Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Mogu da Vam uzmu telefon samo ako je pokrenut krivični postupak ili ako je telefon kraden ili ako je ta osoba koja je inicijalni potpisnik ugovora izvrši neko sasvim deseto krivično delo pa tužilaštvo traži veštačenje takvog telefona.

Operater neće pokrenuti krivični postupak ako potpisnik ugovora ne plaća rate, već parnični postupaka pa zatim izvršni postupak. Ako je pokrenut parnični postupak zbog kršenja odredbi ugovora sa operaterom, nema šanse da vam traže telefon nazad, operater ne želi takav telefon nazad već pare. Nikom u izvršnom postupku ne treba taj telefon, operater će pokrenuti izvršni postupka i pleniti platu, pokretne ili nepokretne stvari ili ako to lice nema baš ništa na svoje ime, može da se izvrši konverzija duga u kaznu zatvora tipa 1000 dinara je jedan dan zatvora ili 8h društveno koristnog rada, ali to operateri ili agencije koje otkupe takva potraživanja neće da rade iz prostog razloga jer im trebaju pare, ako nema lice ništa na svoje ime radije će čekati par godina (pravosnažnsot i izvršnost presude, tj. izvšne isprave traje 10 godina) i pokrenuti izvršni postupak ponovo kada to lice npr. kupi auto ili se zaposli i sl.

Stoga, sasvim je ok kupovati telefon sa KP koji su kupljeni preko operatera na rate, ako želite sigurnost samo overite obično punomoćje kod notara da Vas to lice (potpisnik ugovora) ovlašćuje da možete da servisirate ili tražite zamenu tog uređaja u slučaju da se kvar ne može otkloniti. Overa popisa na punomoćju košta 360 dinara i vi ste rešili sve probleme u slučaju kvara na uređaju.

Da, samo što retko koji vlasnik prodaje, jer uglavnom je to već preprodano i onda neće niko da se mlati sa odlaskom kod notara itd.

Da, samo što retko koji vlasnik prodaje, jer uglavnom je to već preprodano i onda neće niko da se mlati sa odlaskom kod notara itd.
To da, ali onda ne kupiš takav telefon, bolje se strpiti par dana, naći na oglasim telefon koji prodaje onaj koji je potpisnik ugovora i tada izvršiti kupovinu.

Ako ste kupili telefon od lica koje vam prezentuje ugovor na njegovo ime, onda ste sigurni, bez obzira dal on izmirivao svoje obaveze prema operateru ili ne.

U drugim slucajevima uvek postoji mogucnost da je kraden i da ce ga policija locirati cim bude upaljen. Isto je rizicno ako vam neko salje telefon, pa umesto telefona dobijete kamen u kutiji ili nesto deseto. Onda dok prodje krivicni postupak, pa eventualno i parnicninicni, pa dok to sve postane pravnosznazno i izvrsno i onda dal uoste ima neku imovinu na kojoj moze da se sprovede izvrsenje...

A1, Telenor poslovnice Knez Mihailova u Beogradu, imaju li ih izložene? Da li je proverio neko?

A1, Telenor poslovnice Knez Mihailova u Beogradu, imaju li ih izložene? Da li je proverio neko?
Juče nije bilo, samo u TC Ušće. Možda su danas izložili. Ima izložene u Telenor poslovnici u TC Ušće.

Ja ne razumem kako je ovo off.
U ovom trenutku glavna dilema je da li kupiti s22 ili neki s21 od prosle godine za nominalno istu sumu.

I sve sto ste napisali ovde predstavlja sledecu racunicu:
Npr: s21 vec koriscen par meseci: 500,550 evra + dovijanja + notari + nesigurnost + stres VS s22 na note, u radnji: 750 evra + prvi otvaras kutiju + prava garancija + ne boli te glava + slusalice od 100 evra.

Mnogo mi je smislenije da dam sada 750 evra za s21 ultru u pristojnom stanju od nekog provereno normalnog nego za s22 u radnji istu sumu, ali posle svega sto je samo ovde napisano jasno je da je ta hipoteticka ponuda za s21 ultru nepostojeca kod nas i ne vidim neku dilemu onda, tako da hvala svima koji su sada pisali i samo dalje pomogli u konacnoj odluci :D

Nažalost, toga neće biti u Srbiji kao što nije bilo ni S21. Nismo im dovoljno bitni.
Sto je najgore, mozda i bude, ali eventualno kada prodje period ove pretplate. Mislim za kolicinu memorije, ovo sto Proday hoces SD, toga sigurno nece biti. Na mnogim shopovima se pojavljuje kao opcija 256 gigabajta. Ali kao opcija koja trenutno nije dostupna.
Na sajtu gigatrona postoji samsung kutak u kome cak pise cena i kaze da je dostupno za porucivanje: ( https://gigatron.rs/samsung/product/galaxy-s22__SM-S901BIDGEUC )
Ekspeshni pucaju levo i desno, event ne vodi nikud, prosledjuje undef datatip, ne mozes da porucis.
A bez razmisljanja bih dodao 5000 dinara za 2 puta vise memorije. :(

Mislim da oni koji predju sa s21u na s22u apsolutno nista nece dobiti osim izgleda i mozda ,ponavljam mlzda malo bolje low light fotke ali to ostaje da se vidi tek. Ja cu ga mozda uzeti samo zbog izgleda jer volim note seriju inace da izgleda slicno kao s21u u ne bih ni razmisljao o prelazku,apsolutno nista se ne dobija
Pa što se tiče izgleda mislim da S21u izgleda dosta bolje i rekao bih originalnije od S22u tako da to i nije neki napredak. Glavna razlika između S22u i S21u je olovkica za one kojima treba.
I naravno još ne znamo hoće li novi Exynos 22000 i dalje biti najgori premijum chipset u svojoj generaciji ili će, možda, konačno stići i prestići Snapdragon.

Ja ne razumem kako je ovo off.
U ovom trenutku glavna dilema je da li kupiti s22 ili neki s21 od prosle godine za nominalno istu sumu.

I sve sto ste napisali ovde predstavlja sledecu racunicu:
Npr: s21 vec koriscen par meseci: 500,550 evra + dovijanja + notari + nesigurnost + stres VS s22 na note, u radnji: 750 evra + prvi otvaras kutiju + prava garancija + ne boli te glava + slusalice od 100 evra.

Mnogo mi je smislenije da dam sada 750 evra za s21 ultru u pristojnom stanju od nekog provereno normalnog nego za s22 u radnji istu sumu, ali posle svega sto je samo ovde napisano jasno je da je ta hipoteticka ponuda za s21 ultru nepostojeca kod nas i ne vidim neku dilemu onda, tako da hvala svima koji su sada pisali i samo dalje pomogli u konacnoj odluci :D

Sto je najgore, mozda i bude, ali eventualno kada prodje period ove pretplate. Mislim za kolicinu memorije, ovo sto Proday hoces SD, toga sigurno nece biti. Na mnogim shopovima se pojavljuje kao opcija 256 gigabajta. Ali kao opcija koja trenutno nije dostupna.
Na sajtu gigatrona postoji samsung kutak u kome cak pise cena i kaze da je dostupno za porucivanje: ( https://gigatron.rs/samsung/product/galaxy-s22__SM-S901BIDGEUC )
Ekspeshni pucaju levo i desno, event ne vodi nikud, prosledjuje undef datatip, ne mozes da porucis.
A bez razmisljanja bih dodao 5000 dinara za 2 puta vise memorije. :(
E sada šta mi vredi dobra akcijska cena S22 kada ne mogu da se smestim u 128GB. Pa ako ne želiš veći telefon (ekran) doplata za dodatnih 128GB storagea dođe 25.000din (razlika između S22 128GB i S22+ 256GB).

Tema je s22u a ne kupovina telefona preko kp-a ,tema izvakana vec 1000000 puta do sada,lepo vam je receno i tu nema sta sto puta u postovima i vi opet raspravljate,imate search pa potrazite nije tesko uopste.
@Bogda meni se vise svidja note tj s22u ali to je licna stvar a sto se tice cipa isto ce to sve raditi kao proslogodisnji ,apsolutno nikakve razlike nece biti ,potpisujem, osim mozda u nekim sitnim poenima u testovima. U radu apsolutno nece biti razlike

E sada šta mi vredi dobra akcijska cena S22 kada ne mogu da se smestim u 128GB. Pa ako ne želiš veći telefon (ekran) doplata za dodatnih 128GB storagea dođe 25.000din (razlika između S22 128GB i S22+ 256GB).
Ja se sve nadam da ce pre kraja pretplate da otkljucaju ovu verziju od 256 giga za 5 soma vise. Iako ne snimam puno video i ne instaliram velike igre, tako da racunam da mogu da se snadjem i sa 128gb.
Na s22 base mislim da najvise treba da brine kapacitet baterije koji je na nivou telefona iz 2018e

Ja poručio iz US-a 512gb verziju, ovde je očigledno nema iako piše da je imaju...dobijaju se i tamo pokloni u vrednosti od 200$ pa birate šta hoćete na njihovom sajtu, to ću ionako da dam nekim rođacima pošto mi ništa od tih stvari ne treba. Posle Note 10+ videćemo dal ovo ima smisla kao zamena uopšte, note ću još uvek da zadržim dok me ne ubedi s22 ultra da je vredan zamene. Javljam kad stigne SD verzija iz US-a ako hoće neko da uporedi...

@Djilkosh_Ns Ni jedan chipset ne može da se meri sa Apple-ovim za sada, a kako stvari stoje ni u buduće, osim ako sam Apple nešto ne uprska. Lepo je što Samsung napreduje sa Exynos-om, ali će se probuditi i Snapdragon nakon problematičnog heat-a koji je imao sa 888 serijom.
Ja koliko sam razumeo najave i saradnje AMD-a i Samsunga (najbolji čip u mobilnim telefonima do sad) ovo je trebalo biti bolje od ovogodisnjeg Apple rešenja. Ono je jedva bolje od prošle godine, a dve godine daleko iz Apple-a odnosno u snazi je kao iPhone 11 od pre 3 godine. Devojka mi ubacila crva kako jel lep ultra kockast edge to edge, ali za ovo ne bih dao 150k. Malo me razočarao zbog slabe snage...

Zanimljivo je da je S22 serija dizajnerski ispratila S21 FE. Naime, kamera bump vise nije "sjedinjen" sa ivicama telefona. Interesantan potez.
Meni je licno lepsi proslogodisnji pristup, svakako je originalniji. Ali, vecina korisnika ce ga vec prvog dana staviti u neki kejs, tako da to i nije bitno. 🙂

Jesam subjektivan ali s21u izmislio lepotu u odnosu na s22u. Dok su mi s22 i plus mnogo lepsi od proslogodisnjih.

Potpisujem! Meni Telenor nije lepo obračunao jedan period, neki presek je bio. Baš sam Samsung uzeo od njih i primam poziv od neke advokatske kancelarije za 50 dinara, neka zaplena, ja se šokiram. Posle me zove agencija ta, ja odem u Telenor, oni kao pa dugujete, ali niste vi krivi nego system. Izgoreo sam bio. Sry na off, i onako će admini da seku ovo :).
Mislim da gresis. Snaga je tu najmanje bitan faktor, zna se koje su boljke Exynosa bile ranijih godina. Ako nista drugo, poceli su u pravom smeru da idu, napreduju iz godine u godinu. Bas kao i ostali proizvodjaci cipsetova u Android svetu, Qualcomm, MediaTek pogotovo...
Snaga nikada nije bila upitna, i ne sme biti deal-breaker pri odabiru flagship modela. Svi oni imaju i vise nego dovoljno snage. Velika vecina korisnika, bili oni prosecni ili napredni, nece iskoristiti sav potencijal cipa. To vazi i za mnogo starije telefone od ovogodisnjih. 🙂

Za sada su mi utisci bas podeljeni za S22 Ultra. Sa jedne cena za preorder mi je skroz prihvatljiva, telefon mi super izgleda i posto sa S9 Plus prelazim kamera, ekran i mnogo toga mi deluje bas dobro.

Sa druge strane ovo sa Exynosom je potpuno razocaranje. Mali je napredak u odnosu na 2100 u pogledu performansi, jedino je za opterecenje u kontinuitetu 2200 iole primetno bolji (ako je tacno sve sto se za sada objavljuje). Sve ovo i dalje daleko ispod SD.

I da, za sada su oba cipseta super i moraju da budu, jer nije bas jeftin telefon. Ali je cinjenica da ameri dobijaju mnooogooo bolji cipset i da ce za korisnike poput mene koji kupe tel da ga koriste 3-4 godine to itekako pravi razliku.

Iskreno se nadam nekom updateu koji ce da donese boost u performansama

Poslednja izmena:
Pa neki testeri su rekli da čekaju nove drajvere za E2200, koji bi trebali da pojačaju prvenstveno GPU

Samsung je samo jednom do sada izbacio update za GPU za sve ove godine, ako ne grešim. Eventualno 2 puta. Čak ni posle tog update-a nisam video neku promenu.

Ja koliko se secam jednom. U pravu si nikakve razlike nije bilo doduse ne igram igrice ali renderujem s vremena na vreme. Nikakav boljitak nisam primetio i sto mi je jos fascinantnije sad nisim nord 2 koji definitivno renderuje brze od s21u

Onda Samsung gubi od Dimensity 1200 (ako ne grešim).

Bas tako ,ja nisam verovao isti materijal je izrenderovao 2030% brze,posle vidim neki speed test na netu ista stvar,dimensity 9000 ce ih unistiti kako stvari stoje i sd i ex ali mi je neverovatno da tel koji kosta 400e radi identicno i bolje od najboljeg samsunga a prosao sam ih sve,da s22 uktra ne izgleda kao note ne bih ga ni uzeo u razmatranje. Sramota od Samsunga kako godinama ne moze da napravi vvalhan cio a hvale se svim i svacim i mi to debelo platimo na kraju a ne dobijemo skoro nista. Opet ponavljam ko u realnom radu bude video razliku izmedju n20u sd varijante i ex2200 vodim na veceru

Jesam subjektivan ali s21u izmislio lepotu u odnosu na s22u. Dok su mi s22 i plus mnogo lepsi od proslogodisnjih.
Mislim da je dizajn S22 Ultra dosta bolji za one koji koriste case, nema bumpa za kamaru i lepše će neki case da izgleda na S22 Ultra nego na S21 Ultra. Kako 90% korisnika uvek stavi telefon u case jer je skup uređaj, taj dizajn zadnje strane je relativan pojam.

Mislim da je dizajn S22 Ultra dosta bolji za one koji koriste case, nema bumpa za kamaru i lepše će neki case da izgleda na S22 Ultra nego na S21 Ultra. Kako 90% korisnika uvek stavi telefon u case jer je skup uređaj, taj dizajn zadnje strane je relativan pojam.
Ja i dalje ne kapiram maske, futrole itd...mnogo su nezgrapni telefoni sa istim. Note 10+ vučem već 2.5 godine skoro, od kada je izašao i ništa mu nije, ispadao par puta, ima ogrebotinica ali Bože moj, sve radi kako treba. Jedino volim da stavim Dbrand pozadi zbog gripa...Poručio isti dbrand i za ultru

Ovo oko zuma sve mogu i na s21u da nameste samo da hoce...

Bas tako ,ja nisam verovao isti materijal je izrenderovao 2030% brze,posle vidim neki speed test na netu ista stvar,dimensity 9000 ce ih unistiti kako stvari stoje i sd i ex ali mi je neverovatno da tel koji kosta 400e radi identicno i bolje od najboljeg samsunga a prosao sam ih sve,da s22 uktra ne izgleda kao note ne bih ga ni uzeo u razmatranje. Sramota od Samsunga kako godinama ne moze da napravi vvalhan cio a hvale se svim i svacim i mi to debelo platimo na kraju a ne dobijemo skoro nista. Opet ponavljam ko u realnom radu bude video razliku izmedju n20u sd varijante i ex2200 vodim na veceru
Nema šanse da se vidi. Jedino može u nekim sintetičkim testovima da pokaže da je hardverski jači. U klasičnim aplikacijama neće niko primetiti razliku. Od Xiaomi Poco F3 radi isto ako i S21U.

Ovo oko zuma sve mogu i na s21u da nameste samo da hoce...
I da nekome stvarno, ali stvarno trebaju te gimmick slike, osim za upoređivanje po Twitteru i forumima. Dajte realne noćne slike i snimke na prepad foru, vidim nešto dobro hoću da uslikam BAM šta dobijem? A ne stativ i štelovanje ruke, drajvera, softvera...

Vrh Dno