Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pa za cetvorku prave max koliko moze da potera, a s obzirom na to da petica moze mnogo vise, greota da ne naprave bolje :)

Ali da, ovo niko nece kupiti za PS5 zbog te besplatne nadogradnje, ne znam sto bese odlucili to da daju, verovatno neki ***** napravili
U prvim najavama su rekli da će nadogradnja za HFW biti besplatna, a potom odlučili da je naplate $10. Zbog toga se digla kuka i motika, te su ipak odlučili da nadogradnja bude besplatna za ovu igru, ali najavili da za buduće naslove neće biti više besplatnih nadogradnji.

MS definitivno ima daleko bolju politiku što se tiče ove priče....

Koja je njihova politika za BC i vise generacija ako nije preveliki offtopic? Cisto poredjenja radi jer sam bas neupucen u Xbox

To sam i ja prvo pomislio al evo sad sam probao da kupim pretplatu za 1 mesec po regularnoj ceni od 5 dolara, ne dopusta mi cak ni to. Imam 12 dolara na walletu al jednostavno nece da prihvati. Ne znam kako je liku iznad to uspelo, mozda nije iz Srbije.
Lik je iz Srbije. Proslo je bez problema preko app.

Ovako mi inace stoji payments, ne znam da li to nesto znaci.

Prilozi

• 6CF69AB1-CDBC-41B8-9D40-3C4D74590B7A.png
    6CF69AB1-CDBC-41B8-9D40-3C4D74590B7A.png
    207.8 KB · Pregleda: 50
Koja je njihova politika za BC i vise generacija ako nije preveliki offtopic? Cisto poredjenja radi jer sam bas neupucen u Xbox
Što se tiče njihovih (MS) igara svi next-gen patchevi su besplatni. Takođe je i sam sistem nadogradnje navodno bolje rešen od PlayStation-a, bar po pitanju neki third party igara.

Od ostalih BC stvar, pored Xbox One, Xbox Series nativno podržava Xbox OG i Xbox 360 igre.

Trenutno brat ima series x, ja ps5 onoliki broj naslova na gamepass te natera da se zamislis igre imaju fps boost koji ukljucis u podesavanju konzole i igre koje nemaju nadogradnju rade na 60fpsa plus neke koje imaju poboljsanja i nadogradnju rade u 60 i izgledaju bolje. Kupio je gameppass za 23 dollara 14 meseci. Sony se izgleda pravi tosa necemo dalje trolovati temu. Ja igram sat dnevno mozda vise ne svaki dan ali trajanje baterije sa trigerima i vibracijom je presmesno posle 2 dana pogledam skoro uvek sam na 1 crtici.
Dugo godina koristim xbox360 kontroler punjive baterije, autonomija je dosta duza nekad mi traje i po mesec dana.

Da 2 aa baterije od 2500ma mesec dana nema se vremena za igranje kao pre sat pred spavanje , ne znam koliko vama traje svi hvalite ps5 ali i na ps4 pro koji sam imao i na ovom vibraciju sam gasio. Ako klinka uzme da igra astro 2-3 sata cao battrery.
Cerkica emulatore switcha igra na pc po 7, 10 dana full vibracija, bas velika razlika u autonomiji.

Poslednja izmena:
Ja da mogu da vratim vreme unazad, uzeo bih Xbox umesto PS5, bas zbog ovog gamepass-a i svugde 60fps. Mislim da ce Sony da izgubi bitku ako ne spremi odgovor na gamepass, koliko sam cuo,nesto se sprema,no videcemo sta tacno i kako ce to da izgleda.

Ma bas Sony briga dok ide prodaja konzole prodavace se igre, mora da se igra nije bas za ukras ni lepa da stoji :) kaze na 2:1 Ps5 vs Xbox prodaja.

Ako se na game pass doda kupovina preko Argentine, Turske, onda Sony ostaju samo ekskluzive od 70$ i ništa više.

Ne bunim se samo kažem. Inače planiram da nabavim oba sistema pošto će mi to biti jeftinije od 1 grafičke.

Ako se na game pass doda kupovina preko Argentine, Turske, onda Sony ostaju samo ekskluzive od 70$ i ništa više.
Eh sada, nije bas tako - za Sony postoji Razmena. Igrao sam skoro sve PS4/PS5 eksluzive i do sada sam najvise platio 25€ za neki igru a imam ih preko 100, ne racunajuci PS Plus naslove.

Da, PS ima dobru zajednicu za razmenu igara. Pa može povoljno da se prođe. Jedino ako neko voli da pravi kolekciju, onda se više isplati Argentina, zato što mu ostaju igre.

Ali nema mnogo igara na razmeni nema mnogo ljudi ps5 kao za ps4.

Dobro definitivno ima manje ljudi na razmeni za ps5, ali ja sam do sada uvek uspevao da dodjem do igre koju želim posle par dana.

Ma vidis da troluje.....
Ja igram sat dnevno mozda vise ne svaki dan ali trajanje baterije sa trigerima i vibracijom je presmesno posle 2 dana pogledam skoro uvek sam na 1 crtici.
Ja npr igram min 3h BF 2042 dnevno i baterija mi drzi min 3 dana i duze....

Mislim da trajanje baterije zavisi i od igre, ja ne igram toliko ali klinac zna da pegla jedan dan 3-4h spajdermena PS5 verziju ili Miles Moralesa i tu baterija i pored svih vibracija traje po 2-3 dana bez punjenja. ALi npr kad igra(mo) Fortnite posle 3-4h taj isti dzojstik kuka kako je na low battery iako dzojstik ni priblizno ne drnda kao u spajdermenu.

Sto se tice teme sluski koja je bila na prethodnim stranicama, def Pulse3D nisu najbolje sluske ali imaju sasvim korektan zvuk, i lakocu povezivanja za multiplayer/ splitscreen gaming u fazonu turnON and forget tesko se ima sa drugim sluskama. Imam sonijeve XM3 NC sluske 3x skuplje i mogu reci da iako su mnogo bolje nisu 3x bolje pritom povezivanje je painInDA.. sa PS5. Takodje neko je spominjao latenciju ako se povezuju sluske preko TVa na konzolu, verujte imate iako je latencija zanemarljiva kad se povezu jedne Pulse3D na konzolu ako povezete 2xPulse3D radi nekog splitscreen igraganja, onda se itekako oseti dobar lag u konverzaciji izmedju igraca.

Trenutno brat ima series x, ja ps5 onoliki broj naslova na gamepass te natera da se zamislis igre imaju fps boost koji ukljucis u podesavanju konzole i igre koje nemaju nadogradnju rade na 60fpsa plus neke koje imaju poboljsanja i nadogradnju rade u 60 i izgledaju bolje. Kupio je gameppass za 23 dollara 14 meseci. Sony se izgleda pravi tosa necemo dalje trolovati temu. Ja igram sat dnevno mozda vise ne svaki dan ali trajanje baterije sa trigerima i vibracijom je presmesno posle 2 dana pogledam skoro uvek sam na 1 crtici.
Dugo godina koristim xbox360 kontroler punjive baterije, autonomija je dosta duza nekad mi traje i po mesec dana.
To za kontroler je fakat da je xbox znatno bolji, bar po pitanju autonomije rada.

I za prethodno napisano mogu da se složim (da je Sony bezobrazan i da dere), ali džabe kad tri-četiri dobre eskluzive godišnje pobrišu sve negativno.

Bukvalno ova poslednja rečenica - ja sam samo i isključivo na PS zbog eksluziva koje su mi najbolje igračko iskustvo do sada (u većini slučajeva).

Jeste, nije to neka revolucionarna mehanika, nije to neki vau gejmplej, ali spajdermen, horizon, tsushima, god of war... I ja moram da uzmem ps :D

Mozda po pitanju autonomije ali je sto se tice force feedbacka i generalnog dozivljaja, tu je DS5 znacajno bolji. Kada igram nesto na PS5 a posle predjem na XBOX, XBOX kontroler mi izgleda kao obicno parce plastike.
Naravno... Nemam DS5 da sudim, pa sam se ograničio samo na autonomiju.
Čini mi se da Xbox nije toliko unapredio svoj kontroler nove generacije, koliko je to učinio Soni sa DS5, kojem su jedine mane (bar koliko sam ja uspeo da pročitam) autonomije i drifting palica (imali smo primere i na forumu gde korisnici prijavljuju problem sa driftovanjem palice (vuče u neku stranu) nakon samo par meseci korišćenja).

