Sada ste me zainteresovali da rešim ovaj problem i kod sebe, ali bez čačkanja ISP rutera.
Odradio sam download testove Hetzner fajlova sa 3 mašine: desktop PC (kablom povezan na gigabitni rutera, Windows 10 Pro) i na dva poslovna laptopa (Windows 10 Enterprise, vezani preko WiFi).
Problem sa PC-em je opisan na prethodnoj strani, kao da su konekcije rate-limitirane na 10/20Mbps u zavisnosti od nečega što je ličilo na horoskop ili mesečeve mene. Ono što me nateralo da kopam dalje je što problem ni na jednom laptopu ne postoji! Sve radi idealno, i preko korporativnih VPN-ova a i direkt, što eliminiše mogućnost problema u transportu ili na putanji između MTS i ovih cloud provajdera.
Posle upoređivanja konfiguracija radnih stanica našao sam da postoji razlika u podešavanju: "Receive Window Auto-Tuning Level" je na desktop PC bio setovan na "disabled", dok je na oba laptopa "normal". Setovanjem te opcije sada zakucavam 400Mbps prema ovim provajderima, koliko mi je i maksimum koji mogu da ostvarim na ovom BOX paketu.
Nadam se da će još nekome pomoći ova komanda, jer apsolutno ne znam odakle ovo setovanje na mojoj mašini (možda se Killer ethernet drajver instalacija pravila pametna). Dakle pokrenite windows terminal kao administrator, i dalje: