Mene zanima sta je bio sa situacijom pokretača teme?
Da li je kupio slusalice, da li je za ovih 12-13 godina postao netolerantniji na okolnu buku, da li je komsinica ziva i aktivno prigovara sa ili bez razloga, da li se odselio, igra li i dalje pucacine, privodi li devojke i s njima gleda filmove, ozeni li se i decu dobi pa se s bukom srodi...?
A kad je o buci reč mogu vam reć' komsije ilegalni podstanari (bespravno useljeni u napusten vojni stan) su pustali dete (oko 2-3g staro) da u nekim plasticnim cipelicama-papučama trči noću po stanu, oko 23-01h, kasno su svi legali pa i dete s njima... Uspevali su tom trkom/bukom probuditi nagluvog mi oca od tada oko 77-78 godina u sobi do njih i mene u sobi najdaljoj od zida s njima... Problem resen sto sam samoživom govedu objasnio da deca trebaju spavati od 20h, da pijanke s pevanjem gangi i ojdanki organizuje u kafani i ako ih jos jednom cujem da lupaju nocu kad je vreme spavanju ja cu ga delozirati iz stana s jos 5 drugara i bez sudske presude o iseljenju. Umirili su se ali mu je zena nastavila povreneno spremati neko jela sto smrdi kad se pravi... Posle je zenu poslao u ludnicu (bukvalno), zapevao je nekoliko puta s drugarima kasno nocu ali je bio opomenut da pijano urlanje necu slusati pa kako je zec u dusi prestajao bi odlazeci s drustvom u kafanu... Posle su ga sluzbeno iselili, stan dodeljen vojnom penzioneru koji ga je dao kcerci koja zivi u Italiji, sad prazan a i kad je komsinica tu tiha je i muz joj talijanac.
Inace jos jednom sam imao problem sa bukom.
Nekih mesec i po dana sam bio cuo postojano cicanje poput rada visokofrekventnog malog elektromotora, poput male busilice/bruslilice graverske ili zubarske, bas tiho ali iritantno, nocu od 23h kad se sve utisa ja sam ga cuo u sobi i nisam mogao zaspati od toga. (DA, BUKA MA KAKVA I MA KOLIKA MOZE DA SMETA SVIMA)
Raspitivao sam se po komsiluku da li i oni cuju i zakljucio sam da je buka/zujanje od necega u nekom od stanova iznad mene.
Onda mi je brat pomogao u tacnoj detekciji stana iz kog dolazi.

Odvrtao je osigurace od stanova iznad mene pa kad je prestalo saznao sam broj telefona komsinice i upitao je ima li stogod zujece u stanu.
Zena se setila da ima pumnpu za akvarijum vezanu za cevi radijatora i preko cevi radijatora zujalo svima nama po vertikali.
Htela doci odma s posla da iskljuci pumpu al sam joj rekao da cu biti srećan ako je premesti negde drugo kad se vrati s posla.
Posle 17h je zujanje prestalo i od tada mi samo povremeno smeta renoviranje stanova...
Metoda sile pali kod odgovarajuceg profila ljudi, s normalnim i kulturnim ljudima se sve moze lepo i normalno...
@
mcrazy javi se i izjasni se.