Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobio odgovor od Pošte, ukratko kao šatro nijedna Pošta na svetu ne prati te vrste pošiljaka.

442201.png
REkoh ti ja, . Inace sam cuo negde ( ne znam da li je tacno ) da je nasa centralna posta Srbije ( to je valjda GPC) nabavila kompletan sistem za brzo skeniranje i pracenje svih posiljki bez obzira da li su registrovane ili ne ali da je samo delimicno instaliran tj samo onaj deo sa transportnim trakama ali nisu instalirali skenere i kompjutere, i ceo informaticki sistem nije povezan jer " nema interesa" za tako nesto tj onda bi se pojavio "visak radnika" sa kojima ne bi znali sta ce ( verovatno onaj deo koji su zaposlili preko " partijske knjizice" ) . Mislim svugde u svetu se i te "neregistrovane " prate i uredno beleze u sistem samo u Srbiji ne moze ... pored sve tehnologije i kompjutera .Ako smo na nekom "putu u Eu " onda bi i to trebali da " usaglasimo" .
Da ne pricam o carini gde pored svih rengen aparata i skenera i dalje se otvaraju posiljke da se vidi " sta je u njima" .. koji je to 'zaostatak u razvoju " ili bolje receno "nedostatak razvoja" .

Ne belezi se to nigde u svetu jer se registrovane posiljke placaju...
Niko nece da radi nesto sto nije placeno.

Pozdrav,

Imam par paketa narucenih izmedju 3. i 5. septembra svi sa oznakama UB...LV. Sto se tice pracenja, zadnje informacije su sa kraja septembra da je "Arrived at destination country", sad da li je to Letonija ili Srbija stvarno ne znam. Da li je jos neko imao ovoliko kasnjenje? Ja sam se vec pomirio sa tim da posiljke nece ni stici.

Za one posiljke za koje je rok istekao otvaram dispute, naravno. Vecina je proslo tako sto su vratili novac, ali par prodavaca zateze i govori da su paketi u zemlji i da zatvorim dispute i sacekam jos (vec cekam skoro 4 meseca), pa otvorim dispute ponovo ukoliko ne stigne. U posti su mi rekli isto ono sto se vec pisalo na ovoj temi, da se posiljke sa ovakvim brojevima ne mogu pratiti i da nemaju nikakve podatke o njima. Kakav je vas savet u vezi komunikacije sa Kinezima? Svi paketi su vrednosti 3-5$.

@ petkovicdanilo

Dok se pravilnici u postanskom saobracaju ne promene , ostaje ti jedino opcija
Dispute ili odustajanje od potrazivanja.

Pravilo je takvo da jedino posiljalac moze da potrazuje neisporucenu posiljku.

Septembarske porudzbine su odavno stigle.

Statuse do prosledjivanja iz Letonije najpreciznije mozes da pratis na

za dolazak na aerodrom u Rigu OTX Logistics
postavlja precizan status Arrival at airport RIGA
Aliexpress-Cainiao postavlja glupi status Arrive at destination
prosledjivanje iz LV ka Srbiji
OTX Logistics - Departure LVA
Aliexpress-Cainiao - Depart from transit country or district ili Object routed

Pozdrav,

Imam par paketa narucenih izmedju 3. i 5. septembra svi sa oznakama UB...LV. Sto se tice pracenja, zadnje informacije su sa kraja septembra da je "Arrived at destination country", sad da li je to Letonija ili Srbija stvarno ne znam. Da li je jos neko imao ovoliko kasnjenje? Ja sam se vec pomirio sa tim da posiljke nece ni stici.

Za one posiljke za koje je rok istekao otvaram dispute, naravno. Vecina je proslo tako sto su vratili novac, ali par prodavaca zateze i govori da su paketi u zemlji i da zatvorim dispute i sacekam jos (vec cekam skoro 4 meseca), pa otvorim dispute ponovo ukoliko ne stigne. U posti su mi rekli isto ono sto se vec pisalo na ovoj temi, da se posiljke sa ovakvim brojevima ne mogu pratiti i da nemaju nikakve podatke o njima. Kakav je vas savet u vezi komunikacije sa Kinezima? Svi paketi su vrednosti 3-5$.
To je Latvija i oni su super stizu oko 30 dana bar meni svi paketi stigli UB,,,,LV
Ja mislim daje tvoj paket neko maznuo

Konačno i da meni stignu madjari, svi koji su dobili zadnje statuse 19.12, 4 komada, stigli. U putu oko 45 dasna

Meni jos od 17.09 nije stigla posiljka sa Alija, u pitanju je neregistrovana Latvia.otvorio dispute pa cemo videti sta ce Kinezi odluciti,ali me ne bi cudilo da presude u njegovu korist😭😭

tracking No:. UB364392679LV

Поздрав, 4. децембра сам наручио производ преко алија и тренутни статус пошиљке је "Delivering. Serbia, in transit", и тако још од 21. децембра, а процењен датум доставе је 2. јануар. Занима ме да ли је ок да се оволико дуго чека за овај статус?
Трекинг број пошиљке:
SYRM120590244

@ petkovicdanilo

Dok se pravilnici u postanskom saobracaju ne promene , ostaje ti jedino opcija
Dispute ili odustajanje od potrazivanja.

Pravilo je takvo da jedino posiljalac moze da potrazuje neisporucenu posiljku.

Septembarske porudzbine su odavno stigle.

Statuse do prosledjivanja iz Letonije najpreciznije mozes da pratis na

za dolazak na aerodrom u Rigu OTX Logistics
postavlja precizan status Arrival at airport RIGA
Aliexpress-Cainiao postavlja glupi status Arrive at destination
prosledjivanje iz LV ka Srbiji
OTX Logistics - Departure LVA
Aliexpress-Cainiao - Depart from transit country or district ili Object routed
Hvala na linku, i tamo stoji zadnji update da je krajem septembra stiglo u Letoniju. Pretpostavio sam da nema nista od paketa.

@ kalin62
Narucio sam sitnice i to 8 paketa. Bas mi neverovatno zvuci da je sve neko maznuo.

To je registrovana pošiljka koja ide preko Litvanije. Imam i ja sa istu, sa istim datumom i statusom. Očekivao sam je za vikend, s obzirom da idu ustaljenom dinamikom, ali verovatno zbog praznika, velikog broja pošiljki pred Ng, možda i redukovanog avio saobraćaja, malo kasne. Bez brige, eto nje brže nego što misliš

To je registrovana pošiljka koja ide preko Litvanije. Imam i ja sa istu, sa istim datumom i statusom. Očekivao sam je za vikend, s obzirom da idu ustaljenom dinamikom, ali verovatno zbog praznika, velikog broja pošiljki pred Ng, možda i redukovanog avio saobraćaja, malo kasne. Bez brige, eto nje brže nego što misliš
Извини не видим да ли си мене цитирао, али ако јеси хвала на информацији, пошто ми је ово први артикал икада који сам наручио на алију, сад сам наручио још 7 али за већину њих ни не очекујем пре фебруара да стигну јер за скоро све али каже "Sorry, parcel is delayed"

Поздрав, 4. децембра сам наручио производ преко алија и тренутни статус пошиљке је "Delivering. Serbia, in transit", и тако још од 21. децембра, а процењен датум доставе је 2. јануар. Занима ме да ли је ок да се оволико дуго чека за овај статус?
Трекинг број пошиљке:
SYRM120590244
Da

@tobacco road

Tvoja posiljka je prosledjena iz LV 12.09.

Ili si dobio tudji kod ( nema mogucnosti provere kao kod UH..TR ) ili je neko
u lancu u nasoj posti "izgubio" posiljku.

@petkovicdanilo

Da pojasnimo , poslednji status treba da bude
Departure LVA - Depart from transit country or district

moze da se desi da po koja "zapne" u LVA , ali je gotovo neverovatno da
svih 8 nije prosledjeno iz LV.

Sad je najverovatnije kasno za potragu , ali svakako se zali na rad lokalne poste

@ DarkUros222

SYRM120590244 ima i RF041674996LT kod

Ta posiljka jos uvek nije registrovana u nasem GPC-u

mozes da pratis i na www . posta .rs/cir/alati/pracenje-posiljke.aspx

19.12 je stigla u LT-2132NM
21.12 je prosledjena za Srbiju

Danas stiglo zajedno tri paketa u Italiju , dva sa ALI i jedan sa EBAY, i tamo stize za 30 dana , na ebay je dobro kad kazu kad stize tako i bude
Order time: 02:08 Nov. 28 2021 BA805113173XS

Prilozi

• Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    98.5 KB · Pregleda: 17
Je li neko dobijao nešto preko Malezije ovih dana? Moja dva paketa putuju već mesec dana, što je neuobičajeno za njih.

@tobacco road

Tvoja posiljka je prosledjena iz LV 12.09.

Ili si dobio tudji kod ( nema mogucnosti provere kao kod UH..TR ) ili je neko
u lancu u nasoj posti "izgubio" posiljku.

@petkovicdanilo

Da pojasnimo , poslednji status treba da bude
Departure LVA - Depart from transit country or district

moze da se desi da po koja "zapne" u LVA , ali je gotovo neverovatno da
svih 8 nije prosledjeno iz LV.

Sad je najverovatnije kasno za potragu , ali svakako se zali na rad lokalne poste

@ DarkUros222

SYRM120590244 ima i RF041674996LT kod

Ta posiljka jos uvek nije registrovana u nasem GPC-u

mozes da pratis i na www . posta .rs/cir/alati/pracenje-posiljke.aspx

19.12 je stigla u LT-2132NM
21.12 je prosledjena za Srbiju
Da, samo na jednom paketu nije takav status. Zalicu se u svakom slucaju na rad poste. Hvala na savetima.

Da, samo na jednom paketu nije takav status. Zalicu se u svakom slucaju na rad poste. Hvala na savetima.

Možeš naravno da se žališ. ali bojim se da od toga neće biti baš nikakvog efekta. Nemaju nikavu obavezu prema tebi u tom smislu, a zašto bi radili ono što ne moraju. Pri tome su plate u PTT prilično male za radnike, a relativno dobre u administraciji, tako da onaj u administraciji nema uopšte motiv da "talasa" i još da nekom istragom provocira one što rade u "pogonu".
Ono što je zanimljivo da sam i ja imao identičan slučaj (i pisao o tome ovde pre par nedelja) - preko 20 pošiljki (sve vrednosti manje od $2) koje su krenule iz Kine uglavnom početkom septembra (a iz Latvije navodno krenule što krajem septembra. što početkom oktobra) nisu mi još stigle. Iz tog perioda mi je u stvari svega nekoliko i stiglo. Ali takođe mi nije stiglo i par pošiljki preko Malezije sa sličnim datumima, na osnovu čega zaključujem da je verovatnije da je neki problem bio kod nas, a ne u Latviji.
E sad, kakav bi to problem mogao biti, nemam pojma. U mojoj lokalnoj pošti mi se kunu da nemaju veze sa tim, i nekako im verujem.
Sad još kad vidim i tvoj slučaj, zaključujem da je neko ili krenuo da krade na veliko, pa zaustavljen u nekom trenutku (moguće ali ne i baš najverovatnije), ili je bila neka havarija o kojoj neće da pričaju pa je deo pošiljki uništen, ili su negde napravili zastoj pa ga gurnuli sa strane i nastavili dalje...

Što se dispute-a tiče, nemoj ni slučajno da zatvaraš pa otvaraš...Na kraju će ti isteći rok za dispute a ti ćeš zaboraviti da otvoriš opet. Neki put je i već istekao, pa kad jednom zatvoriš ne možeš više da ga otvoriš. Čekaj do poslednjeg mogućeg trenutka, ponudi prodavcu da produžuje rok dokle god hoće (u principu trebalo bi da može do nekih 120 dana maksimalno + još 15 dana kad sistem "potvrdi prijem" tj. istekne protection time) i onda otvoriš dispute, lepo se izviniš i kažeš žao mi je, ali ovu pošiljku nisam primio... i to je to.
"Mali" problem mogao bi biti ako si baš nov korisnik pa nemaš istoriju potvrđenih prijema ranijih pošiljki, onda bi sistem mogao da te klasifikuje kao prevaranta u pokušaju, čitao sam svojevremeno neke takve priče na ruskim forumima.

Evo odgovora na reklamaciju koju sam podneo za odredjene posiljke narucene u Septembru a nisam dobio:

"Поштовани,

Обавештавамо Вас да су предметне пошиљке нерегистроване писмоносне пошиљке у међународном поштанском саобраћају – мали пакети, који може да садрже робу и друге предмете. Нерегистровани мали пакет има јединствени бар-код идентификатор и чија је прва словна ознака U (друго слово у распону од А-Z) плус 9 цифара и на крају има кодну ознаку земље порекла, или може имати ознаку SY, GM, AS, LА, LP, S00, а која се наноси како би се обезбедило пружање прекограничних царинских електронских најава (у циљу једноставније и брже царинске процедуре). С обзиром да се ради о нерегистрованим пошиљкама, сагласно важећим прописима којима се уређује обављање поштанских услуга, не евидентирају се у поштанским исправама пошта и за исту није предвиђена опција праћења статуса.

Нерегистроване или тзв. обичне поштанске пошиљке, без регистрованог броја пријема се нигде у свету, па ни у Републици Србији, не евидентирају у поштанским исправама пошта, те се не прате у токовима преноса.

С поштовањем,

Пошта Србије"

To smo valjda vec naucili,
ali opet svako malo dodje neko sa posiljkom od 2$ sa aliexresa i kaze da mu je posiljka stigla na destinaciju a nije je dobio:rolleyes:

Možeš naravno da se žališ. ali bojim se da od toga neće biti baš nikakvog efekta. Nemaju nikavu obavezu prema tebi u tom smislu, a zašto bi radili ono što ne moraju. Pri tome su plate u PTT prilično male za radnike, a relativno dobre u administraciji, tako da onaj u administraciji nema uopšte motiv da "talasa" i još da nekom istragom provocira one što rade u "pogonu".
Ono što je zanimljivo da sam i ja imao identičan slučaj (i pisao o tome ovde pre par nedelja) - preko 20 pošiljki (sve vrednosti manje od $2) koje su krenule iz Kine uglavnom početkom septembra (a iz Latvije navodno krenule što krajem septembra. što početkom oktobra) nisu mi još stigle. Iz tog perioda mi je u stvari svega nekoliko i stiglo. Ali takođe mi nije stiglo i par pošiljki preko Malezije sa sličnim datumima, na osnovu čega zaključujem da je verovatnije da je neki problem bio kod nas, a ne u Latviji.
E sad, kakav bi to problem mogao biti, nemam pojma. U mojoj lokalnoj pošti mi se kunu da nemaju veze sa tim, i nekako im verujem.
Sad još kad vidim i tvoj slučaj, zaključujem da je neko ili krenuo da krade na veliko, pa zaustavljen u nekom trenutku (moguće ali ne i baš najverovatnije), ili je bila neka havarija o kojoj neće da pričaju pa je deo pošiljki uništen, ili su negde napravili zastoj pa ga gurnuli sa strane i nastavili dalje...

Što se dispute-a tiče, nemoj ni slučajno da zatvaraš pa otvaraš...Na kraju će ti isteći rok za dispute a ti ćeš zaboraviti da otvoriš opet. Neki put je i već istekao, pa kad jednom zatvoriš ne možeš više da ga otvoriš. Čekaj do poslednjeg mogućeg trenutka, ponudi prodavcu da produžuje rok dokle god hoće (u principu trebalo bi da može do nekih 120 dana maksimalno + još 15 dana kad sistem "potvrdi prijem" tj. istekne protection time) i onda otvoriš dispute, lepo se izviniš i kažeš žao mi je, ali ovu pošiljku nisam primio... i to je to.
"Mali" problem mogao bi biti ako si baš nov korisnik pa nemaš istoriju potvrđenih prijema ranijih pošiljki, onda bi sistem mogao da te klasifikuje kao prevaranta u pokušaju, čitao sam svojevremeno neke takve priče na ruskim forumima.
I kod mene isti slucaj. Ja sam primio od 25 posiljki 4 posiljke koje su pocinjale sa R i isle preko Litvanije i jednu koja je pocinjala za U i isla preko Madjarske.

Od ostalih 20 ni traga ni glasa, sve pocinju sa U.

Moje su prosecne vrednosti 6 dolara.

Ajd, necu umreti zbog toga, ali se jesam iznervirao... Nije da su mi neophodne u zivotu..., ali sam ih ipak platio, a pare mi ne padaju sa neba...

Meni je juce dosla 5-6 neregistrovanih litvanija, malezija i madjarska... 70 dana je putovalo.
ne znam kako se vi uklapate u tih 70 dana?

meni je to normalno vreme za te posiljke.

70 dana je OK, mada malo preko proseka. Ja sam govorio o 100-120 dana, i to preko 20 komada odjednom, a i pre toga i posle toga sve je stizalo normalno. Nijedna od tih nije stigla naknadno sa nekim kašnjenjem.

I kod mene isti slucaj. Ja sam primio od 25 posiljki 4 posiljke koje su pocinjale sa R i isle preko Litvanije i jednu koja je pocinjala za U i isla preko Madjarske.

Od ostalih 20 ni traga ni glasa, sve pocinju sa U.

Moje su prosecne vrednosti 6 dolara.

Ajd, necu umreti zbog toga, ali se jesam iznervirao... Nije da su mi neophodne u zivotu..., ali sam ih ipak platio, a pare mi ne padaju sa neba...
Tako je, pomnozi se to sa prosecnom cenom od 5-6€ pa vidi da li je to za bacanje,a Ali radi za njih i tesko vracaju novac kada se otvori dispute.prodabac napise da je posiljka stigla u moju postu i tu se zavrsava svaka komunikacija,Ali odbije moj spor i povrat novca i ja sam u gubitku po 30-40€. Malo li je da bacis kroz prozor te pare,a nemas nikakvu zastitu.ja kazem prodavcu da pokrene potraznju svoje posiljke ali jok,Ali odbije spor i nikom nista.

Stiglo i meni ovo preko Madjarske, po ninji tamo bio 20 dana, ovde 30 i kusur...

UB398307065LV​

Pise

Nov 16, 2021 09:46
Aliexpress-Cainiao
Depart from transit country or district.

Zar toliko dugo treba iz Lit do nas?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno