Meni nije jasno pitanje, ako sam te razumeo pitanje je zasto postoji potreba za fizickom stampom racuna? Pretpostavljam uglavnom zbog toga sto dobar deo starije populacije nema pristup ili znanje koriscenja modernih uredjaja, pa ocitavanje hiperlinka koji jeste deo zakonske regulative niko mnogo i ne pominje.
Da, svi proizvodjaci softvera ce fakticki iznajmljivati koriscenje programa i LPRF-a.
Vec sam pisao, sustinski za sada nema previse izbora:
1. Obicna kasa, sadrzi ESIR i LPFR, sa mesecnim odrzavanjem od oko 850din, bez interneta u paketu (podrazumeva kupovinu kase)
2. Android kasa, sadrzi ESIR i LPFR, sa mesecnim odrzavanjem od oko 1400din, bez interneta u paketu (podrazumeva kupovinu kase, ili koriscenje sopstvenog Android uredjaja)
3. Android kasa, sadrzi ESIR i LPFR, sa mesecinom odrzavanjem od oko 1900din, sa internetom, to je ono sto nude Telekom i Telenor (podrazumeva kupovinu kase)
4. Softver za Windows platformu sa LPFR-om, oko 1400din mesecno, samo izdavanje racuna i lista prodatih artikala, sustinski isto sto postoji na obicnim i Android kasama (podrazumeva Windows racunar i kupovinu POS termalnog printera)
5. Softver za Windows platformu sa LPFR-om, oko 1900din mesecno, pored izdavanja racuna nudi i robno-materijalno knjigovodstvo, lager, kalkulacije, dolazece eFakture, nivelacije... (podrazumeva Windows racunar i kupovinu POS termalnog printera)
Softverske kuce diktiraju uslove, a kako je vec dugo godina trend na prodavanju usluge na mesecnom nivou, a ne trajna kupovina programa taj sistem se prelio i u ovaj sektor, svi su videli da novac lezi u uzimanju na kasicicu. Da li ce se pojaviti jos nekih opcija do maja videcemo, ali trenutno je situacija ovakva.