Nemojte me pogresno razumeti i ja sam uzeo PS5 zbog eksluziva i sto sam imao kratko cetvorku pa sve ove igre iz kolekcije ps+ nisam igrao ali stvarno kao kolega rece pre meni neke igre jedu bateriju prosto. Xbox 360 kontroler koristim na pc-ju bar 6-7 godina autonomija je nebo i zemlja stvarno mesec dana traje. Igrao sam spidermana oba dela, dirt5, last of us 1, astro malo ali nisam preterano fasciniran novim trigerima videcemo dalje za igrama kad budu iskoristile trigere jace . Dosta ljudi koji imaju ps4 kazu ma iskljucis vibraciju i igras ali stvarno je filing sa vibracijom a i naucio sam na Pc-ju godinama.
I bas drnda i krci ps5 kontroler kad se koristi, inace povecanje gabarita je veoma pohvalno dosta bolje lezi u ruci i pljunut je kao xbox ,mislim na grip osecaj lezanja u ruci, slicnost je zapanjujuca, kad drzite jedan pa drugi u ruci.

Prilozi

• PXL_20220128_124256179.jpg
    PXL_20220128_124256179.jpg
    128.6 KB · Pregleda: 36
Daj brt, kao sto rekoh prestani da trolujes.......
Astro ti ne daje feedback? Mislim.....
Sedi u tenk ili bilo koje vozilo u BF pa ces videti sta je osecaj..
A ovo drnda i krci ne zelim ni da komentarisem....

To drnda i krci bih ja mogao da kažem za adaptivne trigere. Npr bas se primeti u F1 2021, ima i u drugim igrama ali ovo mi ne prvo palo na pamet. Koliko mi se cini problem je agresivna promena tvrdoće trigera, pa se pojavljuje taj neki zvuk zveckanja ili ne znam kako da ga opisem

Daje fedback niko nije rekao da ne daje, sem u Astru koji je jedina igra u ostalima samo klikne na pola i to je to upali Dirt 5 da vidis sta je traktor.

Trigeri su vise hype nego realno korisna stvar sa diskutabilnim trajanjem baterije.
Ako neko treba da odluci da kupi PS5 zbog trigera slobodno moze da zna da nista ne propusta.

Ne bih se složio sa tobom, meni su trigeri bas dobra fora. I očekujem mnogo bolje da ih iskoriste u novim igrama, videćemo kako će to Gran Turismo da uradi

Ja jedinu zamerku koju Imam na DS5 je sto definitivno ne smeju da stoje jer ce poceti da driftuju kao i to da zvucnik zna ponekad u Tsusimi vise da pisti nego sto daje pravi zvuk i igre (provereno sa Pulse3D). Mozda bi ergonomija biti malo bolja ali opet to je subjektivno. Sto se toce adaptive trigera nije da je presudan ali nije losa fora u par igara koje sam probao a gde to radi ( nor u remasterovanom spajdermenu kad slazete neka strujna kola kad mi je klinac dao da nesto slozim mislio sam da je pokvario dugmice jer je totalno neprirodan osecaj adaptive trigera i nepotreban za slaganje slagalice ali avaj) s druge strane u par nekih drugijh naslova je bila bas dobra fora.

Meni stoje duze vreme, nemam puno vremena za PS5 u poslednjih 15-20 dana, nisam primetio probleme sa driftovanjem. Doduse, meni stoje na stanici za punjenje, mozda ima veze u kom polozaju stoje?

Imam i ja taj xbox360 stvarno je dobar ali poredis babe i zabe. DS5 je zver za njega... jeste na 360ici traje baterija mesec dana ali mi je to bitno kao lanjski sneg, posle igranja DS5 stavim na dock i cao. Nema sanse da se u jednom igranju ispraxi a pika se pes po 8 sati u cugu kad se cepa turnir vikendom.

Meni stoje duze vreme, nemam puno vremena za PS5 u poslednjih 15-20 dana, nisam primetio probleme sa driftovanjem. Doduse, meni stoje na stanici za punjenje, mozda ima veze u kom polozaju stoje?
Meni je jedan dzojstik stajao nekih metar dana na stanici za punjenje u drugom redu kako je to stajalo unitar police klinac je stalno povlacio prvi dzojstik i kad smo uzeli da igramo nesto zajedno primetio sam da drugi taj ima mali drift (imas par strana unazad pisao sam o tome) pritom stan odrzavano cistim maks zbog malog deteta. Rastavio sam dzojstik ocistio i od tad naizmenicno se uzimaju sa stanice za punjenje i nikakvih problema iako klinac kida uglavnom FPS od kad je uzet ps5 ima oko 1000h igranja na 2 naloga

Nazad
Vrh Dno