Šta je novo?

Amazon Fire TV

Jutros odgledah klip na yt u kom se govori da je amazon izbacivanjem novog apdejta poceo da blokira instaliranje aplikacija koje nisu iz njihove prodavnice... Jel neko naleteo na tako nesto?
Za sad nista, ne verujem da ce to i raditi, to ne radi niko, moze biti pucanj sebi u koleno jer im je store jako mrsav.

Ma za update je napravljeno zbog raznih stvarcica, ne verujem da je zbog toga. Napravio lik da obrise bloatware, oglase pa da ne moze da se azurira i da se pojave ponovo. Ne verujem da su ovi iz Amazona ludi toliko da pucaju sbei u noge, blokiranje nije niko stavio niti ce. Sad sam bas azurirao MAX, bio neki mali update i odma sam bas preko fleske instalirao Nanomid apk. sve radi. Bar za sad.

Promena koju sam ja primetio je ne prikazivanje ikonica instaliranih aplikacija na fabričkom launcheru koje nisu iz njihove prodavnice . Samo ima prazno crno polje (mada funkcionalno - pokrenu se aplikacije). Mislim da nije bilo tako pre nekih godinu dana kada sam poslednji put radio "veliko spremanje" na FS 4K.
Blokiranje updejta na Amazonovim uredjajima stoji pod obavezno, primer je HBO Go aplikacija koja nije radila nekoliko meseci posle nekog Amazonovog updejta. Neko je zatim provalio da može da se koristi aplikacija za SONY android tv uredjaje (radila je sporo i tilovi su bili tanki i majušni).
Svaki updejt dodaje i novi paket Amazonovih aplikacija i raznog bloatvera.

Kako i šta se instalira za blokiranje update a?

To sa neprikazivanjem ikonica, resio sam sa launcherom, no, isto tako, nema to veze bas sa tim sto app nisu u njihovoj prodavnici jer se za neke normalno prikazivala ikona a nema ih u store, tipa Smart IPTV. Mislim da to ima veze sa samom aplikacijom i formata slika u njima.

Poslednja izmena:
Pogledao sad i ja video od tduk . Poslednji Amazonov updejt za Fire OS 6 onemogucava blokadu buduceg updejta. Kod Fire OS 7 to nije slučaj (još uvek).
Doduše ovo se odnosi na njegovu aplikaciju za blokadu, ne znam kako je kod ostalih.

Ima li gde spisak sta se sme obrisati a da ne narusi funkcionisanje sistema..

Poslednja izmena:
Znaci ne moram da brinem... Planiram da se vratim opet na firestick pa zamalo da odustanem. Koristio bih ga samo za Eon, Netflix i Kodi. Nakon koriscenja svih mogucih uredjaja (od firesticka 4k i obicnog, raznih boxova, mi box s, chromecast sa google tv...) ipak mi nekako firestick najbolji.

Sad sam to instalirao na MAX, bogme ima mnogo vise aplikacija da se debloatuju, tj mnogo veci spisak, pojma nemam sta smem a sta ne..

Posto mi sistem 7, ovo sam instalirao, izgleda da funkcionise mada ima jos dosta tih kvacica da stikliram a ne smem jer nemam pojma sta je sta, da ne dodje do toga da nece da se pokrene fire :D

Poslednja izmena:
Sad sam to instalirao na MAX, bogme ima mnogo vise aplikacija da se debloatuju, tj mnogo veci spisak, pojma nemam sta smem a sta ne..

Posto mi sistem 7, ovo sam instalirao, izgleda da funkcionise mada ima jos dosta tih kvacica da stikliram a ne smem jer nemam pojma sta je sta, da ne dodje do toga da nece da se pokrene fire :D

Nisam ni ja sve blokirao, jesam Prime, Imdb, update, i jos nesto sto sam procitao u komentarima linka.

Nije valjda da je potreban USB Hub sa sopstvenim napajanjem preko OTG adaptera? Imam neki najprostiji 4x USB2 koji je dosad radio na svakom računaru i Raspberry Pi, ali kada preko njega povežem fleš, MAX ga ne vidi. Fleš direktno na OTG radi.

Kod mene radi neka glupost..cak sam i lan adapter povezao na ovo, sve radi bez problema.

Prilozi

• SmartSelect_20220128-000750_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20220128-000750_AliExpress.jpg
    198.6 KB · Pregleda: 45
Imam tv koji nema 4k vec samo 1080.... da li da uzmem ovaj noviji model sa 4k ili jeftiniji?
vidim ima nekoliko podvarijanti na kp, koju uzeti?
edit: hoce li da radi preko njega stremio jer preko smart tv-a non stop baguje.... po nekoliko puta se ugasi dok traji film....

На твом месту бих узео 4К ако планираш у будућности прелазак на телевизор са 4К у Фајер Стику имаш подешавања на којој резолуцији хоћеш и како да ти ради.Стимио наравно ради и то боље него на мом смарт ТВ.

Ja sam ga i kupio prvenstveno zbog gledanja stremia na tv-u,odnosno da izbegnem povezivanje lap topa sa tv-om.
Savršeno radi Stremio,kao i Kodi koji sam nekako uspeo instalirati.

Није проблем ни Коди само треба погодити прави линк и верзију код мене је 19.3 али морао сам да пробам пар адреса док нисам нашао праву није проблем наравно све ради као подмазано Коди, Стримио, ЕОН, Нетфликс...Додуше када сам угасио у опцијама рекламе и још неке глупости ЕОН је поприлично успорио али ресет и све ради ок.

Imam tv koji nema 4k vec samo 1080.... da li da uzmem ovaj noviji model sa 4k ili jeftiniji?
vidim ima nekoliko podvarijanti na kp, koju uzeti?
edit: hoce li da radi preko njega stremio jer preko smart tv-a non stop baguje.... po nekoliko puta se ugasi dok traji film....
Uzmi 4k, nebitno što nemaš 4k TV jer je 4k firestick brzi i fluidnije radi. Stremio radi odlično, a to što ti se gasi film može biti dio tvoje konekcije, pokušaj neke "lakse" filmove.

Kao i velika većina nas sa jeftinijim ulaznicama nama je KP jedina šansa da donekle nešto jeftinije kupimo u odnosu na redovne prodavnice tehničke robe.

Nije nemoguće jer pred kraj prošle godine mogli su se kupiti stickovi i ispod 40 € na sniženjima u NemačkojOtuda su se i preprodavci sa KP snadbevali i imaju zaradu od 10-30 € po komadu (kako ko zaceni).

Neka te uteši to što je ovo clickbait. Za te pare je "currently unavailable".
Nije nikakav clickbait nego se rasprodao za jedan dan. Biće opet, stalno su na popustima...
Bio je za novu godinu MAX i 30$ :)

https://www.amazon.com/dp/B08MQZXN1X

Sve je moguće... Ovde u DE je 4K MAX u najboljem slučaju bio 36,99€... Često su na akciji... Mada, kada god naiđem na ovakvu "reklamu", uvek je "currently unavailable"... Ne znam... Možda je do mene...

Vrh Dno