Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa naravno da je poenta da pokupe pretplatnike sbb-a. Kazes - "Drugacije ne mogu." I ne treba drugacje. Prosla su (valjda) vremena kada su politicari javno forsirali jednog provajdera naustrb velikog drzavnog , pa se zbog te politicke zastite i proteziranja, sbb nenormalno sirio a telekom je propadao.

Sada je plati pa klati. Ko da vise on ce da prenosi premier ligu i sl. A ovi, koji izgube, e njima preostaje da lamentiraju nad zlehudom sudbinom po nekim forumima, portalima...A da li je suluda cena ili ne, mislim da ti, a i ostali koji placu jer je sbb izgubio PL, sigurno niste merodavni da o tome donosite nekakve zakljucke, niti je vase misljenje ikome bitno.
Ti si ovde neki izaslanik MTS-a, ili možda ono kraće sa 3 slova? Tebi je znači normalno da oni plate 600 mil. (koje nemaju i koje ćemo svi mi da plaćamo zajedno)? Ovaj njihov udar na SBB (zbog N1 i Nova S naravno) složićemo se ne bi trebalo mi da plaćamo? Niko ovde ne plače za PL a mišljenja su vrlo bitna. Dok se SBB nenormalno širio a Telekom bio u dubiozi normalno bi bilo da neko odgovara za to? Da li si primetio da u ovoj državi političari ne odgovaraju nikad... a mi sve plaćamo.
Tebi je bitno? Zasto? Ti si neki veliki akcionar pa te to bas interesuje? Ako nisi, kao sto rekoh, onda nikoga nije briga sta ti mislis.

Eto, ja sam na primer akcionar, ne onaj sa besplatnim akcijama, malkice veci...i ja podrzavam ove poslovne odluke i nadam se da ce Telekom i dalje rasti i da ce postati zaista vodeci ne samo u Srbiji vec i sire. Da li ce se to desiti ili ne, vreme ce pokazati a do tada sigurno necu da skacem od srece ili da placem po forumima.
ovde sam već shvatio o kome se radi tako da....
Druže ti si akcionar firme koja je kupila nešto skuplje od svoje kompletne vrednosti na tržištu. I ti to podržavaš 😂

Poslednja izmena:
@otkaz: i dalje mislim da si promašio mesto za raspravu...kao i ostali pre tebe...o tome neka vode računa admini foruma...a o ostalom bolje da ne raspravljamo više...ne vredi...

Što se tiče pomenute grupacije Sinestar kanala, evo i SBB uzeo ekskluzivu, tako da će i sa Supernove da lete, pitanje je samo vremena.
A meni odgovara onaj koji mi ponudi najviše za što bolju cenu, za sada je to Supernova, videćemo za sledeće pregovore. Šarajte narode, nismo venčani ni za jedne ni za druge ;)

Screenshot_20211223-230727_Instagram.jpg

@otkaz: i dalje mislim da si promašio mesto za raspravu...kao i ostali pre tebe...
Potpuno se slazem. I bilo bi dobro da obrisu svaki post ali bas svaki koji nema veze sa Irisom. Inace...dzaba ja postavih izvestaje, i dalje ce neko kao sada @nice1 da pise kako ovo, kako ono, a nece se nakaniti makar da procita bilo sta iz izvestaja.... :D

@otkaz....ti očigledno imaš neki problem u komunikaciji...svi ti nešto smetaju i ne gledaju kako ti želiš....pa si ljut na sve...

Što se tiče pomenute grupacije Sinestar kanala, evo i SBB uzeo ekskluzivu, tako da će i sa Supernove da lete, pitanje je samo vremena.
A meni odgovara onaj koji mi ponudi najviše za što bolju cenu, za sada je to Supernova, videćemo za sledeće pregovore. Šarajte narode, nismo venčani ni za jedne ni za druge ;)

Pogledajte prilog 328972
Ma, lupetaju u SBBu. Evo liste svih operatera koji emituju Cinestar kanale... https://cinestartvchannels.rs/operateri/

Potpuno se slazem. I bilo bi dobro da obrisu svaki post ali bas svaki koji nema veze sa Irisom. Inace...dzaba ja postavih izvestaje, i dalje ce neko kao sada @nice1 da pise kako ovo, kako ono, a nece se nakaniti makar da procita bilo sta iz izvestaja.... :D
Da me ne shvatiš pogrešno ali ti izveštaji ne vrede ništa.
Izveštaji su mi nebitni ali biće smeha za 2022. kao što reče čovek ovde.
Jel imaš informaciju da li sledeća leti Fox grupacija 😁

Zamislite da licitirate za Yugo 45 ,i onako da budete 100% sigurni,da ce biti vas ,vi ponudite 10.000 evrica, i pobedite,pa se mesec dana hvalite po carsiji ,kako ste ispali pametni i mudriji od drugih,kako ste povukli genijalan potez.Znate kako se vec smatra takav covek,,,,,,,,,,spreman za L&L kliniku.
PS:Dubina novcanika,nije uvek ekvivalentna dubini mozga.

Poslednja izmena:
@otkaz....ti očigledno imaš neki problem u komunikaciji...svi ti nešto smetaju i ne gledaju kako ti želiš....pa si ljut na sve...
Ama ne...nemam ja nikakav problem. I meni ne smeta niko. Nista licno. Ali smeta mi to beskrajno baronisanje tipa mi placamo...Telekom je propao...od nasih para se finansira ovo ili ono...To je vec postala mantra i ponavlja se i ponavlja...Nema kraja tim lagarijama. Malo, malo pa neko to napise. A zbog cega sve to? Sta se dobija time? Popust na pretplatu kod SBBa? Sendvic? ... Sta? Cemu to dosadno ubacivanje politike na svaki potez Telekoma? Do juce kada je SBB, koji je privatna firma, imao politicku podrsku, niko se ovde nije setio da napise nesto protiv toga, sad kad Telekom ima tu istu politicku podrsku, koju i treba da ima jer je drzavna firma, e to sad ne valja, nekolicini ovde to strasno smeta pa nas ostale dave samo tako...Smesno.

@psaras
Ma znam, kako ne. Eno jos uvek bride usi Tadicu i Solaku od vasih prozivki. :D E, al' najjaci ste kada u nedostatku bilo kakvih argumenata pocnete sa ad hominem napadima. Te bot, te clan stranke... A kada treba nesto konkretno, nigde vas nema.

Na primer,covek je ovo napisao - "Pogledaj bilo koju normalnu TV platformu, svaka pored sporta, dokumentarnih kanala, nezavisnih medija, filmskih kanala itd ima blockbuster filmske kanale (bilo da je njihov kanal ili da reemituju)." Pazi, blokbaster filmske kanale!!! I na pitanje koji su to kanali...muk. Koja je to "normalna tv platforma" koja ima te i koje kanale u ponudi?

Ili ovo - "Ko sto sam pre rekao 21 vek , 4K i 8K i umesto da pruze ljudima neki kvalitetan filmski 4K blockbuster kanal, oni forsiraju doticne ciji filmski kanali cesto u 4:3 formatu emituju filmove." Koji to provajder nudi 4k blokbaster kanal?

Ili mlacenje prazne slame sto pise @nice1 i kuka kako cemo mi svi da placamo...nesto. I kada mu kazes, pa eno izvestaj stoji tamo...Kaze - Ti izvestaji nista ne vrede, nebitni su... LOL A sta je bitno? Misljenje (neistinito) nekoga sa foruma?!

I tako...kao sto rekoh, smesno. Stvarno.

Inace, ako bas insistiras...odavno sam rekao da dok sam ziv moj glas nece ici radikalima i komunjarama. Ali takodje nece ici ni onom olosu koji sam i ja, izmedju ostalih, doveo na vlast 2000god. Olosu koji je izvrsio najvecu pljacku u istoriji Srbije pod radnim nazivom - Privatizacija i koji je omogucio raznoraznim Miskovicima, Solacima, Kosticima...da budu to sto su danas...

Sve ok, ali ti spočitavaš ovde, citiram, "Do juce kada je SBB, koji je privatna firma, imao politicku podrsku, niko se ovde nije setio da napise nesto protiv toga" i nazivaš ljude koji kritikuju MTS sendvičarima "Popust na pretplatu kod SBBa? Sendvic?", a zatim kao dokaz kvotuješ nešto što je napisano pre par dana ili nedelja, čak i da je pre par godina, nebitno. U vreme kada je SBB imao političku podršku, i kada smo "svi ćutali" ti nisi bio član foruma, i ne znaš da smo svi pljuvali po SBBu isto kao i po telekomu danas, tako da su tvoji argumenti bezvredni i predstavljaju najobičnije spinovanje.

i nazivaš ljude koji kritikuju MTS sendvičarima
Eto vidis...To sto si napisao jednostavno nije istina, odnosno vadjenjem dela recenice iz konteksta pokusavas da me, sta...ocrnis?! Svasta.

Inace ne bih, ali zarad istine...Ovo sam pisao - Nema kraja tim lagarijama. Malo, malo pa neko to napise. A zbog cega sve to? Sta se dobija time? Popust na pretplatu kod SBBa? Sendvic? ... Sta? Cemu to dosadno ubacivanje politike na svaki potez Telekoma?

Kao sto se vidi, to je u vezi laznih, neistinitih prica koje se ovde masovno upotrebljavaju, i nema veze sa kriticarima MTSa.

Drugo, dobro si napisao...vi pljujete po Telekomu. A to radite bez ikakvih argumenata. Nista meni ne bi smetalo da se napise stvarno sta ne valja. Na primer, los je potez gubitak Cinestar kanala. I to stoji. Ali nikako ne stoji ono sto je ovde usledilo posle toga. Nastala je bukvalno prava hajka sa sve laznim pricama. E to je ono sto bi trebalo svakom normalnom da zasmeta. Mislim...svaka cast autosovinistima, ali kao sto oni imaju prava da iznose neistine ovde, mislim da i ja imam prava da opovrgavam njihove bajke istinitim informacijama.

edit
"a zatim kao dokaz kvotuješ nešto što je napisano pre par dana ili nedelja," ... Sta je to pisano pre par dana a da sam ja citirao?

Poslednja izmena:
Eto vidis...To sto si napisao jednostavno nije istina, odnosno vadjenjem dela recenice iz konteksta pokusavas da me, sta...ocrnis?! Svasta.

Inace ne bih, ali zarad istine...Ovo sam pisao - Nema kraja tim lagarijama. Malo, malo pa neko to napise. A zbog cega sve to? Sta se dobija time? Popust na pretplatu kod SBBa? Sendvic? ... Sta? Cemu to dosadno ubacivanje politike na svaki potez Telekoma?

Kao sto se vidi, to je u vezi laznih, neistinitih prica koje se ovde masovno upotrebljavaju, i nema veze sa kriticarima MTSa.

Drugo, dobro si napisao...vi pljujete po Telekomu. A to radite bez ikakvih argumenata. Nista meni ne bi smetalo da se napise stvarno sta ne valja. Na primer, los je potez gubitak Cinestar kanala. I to stoji. Ali nikako ne stoji ono sto je ovde usledilo posle toga. Nastala je bukvalno prava hajka sa sve laznim pricama. E to je ono sto bi trebalo svakom normalnom da zasmeta. Mislim...svaka cast autosovinistima, ali kao sto oni imaju prava da iznose neistine ovde, mislim da i ja imam prava da opovrgavam njihove bajke istinitim informacijama.

edit
"a zatim kao dokaz kvotuješ nešto što je napisano pre par dana ili nedelja," ... Sta je to pisano pre par dana a da sam ja citirao?
Верујем да народ/форумаши желе јаке институције/јака предузећа.
Али, Телеком Србија нам приказује нешто сасвим погрешно и одатле произилази неповерење/пљување народа/форумаша.

Пар питања за тебе?

1. Како коментаришем куповину мањих кабловских оператера од стране Телекома? (Коперникус, Радијус Вектор...)
2. Шта мислиш, да нису претплаћена права на емитовање Премијер Лиге?
3. Да ли је Телеком изашао на Београдску берзу?
4. Да ли се може трговати са акцијама Телекома?
Једно да напоменем!
Јесам за успешан Телеком, јесам за јако предузеће!
Не питам се ништа, али што се није десило да Телеком дигне кредит у износу од 600.000.000€ и инвестира у технологију, сервисе и интернет?
Мени је смешно, али погледај колико има запослених у СББ-у, а колико има у Телекому.
Сањив сам, али бих могао поставити још једно пет питања.

П.С.

Можда је глупа претпоставка, а то је:
Зашто се Телеком слепачи, па нам није омогућио легално Плеј продавницу на СТБ ХПХО7?

Znas sta otkaz nemaju svi vremena kao ti da vise po forumu i brane "svoje", a za to da primaju platu, dnevnicu za to. Po svemu sto si napisao svima je jasno koga zastupas i sta ti je cilj. Ovo nije forum za takve kao sto si ti, zato i izbegavam da ti odgovorim jer sam na ivici da ti "strucno" i argumetujem i kazem sve tj. istinu koja vas mnogo boli, ali ko sto rekoh nije ovaj formu predvidjen za to. Zato te molim prestani da dosadjujes ljudima i branis "svoje".

Necu da komentarisem onaj izvsetaj, a pogledao sam ga detaljno a i sa nekih drugih sajtova, i pored toga sto je "stelovan" opet mogu samo da kazem smesno. Dobit poslednjih godina je 5 do 6 puta manja nego pre 4-5 godina, za 2021 uh... bice zamiljnivo kako ce ga izmanipulisati. Cena koja je placena za premier ligu je jos malo ista kao ukupna bruto dobit. Gde su ostale lige, gde je ostalo? Da ne pricamo o javnoj tajni koja moze da se dokaze da telekom placa radnike koji krocili nisu i ne znaju ni kako izgleda, a pripadnici su jedne navijacke grupe. Cijim parama to rade?! Zbog telekoma mnogi manji provajderi ne mogu da se razvijaju, rastu itd, a imali su potencijal da pojedu i telekom i sbb. Jasno je svima da se ovde radi o ratu izmenju njih zbog..... a ko isptasta?! Naravno mi korisnici i kompletan narod, a koletaralna steta su i ti manji ISP/KDS. A da... nesto ne vidim u tom izvestaju da od 2018/19 do sada ima mnogo vise korisnika (jer ste otkupili sve zivo) tako da vam ni to nije mnogo pomoglo, kao sto nece ni premier liga.

Gledam realno kao korisnik i stanovnik ove drzave i kao neko ko zeli da ima kvalitetne i napredne servise u skaldu sa vremenom, zabole me za sbb, i nemam ga, jer mi kao ni telekom ne odgovara, mali upload, cgnat, ogranicavanje broja tv-a itd, jedino sto su sto se kanala tice i aplikacije daleko ispred telekoma (a i za razliku od telekoma imaju 2 4K sportska kanala, sto je ocigledno misaona imenica za vas, nisam zaljudjenik za sport pa me nesto i ne dotice, ali naravno da je lepo imati makar jedan 4K sportski kanal u 21 veku). A drugo do skoro bilo zabranjeno da jedan KDS pokrije vise od 50% teritorije U Nisu konkretno imas situaciju da je na jednoj strani Nisave sbb, a drugoj ga nema, to je tako i dan danas, i to nije do njih vec do... i ljudima si uskratio pravo da biraju i naterao ih da imaju samo ono sto im ti nudis i slusaju samo ono sto im ti serviras, jer naravno telekom moze da bude na celoj teritoriji grada, drzave, kao i njihov "brend" SN... a ostali ne, sto znaci da ti "gusis" na taj nacin slobudu izbora, a da ne pricamo sta je drzava radila kad je krenulo otkupljivanje manjih provajdera - duplo i vise povecanje bandera od strane eps-a za, pa ucenjivanje, pa zabrana emitovanja odredjenih kanala itd.

