Šta je novo?

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Da li postoji neko rešenje bez root-a za call recording na SnapDragonu? Probao sam preko Odina da ubacim Egipatski zvanicni rom na kome bi trebalo da je aktiviran nativ call recording ali nakon aktiviranja, CSC je turski. Čak sam telefon aktivirao sa Egipatskom sim karticom ali i dalje je Turska.
Ubaci Indonesia (XID) rom

Drugari, ako može pomoć, mislim sigurno je bilo razgovora na ovu temu, zanima me da li su se korisnici žalili na taj ghost touch, juče sam pročitao to na jednom sajtu i odlučio sam da bacim pogled da vidim o čemu se radi, moram priznati da je to nekako rasprostranjeno na stranim forumima kod ovog modela. 🤨

Vidi, verovatno možeš mnogo toga naći na nekom telefonu ako se baš potrudiš, odnosno napraviš nekakav scenario za tako nešto.
Konkretno oko ovog ghost touch-a je bilo reči. Ja konkretno na mom telefonu nisam uspeo da uočim sa app koju sam za to bio skunio. Ono što je mnogo važnije, ne primećujem u normalnom korišćenju ništa. Tako da iako eventualno postoji, nije ni bitno ako se ne može normalno primetiti.

Apsolutno se slažem sa tobom, svakom telefonu čovek može naći manu. Vrtim se već dugo oko nekih modela telefona, te 52s, pa Nord 2, 11T...i evo došao sam do 20FE, nekako verujem da je to najbolji izbor u toj klasi, ako se ne varam nisam primetio da se ljudi mnogo žale na njega. Jedino me je taj ghost touch malo naterao da razmislim ali kao što sam rekao, onoliko koliko sam uspeo da vidim kod nas nisu spominjali to kao problem, ne bih ni znao za to da nisam to pročitao na mobilnom svetu.

Ja vjerujem da bi kitajci kada bi ga napravili nazvali flegšipom...

Poslije svakog većeg update-a (skok za cijelu verziju androida) je poželjno napravit hard reset, čisto da sve legne na svoje.
Ukoliko se to ne napravi, postoji mogućnost da jednostavno nije sve leglo kako spada i da postoji nekakav bugić ili da nešto ne šljaka kako spada.
Naravno, nije pravilo, ali je svakako poželjno.
Apsolutno netačno. Niti je deo zvanične procedure niti se preporučuje od strane Googla ilo bilo kog vendora.
Samo još jedan urbani mit.
Ja sam poslednji put resetovao Galaxy S2.

Clear cache je dovoljan, FR ne.

Uvek kada sam dizao sistem na kampu ili novi Android na fonu, radio sam FR i nikad nisam imao problema.

Zadnji put, sa 12, nisam ništa, i imao sam problem da nisam nikako mogao promeniti postavke kamere, kao i da mi se baterija brže praznila.

Kada sam prebacio slike i ostalo na komp, i uradio FR, telefon je PRODISAO, najviše baterija - sad je opet baš dobra !

A probao sam sa clear cashe i šta sve ne, ali nisam mogao ući u podešavanje kamere dok nisam uradio FR

Ne radiš ti tu nešto kako treba. Ja ni jednom nisam resetovao ovaj S20FE od kada sam ga uzeo.

@Masinist Definitivno nije normalno takvo ponašanje nakon update-a, ali si u ovom slučaju bio primoran da uradiš factory.

Apsolutno netačno. Niti je deo zvanične procedure niti se preporučuje od strane Googla ilo bilo kog vendora.
Samo još jedan urbani mit.
Ja sam poslednji put resetovao Galaxy S2.
Službene procedure ni preporuke nema, ali među korisnicima je to uvijek nekakvo zlatno pravilo.
Nemali broj puta se desilo da je došlo do nekakvog sitnog buga, koji se riješi factory resetom.
Pa evo i kod mene se znalo desit da nemam neku opciju koja bi došla novijom nadogradnjom ili recimo negdje sjecka i sl., pa situaciju riješim factory resetom.
Nije to nikakav mit, to je jednostavno tako.
Nekome će se odradit kako spada, nekome će se zblesirat i moguće je da ne legne sve na svoje mjesto, od kojekavih opcija, autonomije i sl.
Nitko ne kaže da će svatko ili da će bilo tko imat problema, možda hoće, možda neće.
Pričam o skoku za cijelu verziju androida.

Imaš brdo foruma vezanih za mobilne telefone, pa čitaj iskustva korisnika.

Mene buni kako ti fale opcije, to ni u ludilu ne bi smelo da ti fali. Da ne radi ili krešuju da, ali da fale, to ne sme.

Mene buni kako ti fale opcije, to ni u ludilu ne bi smelo da ti fali. Da ne radi ili krešuju da, ali da fale, to ne sme.
Na S20FE mi ne fali ništa, ali kažem ti zašto radim HR.
Da me sad ne hvataš toćno za riječ i da ne lažem, ne pamtim sad točno kakvih problema i na kakvim sam uređajima imao.
Ali znalo se desit od kojekakvih bugova, do pogrešne autonomije i sl.
Jedno vrijeme sam i radio s telefonima, pa sam ih često mijenjao, tako da ih je brdo prošlo kroz ruke.

Kažem, ako nekome sve radi kako spada, nema potrebe razmišljat o ovakvim stvarima.
Ako netko ima nekakav problemčić, reset će riješit to 99,9%.
Ja osobno to radim iz nekakve svoje navike, jer sam par puta bio prisiljen odradit isti.

Službene procedure ni preporuke nema, ali među korisnicima je to uvijek nekakvo zlatno pravilo.
Nemali broj puta se desilo da je došlo do nekakvog sitnog buga, koji se riješi factory resetom.
Pa evo i kod mene se znalo desit da nemam neku opciju koja bi došla novijom nadogradnjom ili recimo negdje sjecka i sl., pa situaciju riješim factory resetom.
Nije to nikakav mit, to je jednostavno tako.
Nekome će se odradit kako spada, nekome će se zblesirat i moguće je da ne legne sve na svoje mjesto, od kojekavih opcija, autonomije i sl.
Nitko ne kaže da će svatko ili da će bilo tko imat problema, možda hoće, možda neće.
Pričam o skoku za cijelu verziju androida.

Imaš brdo foruma vezanih za mobilne telefone, pa čitaj iskustva korisnika.
Ne slazem se uopste. Nije to nikakvo zlatno pravilo vec se odomacilo kao memorijski efekat kod baterija nekada. Pa sad svi i njihova baba prazne i pune baterije do kraja jer je to bilo "zlatno" pravilo. Ono sto smeta je nastavak propagacije takvih obicaja bez ikakvih cinjenica, osim licnih ubedjenja.

Ne slazem se uopste. Nije to nikakvo zlatno pravilo vec se odomacilo kao memorijski efekat kod baterija nekada. Pa sad svi i njihova baba prazne i pune baterije do kraja jer je to bilo "zlatno" pravilo. Ono sto smeta je nastavak propagacije takvih obicaja bez ikakvih cinjenica, osim licnih ubedjenja.
Opet si se uhvatio svoje filozofije i slažeš rečenicu kako tebi spada.
Nigdje se ne misli na bateriju i punjenje/pražnjenje iste, nego nekakv bug koji dođe kroz sam softver.
Desi se da nekakav dio softvera prazni bateriju više nego je uobičajeno ili se desi sam bug kroz softver, kao recimo neispravan rad kamera appa ili nešto treće.
I opet ti kažem, ne možeš sve sudit po svom iskustvu, jer ima i drugih sa različitim iskustvima.

I još jednom opet, situacija nije vezana za uređaj kao uređaj, odnosno model, nego stvar može varirat od uređaja do uređaja.
U prijevodu, tebi će se update odigrat kako spada i nečeš imat nikakvih problema, dok će se nekom desetom korisniku na istom modelu desit da se nešto zblesiralo i uz komplet s novim androidom dobije nekakav bug i uređaj mu ne radi kako spada.
U tom slučaju se napravi hard reset i sve radi uredno.
Ovo se nikad neće desit (ili jako rijetko) uz regular update određene verzije androida, dok će se češće desit u skoku za cijelu verziju androida.

Nema smisla da dalje raspravljamo o ovome, svatko radi što ga je volja.

Nema smisla da dalje raspravljamo o ovome, svatko radi što ga je volja.
Zasto nema smisla? Ja bas vidim smisao pogotovo nakon ove izjave iz prethodnog tvog posta koja me je navela na komentar.
Poslije svakog većeg update-a (skok za cijelu verziju androida) je poželjno napravit hard reset, čisto da sve legne na svoje.
Na osnovu cega, na osnovu kojih kvantitativnih parametara, cijih zakljucaka, Samsungovih, Google-ovih iznosis ovakvu tvrdnju??
Nista nije pozeljno. Ne postoji nikakva zelja. Softver je dizajniran da radi nakon svakog update-a normalno. Greske koje su se tebi desile nisu pravilo, vec izuzetak.

Poželjno baš radi ljudi koji kažu da im nešto ne radi kako spada.
Evo najfriškiji primjer ti je kolega gore poviše, koji je rekao da je ažuriranjem na 12 imao određeni problem, kojeg je riješio FR.

I njemu si rekao da nešto ne radi kako treba.
Pa ako nešto ne radi kako treba, onda bi bilo logično da mu ni nakon FR ne radi kako treba.

Od mog prvog telefona sa Androidom pa do danas, možda sam samo 1ili 2 puta odradio resetovanje da probam ima li nekog poboljšanja i sve je bilo isto kao i pre resetovanja, tako da to više ne radim, apdejtuje se i nastavim korišćenje. Nisam imao problema do sada, a i ko bi sve postavke ponovo nameštao, treba poprilično vremena i truda.

Imaš Smart Switch, vrati dosta stvari. Meni nije uspeo sve postavke da vrati, ali dobrih 90% vrati. Plus, cloud kao opcija, i nema greške.

Koristim kad kupim novi Samsung telefon, ali neće da mi vrati slike i melodije zvona kontakata, a to mi najvažnije i moram ponovo ispočetka da nameštam. 😉😂😀

A zar ne pamti ta podešavanja kad uradiš bekap na Samsung cloud?

@gileip Vidiš to nisam ni probao, jer posle pretresem sve ponovo da vidim, a i ne stavljam ringtone kontakta posebno.
@qryak Meni je sigurnija varijanta Google Drive, mada su mi link-ani tako da imam sve i na jednom i na drugom, a i SS je tu, ali jeste pain in the ass to vraćanje posle svega.

Stavljam na nekih 20 najznačajnih kontakata i za kontakte kojima se ne bih javljao ako ne mora (za sve ista melodija), čisto da znam kad me zovu, da se ne javljam ako ne moram...
Šta god radio, slike vrati ali ih sačuva sa najmanjim podešavanjima, tako da su neupotrebljive, a melodije ne čuva. 🤔

Da li ti je custom ringtone, ili neki koji je u samom telefonu? Možda ne vrati melodije pre samih kontakata, jer skoro uvek radi odmah sync sa Google-a. pa možda ne zna za koji kontakt da veže koju melodiju ako je nema, tj.nije prebačena.

Da li se ovaj telefon jos uvek proizvodi s obzirom na to da se pojavio naslednik S21FE, posto vidim da ga po maloprodajama gotovo nema, a ni oni sami ne znaju da li ce im stizati nova kolicina? Hvala.

Ovde power saving mode kao da ne radi, jedva da mi izvuce 10% vise baterije.

Uzeo sam telefon sa Telenor sw, pa sam hteo da mu stavim cisti DBT ili SEE pa me zanima da li znate da li Odin i dalje gazi CSC kao ranije posto sam cuo da negde nece da promeni? Hvala.

Ne znam gde da postavim pitanje pa ću ovde jer imam ovaj telefon. Ulogovao sam se na outlook aplikaciju paralelno sa gmail aplikacijom, jer koristim i dalje hotmail. I posto mi nije odgovaralo izlogujem se i nastavljam da koristim gmail app (sa hotmail nalogom) medjutim vise mi ne stizu notifikacije kad stigne mejl. U aplikaciji u podesavanju pise da su notifikacije enabled. Ne znam kako da resim ovo, guglao, dzabe.

Nazad
Vrh Dno