Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Dosta sam razocaran sto vecina igara radi u 30fps. Koliko vidim za Xbox postoji FPS Boost opcija koja podize fps na 60 u starijim igrama.

Ako se nesto slicno ne napravi na PS5 do isteka mojih pretplata (do septembra lvd godine), presaltavam se na Xbox Series X.

Crash Bandicoot N Sane Trilogy radi u 30fps na PS5, sramota i steta za neiskoriscen hardver.

Crash Bandicoot N Sane Trilogy radi u 30fps i na Xbox Series X, tako da nije sve ni do hardvera, već lenjosti studija (pošto ta trilogija nije zbog tehnikalija rađena isključivo u 30fps, već nativno radi u 60fps na PC-u).

U kom polozaju drzite vase 5ce :)
Onako vertikalno mi bas ne deluje stabilno, i one coolere su bas stavili da budu dole pri dnu... Video sam neki lik na yt ima dodatak crna podloga, gde mozes i horizontalno ili vertikalno da ga postavis...

Pa to postolje dobijaš u pakovanju. Vertikalno je skroz stabilno, ja tako i PS4 držim od prvog dana.

Da li imate preporuku za neki hdmi splitter ili nasta treba obratiti paznju prilikom kupovine? Jel ima gubitka u kvalitetu? Jel ima veze spliter sa brzinom odziva panela na kom se igra? Nisam bas preterano upoznat sa tom pricom, a smara me da cupam svaki put kabl iz konzole da bih prikacio monitor...
EDIT: u pitanju su 4k TV (uz potencijalni upgrade na 120hz) i monitor 1440p@144hz

Poslednja izmena:
Da li je ovo loša pozicija za konzolu?

Pošto vazduh ulazi sa gornje strane i u gornji deo prednje strane, da li će protoku vazduha smetati što je TV tako blizu (nekih 15ak cm) ?
Nemam poverenja u vertikalni položaj, a da okrenem konzolu kao što je i TV onda će vruć vazduh da izlazi direktno na utičnicu.

Ha ha! Evo ga jos jedan u nedoumici :D

Mislim da je neko pisao kako mu je crkao kontroler bas zbog punjenja na punjacu. Tako da bih ja svakako preskocio. Meni ne smeta da ga punim kablom preko PS.
Ja vec 2 godine punim na punjac od zeninog huawei-a (doduse za ps4) i dalje se brzo pune i dugo drze baterije e sad ovaj od ps5 ne znam bas da li da se zezam :d

U kom polozaju drzite vase 5ce :)
Onako vertikalno mi bas ne deluje stabilno, i one coolere su bas stavili da budu dole pri dnu... Video sam neki lik na yt ima dodatak crna podloga, gde mozes i horizontalno ili vertikalno da ga postavis...
Kako nestabilan vertikalno? Jesi li zašrafio dole lepo?

Uzeo sam samsung qe50q60t

Sto se tice ovog Matrix demo-a, bas sam juce probao i stvarno deluje super, no ja sam uvek sumnjicav prema ovakvim prezentacijama.
Demo je u stanju da renderuje veliki broj detalja, ljudi, automobila, ali u istom trenutku nema nikakvih efekata kada prodjete kroz te ljude ili kad udarite u malo drvo, kutiju,mapa je takodje mala itd...
Igra ce morati mnogo vise logike da sadrzi, svaki pesak na ulici ce morati imati svoj dobar deo koda, svako manje drvo veci broj poligona i sve ce to itekako da utice na moc renderovanja.

Ovo sto sam video je next gen zasigurno, ali ne ocekujem neke drasticne promene kada se bude koristilo u igrama. Malo bolja grafika, malo vise detalja i ibjekata i to je to.
Ja isto sinoc skinuo Neo-a :) ono je brutalno! Ali je samo demo... Pitanje je kako i da li ce stvarno biti takve igre, odnosno, hoce, ali kad ce doci taj dan... Ono je bukvalno da si u stvari u filmu, a ne u igrici...

@pantelejmon Vertikalno mi stoji od prvog dana. Sa crnom podlogom je skroz stabilno.

@orckristeg Zavisi sta hoces. Ako uzmes samo hdmi spliter on ce bacati sliku na oba istovremeno a ako uzmes switch moci ces da prebacujes sa jednog na drugi. U svakom slucaju mislim da treba bas lepo da se plati da podrzi 4k@120hz i da je pitanje da li uospte mozes da ga nadjes ovde kod nas. Ja sam jedno vreme trazio za DP zbog kompa i odustao sam kada sam video koliko kosta (hdmi je jeftiniji svakako)

@shomiNBGD e bas tako, switch pre, ne zanima me slika na dva ekrana, vis kako znas :D ahaa, ocekivao sam da je to 30-40e max... :D nista onda cu cupam kabl :D

Tebi treba ovako nesto zapravo Amazon link
Samo ga treba naci kod nas :D

edit: imas i na aliexpress-u svasta, na papiru pise da podrzava 🤷‍♂️

Da da ovo deluje kao ok resenje... Gledam sad i na KP ima ih kolko volis, al sad sta tu valja... Sve mi izgleda jeftino :S Ajd ako neko koristi neki, nek preporuci proverenu stvar da se ne eksperimentise previse :) Hvala na asistenciji

da li i dalje daju onu playstation collection od 20ak igara za novu prijavu sa ps5 konzole ?
(i neko pojašnjenje kako to da claim-ujem)
tenks

Daju collection ja sam koristio stari nalog sa ps4 imao sam ps+ pretplatu kada sam startovao ps5 i logovao se pojavile se igre. Koju zelim da igram add to library i download. Ende :)

Ako imas PS+ aktivan samo sa konzole odes u store i izaberes tamo PS Plus Collection pa dodajes jednu po jednu.

Fala, bojsovi !

Dodaj sve u library, pa kasnije skidaj sta ti treba....
Nikad se ne zna, mozda ce ta ponuda prestati da vazi u jednom trenutku pa je sigurnije da imas sve u kolekciji.....

Kakva je procedura da se poveže miš i tastatura?

Da li moze neko ko je kupio u januaru konzolu da mi kaze sa kojom verzijom sistema je dosla?

Da da ovo deluje kao ok resenje... Gledam sad i na KP ima ih kolko volis, al sad sta tu valja... Sve mi izgleda jeftino :S Ajd ako neko koristi neki, nek preporuci proverenu stvar da se ne eksperimentise previse :) Hvala na asistenciji
Imam dva komada, takvi kao na KP. Navodno 4k, meni sluzi za tv koji ima samo 2 hdmi ulaza, ali ne za PS5. Tako da radi, e sad kvalitet signala, ne bih znao reci

Jesi saznao nešto? Meni odgovaraju i šverceri, ali ni oni ga ne rade. Makar do sad.
Za sad nista, mada oficijelni sajt Fanateca salje pakete u Srbiju. Mogu misliti kako ce carinici da se obraduju kada vide tako skup hardver...

Sacekacu GT7 pa cu videti tokom proleca da li ce se pojaviti volan kod nas.

Kako nestabilan vertikalno? Jesi li zašrafio dole lepo?
Ja sam kupio pre tri meseca sony, tek sam ga otvorio pre par dana, nisam imao mogucnosti ranije, kupio sam preko game centra, koliko vidim, nisam nasao taj crni dodatak, pretumbacu kutiju ponovo, bila je neotpakovana, sigurno je negde unutra ta plastika...

Ima pregledaj sve pregrade u kutiji, postolje dolazi sa Sony-jem.

Neke igre ne nalazi na www.playstation.com iako je ima na https://store.playstation.com dok neke nalazi na oba.

Npr. igru Trüberbrook ne nalazi na prvom linku kada se ukuca u pretragu dok na drugom nalazi.
Jel se zna šta je razlog?

P.S. Iste igre nema na https://psdeals.net dok je ima na https://psprices.com
Prvi link te redirektuje na osnovu ip adrese prema regionu gde si, tako da je moguce da te igre nema za taj region. Obrati paznju na pun url kako izgleda.

Nije do regiona, jer je igra nemačka i ima je u Nemačkoj (samo je cena u evrima). Jednostavno taj prvi domen ne nalazi igru (čak i kad sam ulogovan svojim US nalogom) dok ovaj drugi domen nalazi igru bez obzira da li sam ulogovan ili ne i bez obzira da li je na nemačkom ili US nastavku (posle linka stoji /de-de ili /us-en).

MS kupio Activision Blizzard. Videcemo do sledece godine da li ce Call of Duty nastaviti da izlazi na PS5. Warzone ce verovatno ostati.

Nazad
Vrh Dno