Kad smo kod filmskih kanala, posto ne umes da gledas vas svog okvira, a i izvlacis reci iz konteksta kako tebi odgovaraju, svaka normalna platforma (tu ne ubrajam ove nase balkanske jer je daleko od normalnog, ali opet i te neke manje-vise lose kanale koji postoje za nas region se trude da omoguce svojim korisnicima za razliku od telekoma), recimo Sky ima svoje filmske kanale u izobilju (Sky Cinema, a i pored njih imas VOD Box Office Movies sa najnovijim filmskim ostvarenjima), canal+ ima takodje svoje kanale, za ameriku necu ni da pricam, od starz, epix i jos dosta, i pored mnogobrojnih kanala imaju i payperview filmske kanale. Poenta je da budes bolji od drugih i konkurencije i tako privuces korisnike, a ne da guras proslost, uporedjujes se sa gorim, unistavas, izbacis i ono sto koliko toliko je ok jer bolje nisi sposoban da omogucis, ucenjujes da bi imao vise korisnika. Ako ti zivis u proslost, mnogi drugi ne zive, 21 vek je (i ne mora 4k, moze i 1080i, ali ako vec zelis da budes "najveci" pa onda uradi nesto posebno da opravadas svoju investiciju jer opet 21 vek, zar ne?), za 10 puta manje para koliko je placena premier liga, je telekom mogao (a i 14 arena kanala na koje nikad istovremeno nece biti sve LIVE utakmice, i 95% vremena se vrti repriza utakmica, tako da bi sve to isto izgura i sa 8-9), da ima svoje filmske kanale, tematski razvrstane, pa od toga 1-2 budu premijum (bilo bi lepo 4K) sa kvalitetnim (blockbuster) filmovima, a ne b produkciju iz zemalja 3 sveta (turske, latinoamericke sapunice i...), a i b produkciju filmova iz vreme druga tita i 1000 repriza. Tako razmislja kompanija koja gleda u buducnost, filmski kanali su samo primer ima tu prostora za mnogo toga, pa uvedes ipv6, a ne da guras ljude iza nata, povecas odnos up/down i brzinu interneta, pa pustis druge da se razvijaju, ali se trudis da budes bolji od njih, jer se tako poboljsava kvalitet usluga korisnicima, a ne ucnjivanjem, ogranicavanjem i ne znam cime. Dokle god imamo ljude koji ograniceno razmisljaju i slepo brane "svoje" i ne zele da pogledaju realno, i ne gledaju u skaldu sa vremenom u kome zive, a i u buducnost, nikad mi necmo imati normalan ISP/KDS.

Krako i jasno ako kao stanovnik ove drzave (pored toga sto sam korisnik) placam telekomu na ovaj ili onaj nacin hocu da prestanu sa prepucavanjem preko nasih ledja i obezbede mi kvalitetan servis, i da bude uskladjen za svaciji ukus, a ne samo za odredjeni (manji) broj korisnika, preko nase grbace. Ako su nesposobni da uvedu svoje filmske kanale ili obezbede neke nove, nemoj da gase te koji su koliko-toliko ok jer oni imaju "svoj" cilj. Ko sto rekoh ne odnosi se samo na kanale nego na komplet uslugu.

Poslednja izmena:
Верујем да народ/форумаши желе јаке институције/јака предузећа.
Али, Телеком Србија нам приказује нешто сасвим погрешно и одатле произилази неповерење/пљување народа/форумаша.
Ovde se radi da je sva ta pljuvacina neosnovana, odnosno non stop se prica kako mi kao gradjani finansiramo Telekom. A to jednostavno nije istina.

Da ti odgovorim...
1. Odlicno je sto su kupili te male. Ono sto nije dobro je sto su recimo Kopernikus preplatili a zbog toga da bi drugaru omogucili kupovinu dve televizije. Pljacka.
2. Ne znam. Sve zavisi kolika je bila ponuda konkurencije. Mozda je mnogo, mozda nije...videce se za godinu-dve da li ce priliv novih korisnika to opravdati. Iskreno, ja ni ne znam kolika je prava cena, znam ono sto je SBB pustio u etar, a to je 600mil
3. Koliko znam, nije.
4. Zvanicno ne, nezvanicno da.

@V.i.P.e.R Nemoj da potcenjujes ljude. Mnogi ovde gledaju te strane kanale, pa cisto onako...SKY, Canal +, a pogotovo ti americki, nemaju nista posebno u ponudi. Fakat. Nikakvi blokbasteri koje ti pominjes...Jer oni su u bioskopima. VOD je sasvim nesto drugo i nema veze sa filmskim kanalima koje si pominjao. I, recimo, koji provajderi imaju u ponudi 4K filmske kanale?

2. nije to samo sbb pustio u etar kao što kažeš. Objavile su to mnoge relevantne kuće bliske EPL

PL je samo jedna liga,jedne zemlje.Ne moze da bude nosilac sportskog programa,kao na primer prenos ATP I WTA meceva,koji pokriva maltene sve turnire i zemlje.
Ovde je placen suludo veliki novac,a pored tog novca treba placati i druge lige,druge sportove,filmski serijski program.
Ubedjen sam,da PL nece biti deo standardne ponude arena,koje se nalaze u svim minimalnim paketima.Ta suluda kolicina novca,to ne moze da izdrzi.
Svi kojima je sport primaran,imaju oba povajdera,kabl+ott drugog provajdera.Telekom,ne moze da podnese,da onaj na drugom kablu, kupi samo Arenu Cloud,njima trebaju korisnici koji ce preci komplet kod njih,jer su ulupali ogromnu lovu, dok SBB moze biti komotan u prodaji rascepkanih paketa van mreze.Telekomu ce se desiti,da lovu po ugovoru,presipaju iz ukupnog profita,a to ce im biti kamen oko vrata.PL nece moci sam sebe da izdrzava,on treba da im donese nove korisnike u ogromoj kolicini,a to je veliko pitanje.Lucic je mastao o reklamama,koje treba da mu donesu neku ogromnu lovu, mislim da to nije bas tako.SK sa tenisom,prava/gledanost/popularnost Novaka ,je bar 20 puta profitabilnije.PL nece biti karika koja donosi prevagu kod korisnika, ili bar prevaga koja ce im doneti zeljeni profit.Da je to tako kako Lucic zamislja, provajderi u drugim zemljama,bi na taj nacin eliminisali konkurenciju,a to se nikad nije desilo,ne u takvoj disproporciji ,izmedju cene i broja korisnika.

Poslednja izmena:
2. nije to samo sbb pustio u etar kao što kažeš.
I opet...zasto ovakva pisanja? Ja nigde nisam napisao da je samo SBB to objavio. Inace tu informaciju sam procitao ovde a cini mi se da je citiran bio neko iz United Medie. Valjda su oni prvi to objavili.

Dobro, a kolika je bila ponuda SBBa u tom drugom krugu? Zna li neko? Valjda ni to nije tajna. Bas da vidimo za koliko je preplatio Telekom.

Tu pišu cifre koliko je PL plaćena u drugim zemljama, a to koliko je SBB ponudio me ne zanima jer SBB ne diže kredite i ne upumpavaju se pare u SBB iz budžeta u koji ja uplaćujem porez.

Inače, plaćam na dve lokacije internet/tv/telefon, na jednoj SBB na drugoj MTS, i imam svako pravo da pljujem po kome hoću i da budem nezadovoljan za svoj novac.

Pitanje od milion dolara.Zasto do sada, uz sve blagodeti(12 meseci po 1 din,optika,reklame,kampanje,100gb mobilnog neta,domace serije....) u koje je MTS spucao lovu,nemamo iole masovniji prelazak sa SBB-a na MTS, pa im je zadnja karta PL od 600 miliona,NEMOĆ ili???

I opet...zasto ovakva pisanja? Ja nigde nisam napisao da je samo SBB to objavio. Inace tu informaciju sam procitao ovde a cini mi se da je citiran bio neko iz United Medie. Valjda su oni prvi to objavili.

Dobro, a kolika je bila ponuda SBBa u tom drugom krugu? Zna li neko? Valjda ni to nije tajna. Bas da vidimo za koliko je preplatio Telekom.
90 miliona ukupna ponuda je bila

• Like
Reagovanja: dtl
@HDMI Pa upravo to, evo meni u zgradi optika sprovedena, u ruci mi flajer sa imenom i telefonom agenta, ali kad upalim eon i nakon toga iris, samo vratim onaj flajer da čeka neke bolje mts dane. Inače ugovor sa SBB mi je istekao, ne daju nikakve pogodnosti, probao sam da ih ucenjujem al' ne vredi, znaju da su bolji i neće da popuste. :giggle:

Ovako:
Svaki off brisanje. Ponavljanje off-a slede poeni. Svaki politicki off brisanje sa max poenima aka ban.
Izvolite gospodo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno