Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta to ima na HRT kad ste se toliko potresli?
Od ovoliko kanala nisam ni znao da ih imam u ponudi...

Nije poenta u Hrt kanalu i da li ga ti lično gledaš ili ne već je poenta da isto tako mogu sutra da iz HD prebace u SD i kanale koji su tebi bitni i time ti degradiraju uslugu, i da bude nikom ništa.

Грешке се дешавају, зови слободно и биће решено. :) Пробао си да извадиш и вратиш картицу и да урадиш нову претрагу ? На свим телевизорима немаш та два канала ?
Ne dva kanala ! nego HBO 1,2,3, i Cinemax 1,2 ! znaci kanale koji se placaju dodatno! nema to veze za ponovnim skeniranjem, ali vadio sam karticu i nije pomoglo, jer je problem sa njihove strane !!! to se vec desavalo ranije, u periodu prebacivanja Radijus Vektor u Supernova ...Kod mene, ne postoji empatija za firmu/kablovski operator ! placeni su za taj posao i treba da ga obavljaju kako treba ! nisam platio da zovem CC 1. januara i cestitam im Novu Godinu

На Тв апликаџији Супернова-ТВ по твом (која нема ажурирање), нов канал ЛИВЕРПУЛ ТВ ХД, док на кабловској (прескенирани канали), нема тог канала.
Како им то успева?

Хрт канале не гледам нити ме занимају, гледао само преносе Драга Ћосића, али кад би Арене са хд пребацили у сд, итекако би ме изнервирали, тако да разумем људе којима хрт нешто значи.

Nije poenta u Hrt kanalu i da li ga ti lično gledaš ili ne već je poenta da isto tako mogu sutra da iz HD prebace u SD i kanale koji su tebi bitni i time ti degradiraju uslugu, i da bude nikom ništa.
Onda kad ti istekne UO izracunas da li ti je bitniji kvalitet usluge ili novac koji si spreman da izdvojis.
Imam SN nekih 6 meseci i blago je receno da sam nezadovoljan. Kad prodje UO iskalkulisacu da li je vredno ostati kod njih.

Sta to ima na HRT kad ste se toliko potresli?
Od ovoliko kanala nisam ni znao da ih imam u ponudi...
Ima daleko ozbiljniji program od svih naših TV stanica, sjajni dokumentarci i filmovi.

Inače i DW je prebačen u SD, bar kod mene.

ja ne znam sta je to sa komentarisanjem kanala koje neko gleda, sta vam to smeta?

Svako gleda ono sto ga zanima,
ako vi ne gledate, i nije vam vazno to, nema potrebe da obavestavate ostale daa vam to nije bitno.
dovoljno je da ne napisete nista.

ja ne znam sta je to sa komentarisanjem kanala koje neko gleda, sta vam to smeta?

Svako gleda ono sto ga zanima,
ako vi ne gledate, i nije vam vazno to, nema potrebe da obavestavate ostale daa vam to nije bitno.
dovoljno je da ne napisete nista.
Isto tako se moze napisati da imate zvanican mail SN pa se mozete tamo zaliti za kanale koje Vi gledate, a mi recimo ne gledamo.
Ne znam cemu uzrujavanje na jednostavno pitanje sta Vam to donose HRT kanali pa ste se raspisali na nekoliko stranica.
Hvala onima koji su napisali svoje razloge...

Druže, ovde se niko ne žali zbog nekog kanala.
Ovde korisnici negoduju i kivni su na pametnjakoviće iz supernove što prebacuju kanale iz HD u SD i imaju to pravo da iskažu to nezadovoljstvo na forumu.
Tebi koji i ne znaš koje kanale imaš najbolje bi bilo da ignorišeš takve postove.....
I meni se mnogi postovi ne sviđaju pa ih samo pročitam i ignorišem bez komentara
Zar je bitno ko šta gleda.....

Poslednja izmena:
Upravo kao što je @rameddenas napisao. Poenta svih ovih negodovanja je pre svega zbog učestalog prebacivanja mase HD kanala u SD verzije, kako bi se oslobodio prostor za Happy, TV 101 i ostale trash kanale. Počelo je još sa ID, nastavilo se sa BBC Earth, preko AJB, RT, RT Doc (kod kojih se ispostavilo da nisu svima prebačeni u SD), da bi se u poslednjem talasu HRT 1, HRT 2 i DW prebacili u SD verzije. Sad već unapred znam da će svako naredno ubacivanje nekog trash smeća rezultovati smanjenjem broja HD kanala.

Ne dva kanala ! nego HBO 1,2,3, i Cinemax 1,2 ! znaci kanale koji se placaju dodatno! nema to veze za ponovnim skeniranjem, ali vadio sam karticu i nije pomoglo, jer je problem sa njihove strane !!! to se vec desavalo ranije, u periodu prebacivanja Radijus Vektor u Supernova ...Kod mene, ne postoji empatija za firmu/kablovski operator ! placeni su za taj posao i treba da ga obavljaju kako treba ! nisam platio da zovem CC 1. januara i cestitam im Novu Godinu
Свакако да имаш право, и не заборави да тражиш умањење рачуна (због тога што њиховом грешком ниси имао канале).

Pitanje da li i Vi imate na Skynews titlove na ćirilici (engleski) izgleda glupo i smešno

@Diamond Nema veze sa "umanjenjem" racuna! to je suvise kratko "vreme bez usluge", za njihove vec definisane pojmove ...fokus je na karticama i resavanju problema! iskreno, jaaako retko se to desava, 2x za par godina ! ali, opet dolazim u situaciju da idem sistemom"turi/vadi" karticu, sto mi je bezvz skroz, uvek je sa njihove strane taj problem.

Ne treba SN nšta da isključuje već ti trebaš da nađeš na TV-u postavke. Imaš ljude koje slabije čuju ili možda ne razumeju baš najbolje, njima znače titlovi. Inače kod mene je normalno, engleski, latinica, ali ne gledam taj kanal, pa nisam ni primetio. CNN takođe emituje te titlove. Na samsungu imaš dugme ad/subt i tu odabereš da li su ti titlovi uključeni, koji jezik, koji je primarni jezik, sekundarni...

Istekao edit, sad sam pogledao šta je novo od kanala. Koliko vidim, jedini kanal koji je ukinut je Rai Uno, ali se i dalje nalazi u poštinom opsegu, doduše u SD kvalitetu, ne HD.
S obzirom da trenutno ima stotinak kanala Poštanet-a, ostaje da vidimo kad se ukine signal pošte, da li će to iskoristiti da prošire opseg i prebace neke kanale u HD.

Evo i drugog odgovora, povodom HRT sage:
Poštovani,

Način emitovanja pojedinih kanala na različitim platformama zavisi od odredbi ugovora koje imamo sa vlasnikom prava na emitovanje kao i tehničkim mogućnostima.

Svakako se trudimo da svojim poslovanjem pružimo što bolje korisničko iskustvo i sugestije korisnika su nam od velike važnosti, ali je sadašnji način emitovanja navedenih kanala jedini mogući.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju

Srdačan pozdrav

Darko

Meni odgovor i dalje ne pije vodu, pogotovo što su 1.1. ubacili HRT u HD-u u Iris ponudu, potpuno nelogično zvuči da jedna kompanija ima dva različita ugovora. Skoro sam siguran da nema veze sa tim, već sa njihovim amaterizmom. Probaću da proverim direktno sa HRT-om da li je to do njih, ili Supernova radi to na svoju ruku.

Mada čak iako je do HRT-a imamo ostale kanale koje su unakazili prebacivanjem u SD. Pre svega BBC Earth i ID.

Ne znam kolike vajde ima da se piše RATEL-u, pošto SN može uvek da se vadi da oni ugovorom garantuju x HD kanala, a ne direktno imenom tih kanala. Pa u principu sutra mogu sve HD kanale da prebace u SD i da ubace HD lokalne i oni su "čisti" pred zakonom.

EDIT: I jedna zanimljivost, nema šta nisu prebacili u SD, al zato Belarus 24 piči u HD-u, mora da pola Srbije gleda navedeni kanal.

ne, sve to bude u jednom ugovoru. ali se tamo precizno definise sta sme da se prenosi na kojim 'platformama', iris je IPTV a supernova DVBC.
da ali mogli su to i 'juce'.

Izbacili su HD u nazivu na HRT 1 i 2. To je to, mozemo da pisemo do sutra, iz ovog odgovora se vidi da od toga nema nista da vrate u HD.
I jedna zanimljivost, nema šta nisu prebacili u SD, al zato Belarus 24 piči u HD-u, mora da pola Srbije gleda navedeni kanal.
Kod mene je i TV Pancevo, Dunav, Most, Hayat, Kristal TV u HD, hrpa nebuloznih kanala, a izbacuju HRT koji je sto puta bolji od ovog smeca...

Konfuznijeg provajdera nisam imao do sad.
Početkom decembra sam isprobavao između ostalog i video klub i sećam se da je Uspon mračnog viteza iz HBO sekcije radio. Nedelju dana kasnije vidim da mi HBO ne radi, traži pretplatu, kao i Apollon. Imam Start paket pa mi nije omogućeno verujem, mislio sam da će dopustiti za praznike ali ostadoše zaključani. Danas sam malo iščitavao korisničke podatke i nešto oko Apollona u aktivnom paketu. Čisto da proverim, prebacim na neki film u Apollonu, kad ono rade. HBO isto. U početku su radili, pa onda nisu, sad opet rade.
Mitar je imao pravo, stvarno luda kuća.

Poz ljudi jedno kratko pitanje posto sam totalna neznalica za podesavanje neta. Koristim Supernova net i imam problem sa Nintendo Switch konzolom, ne mogu da igram igre online jer dobijam nat tip e. Malo sam se raspitivao i dosao do saznanja da mora da bude tip a ili b i da je problem do ip adrese, zvao Supernovu traze mi 700 din za staticku ip adresu. Kada Switch povezem na Telenor net sve radi u fulu. Kakva su vasa iskustva da li mogu nesto podesavanjem rutera da postignem ili moram 700 din mesecno da puknem? 😐

Ne možeš da izbegneš njihov nat pomoću kućne radinosti.

Ti trebaš da igraš na kartu da ti ne rade servisi i da te ne interesuje njihov nat i što ti sakate internet.

Dobio sam info da mi je Apollon dostupan do 15-og kao novogodišnja pogodnost, ali to ne objašnjava zašto do danas nisam imao pristup ni zašto pojedini filmovi i serije iz te i HBO grupe i dalje traže pretplatu. Zbrka živa.

Dobio sam info da mi je Apollon dostupan do 15-og kao novogodišnja pogodnost, ali to ne objašnjava zašto do danas nisam imao pristup ni zašto pojedini filmovi i serije iz te i HBO grupe i dalje traže pretplatu. Zbrka živa.
ma opušteno, što se "uzbuđavaš" zbog toga. ionako ti je to poklon, a zna se da se poklonu u zube ne gleda

Poslednja izmena:
Upravo sam prijavio Ratelu ovog "provajdera" posto pune 3 nedelje imam 50-100 puta manju brzinu interneta od deklarisane i ne mogu svaki dan da slusam "nalog je prosledjen".
Koliko su ljudi koji su prijavljivali probleme Ratelu otprilike cekali na resenje tog predmeta?

Da li je neko čuo nešto o Arena Sport kanalima, tj. da li je istina da se radi na pripremama za uvođenje Arena Sport 4K kanala ?
A što se tiče mrcvarenja sa SD kanalima, ja to ni ne gledam. HD je minimum za 2022. godinu, mislim nije ali ajde to je kompromis.
Treba svi korisnici da se organizujemo i da svi INSISTIRAMO na tome da SVI KANALI BUDU MINIMUM HD. A ne ovaj ste prebacili, onaj niste, pa ispada da Žika uživa sa Belarus HD, a Mika je oštećen što ima HTV u SD rezoluciji.
SD je relikt od pre 10+ god, i ponižavajuće je da se trpi tako nešto. Ne plaćamo kablovsku 299 din. nego 10 puta više.

Ja sam danas poslao mail HRT-u da proverim da li je zaista na njihov zahtev (zbog ugovora) kanal prebačen u SD. Ukoliko mi negiraju tu informaciju, a verujem da hoće, sledeća stanica će biti RATEL, gde ću taksativno navesti koji su sve kanali prebačeni u SD u poslednjih godinu dana i koliko zapravo različitih TV šema postoji u okviru jednog istog paketa, koji svi plaćaju podjednako isto.

Vala dosta smo čekali da se smiluju da puste svima ravnopravnu listu kanala i mislim da je definitivno vreme da se ukaže na ovaj bezobrazluk prebacivanja HD kanala u SD u 2022. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno