Vidim da se u zadnje vreme zahuktalo sa chartovima, pa sam resio da ga (za promenu) ne postavljam. Ali evo druge poslastice & indikacije za dobre vesti😉. Danas mi je palo na pamet da uporedim 10 top holdera i da vidim koliko su imali BTC-a kada smo dostigli prvi vrh (indikativno polovina aprila 2021) a koliko imaju sada.To bi u fundamentalnom smislu mogla biti indikacija sta rade big holderi .Da li prodaju ili kupuju. Jasno mi je da je primerak za ovo istrazivanje nekih 5-7%, (od toga cak 6 adrese sto binanca,sto okex-a)ali kad pogledam analiticare i istrazivace javnog mjenja, onda je ovo sasvim solidan primerak. Elem, da ne tupim vise.Polovinom aprila su imali oko 750k a danas oko 1180k (Mililion i kusur).
Dakle, razlika je oko 430k. Sta nam to govori ? Jeste, *******a su vremena za kripto. FED preti,berza je balon,PE racio pici negde i iznad 100. Ipak, po ovome izgleda da imamo 2 scenaria za globalnu ekonomiju. Ili blic pad pa V bottom kao kod korone,(panicno upumpavanje FED-a) ili nastavak pumpanja(business as usual). Mozda mi je zakljucak za globalnu ekonomiju pogresan jer nemam uvid u ponudu i potraznju deonica ali sto se tice BTC-a, ocigledno da se ne radi o distribuciji.