Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Javi utiske kada legne sistem. :)
Taman će do tada i SEE valjda stići.

^ što se tiče A12 po meni malo šminke, imam osećaj da je telefon ima lepšu fluidnost. Kamere iste, baterija za sada kao i na S21 ali što kažeš videćemo za jedno 7 dana bolju sliku.

^ što se tiče A12 po meni malo šminke, imam osećaj da je telefon ima lepšu fluidnost. Kamere iste, baterija za sada kao i na S21 ali što kažeš videćemo za jedno 7 dana bolju sliku.
Evo šta sam ja na brzinu primetio, ima šminke a ima i dobrih dodataka. Moguće je ograničiti punjenje baterije na 85% i kad se dostigne taj nivo automatski se prekida punjenje. Nisam ranije primetio ovu opciju ako je bilo. Međutim ima i jedna stvar koja me užasno nervira. Startujem neku aplikaciju, recimo mobibanking i još par drugih i iz taska ugasim sve. Proverim task je prazan. Zaključam telefon i kad ga otključavam ponovo mi sve aplikacije otvorene. Ponovim sve, i kod sledećeg otključavanja ponovo mi otvara mobibank aplikaciju (ili neku drugu koja je zadnja otvorena). Zbog toga sam morao da deinstaliram i ponovo instaliram aplikaciju, ako neko bude imao isti problem.

Poslednja izmena:
^ za punjenje do 85% je ubačeno, probao sam ovo za aplikacije iz raška meni radi normalno.

Stigle, sad idu na testiranje. Mada mi je originalna još uvek u top stanju neka ih u rezervi.

Prilozi

• 20220115_101918.jpg
    20220115_101918.jpg
    377.2 KB · Pregleda: 44
  • 20220115_101934.jpg
    20220115_101934.jpg
    264 KB · Pregleda: 38
Stigao A12 i na SEE.
Čista kozmetika na prvi pogled, čak i ne toliko vidljiva kao do sada. Videćemo dalje.

I kod mene stigao. Nikakva neka preterana razlika, dopadaju mi se ovi "killer buttons" za mikrofon i kameru. Bio mali lag u početku, malo mi se zagrejao telefon, ali sada je sve okej.

I kod mene stigao. Nikakva neka preterana razlika, dopadaju mi se ovi "killer buttons" za mikrofon i kameru. Bio mali lag u početku, malo mi se zagrejao telefon, ali sada je sve okej.
Ja i dalje imam popriličan lag konkretno u My Files aplikaciji. Prvi put vidim da telefon štuca da otvori nešto, nadam se da je kratkotrajno. :/ A lepo su ga sredili, konačno nema one ogavne žute boje za foldere.

Edit:
Isključeni favourite i recent files (kao da to nekoga zanima) i sada je okej.

Poslednja izmena:
Kako da sklonim ovaj dark overlay preko aplikacija i widgeta na početnim stranicama? Jako me iritira, a ne mogu da nadjem to u podesavanjima.

Ako su ti uključene palete, možda ti je štiklirano ovo. Ne znam da li ima smisla ali liči kao da bi moglo da ima

Prilozi

• Screenshot_20220118-105605_Wallpaper and style.jpg
    Screenshot_20220118-105605_Wallpaper and style.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 33
stigao i meni a12...nijedan bluetooth shutter mi više ne radi za okidanje fotografija...probao sam i da ih rasparim i ponovo uparim i ništa...do sada radili bez problema...

Kako ste zadovoljni sa baterijom na telefonu, Plus verzija? Moće li dan pri nekom srednje zahtevnom korišćenju?

stigao i meni a12...nijedan bluetooth shutter mi više ne radi za okidanje fotografija...probao sam i da ih rasparim i ponovo uparim i ništa...do sada radili bez problema...
Jesi probao da uradiš fabrički reset? Ako nisi probaj pošto tako veliki update uvek napravi gluposti.

Ma gde krhka, moja je "davljena" u moru ove godine toliko da se kupala više od nas. 😄 Običan stick i olovka vrše posao top. Ima ćerka neki sa zasebnim okidačem, probaću večeras da li radi pa javljam.

ajd probaj...ma znaš kako, ako slomim olovku bedak, a za kineske okidače od dolar dva me baš briga...sve drugo što se inače kači na bluetooth mi radi kao i pre...imam 3 ova različita okidača i nijedan neće da okida fotke, nešto je znači do bt na telefonu, iako se uredno pokazuje da su konektovani...

a fabrički reset vala ne bih radio zbog toga ;)

Na KP imas originalne olovke za 10 evra, tako da i ako unistis ima za ok cenu original.

@Altru

Radi. :) Neki no name štap je u pitanju sa KP oglasa kupljen za prethodno letovanje, upario se normalno i opalio shutter iz prve.

Posle update-a na A12, app drawer mi je skroz crn, izgubio se transparency. Jel zna neko kako da ga vratim da bude transparent?

Izgleda su rešili da nema više transparency kada je aktiviran Dark mode. Kada je deaktiviran, bude onako kako je bilo do sada.

Da, koristim dark mode, to mi je pod obavezno.
Pa sta je resenje izgleda, Nova launcher?

Mene taj Nova launcher podseća na stare dane kada su telefoni bili polu-dobri tako da nešto uvek moraš da ih tvikuješ, XDA i Nova su mi direktne asocijacije na to. Zadnji telefon na kojem mi je bio Nova Launcher i modovani firmware jer S II... ne mogu stvarno, meni ne smeta što nije transparent sve dok je tamno, ionako mi je većina stvari koje koristim u folderima na home screen.

I lod mene je tako na S21U, posle update-a na OneUI 4. Trazio, kopao, nigde nema nista.

Baterije su testirane i pokazale su se odlično, nisam otvarao telefon da ih fizički uporedim ali to nije ni važno. Moja baterija je još >90% tako da nije vreme za zamenu, moja dnevna potrošnja je oko 30-40%. Čak i sa uključenim ograničenjem punjenja na 85% retko kad padne ispod 50% do sledećeg punjenja. Baterije su testirane sa SkyRC MC3000 punjačem i način testiranja je uvek za 1/3 manji od "realnog" kapaciteta koji proizvođači navode. baterija od 3000mAh ima na testu oko 2200 a u AccuBattery softveru je >95%. Ove koje sam dobio su imale 3100-3200mAh što je odlično. Manjak kapaciteta potiče od odabranih vrednosti punjenja i pražnjenja koje su takve u cilju zaštite baterija. Bitan parametar kod punjenja je koliki kapacitet dostigne pre pralaska sa CC na CV, što je veća vrednost baterija je bolja, i prilikom pražnjenja koliki kapacitet ima pre nego što napon dostigne 3.50 V. Ove su se pokazale izuzetno dobre i unutrašnji otpor je najmanji od svih do sada testiranih baterija, oko 90mOHM. Jedini problem je što je prodavac počeo da za slanje traži enormnu cifru tako da se poručivanje ne isplati kao ranije. 7.90$ baterija, slanje je bilo 8$ sada je slanje oko 30$.

Nazad
Vrh Dno