Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Pozdrav. Instalirao sam green wizard addon. Da li postoji da se ubace placene plej liste? tj kodi adoni podrzavaju pitam zbog toga da mi normalno rade kanali, da ne seckaju?

Instalirao ovu zadnju KODI Matrix verziju 3be3d22c (8. februar 2022).

KODI Matrix v19.3 (ARMV7A 32BIT): https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Matrix/

KODI Matrix v19.3 (ARMV8A 64BIT):
https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm64-v8a/Matrix/

Sve (Netflix, HBO MAX, Disney+, Venom, FEN, a4kSubtitles, titlovi.com) radi super osim Elementuma za koji treba malo gimnastike :)

Ovako radi i Elementum na Android 10:

When the addon completes installation it'll start the service app which may ask you for some Android permissions.

Za Android 11 i Elementum:
On Android 11 and up the service app may ask you to allow it to manage all files or show you the command to do so if your device doesn't let it. If you see the following command you might have to execute it for Elementum to work properly:
Kod:
adb shell appops set --uid service.elementum.android MANAGE_EXTERNAL_STORAGE allow

Poslednja izmena:
Pozdrav, prvi put cujem za Kodi, sad sam se malo zamajavio oko toga, i uneo neke kodove, ali mi konstatno izlazi da nisam prikacen na mrezu. Da li zna neko o cemu je rec?

Ja nisam upoznat da se neki kodovi unose u Kodi.

Jedino ako mislis na adrese za instaliranje repositoryja preko file managera? Pa da nesto nije kako treba da se ne moze konektovati na repository? Ako je to u pitanju, vidi da skines zip fajl preko neta, obicno pored url adrese za download na githubu ima i zip fajl tog repositoryja, pa onda probaj da instaliras direktno preko njega.

Da, na adrese, pogresno sam napisao. Nasao sam nesto na netu, i po tome radio. Uglavnom, potrebno mi je nesto gde ima Arena i neki sajt za filmove. Ako vam nije tesko da mi objasnite kako se unosi

Kakve kodove si uneo?
Како какве кодове? Па зар се коди не зове тако због кодова :unsure: ?
:ROFLMAO:

Da, na adrese, pogresno sam napisao. Nasao sam nesto na netu, i po tome radio. Uglavnom, potrebno mi je nesto gde ima Arena i neki sajt za filmove. Ako vam nije tesko da mi objasnite kako se unosi
Сајтова за филмове нема. Инсталирају се адони за филмове. Што се тиче ТВ канала - није ти коди најсрећније решење за то. Јер стримови од канала час раде, час не. А обично када је напотребније - не.

Питаш гуглета - најбољи коди адони за филмове. И имаш за сваки упутство како се подешава. Такође ће ти требати и адони за преводе.
Што се подешавања самог кодија тиче - више пута сам качио слике овде у теми. Претреси тему, не мораш сваки коментар читати. Можеш користити и претрагу теме са мојим коментарима. Наћи ћеш међу сликама и подешавања за елементим адон за филмове.

Poslednja izmena:
Па сви смо једном били почетници, нико се није научен родио.

Da li ima Arene na stremiu? Ja sam skinuo neki rokkr za sad radi, ali rece mi neko da nece uvek.

I zasto kad pustim stremio na smart tv, posle par minuta izlazi, gasi program. Je l je to zbog tv-a ili do aplikacije?

Da li ima Arene na stremiu? Ja sam skinuo neki rokkr za sad radi, ali rece mi neko da nece uvek.
Besplatno nece raditi uvek, kada platis prilicno je stabilno. :) Besplatno mislim da ima nesto oko sat ili dva dnevno koriscenja.

Sto se tice tv kanala na Kodiju, ovo sto ima lako da se nadje po netu to nije stabilno. Secka, prekida, losa slika itd. Jedno od resenja je budi aktivan ovde na sajtu, prati sta ko nudi i kakve uslove traze za liste. Ima par super clanova koji hoce da izadu u susret i podele veoma stabilne liste sa kanalima odlicnog kvaliteta koji mogu da se gledaju i na vecim televizorima da pritom da slika bude veoma dobra. Drugo resenje je da se plati za te iste liste.

Sto se tice addonova, najbolji vodic kako da instaliras i dodjes do njih ti je na redditu. Sve lepo i prosto objasnjeno. Ukratko postoje par vrhunskih addona (Seren, Venom, The Oath...) koji rade pouzdano, ali problem moze biti sto je uslov za takav rad addona pretplata na neki debrid servis (Real Debrid, Premiumize, All Debrid, Easynews). Ne znam koliko si upucen ali addoni su skroz promenili svoj pravac u poslednjih pa mozda i 10-ak godina i presli na ne skroz besplatno varijantu, ali i dalje je to jeftino. Videce cene, potrebno je samo da proguglas malo.
Postoji jos jedna opcija koja je skroz besplatna (Elementum addon sa njegovom "produzenom rukom" Burst addonom) i bazira se na direktnom streamovanju torenata. Prosto, dok skidas torent ti ga gledas. Ne znam koliko je pouzdan danas, bio je pre nekoliko godina kada sam ga poslednji put koristio. Nesto sam procitao da ima problema sa novim Android OS, a ne znam da li ce developer i dalje odrzavati addon? S obzirom da si ovde direktno vezan za torent bitno je i da li torent ima dovoljno seedera tj. da li ih ima uopste da bi mogao da ga gledas. Primer, na javnim trakerima nekada nije dovoljno da torent ima 2 ili 3 seedera jer neces dobiti potrebnu brzinu downloada za neometano streamovanje.

Poslednja izmena:
A da li neko zna, zasto stremio ne radi na smart tv-u. Radi par minuta i izadje. Tako mi se isto desava kada trazim film na googlu, radi par minuta i vrati se na pocetnu stranu googla

Који уређај користиш за коди/стримио?

Не, мислим на који си уређај инсталирао коди и стримио. Смарт тв може бити хајсенс, LG, самсунг, вокс, фокс... ни на један од њих не може да се инсталира коди.
Ако је андроид ТВ - који је модел?

Los tv , malo rama ima.
Moras imati Android box

A da li neko zna, zasto stremio ne radi na smart tv-u. Radi par minuta i izadje. Tako mi se isto desava kada trazim film na googlu, radi par minuta i vrati se na pocetnu stranu googla
kao što je kolega napisao trebaš android box/fire stick sa više rama i za kodi i za stremio (ili spoji pc na tv pa puštaj sa njega)
što se stremia tiče puno toga ovisi koji torrent odabereš(najbolje gore prvi a da nije 4k ako nemaš optiku)

Ne mora box. Upravo idem od komsije kom sam juce na krsinu od Fox televizora instalirao Kodi, Eon tv sa kodom, Netflix kodi edition, Stremio i Infinityexyu aplikaciju. Na Kodi sam mu stavio Venom, Seren, povezao sa RD i radi bez problema. Stremio mu radi bez gasenja. Infinityexyu takodje bez problema dok gleda arene. Jedino mu Netflix pusta samo u 540p jer naravno na Foxu nema sertifikacije. Tv ima 1gb rama i 8gb roma. Ima smece od sistema zvano smart cloud. *** covek je zadovoljan i ne trazi bolje. A i cini mi se da je tv platio nesto manje od 10k na nekoj akciji.

Instalirao si kodi na smeće od smart cloud sistema? Zanimljivo.

Sta je tu zanimljivo. U play store ima kodi 19.3 normalno da se skine. A u njegovom Appstore ima verzija 18.9.

Instaliraj a4kSubtitles i miran si. Radi odlicno.
Pa ne bas. Nekad je prevod sa opensubtitles aka google translate. Ili sinoc pustio seriju Reacher skroz su omasili rod isto opensubtitles iz a4kSubtitles. Primetio san da titlovicom-oficijelni-kodi-plugin kada nema prevoda prikazuje gresku. Ranije je bilo obavestenje da nema prevoda.

Vrh Dno