Šta je novo?

iPhone 13

Mislim da tako nešto za sada ne postoji. Sam MagSafe nema dovoljno snage da se drži za bilo koji magnetni nosač, probao sam nekoliko.

Pise na sajtu da to radi sa njihovom posebnom futrolom koja je namagnetisana i da ne radi sa prethodnom verzijom takve futrole.

Dosta je bilo trolovanja.

Ovde korisnik iPhona 13 PM ne moze ni da napise svoje misljenje, odmah mu izbrisu komentar 😅 Sreca pa moze da se prijavi nadredjenima za ovakvo ponasanje.

Prilozi

• 20220109_122420.jpg
    20220109_122420.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 223
Ovde korisnik iPhona 13 PM ne moze ni da napise svoje misljenje, odmah mu izbrisu komentar 😅 Sreca pa moze da se prijavi nadredjenima za ovakvo ponasanje.
Smaraš i troluješ. Prodaj to i završio si sebi posao. Temu, ako nemaš šta pametno napisati, preskoči.
@ontopic
Meni na ip 13 PM jedino find my cepa bateriju, vrv zbog air tag-a.

OMG 😅 Ako je nekom WOW to sto ima SoT manji od 6h meni nije. Inace nocu crpi 7-8% baterije sto je zaista puno, signal je jak, posto sam u centru grada, ne znam sta mi to toliko crpi bateriju.

Probaj hard reset mozda tinsredi to sto ti za noc crpi 7-8% baterije i ppgledaj panic logove, nije normalno toliko baterije da potrosi za noc 1-2% bi bilo ok ako se telefon ne dira

OMG 😅 Ako je nekom WOW to sto ima SoT manji od 6h meni nije. Inace nocu crpi 7-8% baterije sto je zaista puno, signal je jak, posto sam u centru grada, ne znam sta mi to toliko crpi bateriju.
13 PM? Pa moj 13 Pro ima 8 sati SOT-a..

Da, PM. Probao, isti slucaj. Sad je na prodaji pa ako ga ne prodam videcu sta mu je. Ja igrao igrice na njemu, odnos wifi i mobilne mreze mi je 60% prema 40%, obe kartice su aktivne i imaju stabilan 4G signal. Da li mogu negde da pratim kao na Androidu sta crpi bateriju?

Pa tu je resenje tvog problema. Imas dve mreze. Koliko sam video svi testovi su radjeni ili bez SIM karte ili sa jednom. Logicno je da ce ti krace trajati baterija sa dve aktivne SIM karte.

Meni moj ip13pm na lelenoru koji ima ocajan signal gde zivim nocu gubi max 2% baterija traje skoro 2 puna dana a SoT je izmedju 9-11h tako da dobro vidi sta ti to cucla bateriju. Moram da napomenem da ja ne igram igre na telefonu ali sam veoma heavy korisnik sto zbog privatnih sto zbog poslovnih potreba.

Misli da je sustina ipak igranje. To ume da crpi bateriju itekako.

Ljudi u nekim situacijama nisu realni i jednostavno imaju neka prevelika očekivanja. Koliko vidim iz napisanog, telefon koristiš aktivno po ceo dan, sa dve aktivne sim kartice i na sve to surfujući po netu i igrajući igrice? Pretpostavljam da sigurno ne igraš tetris, već nešto što izuzetno crpi bateriju. Kapiram, da bi ti jedino rešenje bilo da nosiš neki akumulator sa sobom, pa da se dopunjuješ konstantno.

Ne znam da li je uporedivo, ali sam se bas razocarao u kameru od iPhone 13 mini. Evo slika sa iste udaljenosti sa minija i sa s21ultra.
Ajfon ne moze da izostri kada se priblizi vise od 15ak cm.
Da li su ove dve kamere u opste uporedive ili je generalno tako na iPhone-u?

Prilozi

• photo_2022-01-10_11-37-52.jpg
    photo_2022-01-10_11-37-52.jpg
    75.2 KB · Pregleda: 126
  • photo_2022-01-10_11-37-56.jpg
    photo_2022-01-10_11-37-56.jpg
    210.9 KB · Pregleda: 116
Jesi kliknuo na sredinu da fokusira?

15cm ili 15mm?

7-8 cm

Prilozi

• 0C304BCC-6274-4FD1-90A1-E19F9563C32D.jpeg
    0C304BCC-6274-4FD1-90A1-E19F9563C32D.jpeg
    242 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Konkretno ove dve slike su napravljene sa 3 cm-a, ali su obe sa iste udaljenosti.

13 Pro i Pro Max imaju macro kameru. Uporedjuju se sa njima. Mislim da imaju najbolju makro kameru.

Ne znam cemu to zumBiranje, ali odaljis malo povecas na 1.5x i dobijes to.

Oni su, za razliku od prosle godine bas dobru razliku napravili izmedju pro i obicnih, mada to za macro i nije veliki problem, camera+ radi dobar posao.

Ali makro na 13 pro modelima je definitivno najbolja na trzistu 618FBF3F-F6D5-4A9B-AF0F-F5D6D060FACE.jpeg

Ajde za iskusnije clanove pitanje u vezi AC+, da li ga linkovati za AppleID? Ja tu ne vidim nikakav benefit, osim ogranicenje :unsure: Jer mi je stigao email da mogu da kompletiram AC+ setup za ip13PM povezivanjem appleIDa cime bi lako resavao ako nastane problem s placanjem.

Šta je ograničenje? Zbog prodaje kasnije?

Šta je ograničenje? Zbog prodaje kasnije?
Pa npr prodaje ili dam nekom sinu zeni rodjaku tel Sta god onda taj neko nece moci da koristi AC+ sa svojim nalogom jer ako dobro shvatam tako AC+ biva vezan direktno za kombinaciju moj appleID+uredjaj

Ako ti je telefon u familiji, i ti zelis da nastavis da placas i redovno placas Apple care, normalno ostvarujes garanciju. Niko nije zabranio da se ti na telefonu logujes sa vise razlicitih Apple ID naloga. Takodje, niko te nece ni pitati, najverovatnije, posto mogu da vide u bazi, po serijskom broju, da se za taj uredjaj placa Apple care.

Ako zelis nekom da ga prodas, orkazes dalje uplate i sve normalno funkcionise.

Ako ti je telefon u familiji, i ti zelis da nastavis da placas i redovno placas Apple care, normalno ostvarujes garanciju. Niko nije zabranio da se ti na telefonu logujes sa vise razlicitih Apple ID naloga. Takodje, niko te nece ni pitati, najverovatnije, posto mogu da vide u bazi, po serijskom broju, da se za taj uredjaj placa Apple care.

Ako zelis nekom da ga prodas, orkazes dalje uplate i sve normalno funkcionise.
Vrv ce ostati u familiji iz iskustva 😂 nego ako bude sira familija ona metaforicki ako vise ja ne zelim da placam a neko i sire familije zeli … jer ne vezivanjem za moj ID se veze samo za SN uredjaja. No povezano pa sta bude 🤪

Ajde za iskusnije clanove pitanje u vezi AC+, da li ga linkovati za AppleID? Ja tu ne vidim nikakav benefit, osim ogranicenje :unsure: Jer mi je stigao email da mogu da kompletiram AC+ setup za ip13PM povezivanjem appleIDa cime bi lako resavao ako nastane problem s placanjem.

Koliko ja znam linkovanje trazi da bi mogao rate da skida sa apple id balansa. Bez tog linkovanja ne moze da skida odatle automatski. E sad sto se tice prodaje ili poklanjanja ja mislim da ti mozes da nastavis da placas rate i telefon ce imati AC+. Mnogi imaju na telefonu dva naloga, jedan americki za AC+ i drugi srpski pa nalog menjaju po potrebi.

Vrv ce ostati u familiji iz iskustva 😂 nego ako bude sira familija ona metaforicki ako vise ja ne zelim da placam a neko i sire familije zeli … jer ne vezivanjem za moj ID se veze samo za SN uredjaja. No povezano pa sta bude 🤪
Ako ne zelis vise da placas, otkazes pretplatu i miran si. Nema tu nikakvih ogranicenja. Ako neko drugi hoce da nastavi da placa, onda kupi gift karticu koju ti ubacis na tvoj nalog, preko koga je kupljen Apple care. Jedino tako moze. On se na telefon loguje sa njegovim i sve najnormalnije radi.

Sve je to besmisleno i neprihvatljivo. Nikada ne bih pristao da ostane moj nalog na tuđem telefonu ili da se obavezujem da skida sredstva sa mog računa (osim u slučaju porodice i prijatelja).

Koliko se sećam, na početku je pitao da li želim da platim AC+ u celosti ili na rate. Da sam platio odmah, da li bi telefon imao AC+ nevezano za nalog (kao što je bilo ranije)?

Sve u svemu, ko želi da prodaje telefon dok još traje AC+, najpametnije je da ga skine i proda ga kao da AC+ nikada nije ni bio na telefonu.

Vrh Dno