P.s. Ako odmah ne dodeli pri registraciji 25 dolara udjite u refferal i upisite 7q7j3n7z3f da bi dobili 25 dolara
hvala na odgovoru.Nisam petljao sa Krakenom, u principu je isto, treba ti Visa kartica. Na Krakenu potražiš opciju Buy crypto via card i pratiš uputstvo. Ako te zezaju, otvori nalog na Binance, nikad tamo nisam imao problema sa kupovinom, verifikacija naloga je bio najgori najtmer.
Pozdrav,
potpuno sam nov u ovome i učim odasvud danima.
Prvo prebacivanje USDT sa Coinbase na Binance mi uspe ali je fee 12USDT na 31USDT koliko sam prebacivao. Leglo samo 19USDT na Binance.
Gde sam zabrljao?
Nigde nisi zabrljao, još si dobro i prošao, jer je fee za USDT na ERC20 mreži užasno visok. Sa Binance kad povlačiš USDT fee je trenutno 35 USDT.
Hvala puno.Nigde nisi zabrljao, još si dobro i prošao, jer je fee za USDT na ERC20 mreži užasno visok. Sa Binance kad povlačiš USDT fee je trenutno 35 USDT.
Hvala, ipak moram da učim i na sopstvenom iskustvuЈош само мала допуна на горњи пост, када шаљеш боље је да рецимо USDT претвориш у нешто јефтино за слање, и има га скоро свуда, често је то LTC, XLM, и онда то пошаљеш на другу мењачницу и тамо онда то претвориш у USDT ако ти је то циљ. Ево рецимо један сајт где гледаш по мењачницама и по новчићима како је најбоље послати, LTC нпр: (на сајту нема conbase мењачнице мала напомена)
Litecoin (LTC): Withdrawal Fees Compared (2025) | WithdrawalFees.com
Lowest fee: 0.0001 LTC ($0.01) at CoinFalcon (as of Feb 21, 2025). Average: 0.01217 LTC ($1.68). Median: 0.002 LTC ($0.28).withdrawalfees.com
А ево и колико је USDT скуп:
Tether (USDT): Withdrawal Fees Compared (2022) | WithdrawalFees.com
Lowest fee: 0 USDT (FREE) at Bleutrade (as of Nov 25, 2022). Average: 8.1196 USDT ($8.13). Median: 3.2 USDT ($3.20).withdrawalfees.com
Naravno da moze, imas u opcijama BUY i SELL "limit" ordere. Limit buy ti je da npr kupis BTC kad padne na 40.000$Jos jedno pitanje, pretpostavljam da moze, da se setuje da se valuta proda kad dostigne neku cenu i kupi kad dostigne neku drugu cenu i da se to ponavlja u loop-u?I da li se ori takvim transakcijama uzima fee i koliko?
Hvala na info, snasao sam se za order limite u medjuvremenu... Videcu da onda iz BUSD prebacim u USDT pa da trade-ujem na te parove...Naravno da moze, imas u opcijama BUY i SELL "limit" ordere. Limit buy ti je da npr kupis BTC kad padne na 40.000$
Ukoliko odmah kupis BTC na 43.000$ i ocekujes da ide na vise stavis SELL Limit order i postavis cenu po kojoj bi prodao, npr 45.000$
Pošto si nov pokusaj da trzište gledas kroz dolare, bice ti lakse sto se pre naviknes.
Najbolji liquidity ti je kroz USDT par. 99,9% coina koji su listovani na Binance imaju par kroz USDT (tether) odnos. Lakse ce ti prolaziti buy i sell orderi ako je liquidity dobar.
Fee na Binance za ovu vrstu prodaje/kupovine ti je 0.1% sto je beznacajno u kripto svetu gde u danu mozes da zaradis (i izgubis) 20-30-40%
Srećno i samo polako, neće kripto nigde pobeci edukuj se sto vise to ti je moj savet.
Ne moras sad da prebacujes iz BUSD u USDT ali sad kad kupis za BUSD neki coin po tvom izboru onda gledaj da ga prodas za usdt.. gledaj da rasporedis novac na nekoliko naloga na nekoliko novcica, osim ako ulazes manji iznos 50-100$ onda ti je svejedno...Hvala na info, snasao sam se za order limite u medjuvremenu... Videcu da onda iz BUSD prebacim u USDT pa da trade-ujem na te parove...
Mislis da nije bezbedno drzati sve na jednom nalogu? Recimo do 1000e. Posto ne bih kao pocetnik da ulazim sa vise...Ne moras sad da prebacujes iz BUSD u USDT ali sad kad kupis za BUSD neki coin po tvom izboru onda gledaj da ga prodas za usdt.. gledaj da rasporedis novac na nekoliko naloga na nekoliko novcica, osim ako ulazes manji iznos 50-100$ onda ti je svejedno...
Ma jeste ne brini zbog toga poznajem ljude koji drze mnogo vise od tog iznosa. Hteo sam reci ako imas kao sto kazes 1.000 EUR nemoj da udjes all in u 1 coin na jednoj ceni. Rasporedi ulaz na vise coina u razlicito vreme da imas sto bolju prosecnu ulaznu cenu.Mislis da nije bezbedno drzati sve na jednom nalogu? Recimo do 1000e. Posto ne bih kao pocetnik da ulazim sa vise...
Kupuj uvek u evrima, jer ako kupujes dolare prvo ce visa da radi konverziju eur u usd (placas neku proviziju), pa platis banci pa platis binance-u.Pozdrav svima, nov sam u ovom svetu, poceo sam da citam o valutama pre par dana, procitao sam i ovde dosta stranica kako ne bih postavljao pitanja vise nego sto je potrebno.
Danas sam kreirao nalog na Binance menjacnici, odradio sam sve autorizacije i verifikovao sam nalog. Ono sto me zbunjuje je da sam negde procitao na kriptomaniji da Binance menjacnica za depozit sa kartice ne uzima provizuju, a sad kad pokusam da depozitujem sredstva, pise da je fee 1.8% preko kartice?
Imam nekoliko pitanja:
1. Imam racun u Raiff banci, tamo imam i visa virtuon karticu koja je u eurima, da li i depozit na Binance treba onda da mi bude u eurima ili mogu da stavim i dolare na Binance, i da li ce u tom slucaju da se radi konverzija i po kom kursu jer su sredstava na kartici u eurima?
2. Procitao sam da postoje valute poput Theter, Dai koje su uvek oko 1$ i da bi trebalo da kupim njih za deposit pa da sa njima trgujem dalje, da li je to tacno i koju od tih valuta da koristim?
3. Moze li me neko posavetovati kako da napravim prvi depozit, jer njihova HELP stranica kao da nije bas updejtovana?
Hvala svima unapred
Za 100$ na Binance dobijam 95.6 USDT ili BUSD odakle dolazimo da je provizija 4.6%. U Raiffeisen banci sam se raspitivao za SEPA placanja kako bi izbegao placanje VISA karticom, ali bez uspeha. Pitali su me da li je to neki pilot programNa Binance ideš na opciju BUY WITH CARD, ne na DEPOSIT (jer Binance ne dozvoljava depozit sa našim karticama), ne znam da li može sa USD (pretpostavljam da može), ja kupujem sa EUR.
Kupuješ direktno bilo koji novčić koji ima Binance u ponudi, ili možeš da kupiš prvo USDT tj. Tether (ili neki drugi stable coin, BUSD, USDC, itd.) i onda dalje sa njima možeš da kupuješ ostale novčićeZavisi koji par postoji na Binance, recimo imaš (na primer) BTC/USDT ali nemaš BTC/USDC, dakle sa USDC ne možeš da kupiš BTC, itd.
Što se tiče provizije, računaj na 1% koji uzima Raiffeisen banka, i ~2% koje uzima Binance.
NBS o tome ćuti, Cica je zauzeta stabilnošću dinara...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari