Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitno je da shvatiš matematiku kad da izađeš sa 1/2 kupljenih novčića i vratiš uloženo

To bi onda značilo da, ako se sada na primer uđe u SFP (~1 usdt) čeka cena od ~2 usdt. Onda je svakako bitno obaviti i istraživanje tipa koji/kada mu je bio ATH, pa kada je zadnji put dostigao target cenu od $2 usdt, kakva mu je volatilnost, mc... itd itd.

Obicno tvrdim da vesti ne uticu na cenu medjutim svako pravilo ima izuzetak .

Treba dobro pratiti sta ce se desavati u zenevi u razgovorima izmedju Rusije u SAD-a vezano za Ukrajnu ove nedelje.

Ako uspeju da se dogovore i ako postane ocigledno da nema mogucnosti za invaziju Ukrajne to moze pozitivno da utice na cenu ..

Sa druge strane -> pa znate ostatak price vec ..

Ja sam licno nisam neki preterani optimista, ali mi deluje da se retorika lagano menja sto bi se reklo "nada umire poslednja".

To bi onda značilo da, ako se sada na primer uđe u SFP (~1 usdt) čeka cena od ~2 usdt. Onda je svakako bitno obaviti i istraživanje tipa koji/kada mu je bio ATH, pa kada je zadnji put dostigao target cenu od $2 usdt, kakva mu je volatilnost, mc... itd itd.
Naravno, istražiti je na prvom mestu uvek. Isto kao i kad kupuješ auto, računar, pasulj ili nekretninu :) Ne kupuješ tako nešto na slepo sigurno.
I naravno, isključujem kupovinu and ATH, pa čekanje 2X sledeći ATH... jer to može potrajati nekoliko godina ili nikad - ako se uloži u scam.
"nada umire poslednja".
Nije ni hodl tako jednostavan, ali je lepo kad na kraju uzmeš nekoliko X od uloženog .
Ako misliš da će btc pasti i da nada poslednja umire, otvori šort i bog da te vidi :).

Poslednja izmena:
Obicno tvrdim da vesti ne uticu na cenu medjutim svako pravilo ima izuzetak .

Treba dobro pratiti sta ce se desavati u zenevi u razgovorima izmedju Rusije u SAD-a vezano za Ukrajnu ove nedelje.

Ako uspeju da se dogovore i ako postane ocigledno da nema mogucnosti za invaziju Ukrajne to moze pozitivno da utice na cenu ..

Sa druge strane -> pa znate ostatak price vec ..

Ja sam licno nisam neki preterani optimista, ali mi deluje da se retorika lagano menja sto bi se reklo "nada umire poslednja".
Jos malo pa ce i vremenska prognoza da utice na cenu kripta :D
Salu na stranu, svaku iole malo jacu vest treba ispratiti jer nikada ne znas kako to utice na nekog tamo whale-a.

Ima vise matamatika, evo npr ja gde sam se *****ao:
Usao u Dot na 45 i 35
Usao u Vet na 0.135
Usao u Kda na 17
Pri tome nisu male kolicine, i evo sve se vise lomim dali da kliknem na Sell i uvecam u ovom gore dole periodu kolicinu novcicaa, a u isto vreme me kolje u glavi to "kupio si visoko" iako sam mogao do sad od tog perioda uvecati taj br novcica svakako... Npr evo Vet pre neki dan je bio 0.95, da sam tad prodao sad bi ga cekao na ispod 0.7. i hajde sad ti prelomi...
Najgori scenario je taj gde svi cekamo pump, i kad god krene pomislimo, "e evo ga" idemo sad gore, kad prc kroz pola sata-sat si napravio nizu nizu cenu...

Mislim da je Simketova strategija najkorisnija i najisplativija, pogotovo u ovakvom periodu...
Kupis, izadjes sa ulozenim cim pre, i ostalo je free money. Ja sam to uradio jedino sa Shibom...koju sam iz zezanja kupio za 50$, pa nakon cetiri dana imao 200$+. Prodao za 50$ i ostalo neka smrdi.

Mislim da je Simketova strategija najkorisnija i najisplativija, pogotovo u ovakvom periodu...
Kupis, izadjes sa ulozenim cim pre, i ostalo je free money. Ja sam to uradio jedino sa Shibom...koju sam iz zezanja kupio za 50$, pa nakon cetiri dana imao 200$+. Prodao za 50$ i ostalo neka smrdi.
Ista prica, samo je bio Lss kod mene 👍.

Jeste svakako ali treba doćekati x2, početak je najteži.
pa da, jer bi svi bi voleli da zarade odmah i sad što više i da se uloži ako može ništa i sa 0 rizikom, a to tako ne ide. Ako neko ima možda takvu strategiju, neka javi slobodno :) pa da testiramo

pa da, jer bi svi bi voleli da zarade odmah i sad što više i da se uloži ako može ništa i sa 0 rizikom

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: more skoro pa da može, Imam sličan slučaj u kući!

Čerka poterala onu igricu što je predložio @гнд, terala to mesec i kusur dana u slobodno vreme a mene ako je par puta nešto pitala o ovoj problematici, uglavno je sve sama bunarila po kojekakim tutorijalima.
Zaradi ona $100, pomogao joj da prebaci to na binance i za dalje me više ništa nije pitala, videla kako ja prolazim .
Postavi ona indikatore, udubi se u to i eno je sad na $150 a ja trenutno u minusu 20% :ROFLMAO: .
Rođeni talenat, još malo pa ću krenuti da je špijuniram, da kradem znanje.

Čerka poterala onu igricu što je predložio @гнд, terala to mesec i kusur dana u slobodno vreme a mene ako je par puta nešto pitala o ovoj problematici, uglavno je sve sama bunarila po kojekakim tutorijalima.
Zaradi ona $100, pomogao joj da prebaci to na binance i za dalje me više ništa nije pitala, videla kako ja prolazim .
Postavi ona indikatore, udubi se u to i eno je sad na $150 a ja trenutno u minusu 20% :ROFLMAO: .
Та игрица је толико полудела са ценом, да сам више веровао у њу и нисам продавао раније сада бих решио стамбени кредит :D
А и овако је заразна доста, добра забава. А и свакакве најаве стижу, ко зна шта може бити са тим токеном.

Сада је ново лудило на хармонију она марс колонија, узимала се као парцела за 250 ONE, сада се продаје за минимум 3к. Никад више глупих пара у свету.

ajd posalji mi na pm link do te igrice, da i ja zaposlim ove moje kad svakako igraju sve zivo 😀

Та игрица је толико полудела са ценом, да сам више веровао у њу и нисам продавао раније сада бих решио стамбени кредит :D
А и овако је заразна доста, добра забава. А и свакакве најаве стижу, ко зна шта може бити са тим токеном.

Сада је ново лудило на хармонију она марс колонија, узимала се као парцела за 250 ONE, сада се продаје за минимум 3к. Никад више глупих пара у свету.
Kako se zove igrica?

ajd posalji mi na pm link do te igrice, da i ja zaposlim ove moje kad svakako igraju sve zivo 😀
Kako se zove igrica?

За почетак добро је направити и повезати дискорд са игрицом.
У принципу награде су много смањене у претходних месец дана, број играча се баш повећао, када сам кретао у неком октобру било је 4к активних чланова на дискорду, сада је скоро 40.
И да, стејкинг је одличан и даље, рецимо однос ROY:ONE је око 3:1, а дневни стејкинг ROY токена (преко метамаска) је дневно 0.15%. Што значи да је много исплативије на тај начин множити број ONE-ова, него на њиховом званичном сајту где је 10% годишње.
Плус, за неког ко улази у крипто нема боље приче, учиш о метамаску, сваповима, слању на разне мењачнице ако треба итд, а све то без улагања јер је и даље игрица free2play.

За сва питања ту сам.

Taman da ti pošaljem al eno @гнд okačio link.
Bilo je povuci potegni oko konvertovanja iz roy u one, pa je pored metamask kreirala i viper gde to može.
Koliko znam može i direktno iz igrice ali je neisplativo a s druge strane, na viper nije imala dovoljno one za proviziju pa je našla na forumu nekog da joj pošalje, ma luda kuća.
јер је и даље игрица free2play.
Reče mi da može i da se ulože osvojeni roy pa se povećava nagrada ali moraš da budeš baš dobar igrač.

Taman da ti pošaljem al eno @гнд okačio link.
Bilo je povuci potegni oko konvertovanja iz roy u one, pa je pored metamask kreirala i viper gde to može.
Koliko znam može i direktno iz igrice ali je neisplativo a s druge strane, na viper nije imala dovoljno one za proviziju pa je našla na forumu nekog da joj pošalje, ma luda kuća.

Reče mi da može i da se ulože osvojeni roy pa se povećava nagrada ali moraš da budeš baš dobar igrač.
Ако смета ова тема можда може да се отвори нова, са free2play, play2earn игрицама, шта знам.
Да да, випер је ту за сваповање, из игрице је до скоро могло и директно у ONE, али је очајна конверзија била, око 5х мање се добије тако не сећам се тачно.

Да, уколико се држи у новчанику токен, тј, холдује, у игрици се добија multiplier, рецимо победиш у партији, ако држиш више токена, множи се награда са рецимо 2.2. То је био неки начин да људи не свапују одмах за ONE, него да држе ROY токене, што се исплатило, То + стејкинг добар, не прави велики sell pressure. Све то изгледа као наивна игрица, али стварно може и да се заради фино, доста пројеката на хармонију само штанцује токене. Доста њих наравно не вреди ништа, али ето нешто добро изађе. Доста је и мањих пројеката који су у развоју, тако да ко зна, цена је већ отишла пре него што сам ја ушао х10, од октобра још толико, па ко зна.

Исто тако сам рецимо покушао да схватим и freyala игрицу, на крају сам само продао неки NFT и изашао из тога.
Излази сад нова нека, још је у раној фази али ето видећемо, волео бих да заживи доста је занимљива. app.dinobattle.one Па ко има живаца да се бави баговима, али интересантно за мање паузе у послу.

NASDAQ preko kripto market cap-a, skoro isti grafik. Očekivao sam još malo korekcije, ali moguće da je gotovo. S tim što se ne treba opuštati, novac iz manjih companija u NDAQ indeksu se sliva u veće, dok i one na kraju ne puknu, dakle potpuno isti scenario se odigrava kao i u dotcom balonu, praktično dotcom 2.0.

Ako je korekcija stvarno gotova, i NDAQ i kripto bi trebalo da polako naprave novi ATH i ja tu izlazim. Verovatno će i nakon toga biti još dosta mesa koje će moći da se oglođe sa kostiju umiruće ekonomije, ali ne moram da čekam zadnji momenat da begam sa broda koji tone.

Capture.JPG

Binance upravo ponudio staking od 38% za ICP

Sigurno će gurnuti cenu na gore sa trenutnog stanja.
NASDAQ preko kripto market cap-a, skoro isti grafik. Očekivao sam još malo korekcije, ali moguće da je gotovo. S tim što se ne treba opuštati, novac iz manjih companija u NDAQ indeksu se sliva u veće, dok i one na kraju ne puknu, dakle potpuno isti scenario se odigrava kao i u dotcom balonu, praktično dotcom 2.0.

Ako je korekcija stvarno gotova, i NDAQ i kripto bi trebalo da polako naprave novi ATH i ja tu izlazim. Verovatno će i nakon toga biti još dosta mesa koje će moći da se oglođe sa kostiju umiruće ekonomije, ali ne moram da čekam zadnji momenat da begam sa broda koji tone.

Pogledajte prilog 331142
Uzrok poslednjeg pada je bila najava oko inflacije, sada su nešto promenili, nisam bas razumeo ali tipa svakog meseca će se gledati stanje pa na osnovu toga donositi odluke.. Zato je sve opet krenulo da raste..
Bio je pre neki dan i na 1.3. Moze on da sklizne jos dole.
Nadam se da ga nisi bas čekao do 1.3

Poslednja izmena:
Binance upravo ponudio staking od 38% za ICP

Sigurno će gurnuti cenu na gore sa trenutnog stanja.

Uzrok poslednjeg pada je bila najava oko inflacije, sada su nešto promenili, nisam bas razumeo ali tipa svakog meseca će se gledati stanje pa na osnovu toga donositi odluke.. Zato je sve opet krenulo da raste..

Nadam se da ga nisi bas čekao do 1.3
Ako ICP ne skoči od ovoga stvarno ne znam kad će (nisam ironičan)...hvala za info

Ne mogu da editujem prethodni komentar jer nisam dobro napisao ali dobro, pretpostavljam da vec znate da sam mislio na CPI izvestaj.

Verovatno sve objavljuju u isto vreme, ako, uz lošiji CPI, Inflation Rate prebaci 7 i Producer Prices Change 10, gotovo sigurno sledi novo kratkoročno otresanje. Prebacio dosta u stejbl, računam da je to manji zez ako se ne desi ništa. Ako padne crvenilo, kupujem.

Edit: Naravno, oma sve krenulo da raste, nije prošlo ni sat vremena od prodaje:(

Meni trenutno deluje kao da se trend okrenuo ili da se zadnjih nekoliko dana okrece te da se spremamo lagano za zelenu drugu polovinu janaura -> videcemo dokle ce da ide i koliko ce da potraje.

Mislim ne moze toliko malo da bude novcica na menjacnicama i da se novcici povlace sa menjacnica non stop, a da cena ide uvek na dole. Mora jednom taj downtrend da se preokrene a testiranje 40k i jak support koji se tamo stvorio moze lako da bude ta "granica" ..

Ja iskreno nisam ocekivao da cemo ici ispod 20 week MA, a pogotovo ne ispod 50 week ... Kad sam dosad pricao "nece vise da pada" mogu lepo i da nastavim jednom cu da budem urpavu.

Evo tehnicke analize

DeepinScreenshot_select-area_20220112135632.png

Poslednja izmena:

Uzrok poslednjeg pada je što su u poslednjih godinu dana ljudi uletali u tech stock ne razmišljajući, kao crnci u Kardašijanke. Vidi koliko je NDAQ bio iznad support-a, zato bi me iznenadilo da je korekcija gotova već ovde, ali može da bude. Kad zvekne ona velika, pobrisaće sve dobitke iz zadnje dve godine, ali još je mnogo rano za tako nešto, ako je verovati bond marketu.

Capture.JPG

Pogledajte prilog 331142
Interesuje me baš, u šta planiraš da "bežiš"?
Pošto ja ne bih ni za živu glavu držao fiat kada sve krene nizbrdo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno