Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Telekom je počeo korisnicima da daje novi Iris box kome na nalepnici sa donje strane piše Model: HP4024. Android 9 je na tom box-u. Ovaj box je vizuelno identičan kao HPH07.

Telekom je počeo korisnicima da daje novi Iris box kome na nalepnici sa donje strane piše Model: HP4024. Android 9 je na tom box-u. Ovaj box je vizuelno identičan kao HPH07.
Ako je to box iz serije HP40XX onda je u pitanju skok na bolje. Taj box bi trebalo da ima drugi SoC, tj. Amlogic S905X2, CPU Quad-core 1.9 GHz, GPU ARM Mali-G31 MP2, ista kolicina memorije, moze da gura 4K na 75 frejmova, itd. Na testovma se ovaj SoC pokazao kao mnogo bolja varjanta od HiSillicona Hi3798M V200. Samo je cundno sto je na Androidu 9. Trebalo bi da je na 10-ci.

Ali sve to dzaba ako Iris otane ovakav kakv jeste i ako ne osposobe Android TV.

Izašao iris smart za samsung tv
Kod mene na TV Samsung UE40MU6122KXXH ne postoji Iris aplikacija, kao što piše @pedja_85 i @Ivkovic_Dajana.

Dok sam tražio aplikaciju Iris na mom TV Samsung, pronašao sam aplikacije Apollon i Arena Cloud.

@Nemanjaazr stavi nam sliku Iris aplikacije sa tvog TV Samsung. Hvala.
Samo je cundno sto je na Androidu 9.
Kada je monter uključio HP4024 box stavio je USB flash da uradi update, i tom prilikom sam video da je Android 9. Posle update nisam video da li je Android 10.

Poslednja izmena:
Kod mene na TV Samsung UE40MU6122KXXH ne postoji Iris aplikacija, kao što piše @pedja_85 i @Ivkovic_Dajana.

Dok sam tražio aplikaciju Iris na mom TV Samsung, pronašao sam aplikacije Apollon i Arena Cloud.

@Nemanjaazr stavi nam sliku Iris aplikacije sa tvog TV Samsung. Hvala.

Kada je monter uključio HP4024 box stavio je USB flash da uradi update, i tom prilikom sam video da je Android 9. Posle update nisam video da li je Android 10.
Da li mozes da udjes u njega starim kodom: zvezdica104030zvezdica ?

Ma, lupetaju u SBBu. Evo liste svih operatera koji emituju Cinestar kanale... https://cinestartvchannels.rs/operateri/
Ipak ispade na kraju da nisu "lupetali" nego da se stvarno kupila ekskluziva, iako istini za volju, ja taj Cinestar i nisam do sada ni gledao (nijedan od navedenih) pa i sad kad ga sklone neće me mnogo potresti. Mora SBB da se "sveti" jer ostadoše bez Premijer Lige. Svakako, njihov izbor i mora se poštovati odluka, ako oni misle da će tako da privuku korisnike, slobodno, sami će znati kakav su potez napravili po odzivu. :)

Hvala. Ne znam zašto kod mene nema Iris aplikacije na TV Samsung.
Da li mozes da udjes u njega starim kodom: zvezdica104030zvezdica ?
Kod mene je došao monter, razvukao optiku, postavio ruter i HP4024 box. Kada je sve povezao ustanovio je da nije pušten signal. Uzeo je ruter i HP4024 box i odneo sa sobom, tako da ne mogu da probam * 104030 *. Već 3 dana se natežem sa Telekomom da mi puste signal.

Mala pomoc ako se neko igrao. Trenutno mi je komplikovano da vucem drugi dodatni mrezni kabl od rutera. *** sproveo samo jedan za stb. Sad smart tv i sony dosao u dnevni boravak. Da li postoji neka mogucnost sa huawei wifi extenderom (onaj sto dele za jedan dinar) da namestim da uzme link od glavnog rutera a da jedan od lan porta na extenderu bude iptv a drugi internet za sony? TV cu preko wifi :D

Za to je i namenjen. Po defaultu bi trebalo da su portovi 2 i 3 na extenderu za IPTV, dok su 1 i 4 za internet. Tako da iris box u port 2 ili 3, a sony u 1 ili 4. Ako sam pogrešio nešto, valjda će me neko ispraviti.

Mala pomoc ako se neko igrao. Trenutno mi je komplikovano da vucem drugi dodatni mrezni kabl od rutera. *** sproveo samo jedan za stb. Sad smart tv i sony dosao u dnevni boravak. Da li postoji neka mogucnost sa huawei wifi extenderom (onaj sto dele za jedan dinar) da namestim da uzme link od glavnog rutera a da jedan od lan porta na extenderu bude iptv a drugi internet za sony? TV cu preko wifi :D
Trebalo bi da je tako kako Alek97 kaze. Ako Sony znaci Sony PS, ja ne znam nikoga ko je PS povezao preko WiFi - to je no no. Drugo, ne dobijaju svi extender za 1 din, to zavisi od paketa.
Trece, to se moze resiti sa tim jednim lan kablom koji je vec sproveden i dva smart switcha, i da sve bude na kablu.

Za početak Huawei extender ("edge ONT") nema 4 ethernet porta... tako da to što kaže @Alek97... khm khm...

Poslednja izmena:
Ne moze stb preko extendera da radi, ja probao . Sto ne uzmes neki switchitj ili na taj extender vezi tv i sony a na utp televiziju.

PNA iliti powerline network adapters?
Steknes adapter u uticnicu kod rutera i lan u adapter, drugi adapter kod tv i imas net.

ako u postojecem lan kablu imas 8 žica, mozes ga podeliti na dva zasebna kabla, tako sto ces ga krimpovati ovako. ja sam tako resio IPTV i net preko istog LAN kabla. jedino sto neces imati gigabitnu vezu nego 100 mbps

Prilozi

• split_cable.gif
    split_cable.gif
    18.8 KB · Pregleda: 74
Ne mogu da verujem da su 'ladno pred novu godinu isključili CINESTAR kanale ?!?!??!

Kod:
21. decembar 2021               
Izmene u ponudi kanala
Obaveštavamo vas da od danas sledeći kanali nisu deo iris TV ponude:                                       
Cinestar TV 1, pozicija 246
Cinestar TV Action, pozicija 247
Cinestar TV Fantasy, pozicija 248
Cinestar TV Comedy, pozicija 249
Cinestar TV Comedy HD, pozicija 748

Zasto ne mozes da verujes?
Mislim da se ne treba "cuditi" nikome i nicemu, slobodno mozemo ocekivati da se moze desiti sve pa i ono nezamislivo i neocekivano, tako ce mo "biti spremni na sve" ...

A znas li zasto su iskljuceni?

Zasto ne mozes da verujes?
Mislim da se ne treba "cuditi" nikome i nicemu, slobodno mozemo ocekivati da se moze desiti sve pa i ono nezamislivo i neocekivano, tako ce mo "biti spremni na sve" ...

A znas li zasto su iskljuceni?
Zato što su "gospoda" iz SBB-a odlučila da se osvete Telekomu za gubitak Premijer Lige pa su kupili ekskluzivu (da samo oni smeju da prenose i niko više) tako da je Telekom morao da ih povuče iz ponude a od 01.01.2022. odlaze i iz ponude Supernove. Za ostale TV provajdere nemam pojma do kada imaju licencu. Vreme će pokazati.
Izvor: https://sbb.rs/cinestar-filmovi-i-serije-samo-za-sbb-korisnike/

Jel neko branio telekomu da "kupi" eksluzivu? Zakon ponude i potraznje. Ponudi vise pa da vidimo da li ce te odbiti. Mozemo ovde da pricamo, raspravljamo itd, ali realna situacija je da telekom nema para da plati, jer je spucao 600 mil na PL (toliki im je jos malo ukupna bruto dobit za 2020), koja mu sigurno nece doneti ono sto su ocekivali, ma ni 10 deo ocekivanja. Pusti te price "gospoda", "osveta" itd, ne svidja mi se politika ni jednih ni drugih, jer to njihovo prepucavanje umesto da nam pomogne - ono nam steti, uvek sam dok "gospoda" iz telekoma nije odlucila da otkupi sve sto moze, koristio kds/isp koji nema veze ni sa jednim ni sa drugim, i zamisli, internet, i mnogo toga je bilo bolje nego kod telekoma i sbb-a, a i da ne zaboravimo, sbb-u je bilo zabranjeno da pokrije vise od 50% teritorije, dok je telekom (a sada i sn) mogao da se siri gde je i kako hteo, plus monopol koji drze, podrska i ucene itd. Treba biti objektivan i realan.
E sad pitanje je da li ce se zavrsiti tu, ili ce ici i korak dalje, a sve to ce negativno uticati na korisnike. Jedan ce jedno, drugi drugo itd, i ko ce sve to platiti? pa naravno mi, jer da bi imali normalne kanale, moras da imas i jedne i druge sto svakako nije u redu.
Eto umesto Cinestar dobili smo veoma "kvalitetan" kanal tv una. A verujem da cemo dobiti jos dosta "una" kanala. Sapunice za ispiranje mozga, a i te nase "domace" smo poceli u tom stilu odavno da snimamo. Veoma "kvalitetna" ponuda telekoma.

@Stiven Ovo sto ti je DukeLander predlozio je najbezbolnije resenje, jeste malo ulaganje, ali ako ti znaci da zadrzis gigabitnu mrezu, a da ne provlacis drugi kabl (i ako ti je ok elektricna instalacija).

Nije im niko branio, ali nisu mislili da im treba ekskluziva za te kanale

Ljudi, malo pre ukljucio tv i iris me pitao da li da aktiviram wi-fi, ja ga aktivirao, odabrao mrezu, nakacio se na nju, i sav srecan skinuo kabl za net sa uredjaj, kad ono nista, nece bez kabla da radi, a opet, u podesavanjima nigde ne mogu da nadjem podesavanja za wi-fi. Zna li neko o cemu se radi? Ja pomislio konacno su omogucili da se uredjaj kaci na wi-fi.

Osteceni smo izbacivanjem cinestar kanala. Zalopojke ovde ne pomazu. Pisite prigovor/zahtev mts-u, kao i prigovor ratel-u, sa ratelom ovo lakse prolazi.

Prilikom prijema zahteva, radnica u poslovnici rece da su ucestale zalbe - sto pisane sto usmene preko cc, zbog ukidanja cinestara.
Jako los poslovni potez mts-a zbog ukidanja kanala. I izgleda lose sklopljen ugovor sa cinestar-om.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno