Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Redirekcija sa EA Play sajta ka PS Store-u izbacuje poruku "Not available for purchase" (sve sam radio bez VPN-a iz Nemačke). Ako idem u privatnom tab-u, bez logovanja na PS store, izlazi cena od 25€ i nema gore opisane poruke.
Direktna pretraga na PS store-u izbacuje EA play i kada sam ulogovan, pa je možda u tome caka. Pretpostavljam da onda fali samo dopuna wallet-a kao što @emaremare reče kako bi mogla da se kupi.

- Da li može EA pretplata da se kupi kao i PS+ sa ovih sajtova (vidim da ima u ponudi) i da se aktivira na PS Store-u?
Jel ima neke veze što piše PS4 za nju? Evo linka: https://www.eneba.com/psn-ea-access-pass-code-12-months-ps4-psn-key-united-states

I još 2 pitanja vezana za dodatni džojstik:
1. Jel može drugi džojstik (po prvi put) da se poveže uz pomoć kabla (zbog ažuriranja softvera)?
2. Pri povezivanju drugog džojstika, jel treba/mogu da ga povežem na isti nalog ili treba praviti novi profil/nalog za tog drugog korisnika? Šta je najpametnije ovde uraditi ako će igrati samo ukućani?
1. Mozes EA play da kupis kao kod.
2. Moras dzojstik povezati prvo preko kabla.
3. Svaki dzostik logujes na razliciti nalog, ne mozes dva dzojstika na isti. Eventualno logujes drugi na guesst user

1. Mozes EA play da kupis kao kod.
2. Moras dzojstik povezati prvo preko kabla.
3. Svaki dzostik logujes na razliciti nalog, ne mozes dva dzojstika na isti. Eventualno logujes drugi na guesst user
Hvala na odgovoru :)

2. Prvi džojstik sam povezao preko kabla. Sada gledam kako drugi džojstik da povežem. Najradije bih i njega preko kabla isključivo zbog ažuriranja (prilikom povezivanja prvog se taj prvi ažurirao, pa računam da će ovako i drugi dobiti apdejt). Video sam da može bežično drugi da se poveže preko podešavanja na PS-u i držanja na džojstiku 2 dugmeta (PS dugme i ono malo belo u levom gornjem delu), ali ne znam da li tako dobija odmah update.
3. Ovde sam, mojom greškom ubacio 2 pitanja: povezivanje džojstika i profil/nalog za suprugu. Tu sam mislio:
a) da li mogu oba džojstika da budu vezana za 1 nalog (moj) ili moram da ga vežem na drugi-suprugin/guest?
b) kada supruga igra, da li je bolje napraviti i za nju nalog (zbog progresa u igrama) ili ima neka druga opcija? Ako mora i za nju nalog, da li da i njen bude na USA (ne znam jel ćemo moći oboje da igramo sve igre ako ona bude recimo na UK ili DE)?

Koliko sam video (ispravite me ako grešim), PS+ možemo oboje da koristimo (ne treba 2 puta da se kupuje), ali PS Now ne bi mogli. Da li bi igre iz EA play pretplate isto mogli oboje da koristimo (svako da ima svoj "Saved game"/progres sačuvan) ili to ne bi moglo?
Edit: Izguglah da igre (The EA access vault) na istoj konzoli mogu da se dele među korisnicima, tj svi korisnici iste konzole mogu da ih igraju, dok trial verzije, tzv early access (EA Access 10-hour trails) može da igra samo profil koji je kupio EA Play pretplatu, ne može da se deli među profilima na istoj konzoli.
Izvor: https://answers.ea.com/t5/Game-Information/Sharing-EA-access-on-ps4/td-p/8252657
- Možda nekome znači: Koliko vidim isto važi i za deljenje između prijatelja na dve različite konzole, ako je Console Sharing uključen, ali za to nisam skroz siguran.

Poslednja izmena:
Dzojstik se ne vezuje za nalog, vec za konzolu. Kada ukljucujes konzolu/povezujes drugi dzojstik za coop, pita te koji user ga koristi.

Mozes podesiti auto-login u opcijama, da se pri ukljucivanju konzole automatski loguje na izabrani nalog. Ako cete oboje da koristite cesto, ovo i nije toliko korisna opcija.

Hvala na odgovoru :)

2. Prvi džojstik sam povezao preko kabla. Sada gledam kako drugi džojstik da povežem. Najradije bih i njega preko kabla isključivo zbog ažuriranja (prilikom povezivanja prvog se taj prvi ažurirao, pa računam da će ovako i drugi dobiti apdejt). Video sam da može bežično drugi da se poveže preko podešavanja na PS-u i držanja na džojstiku 2 dugmeta (PS dugme i ono malo belo u levom gornjem delu), ali ne znam da li tako dobija odmah update.
3. Ovde sam, mojom greškom ubacio 2 pitanja: povezivanje džojstika i profil/nalog za suprugu. Tu sam mislio:
a) da li mogu oba džojstika da budu vezana za 1 nalog (moj) ili moram da ga vežem na drugi-suprugin/guest?
b) kada supruga igra, da li je bolje napraviti i za nju nalog (zbog progresa u igrama) ili ima neka druga opcija? Ako mora i za nju nalog, da li da i njen bude na USA (ne znam jel ćemo moći oboje da igramo sve igre ako ona bude recimo na UK ili DE)?

Koliko sam video (ispravite me ako grešim), PS+ možemo oboje da koristimo (ne treba 2 puta da se kupuje), ali PS Now ne bi mogli. Da li bi igre iz EA play pretplate isto mogli oboje da koristimo (svako da ima svoj "Saved game"/progres sačuvan) ili to ne bi moglo?
Edit: Izguglah da igre (The EA access vault) na istoj konzoli mogu da se dele među korisnicima, tj svi korisnici iste konzole mogu da ih igraju, dok trial verzije, tzv early access (EA Access 10-hour trails) može da igra samo profil koji je kupio EA Play pretplatu, ne može da se deli među profilima na istoj konzoli.
Izvor: https://answers.ea.com/t5/Game-Information/Sharing-EA-access-on-ps4/td-p/8252657
- Možda nekome znači: Koliko vidim isto važi i za deljenje između prijatelja na dve različite konzole, ako je Console Sharing uključen, ali za to nisam skroz siguran.
Sto kaze kolega, dzojstik je vezuje za konzolu, ne za nalog. Za suprugu najbolje napravi novi nalog, zbog save game-a i trofeja, a na kom regionu je totalno nebitno. Ako ti je ukljucen nalog kao primarni, odnosno sharing opcija na ps5 na oba naloga, sve igre kupljene na tvom odnosno njenom nalogu mozete oboje da koristite. To sigurno funkcionise i sa ps plus pretplatom, a gotovo sam siguran da radi i sa ostilim pretplatama ( ps now, ea ).

Ako je vec tvoj nalog registrovan na USA, savet da njen napravis na Uk kako bi mogao da kupujes i Uk igre i pretplate ukoliko bude vece snizenje.

Veliko hvala obojici :)

Nadam se da EA Play koji sam linkovao može da se koristi na PS5 bez obzira što u naslovu stoji PS4.
Džojstik ću povezati kablom pa ćemo videti jel može tako. Ženin nalog će ići na UK.

Znaci aktivacija EA play kod nas iskljucivo preko koda, kao za ps plus ili wallet? Sto se tice samog EA play, jel mogu da se igraju nove igre poput battlefield 2042 i fife 22 sa onim basic nalogom ili mora pro verzija koja je 4 puta skuplja i vidim da je dostupna samo za origin, ne i za konzole?

Veliko hvala obojici :)

Nadam se da EA Play koji sam linkovao može da se koristi na PS5 bez obzira što u naslovu stoji PS4.
Džojstik ću povezati kablom pa ćemo videti jel može tako. Ženin nalog će ići na UK.
Mene isto zanima ovo imam PS5 a na svim ovim sajtovima za kljuceve sam nasao PS4 verziju, ako saznas da li to funkcionise javi 😄. Inace sto se tice tog EA playa, pretpostavljam da moram da kupim kljuc za americko trziste ako mi je psn nalog registrovan na Ameriku? I kako uopste funkcionise aktivacija tog EA playa, jel se aktivira preko redeem code na playstationu ili se pravi nalog na EA pa onda tamo i posle neki link naloga? Izvinjavam se na duplom postu al ne mogu da nadjem edit dugme preko telefona 😅

Znaci aktivacija EA play kod nas iskljucivo preko koda, kao za ps plus ili wallet? Sto se tice samog EA play, jel mogu da se igraju nove igre poput battlefield 2042 i fife 22 sa onim basic nalogom ili mora pro verzija koja je 4 puta skuplja i vidim da je dostupna samo za origin, ne i za konzole?
Basic verzija daje 10h trail za nove naslove. Da nove igras moras placati onu najskuplju.

Mene isto zanima ovo imam PS5 a na svim ovim sajtovima za kljuceve sam nasao PS4 verziju, ako saznas da li to funkcionise javi 😄. Inace sto se tice tog EA playa, pretpostavljam da moram da kupim kljuc za americko trziste ako mi je psn nalog registrovan na Ameriku? I kako uopste funkcionise aktivacija tog EA playa, jel se aktivira preko redeem code na playstationu ili se pravi nalog na EA pa onda tamo i posle neki link naloga? Izvinjavam se na duplom postu al ne mogu da nadjem edit dugme preko telefona 😅
Kako ja vidim, EA Play za PS ne nudi na svom sajtu posebno pretplatu za PS4 i posebno za PS5, već je sve objedinjeno. Po meni, to bi trebalo da radi na svim Playstation konzolama koje podržavaju EA (dakle 4 i 5 sigurno). Dodatno, ako se pređe sa PS4 na PS5 dok imaš pretplatu mislim da ona mora raditi i na novoj konzoli.
To potvrđuje i ovaj link: https://answers.ea.com/t5/EA-Play-Console/EA-Play-does-not-work-on-PS5/td-p/10662872

Mislim da mora ključ da bude za tržište na kome je nalog, jer mi je jedino to logično (kada isto važi i za PS+).
Samo za sve što kažem uzmi u obzir da imam konzolu bukvalno od juče 😂

Basic verzija daje 10h trail za nove naslove. Da nove igras moras placati onu najskuplju.

Video sam i ja da je basic 10 sati trial, ali ako dobro razumem to je samo pre launcha igre, dok su one beta verzije i slicno. dakle nekoliko dana pre nego sto igra zvanicno izadje u prodaju. Ako se ne varam, kad igra izadje trebalo bi da imas full access i sa basic EA play? Moze li neko ovo da potvrdi?

Kako ja vidim, EA Play za PS ne nudi na svom sajtu posebno pretplatu za PS4 i posebno za PS5, već je sve objedinjeno. Po meni, to bi trebalo da radi na svim Playstation konzolama koje podržavaju EA (dakle 4 i 5 sigurno). Dodatno, ako se pređe sa PS4 na PS5 dok imaš pretplatu mislim da ona mora raditi i na novoj konzoli.
To potvrđuje i ovaj link: https://answers.ea.com/t5/EA-Play-Console/EA-Play-does-not-work-on-PS5/td-p/10662872

Mislim da mora ključ da bude za tržište na kome je nalog, jer mi je jedino to logično (kada isto važi i za PS+).
Samo za sve što kažem uzmi u obzir da imam konzolu bukvalno od juče 😂

Ja konzolu bukvalno nisam nijednu imao do sad, samo PC do sad, pa kupio PS5 prosli utorak tako da mi je sve ovo novo. :D Hteo bih da igram novu fifu i battlefield pa me zanima jel se isplati uzimati ovaj EA play i jel uopste to moguce da se realizuje, posto drugar koji ima EA play na kompu i ima PS4 kaze da nije uspeo da ubaci EA play za soni.

Prilozi

• 1641055954507.png
    1641055954507.png
    127.6 KB · Pregleda: 58
Ne razumeš dobro :)

Ne razumeš dobro :)
jel tih 10 sati trial vezano samo za early access ili uopsteno cak i kad igra vec izadje u prodaju? Ja sam razumeo da ako na primer igra poput novog battlefielda izlazi 19 novembra da tih 10 sati trial vazi nekoliko dana pre izlaska igre, u early access a da posle imas full access igri? To nije slucaj?

Samo za najnovije igre

Samo sa EA Play Pro imaš pun pristup novim EA igrama kada izadju.Sa basic EA Play pretplatom samo je trial od 10h dostupan. Te nove igre posle nekih godinu dana od izlaska budu uključene obično u osnovnu pretplatu. EA Play Pro je dostupan samo za PC, dok je osnovna pretplata dostupna i na konzolama.

Uzmi ps plus pretplatu i igru koju zelis, imas popuste dobre na US store-u i gotova prica.

Uzmi ps plus pretplatu i igru koju zelis, imas popuste dobre na US store-u i gotova prica.
Uzeo sam ps plus odmah na godinu dana, samo sto eto sam hteo i taj ea play, nekako mi bila privlacna ta prica da za nekih 25 evra dobijem jos silu igara od ea, ali koliko vidim ono sto bih najvise zeleo (fifa 22, bf 2042) nema u ponudi tako da mi ne treba. Sa ovim ps plus collectionom imam nekih 20tak igara sa ps4 koje ima da igram narednih godinu dana opusteno tako da sam miran po tom pitanju, pa mozda u medjuvremenu pojeftine neke popularne igre

Jel Neko preorderovao Horizon Forbidden West ? Ja se razmišljam da uzmem (digitalno)ps4 verziju iako imam playstation 5 pa da za 10 evra manje igram ps5 verziju …E sad me zanima da li će to biti moguće jer su oni objavili da se kupovinom na ps4 kozoli dobija besplatno ps5 verzija …ali šta će biti u mom slučaju posto bih ja kupio ps4 verziju na ps5 kozoli ?

Koliko ste sigurni da će biti besplatna nadogradnja Horizon FW sa ps4 na ps5?

Nešto mi to baš ne deluje realno...

Pa i meni je čudno , ako je besplatna nadogradnja zasto onda ne bi svi uzimali ps4 verziju kad je jeftinija

PS4 verzija se i ne može uzeti preko PS5 konzole, u tome je trik. Možda ta varijanta radi sa PS App ili iz browsera ali nisam probao

Jel će ovaj kod raditi na USA nalogu:
1641127047918.png

Piše da je za "North America, United States", a meni je nalog registrovan na United States (Aljaska)?
Kupih kod, ali mi sada javlja sledeće, pa ne znam da li idem na refund ili da probam sa ovim?
1641127156053.png

To su obavesenja koja CDKeys daje, redeemuj kod i radice. Ja sam uzimao vec kodove koji su obelezeni kao CA/NA

Ko će onda da kupi ps5 verziju?

Jel si odgovorio meni ili na post @Marko-Dj ?
Tebi, tebi, CD keys daje obavestenja na osnovu geolokacije IP adrese ali je NA isto sto i US. Msm, to i jeste tacno, Severna Amerika su US i Kanada.

Ja sam ovo kupio bio prosle godine i radilo je bez ikakvih problema

Prilozi

• Screenshot_20220102-134843_Chrome.jpg
    Screenshot_20220102-134843_Chrome.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 34
Imate li preporuku za gumene kapice za analoge?

Uzeo sam neke sa Alija, ali ne odgovaraju, šire su i ne naležu lepo..

Nazad
Vrh Dno