Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Mislim da si u pravu, lepši je Note, kvalitetnija izrada, ali to je ipak telefon iz 2019. A drže cenu, skupi su kao polovni. Prečitao sam ceo ovaj topic o A52/A52s i koliko vidim dobar je to telefon za uložen novac.

U ovom slucaju, moj glas ide za A52s.
Note star vec, eksinos procesos, ovaj pod garancijom.

Gledao sam malopre A52s, to je moj prvi susret sa tim telefonom, i nekako mi je displej, prikaz boja, kontrast... slabiji u odnosu na moj P30 pro koji upravo nosim kupcu. Možda sam ja previše očekivao, ali opet je P30 pro telefon iz 2019 godine, očekivao sam da ovaj bude isti. Jeste zbog 120Hz tečniji i fluidniji prikaz, ali mi deluje kao da ono nije Amoled u odnosu na ovaj. Glupo je što u temi o A52s pišem da mi se isti nije svideo na prvi pogled, niti želim ovim da uvredim vlasnike istog. Jednostavno nije mi legao na prvi utisak, razmisliću još, možda na drugu loptu bude bolje :)

Da li neko ima problem sa WiFIem na ovom telefonu?

Supruga ga koristi 20ak dana i vrlo često se dešava da WiFi ima status - Povezan bez interneta.
Pošto drugi uređaji nemaju taj problem, a njen A52s ima i kući i na poslu računam da je nešto do njega, ali nemam ideju šta bi moglo da bude.
Obrisao sam podešavanja za kućni WiFi i ponovo je prijavio, ali nije pomoglo.

Privremeno sam isključio sam da automatski prelazi na mobilne podatke (da ih ne troši bez potrebe), ali to nije baš trajno rešenje pošto je onda faktički van mreže dok ne oporavi WiFi.

Loš ruter. Kod kuće verovatno možeš da popraviš situaciju tako što podesiš multicast rate na ruteru na minimum, tj. 1Mbps.

Gledao sam malopre A52s, to je moj prvi susret sa tim telefonom, i nekako mi je displej, prikaz boja, kontrast... slabiji u odnosu na moj P30 pro koji upravo nosim kupcu. Možda sam ja previše očekivao, ali opet je P30 pro telefon iz 2019 godine, očekivao sam da ovaj bude isti. Jeste zbog 120Hz tečniji i fluidniji prikaz, ali mi deluje kao da ono nije Amoled u odnosu na ovaj. Glupo je što u temi o A52s pišem da mi se isti nije svideo na prvi pogled, niti želim ovim da uvredim vlasnike istog. Jednostavno nije mi legao na prvi utisak, razmisliću još, možda na drugu loptu bude bolje :)
Pa kao P30 pro teško da će ti biti bilo koji telefon iz ove klase...

Ekran podržava, ali Samsung valjda nije sertifikovao telefon na striming servisima, pa nešto radi u HDR, tipa Youtube, a nešto ne radi, tipa Netflix.

Loš ruter. Kod kuće verovatno možeš da popraviš situaciju tako što podesiš multicast rate na ruteru na minimum, tj. 1Mbps.
Hm. Jedino što sam našao vezano za Multicast na Unifi AP AC LR je sledeće. Probaću da ugasim da vidim ima li promene.

1644322672955.png

Mada je baš neobično da podešavanje na AP kući i na poslu smeta samo tom jednom telefonu. a da svi ostali klijenti (kući njih 30+) rade normalno.

Hm. Jedino što sam našao vezano za Multicast na Unifi AP AC LR je sledeće. Probaću da ugasim da vidim ima li promene.

Pogledajte prilog 334500

Mada je baš neobično da podešavanje na AP kući i na poslu smeta samo tom jednom telefonu. a da svi ostali klijenti (kući njih 30+) rade normalno.
A52s je osetljiv na kvalitet WiFi signala, jer je Samsung štedeo na WiFi antenama. Kad ruter ima jače antene, onda se to i ne primećuje, ali kad je i ruter slabiji onda tako puca veza. A multicast rate je minimalna brzina protoka na kojoj ruter prekida vezu s nekim uređajem. Tako da je bolje da bude što manja vrednost da ne bi ruter prekidao vezu s telefonom.

Izašao novi update, dobio neko?
Screenshot_20220210-024209_Reddit.jpg

Edit: Ipak je samo security patch...

Zna li neko, da li se isplati staviti Nillkin zaštitno staklo? Prilično je skuplje od ostalih, pa me zanima da li se ta razlika vidi?

Zna li neko, da li se isplati staviti Nillkin zaštitno staklo? Prilično je skuplje od ostalih, pa me zanima da li se ta razlika vidi?
Ako je stvarno Nillkin. Ja sam moje bacio posle 2 dana... Toliko je "kvalitetno". Masku isto uzeo Nillkin, ima lufta...

Cao ljudi, resih da zamenim moj stari Xiaomi Redmi Note 5 i dvoumim se izmedju ovog modela, A52s i Galaxy S20FE. E sad, A52s sam nasao za nekih 280e skoro pa nov, star mozda par dana, i S20 fe za 320e vrlo solidno ocuvan za nekih 310-320e. Sta mi preporucujete, vredili li dati vise para za stariji telefon iz vise klase ili ici na maltene novi mid range?

Mrtva trka ako se ja pitam. Imao sam S20Fe, imao sa i A52, ništa A52 nije falilo. Odličan uređaj srednje klase.

I ja bih se razmisljao, sem ako taj FE nije Exynos, onda A52s.

Ima S20FE sa 865, viđao sam po KP iz A1 da ga prodaju sa validnom garancijom i fiskalnim. Opet, mene je A52 prijatno iznenadio, a i verovatno je u prednosti za jednu veliku android nadogradnju, ako ne grešim.

Da vam rezimiram, ja sam pre par dana menjao god.dana star s20FE /exynos/ za nov a52s. Zena mi ima a52 i ok joj je. Tako sam uradio jer mi je bat prioritet, i na fe mi je trajala po 1+ dan sa 2 sima. Ali zbog bat sam smanjivao procesor na 70% snage i brdo drugih podesavanja, dok sam a52s upalio i teraj. Baterija mi gura po 2 dana i skoro da se ne primecuje razlika u brzini. Imate uporedne testove pa gledajte. Mislim da je a52s dobra opcija, jer startuje sa a11, odmah sam dobio a12, dok je s20fe kretao sa a10. Ja sam prezadovoljan sa tel i ovo mi je prvi downgrade i nisam uopste zazalio. Ne igram igre niti sam na drust.mrezama-osim pomalo instagrama ali volim da sve fluidno radi....i radi.

Prilozi

• Screenshot_20220210-101548_Device care.jpg
    Screenshot_20220210-101548_Device care.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 61
Nadovezacu se i ja, presao sam sa iPhone 12 na ovaj i takodje ne zalim.
Baterija duplo bolja nego na ajfonu 12, na 11 PM je drugacije, on je beton.
120Hz se primjeti, kamera top vani (kao i vecina telefona danas) + koristim gcam u zatvorenim prostorijama koja radi ludo dobre fotke.
Iako je na ajfonu cistija, tj ostrija nije toliko bolja.
Bas nesto gledam ovih dana i gledam selfije kad sa ovog i iP12 a i iP11PM dok sam imao. Tu ima jedna stvar koja mi se ne svidja. Po meni samo je prva osoba(najbliza kameri) lijepo fotografisana, ostali kao malu dozu blura da imaju na licima.

A52 je lepo izbalansiran uređaj, nema šta, potrudili su se da naprave boljeg naslednika od A51. I mene je baterija kupila uz sva mučenja koja sam imao. Lagano je to išlo na 2 dana, osim, što su mi se instalacije radile malo sporije. Skinem nešto sa Play Store-a i instalira, instalira, ne znam ni ja, a ni on šta radi.

Ja ga ne zalim, bas przim. Skinem u 6h sa punjaca, navece oko 23h vec je u crvenom, sot evo iz prikazanog. Pola 4G, pola wifi.

Prilozi

• Screenshot_20220211-094756_Device care.jpg
    Screenshot_20220211-094756_Device care.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 58
Normalno za ovaj cjenovni rang, znam to ali kako sam poredio bateriju sa ajfonom 12 tako sam i ovo.

Normalno za ovaj cjenovni rang, znam to ali kako sam poredio bateriju sa ajfonom 12 tako sam i ovo.
Nema veze sa cenovnim rangom, nego sa fizikom i optikom.
Da uprostim, veoma...sto ti je subjekat koji fotografises blize objektivu to ce ti vise biti van fokusa ostali. Koliko ce biti van fokusa zavisi od blende, daljine, itd itd da ne sirim pricu.
Ako hoces da svi budete u fokusu morate biti sto blizi jednom drugom, tj u istoj ravni/liniji.

Razumijem sta pricas ali naravno da ima veze. Najbolje fotografije sam imao sa iP11 PM koji je i najskuplji bio, da ne kacim ovde privatne fotke. Vjerovatno losiji senzor ide u ovaj A52s nego 3x skuplji ajfon.

@stojkovski_984 imas na strani 35, pogledaj, ima covjek napisao i objasnjenje kako uraditi da ne zamrzava sliku.
Ja sam malo u podesavanjima se igrao i dobio sto mi najvise se svidja.

Nazad
Vrh Dno