Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je li neko dobijao nešto preko Malezije ovih dana? Moja dva paketa putuju već mesec dana, što je neuobičajeno za njih.
Danas stigla par komada Malezija ,Order time: 14:22 Dec. 10 2021
Jasam vrlo zadovoljan sa Latvija sve stize oko 30 dana , danas stiglo par komada Order time: 11:16 Nov. 26 2021

UB398307065LV​

Pise

Nov 16, 2021 09:46
Aliexpress-Cainiao
Depart from transit country or district.

Zar toliko dugo treba iz Lit do nas?
Tako i meni pise a stiglo danas ,UB424001426LV

Prilozi

• malezija.JPG
    malezija.JPG
    304.9 KB · Pregleda: 18
  • LATVIJA.JPG
    LATVIJA.JPG
    175.6 KB · Pregleda: 18
Šta da očekujem od LP00480479682054 ?
Ako je registrovana posiljka trebas dobiti alternativni broj za pracenje koji pocinje sa RFxxxxxxLT.

P.S. vracena nazad posiljaocu jer nisi preuzeo na vreme,tj. 5 dana se cuva u posti,nakon toga se vraca posiljaocu.

Ako je registrovana posiljka trebas dobiti alternativni broj za pracenje koji pocinje sa RFxxxxxxLT.

P.S. vracena nazad posiljaocu jer nisi preuzeo na vreme,tj. 5 dana se cuva u posti,nakon toga se vraca posiljaocu.
To je mala stvar, staje u sanduče. Nije to ni došlo. Platio sam kod za praćenje, znači da tražim kod jer ovaj nije dobar?

To je mala stvar, staje u sanduče. Nije to ni došlo. Platio sam kod za praćenje, znači da tražim kod jer ovaj nije dobar?
Clan kalin62 ti je napisao kod,na njemu ti sve pise.ubaci ga u aplikaciju poste i proveri putanju.

Screenshot-2021-12-29-10-26-45-245-rs-assecosee-pttandroidapp.jpg

Screenshot-2021-12-29-10-26-50-721-rs-assecosee-pttandroidapp.jpg

Rekao bih da je to neko standardno vreme kada ide preko Malezije?

Kako se inače zove način isporuke kada ide preko Malezije?

Stigao mi je madjar posle 52 dana,nije lose.
Drugi paket stigao za 49 dana,nije lose 😃

Jel stiglo nekom turskom postom nesto u skorije vreme ? Meni jedna od 16.12 putuje iz Istambula .

Rekao bih da je to neko standardno vreme kada ide preko Malezije?

Kako se inače zove način isporuke kada ide preko Malezije?
U varijanti za Srbiju zove se:
Cainiao Super Economy Global
(ali možeš ti da izabereš Global, čak i da platiš za to nešto više, a oni da pošalju preko Latvije (Cainiao Super Economy) i da napišu da je to Cainiao Super Economy Global, sve zavisi na koga naletiš)

Da li je neko imao iskustva sa posiljkama iz US, tacnije preko USPS. Koliko shvatih na nekoj od prethodnih strana, posiljka koja pocinje sa UM je neregistrovana (UM614562869US), pa ne mozemo da vidimo na PTT sajtu? Videh da USPS ne prati posiljke koje napuste US, tacnije updaduju status kada to uradi strana posta, sto znaci da bih onda samo trebao da primim ovu posiljku u nekom trenutku bez update statusa?

Proslo je 10 dana od poslednjeg update statusa, kada je mislim napustilo US, pa da znam da li je izgubljena ili se samo vise ne prati u sistemu...

Ponekad se vidi kada recimo stignu do Frankturta ali računaj da je to to što se tiče praćenja za U pošiljku.

Da li je neko imao iskustva sa posiljkama iz US, tacnije preko USPS. Koliko shvatih na nekoj od prethodnih strana, posiljka koja pocinje sa UM je neregistrovana (UM614562869US), pa ne mozemo da vidimo na PTT sajtu? Videh da USPS ne prati posiljke koje napuste US, tacnije updaduju status kada to uradi strana posta, sto znaci da bih onda samo trebao da primim ovu posiljku u nekom trenutku bez update statusa?

Proslo je 10 dana od poslednjeg update statusa, kada je mislim napustilo US, pa da znam da li je izgubljena ili se samo vise ne prati u sistemu...
Ja sam pre jedno godinu i po do dve godine (tako da to nije bas relevantno sada) narucivao... preko USPS i bilo je sporo, trebalo je oko 1.5 mesec da dodju posiljke. Samo moje su bile registrovane i zadnji status sam imao da je recimo sleteo paket u Parizu, pa je otisao za Nemacku...

Poredjenja radi, narucio neke delove i staklo za 3d stampac sa Alija 15.12., stiglo mi danas bez ikakvih peripetija.
Nemacka je u pitanju.

Moze da stigne i za 7 dana, zavisi preko koje pošte je poslato.

Cekam neki paket iz Nemacke , onim DHL Standard to ide preko Poste onda...
Jel' realno ono sto stoji na njihovom sajtu do 14 radnih dana vreme dostave za Srbiju ? Da li se ispostuje to ?
Nemamo Tracking number nazalost (jer ga daje nemacka posta samo za neke skuplje nacine slanja).. ali nadam se da to nece biti neki problem sada..
Valjda ce stici nekada u januaru mesecu :D , u pitanju je slanje paketa fizickog lica drugom fizickom licu.:D

To je redovna posta, cekaces kao i sve drugo sto se ceka, nista brze nego standardna neregistrovana posiljka iz kine.

Ah bilo bi katastrofalno da budu bas kao te iz Kine.. Zato ja ne narucujem preko Alija vec par meseci..
Mislim da nisu bas za poredjenje ni lokacijski ni po ceni(Nemacka je mnogo blize:D) ...a svakako i te sa Alija su free pa se i zna da putuju po 5 meseci ,
a Ipak je ova osoba koja mi je slala ovo platila Deutsche Post 16.99 tj. 17 eura..nije malo :D
Nadam se da ce ispostovati rokove i da ce mi to stici uskoro, ipak smatram Nemce ozbiljnim , i da drze rec kad nesto kazu...
Kod njih se makar uvek znalo sve kako se i sta se radi, konkretno za ovaj moj paket napisali su od 7-14 radnih dana za vreme dostave, nadajmo se da ce tako i biti, haha.:ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Jel ceka neko paket preko china post? Ja imam dva RV...CN i vrte se na security return vec par nedelja. Dobije status delivered to the carrier transport, zatim security return i nazad je na Beijing international mail processing center. I tako u krug

Meni je USPS uvek brzo stizao. Poslednji sam imao pre nekih 2 meseca, put desetak dana, od našeg aerodroma do isporuke još 3 dana. Nije išlo na carinu.
Ne sećam se da sam ih ikada dugo čekao.

Jel ceka neko paket preko china post? Ja imam dva RV...CN i vrte se na security return vec par nedelja. Dobije status delivered to the carrier transport, zatim security return i nazad je na Beijing international mail processing center. I tako u krug
Koliko je meni poznato, China Post je ubrzo posle početka pandemije prestala da šalje za Srbiju. I od tada nisam baš nigde video da se nudi kao opcija za slanje.
Možda taj tvoj prodavac zna nešto što drugi još ne znaju, ali ja na tvom mestu ne bih očekivao previše u ovom slučaju ...
Imaš i China Post forum (potraži na Google-u) gde svi živi postavljaju pitanja tipa "gde je moja pošiljka", ima par ljudi koji strpljivo odgovarju svima u roku od 24h, pa možeš i tu da proveriš da li sada šalju za Srbiju ili ne.

Možeš naravno da se žališ. ali bojim se da od toga neće biti baš nikakvog efekta. Nemaju nikavu obavezu prema tebi u tom smislu, a zašto bi radili ono što ne moraju. Pri tome su plate u PTT prilično male za radnike, a relativno dobre u administraciji, tako da onaj u administraciji nema uopšte motiv da "talasa" i još da nekom istragom provocira one što rade u "pogonu".
Ono što je zanimljivo da sam i ja imao identičan slučaj (i pisao o tome ovde pre par nedelja) - preko 20 pošiljki (sve vrednosti manje od $2) koje su krenule iz Kine uglavnom početkom septembra (a iz Latvije navodno krenule što krajem septembra. što početkom oktobra) nisu mi još stigle. Iz tog perioda mi je u stvari svega nekoliko i stiglo. Ali takođe mi nije stiglo i par pošiljki preko Malezije sa sličnim datumima, na osnovu čega zaključujem da je verovatnije da je neki problem bio kod nas, a ne u Latviji.
E sad, kakav bi to problem mogao biti, nemam pojma. U mojoj lokalnoj pošti mi se kunu da nemaju veze sa tim, i nekako im verujem.
Sad još kad vidim i tvoj slučaj, zaključujem da je neko ili krenuo da krade na veliko, pa zaustavljen u nekom trenutku (moguće ali ne i baš najverovatnije), ili je bila neka havarija o kojoj neće da pričaju pa je deo pošiljki uništen, ili su negde napravili zastoj pa ga gurnuli sa strane i nastavili dalje...

Što se dispute-a tiče, nemoj ni slučajno da zatvaraš pa otvaraš...Na kraju će ti isteći rok za dispute a ti ćeš zaboraviti da otvoriš opet. Neki put je i već istekao, pa kad jednom zatvoriš ne možeš više da ga otvoriš. Čekaj do poslednjeg mogućeg trenutka, ponudi prodavcu da produžuje rok dokle god hoće (u principu trebalo bi da može do nekih 120 dana maksimalno + još 15 dana kad sistem "potvrdi prijem" tj. istekne protection time) i onda otvoriš dispute, lepo se izviniš i kažeš žao mi je, ali ovu pošiljku nisam primio... i to je to.
"Mali" problem mogao bi biti ako si baš nov korisnik pa nemaš istoriju potvrđenih prijema ranijih pošiljki, onda bi sistem mogao da te klasifikuje kao prevaranta u pokušaju, čitao sam svojevremeno neke takve priče na ruskim forumima.
Hvala na opsirnom odgovoru. Nisam novi korisnik na AliExpress-u, pa su verovatno zbog toga i svi dispute prosli okej. U ova dva slucaja gde su prodavci pravili problem je AliExpress presudio u moju korist. A zahtevi da ugasim i ponovo otvaram dispute mi svakako lice na prevaru.

Ne znam, deluje kao da su imali neki problem sa tom turom posiljki, cim ni Vama nije stiglo. Nikada ranije mi se nije desilo da bas nijedna od ovolikog broja posiljki ne stigne

Meni je USPS uvek brzo stizao. Poslednji sam imao pre nekih 2 meseca, put desetak dana, od našeg aerodroma do isporuke još 3 dana. Nije išlo na carinu.
Ne sećam se da sam ih ikada dugo čekao.
Da, meni poslednji status stoji "Departed. Your item departed a transfer airport in NEWARK INTERNATIONAL, NEWARK, UNITED STATES on December 20, 2021 at 8:52 pm. The item is currently in transit to the destination., NEWARK, UNITED STATES" , a na drugoj, koja je poslata kao zamenska "Departed. Your item departed a transfer airport in JOHN F KENNEDY INTL, NEW YORK, UNITED STATES on December 28, 2021 at 11:50 pm. The item is currently in transit to the destination., NEW YORK, UNITED STATES". Moguce da je do toga što je Božić i gužva, pa zato kasne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno