Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala!

Default HDR podešavanje na HP4024 je "Always On" i to očajno izgleda. TV je Hisense H50A6100. Ako promenim input, posle vraćanja na iptv se pojavljuje zelena linija na dnu ekrana (mora da se isključi/uključi STB da bi nestala).

Promenio na "Adaptive HDR" i sad je sve OK, kao ranije na Q11.
 
Ne mora treci preko switcha, trazi Telekomu (preko call centra/tehnicka podrska) da ti prekonfigurise port (L1 ili L4) da ti bude za IPTV umesto za internet i eto tebi televizije i na trecem TV-u :)
Hvala, kolega.
Povezao sam preko switch-a, ali nije mi nebitan podatak da i taj port može da se prekonfiguriše ako mi bude trebalo ... u jednom trenutku ću to i uraditi.
 
Hvala

Slika je zaista losa u odnosu na box.
Koliko vidim,nema na svim kanalima premotavanje unazad.
Ne samo sto je slika losija, menjanje kanala je daleko sporije i zbog nekog razloga koji mi nije jasan, nema ni svih kanala u ponudi?! Recimo pink pediu ne nalazim, niti hrt-ove kanale
 
Od jutros su promenili redosled kanala koji sam sam napravio?! Sad ponovo moram da pravim raspored ali to traje u nedogled
 
Najidealnije bi bilo kada bi provajderi tv usluga dozvolili da se naravno uz log-in i autentifikaciju, njihovim kanalima pristupa iz aplikacija poput tivimate i slicno. Ali to se naravno nikad nece desiti :/ nesto sto bi trebalo biti vrlo jednostavno kao sto je vracanje emisija unazad na kanalu koji je u toku, kod iris smarta a posebno Iris go zahteva stotinu dodatnih klikova
 
Pozdrav.

Imam VOX televizor. Do sad sam koristio EON i Orion na Box S-u, i kao opcija na TV-u sam imao dot-by-dot aspect opciju sto je cinilo sliku dosta cistijom i kvalitetnijom. Medjutim, kad koristim IRIS na MTS-ovm uredjaju, to opciju nemam (najbolje sto mogu izabrati je 16:9) i slika je uzasna... Da li ima neko preporuku sta da radim?
 
To, Care!!!
Pre 15 dana sam pitao sistemsku podršku Telekoma da mi daju pristup meniju da ugasim HDR prikaz sa STBa.
Ladno su mi odgovorili da to nije moguće. I da ja treba da smanjim HDR efekte na mom Tvu ako mi smetaju.
Ja sam im rekao da nije lepo da lažu svoje korisnike jer sam video da su monteri ulazili u taj meni.
 
Zasto sada kad hocu da gledam nesto od ranije tj premotam unazad pise da moram da platim tj ne mogu da otkazem kupovinu? Zar iris ne pruza tu uslugu besplatno? Šta se to sve promenilo? Nisam u toku.
 
Ništa se nije promenilo...ako nemaš box plavi ili box većeg ranga od toga onda nema džabe da se premotava.

Ja imam box crveni i plaćam 100 dinara mesečno tu uslugu.

Ne znam kako je za korisnike samo iptv bez boksa ali verovatno mora da se plati.

No kinta, no party.
 
Kada se na novom hp4024 preko koda #1397# udje u meni, otvori se prozor kao na slici, kako instalirati neki Android launcher? Skinuo sam neki na fles, ubacio fles u box i nista se ne desava.
 

Prilozi

  • 20220204_162403.jpg
    20220204_162403.jpg
    74.9 KB · Pregleda: 187
Button Mapper da bi mogao da.pokrenes taj lancer.
Procitaj sta je pisano za HPH07
 
Ne moze uopste da se instalira launcher, kao da ne postoji fail manager na boxu, ne moze da se otvori usb flash. Kada odem na sistem update, tu prepozna da je prikljucen flash, ali ne vidi apk file.
 
Da li je neko primetio razliku u radu Iris Tv-a preko tv-a i kompa? Juče sam pokušavao da gledam fudbal na Areni, ali je izbacivalo, stopiralo, prijavljivalo neku grešku. Gledam app preko Mi Boxa. Dok su drugi (obični, ne Arene) radile okej. Drugo poluvreme sam pustio preko kompa, i nikakve probleme nisam imao.
Sad ne znam jel bagovit taj app za tv, ili je nešto do mog Boxa, mada sumnjam, jer su drugi kanali na IrisTv šljakali...
 
Pozdrav svima,
Da li je neko imao sličnu situaciju kao i ja. Naime, kupio sam Toshiba smart 32" android televizor 1080p i na njemu instalirao preko play prodavnice IRIS smart aplikaciju (v. 1.0.1), međutim kanali po default podešenom automatskom ili pak sa visokim kvalitetom reprodukcije seckaju (i na wifi-u brzina oko 75/50 i preko LAN kabla 500/50, provajder SBB). Kada u podešavanjima IRIS aplikacije smanjim kvalitet reprodukcije na srednji nivo, kanali svi rade kako treba tj. bez ikakvog seckanja. Napomenuo bih i to da na automatskom i na visokom kvalitetu sadržaj iz video kluba najnormalnije radi bez ikakvih prekida ili seckanja, za razliku od kanala koji seckaju. Takođe, na istom TV-u preko play prodavnice instalirao sam i EON aplikaciju i na najvišem kvalitetu pri istoj internet konekciji (brzini) sve idealno radi (i kanali i video klub) što mi govori da do interneta nije problem. Unapred zahvalan na odgovorima.
 
do brzine neta svakako nije problem, pogotovo sto se problem javlja i preko kabla. probaj da pauziras program na desetak sekundi, pa onda pusti, da ne ide uzivo nego da kasni malo.
 
Isto se desava i sa pauziranjem. Pauziram program i kada se nastavi pocinje sa sackanjem sadrzaja programa, dok slika kasni za govorom osobe.
 
Zna li neko zasto mi nece iris go
Aktiviram ga preko moj mts i kad se ulogujem da gledam nudi mi osnovni i plus paket da kupim kao da gledam kao da nisam mts korisnik.Imam box 4 crveni.
 
Mene su zajebavali jedno 2 meseca sa tim , moras sa mts podrskom da ti otvore novi nalog za logovanje( ostanu ti isti podaci za moj mts ali budu drugi podaci za iris go ili iris smart) ( iako si imao ranije nalog koji je radio ali sada nece ili si vracao neki uredjaj , menjao sta god u svakom slucaju kod njih se nesto zajebe i nema trika da vrate na staro nego na kraju ti otvore novi nalog za tri logovanja ) barem u mom slucaju se tako desavalo bas kao sto si opisao i moras biti uporan jer na pocetku ce ti non stop govoriti da je kod njih sve u redu da imas prava i da mozes da se ulogujes da su svi parametri ok
Budi dosadan salji i na mail i preko app i zovi , dok ti se na kraju ne javi neko preko telefona iz podrske koji zna posao i zavrsi ti stvar
 
Poslednja izmena:
Povezite HP4024 na prvi ili cetvrti port na modemu(onaj za net).
Na daljinskom ukucajte *1397# i onda sledite:
system>device info>legal information>system webview licenses>homepage>content shell
Meni se otvorio google page i sve radi normalno.
Edit:
Evo ja sam pustio HU video u 720p na Yt.
IMG_20220208_185203.jpg
 
Ima li neko problem da kada nesto vrati u nazad, povremeno mu koci-zamrzne slika na par sekundi, i tako na svakih 15, 20 minuta? Meni tako na sva tri stb-a vec jace od mesec dana. Zvao vise puta, pokusavali da rese, zatvore nalog kao da je reseno, nije nazalost, i tako se vrtimo u krug. Imam tri stb-a hph07. Monter koji je bio da proveri instalaciju kaze i da je kod njega kuci isti slucaj, da je do platforme koju treba nadograditi, ali da nemaju razumevanja oni koji treba da je nadograde, tvrde da je sve u redu kada im posalje molbu za nadogradnju.
 
@meteorr
I kod mene isti slučaj na sva tri stb-a. Ima možda i više od dva meseca kako se to dešava i nema šanse da to poprave. Srećom da se dešava na 15ak minuta i kratko traje, inače bi vraćanje bilo neupotrebljivo. Valjda će rešiti za neki mesec, jer su mnogo spori kod rešavanja problema.

Neko je pisao da je stiglo ažuriranje na noviju verziju (2.x.y, ne mogu da se setim tačno), kod mene još uvek 1.33.6. Platforma ima dosta problema, ali šta vredi pisati kad to niti ko čita, a izgleda da i slabo ko popravlja bilo šta.
 
Ali najveća je provala što su navodno u februaru trebali da puste android platformu u pravom smislu te reči.

Ne lipši magarče do zelene trave.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno