Znas sta otkaz nemaju svi vremena kao ti da vise po forumu i brane "svoje", a za to da primaju platu, dnevnicu za to. Po svemu sto si napisao svima je jasno koga zastupas i sta ti je cilj. Ovo nije forum za takve kao sto si ti, zato i izbegavam da ti odgovorim jer sam na ivici da ti "strucno" i argumetujem i kazem sve tj. istinu koja vas mnogo boli, ali ko sto rekoh nije ovaj formu predvidjen za to. Zato te molim prestani da dosadjujes ljudima i branis "svoje".
Necu da komentarisem onaj izvsetaj, a pogledao sam ga detaljno a i sa nekih drugih sajtova, i pored toga sto je "stelovan" opet mogu samo da kazem smesno. Dobit poslednjih godina je 5 do 6 puta manja nego pre 4-5 godina, za 2021 uh... bice zamiljnivo kako ce ga izmanipulisati. Cena koja je placena za premier ligu je jos malo ista kao ukupna bruto dobit. Gde su ostale lige, gde je ostalo? Da ne pricamo o javnoj tajni koja moze da se dokaze da telekom placa radnike koji krocili nisu i ne znaju ni kako izgleda, a pripadnici su jedne navijacke grupe. Cijim parama to rade?! Zbog telekoma mnogi manji provajderi ne mogu da se razvijaju, rastu itd, a imali su potencijal da pojedu i telekom i sbb. Jasno je svima da se ovde radi o ratu izmenju njih zbog..... a ko isptasta?! Naravno mi korisnici i kompletan narod, a koletaralna steta su i ti manji ISP/KDS. A da... nesto ne vidim u tom izvestaju da od 2018/19 do sada ima mnogo vise korisnika (jer ste otkupili sve zivo) tako da vam ni to nije mnogo pomoglo, kao sto nece ni premier liga.
Gledam realno kao korisnik i stanovnik ove drzave i kao neko ko zeli da ima kvalitetne i napredne servise u skaldu sa vremenom, zabole me za sbb, i nemam ga, jer mi kao ni telekom ne odgovara, mali upload, cgnat, ogranicavanje broja tv-a itd, jedino sto su sto se kanala tice i aplikacije daleko ispred telekoma (a i za razliku od telekoma imaju 2 4K sportska kanala, sto je ocigledno misaona imenica za vas, nisam zaljudjenik za sport pa me nesto i ne dotice, ali naravno da je lepo imati makar jedan 4K sportski kanal u 21 veku). A drugo do skoro bilo zabranjeno da jedan KDS pokrije vise od 50% teritorije U Nisu konkretno imas situaciju da je na jednoj strani Nisave sbb, a drugoj ga nema, to je tako i dan danas, i to nije do njih vec do... i ljudima si uskratio pravo da biraju i naterao ih da imaju samo ono sto im ti nudis i slusaju samo ono sto im ti serviras, jer naravno telekom moze da bude na celoj teritoriji grada, drzave, kao i njihov "brend" SN... a ostali ne, sto znaci da ti "gusis" na taj nacin slobudu izbora, a da ne pricamo sta je drzava radila kad je krenulo otkupljivanje manjih provajdera - duplo i vise povecanje bandera od strane eps-a za, pa ucenjivanje, pa zabrana emitovanja odredjenih kanala itd.
Kad smo kod filmskih kanala, posto ne umes da gledas vas svog okvira, a i izvlacis reci iz konteksta kako tebi odgovaraju, svaka normalna platforma (tu ne ubrajam ove nase balkanske jer je daleko od normalnog, ali opet i te neke manje-vise lose kanale koji postoje za nas region se trude da omoguce svojim korisnicima za razliku od telekoma), recimo Sky ima svoje filmske kanale u izobilju (Sky Cinema, a i pored njih imas VOD Box Office Movies sa najnovijim filmskim ostvarenjima), canal+ ima takodje svoje kanale, za ameriku necu ni da pricam, od starz, epix i jos dosta, i pored mnogobrojnih kanala imaju i payperview filmske kanale. Poenta je da budes bolji od drugih i konkurencije i tako privuces korisnike, a ne da guras proslost, uporedjujes se sa gorim, unistavas, izbacis i ono sto koliko toliko je ok jer bolje nisi sposoban da omogucis, ucenjujes da bi imao vise korisnika. Ako ti zivis u proslost, mnogi drugi ne zive, 21 vek je (i ne mora 4k, moze i 1080i, ali ako vec zelis da budes "najveci" pa onda uradi nesto posebno da opravadas svoju investiciju jer opet 21 vek, zar ne?), za 10 puta manje para koliko je placena premier liga, je telekom mogao (a i 14 arena kanala na koje nikad istovremeno nece biti sve LIVE utakmice, i 95% vremena se vrti repriza utakmica, tako da bi sve to isto izgura i sa 8-9), da ima svoje filmske kanale, tematski razvrstane, pa od toga 1-2 budu premijum (bilo bi lepo 4K) sa kvalitetnim (blockbuster) filmovima, a ne b produkciju iz zemalja 3 sveta (turske, latinoamericke sapunice i...), a i b produkciju filmova iz vreme druga tita i 1000 repriza. Tako razmislja kompanija koja gleda u buducnost, filmski kanali su samo primer ima tu prostora za mnogo toga, pa uvedes ipv6, a ne da guras ljude iza nata, povecas odnos up/down i brzinu interneta, pa pustis druge da se razvijaju, ali se trudis da budes bolji od njih, jer se tako poboljsava kvalitet usluga korisnicima, a ne ucnjivanjem, ogranicavanjem i ne znam cime. Dokle god imamo ljude koji ograniceno razmisljaju i slepo brane "svoje" i ne zele da pogledaju realno, i ne gledaju u skaldu sa vremenom u kome zive, a i u buducnost, nikad mi necmo imati normalan ISP/KDS.
Krako i jasno ako kao stanovnik ove drzave (pored toga sto sam korisnik) placam telekomu na ovaj ili onaj nacin hocu da prestanu sa prepucavanjem preko nasih ledja i obezbede mi kvalitetan servis, i da bude uskladjen za svaciji ukus, a ne samo za odredjeni (manji) broj korisnika, preko nase grbace. Ako su nesposobni da uvedu svoje filmske kanale ili obezbede neke nove, nemoj da gase te koji su koliko-toliko ok jer oni imaju "svoj" cilj. Ko sto rekoh ne odnosi se samo na kanale nego na komplet uslugu.