sa 820, ali da iz godine u godinu ti juriš kao broj 1 nešto, a nikako da stigneš i prestigneš, to je poraz za Samsung.

Pitanje za one koji su uradili pre-order na A1.

Na poslednjem koraku sam dobio potvrdu, po sećanju, Uspešno ste izvršili....

Medutim, nisam dobio ništa na mail/sms niti se nešto pojavilo na Moj A1.

Zna li neko kako da potvrdim da mi pre-order važi?

Ali nije ni to poenta, zar ne :)? Radiće tebi i sa 865 sve kako treba, možda čak i sa 820, ali da iz godine u godinu ti juriš kao broj 1 nešto, a nikako da stigneš i prestigneš, to je poraz za Samsung.
Zašto poraz?
Svaki novi SoC je makar za nijansu i makar u nečemu bolji od prethodnog, svidelo se to nama ili ne.

Sinoc izadjem da vidim na mts cenu za s22. Par meseci sam izasao iz price o telefonima, dobio sluzbeni pa teram.... Kad sam video 8500din rata, ajaoj, svaka svima cast kad mozete da progutate te cene. Meni to deluje kao da sede kinezcici i gledaju i ispituju mi facu dok se ja becim u ekran, i onda kliknem Poruci, a oni se pocepaju od smeha. Bolesno je dokle su cene obicnog rekla-kazala uredjaja otisle...sad bas ima finih uredjaja za 3x manje novca, kako se neko odlici za ovo mlacenje svaka mu cast.
Premium uređaji ili flagship uređaji su rezervisani za one koji su ljubitelji i za one koji mogu da iskoriste u u određenoj meri hardversku snagu takvog uređaja (posao i sl.) stoga sama činjenica da je ovo premium uređaj mora i cena da bude visoka. Neiminovno je da sada telefoni u srednjem rangu rade skoro savršen posao za 95% ljudi, ali uvek će biti onih koji žele najbolje zato što je to najbolje i kojima cena nije presudan faktor.

Npr. i auto od 10.000 evra (pa i manje od te cifre) će savršeno da zadovolji potrebe ogromnog broja ljudi, ali opet imamo autromobile od par stotina hiljada evra, pa i više od toga, koji se itekako kupuju, neki su stvara prestiža, statusnog simbola, neki su sportski itd. Tako je i sa telefonima, ne treba tražiti opravdanje u ceni, jednostavno neko će da kupi S22 Ultra, iPhone 13 Pro Max zato što želi najbolje i nije mu frka da to plati, jer želi to najbolje iz ma kog razloga, premim uređaji nisu za one korisnike koji traže najbolji odnos uloženog-dobijenog. Kome je premium (flagship) skup, tu je dosta modela iz srednje klase koji su sjajan odnos uloženog -dobijenog.

@geoneo Nijanse nisu dovoljne. Godinama smo se borili sa baterijom i logistikom. Baterija se posle X godina sređuje nekim svojim tempom, logistika i dalje stoji samo za neke stvari i modele. Odavno je Samsung morao da ubrza stvari oko optimizacije svog chip-a. Sećam se na N20 Ultra modelu, neka brick igrica glupost, kada krene veći framerate, telefon krene da seče, da se muči da se koprca, a premium je klasa. To je poraz, po meni.

I da nekome stvarno, ali stvarno trebaju te gimmick slike, osim za upoređivanje po Twitteru i forumima. Dajte realne noćne slike i snimke na prepad foru, vidim nešto dobro hoću da uslikam BAM šta dobijem? A ne stativ i štelovanje ruke, drajvera, softvera...
Takve slike nećeš dobiti od influensera, a influenseri su svi ovi što su već dobili telefone i kače content na internetu, treba biti svestan toga. Slike na tu "prepad foru", možeš da dobiješ jedino od ljudi odavde sa foruma. Međutim u temi namemjenoj za postavljanje slika, ja pamtim svega fotografiju sa S21U i to čaše piva iz kafića.

Pravio kalkulaciju kroz sva tri operatera,i definitivno je A1 najbolja racunica.
Uz Neo 5,i otplacivanje na rate,uz ucesce od 50k ispada mesecna rata 5k. Ukupna cirka izadje na 170k uz tarifu koja ce posluziti detetu. Cekam jos pravih primera na flickr i pada preorder. Hsv,ako navatas neke primere sa flickr-a izbaci ovde

Pravio kalkulaciju kroz sva tri operatera,i definitivno je A1 najbolja racunica.
Uz Neo 5,i otplacivanje na rate,uz ucesce od 50k ispada mesecna rata 5k. Ukupna cirka izadje na 170k uz tarifu koja ce posluziti detetu. Cekam jos pravih primera na flickr i pada preorder. Hsv,ako navatas neke primere sa flickr-a izbaci ovde
Šta je tu povoljno? Box 4 plavi u mts-u 11.5k zajedno sa ultrom. U a1 7.200 samo telefon i pretplata za telefon.

Samo nisi racunao da ti istu tarifu sa telefonom naplate skuplje jedno 500 dinara, nego tarifu bez telefona, pa mu to dodje za 24 meseca jos nekih 10.000 din, odnosno 180k :D

Za 170k ukupuno dobijem telefon i tatifu Neo 5. Ovako je samo telefon u preorderu 150k
Samo nisi racunao da ti istu tarifu sa telefonom naplate skuplje jedno 500 dinara, nego tarifu bez telefona, pa mu to dodje za 24 meseca jos nekih 10.000 din, odnosno 180k :D
Racunica je odlicna. Zvao call centar,isto mi potvrdili

Prilozi

• Screenshot_20220211-173703_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20220211-173703_Kiwi Browser.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 69
Doduše, ova akcija za S22U i nije toliko loša ko već nije uzeo pretplatu na akciji.
Pričam za MTS

U prodavnici je 150k. Ovde je 170k sa tarifom. 20k skuplje a dobije se 24 meseca NEO5 tarifa.

Takodje se zaobidju Madjari,Pere,Mike i Zike,legalna garancija na svoje ime

Neko je spominjao kako S22 256 gb verzija ne dolazi kod nas, pa me zanima kako kod nasih operatera oni nude tu verziju? Zainteresovan sam da uzmem 256gb verziju malog S22, pa ako neko moze da potvrdi da li ce ga biti kod nas ili ne. BTW gaming na snapdragonu

Moje licno misljenje je da ako smo vec stigli do kraja borbe sa cipovima a mislim da jesmo posto nema tu nista znacajnije da se menja u radu treba raditi na kameri i bateriji. Ovde baterija nije nista poboljsana o ultra brzim punjenju i da ne pricama a za kameru cemo tek videti ali sugurno nije vau u odnosu na s21u tako da ne vidim svrhu prelazka sa s21u osim ko voli izgled nota a i ja spadam u te. Bukvalno jedini rezlog zbog koga cu mozda pazariti note mi je izgled i nista drugo. Da nisam prodao s21u 99% ga ne bih menjao

ja cu ako bude moglo uzeti zeleni s22+, najvise bi mi odgovarao, ili event obicni ako baterija ne bude bas slaba .. ako ne s10+ ostaje, realno zavrsava posao i posle vise godina upotrebe.

nesto razmisljam, bas je krenuo hype oko S22 serije, pljuste preorderi. realno, nije veliki skok u odnosu na proslu seriju, fine tuning u najboljem slucaju. S21 nije dobro prosao ni world wide ni kod nas, otkud sada ovakva pomama za prakticno iste telefone? da li su zrtvovali S21 FE da bi S22 izgledao bolje u ocima kupca? :) po onoj ceni S21 FE je bacen pod (brzi BG-NS) voz jer za iste pare ima S22 plus sluske "dzabe".

Koliko vidim najviše ljudi na forumu je preordovalo S22 Ultra. Mislim da je to najviše zato što je S22 Ultra ustvari Note koji je prošle godine izostao.

Takođe, ljudi koji su na S20 seriji ili starijoj seriji su preordovali, a to je Ok, jer realno ok je upgrade sa S20 serije.

Dosta ljudi se uzelelo Note serije i olovke.

Peca rece recenzija kraj sledece nedelje. To budi nadu da cemo do kraja preorder perioda znati eventualne probleme oko prvih serija isporucenih

Prosle godine su svi imali recenzije sa overhitingom prilikom snimanja na S21 Ultra.

Bice toga i sada. Bogu hvala pa jos uvek ima jutjubera koji za svoj novac dodju do telefona,i ne zavise od Samsunga

Mene licno zanima da li su otkljucai sve bt codece a ne da guraju samo njihov. Na s21u nema aptx adaptive samo obican aptx

Vrh Dno