Šta je novo?

Huawei GT/GT2/GT2e/GT2 Pro

Meni radi normalno poslednji update i poslednji ios.

Ovo je zadnji update.

Prilozi

• Screenshot_2021-11-02-10-27-45-753_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_2021-11-02-10-27-45-753_com.huawei.health.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 119
Aplikacija sa Huawei store radi najbolje.

Nisam bio zadovoljan kako Samsung Activ 2 radi sa Iphone pa sam prešao na GT2 Pro za sada je sve ok samo imam par pitanja zašto mi u Bluetooth podešavanjima sat označen dva puta (povezan) i od kada sam instalirao Huawei Health na Iphone on je najveći potrošač baterije

Prilozi

• F15FFFC7-B320-4A75-86DE-068730227D50.png
    F15FFFC7-B320-4A75-86DE-068730227D50.png
    353.8 KB · Pregleda: 48
  • 26D05F96-7449-4371-A46F-DCBBA9F2DAB2.png
    26D05F96-7449-4371-A46F-DCBBA9F2DAB2.png
    339 KB · Pregleda: 40
Isto kao i BT slusalice kad zakacis, dobijes dve BT konekcije.
Jedna konekcija je za sat druga za sat za pozive.

Meni ga nema u potrošačima.

Prilozi

• A83E3D2E-F59A-4D5C-AC2C-046464AE845B.jpeg
    A83E3D2E-F59A-4D5C-AC2C-046464AE845B.jpeg
    44.4 KB · Pregleda: 35
  • C7525D92-8E5F-42DA-9672-16B4BD705AF4.png
    C7525D92-8E5F-42DA-9672-16B4BD705AF4.png
    196.8 KB · Pregleda: 72
Hvala zbunilo me zato što je to jedini uređaj koji je dupliran.
Baterija na telefonu izdrži dva dana i pre huawei heltha i sada jedino što je prvi među potrošačima.

Imate li mogucnost kupovine skinova za 2pro prekoiOs? Nanpocetak sam dobijao tu opciju sada su sako free verzije...

Gde se isplati uzeti gt2 pro sada? Moze i polovan ali u garanciji sa fiskalnim.

Обзиром да сам мислио да је Хуавеј од гт2 серије дигао руке,сасвим добар вечерашњи апдејт и не може а да се у старту не примети флуиднији рад.

Обзиром да сам мислио да је Хуавеј од гт2 серије дигао руке,сасвим добар вечерашњи апдејт и не може а да се у старту не примети флуиднији рад.
Takođe, bio sam uveren da je to sve što smo mogli da očekujemo. Večeras poprilično veliko ažuriranje, u poređenju sa ranijima koji su bili ~25Mb.
Videćemo, možda je ovo poslednji trzaj za GT2 seriju...

Prilozi

• Screenshot_20211226_225248_com.huawei.health.jpg
    Screenshot_20211226_225248_com.huawei.health.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 75
Koji model je u pitanju? Jer ja na Gt2 pro nemam još nikakav update?

Ajde ako neko uradi update i proba kako sada izgleda runing mode, dajte neka iskustva. Ako sam dobro razumeo, ubacili su pace.
Dao sam sestriću sat i rekao da ne radi update, jer su mi prethodni pravili samo probleme, ali ako ovaj update dodaje pace, to drastično popravlja upotrebnu vrednsot uređaja za trening.

Ajde ako neko uradi update i proba kako sada izgleda runing mode, dajte neka iskustva. Ako sam dobro razumeo, ubacili su pace.
Dao sam sestriću sat i rekao da ne radi update, jer su mi prethodni pravili samo probleme, ali ako ovaj update dodaje pace, to drastično popravlja upotrebnu vrednsot uređaja za trening.
Šta je pace?
Instalirao sam ažuriranje, ok je. Fluidnije se kreće kroz sistem, svakako.

Мислим да је хтео да каже ритам ,-)

Šta je pace?
Instalirao sam ažuriranje, ok je. Fluidnije se kreće kroz sistem, svakako.

Pace ("pejs") bi na srpskom verovatno bio tempo (ako je i ovo srpska reč 🤔). Koliko minuta ti je potrebno da pređeš 1km.
Kada pokreneš aktivnost trčanje ili hodanje, trebalo bi sada da se pojavljuje na jednom od ekrana. Da li prikazuje smao jednu vrednost ili više?

Iskreno ne znam a nije mi blam da pitam. 😎 Imaš ono što ti je potrebno.
Mislim da ima više kartica kartica nego ranije, ova sa AI je svakako nova.

Prilozi

• IMG_20211227_091130_edit_698062059902336.jpg
    IMG_20211227_091130_edit_698062059902336.jpg
    128.3 KB · Pregleda: 75
  • IMG_20211227_091247_edit_698164551623675.jpg
    IMG_20211227_091247_edit_698164551623675.jpg
    101.4 KB · Pregleda: 73
  • Like
Reagovanja: PJ
Eto, zaista je tempo :)
Sa ta dva polja (trenutna i prosečna vrednost) su upravo eksponencijalno povećali upotrebnu vrednost ovog sata za treninge trčanja.

Imam problem sa vrednostima za nadomrsku visinu na GT2, podaci su poprilično netačni. Razlika ide 50-100m u minus. Na primer, na plaži mi pokazuje da sam na -50 metara, k'o da sam u podmornici. :LOL: Na nadmorskoj visini od 1800m, pokazao mi je skoro 100m manju nadmorsku visinu.
Da li je još neko iskusio ovakav problem?
Prošlo je puno vremena, ali sad uzeh da prelistam forum :) Svi pametni satovi sa ovom opcijom aproksimuju visinu pomoću ugrađenog barometra. Nema šanse da uvek budu tačni, tj. s vremena na vreme moraju da se kalibrišu. Ja to radim tako što sam pomoću gps aplikacije na satu utvrdio visinu u stanu i to sam pokušao da je utvrdim kada se ukačio na maksimalan broj satelita kako bi podatak bio što tačniji. I prosto to sam odredio kao ulazni podatak za kalibraciju. Čim se vreme tj. vazdušni pritisak značajnije promeni promeniće se i podatak o visini na satu iako se niste pomerili sa mesta. To je prosto tako...

@IlijaD gde se na satu može videti broj satelita na koje se zakačio? Koji model sata je u pitanju?

Apdejtovao sam gt2 ali sto se tice fluidnosti i brzine ni reci, i dalje ima onaj lag, ostale funkcije nisam koristio..

Prošlo je puno vremena, ali sad uzeh da prelistam forum :) Svi pametni satovi sa ovom opcijom aproksimuju visinu pomoću ugrađenog barometra. Nema šanse da uvek budu tačni, tj. s vremena na vreme moraju da se kalibrišu. Ja to radim tako što sam pomoću gps aplikacije na satu utvrdio visinu u stanu i to sam pokušao da je utvrdim kada se ukačio na maksimalan broj satelita kako bi podatak bio što tačniji. I prosto to sam odredio kao ulazni podatak za kalibraciju. Čim se vreme tj. vazdušni pritisak značajnije promeni promeniće se i podatak o visini na satu iako se niste pomerili sa mesta. To je prosto tako...
Nije mi baš najjasniji ovaj postupak. Koji god GPS način konekcije da koristim (samo sat ili preko telefona koristeći aplikaciju), skoro uvek imam problem sa nadmorskom visinom. Tako da taj način kalibracije definitivno ne funkcioniše kod mene. Još jednom, nadam se da smo na istoj stranici, i da pričamo o GT2 (ne PRO) verziji.

To sa nadmorskom visinom izgleda dosta zavisi od primerka do primerka uredjaja i od navika vlasnika. Tj od lokacija na kojima se krećeš. Promena vremenskih uslova, kao i uslova u objektu u kome boraviš takodje utiču.
Satovi zapravo ne mere nadmorsku visinu, već promenu vazdušnog pritiska, koja se neprestano menja u nekom opsegu, a sat mora da shvati da li si promenio i nadmorsku visinu ili se recimo povećala temperatura u prostoriji.

Već sam pisao da je GT2 ozbiljno preciznije pokazivao nadmorsku visinu u odnosu na 4x skuplji Garmin. Ti uređaji su zaista mnogo napredovali, ali evo večeras me je Garmin 945 šutno 100m na stranu, preko nekih objekata, a to sam primetio slučajno, jer je ispalo da sam u nekih 30 sekundi imao pace 2.02.

Kod mene nije bilo nekih problema sa nadmorskom visinom i uglavnom je tačno pokazivao, čak i penjanje na spratove u zgradi registruje kao promenu nadmorske visine.
GPS je umeo katkad da bude neprecizan pa dok trčim preskačem reku ili hodam po vodi. 🤣

Inače, sa novim ažuriranjem su uveli funkciju manuelne kalibracije visine, nije loše rešenje za satove koji imaju poteškoća sa tim.

Prilozi

• IMG_20211229_223007.jpg
    IMG_20211229_223007.jpg
    139.4 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20211229_223023.jpg
    IMG_20211229_223023.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 28
Zna li neko zasto mi ne sinhtonizuje stres sa Health app? Na satu sve ok radi, samo ne prikazuje u aplikaciji da uopste radi..

@IlijaD gde se na satu može videti broj satelita na koje se zakačio? Koji model sata je u pitanju?
ja sam pogrešno napisao kod satelita, mislio sam na gps aplikaciju na telefonu. naravno na satu ne postoji takva aplikacija. telefon mi je poslužio kao referentna vrednost da se utvrdi najtačnija moguća visina, pa da se onda na satu kalibriše. ja npr. kada prođem Knez Mihajlovom ulicom kalibrišem visinu kod one piramine gde stoji podatak o visini.
Nije mi baš najjasniji ovaj postupak. Koji god GPS način konekcije da koristim (samo sat ili preko telefona koristeći aplikaciju), skoro uvek imam problem sa nadmorskom visinom. Tako da taj način kalibracije definitivno ne funkcioniše kod mene. Još jednom, nadam se da smo na istoj stranici, i da pričamo o GT2 (ne PRO) verziji.
kao što je dosta nas već napisalo sat koristi vazdušni pritisak na osnovu ugrađenog barometra da utvrdi (aproksimira) visinu. Ukoliko je nekome važno da uvek ima tačnu ili što tačniju visinu mora što češće visinu u satu kalibriše. ja sam to uradio tako što sam pokušao da utvrdim što tačniju visinu u stanu gde stanujem koristeći gps aplikaciju na telefonu i to je dosta pouzdan podatak naročito kad je stepen registrovanih satelita visok. Pošto sam naravno često u stanu, ja povremeno kalibrišem sat unoseći tu visinu koju sam ranije utvrdio preko telefona. Isto tako kao što napisah u prethodnom postu, kada prođem Knez Mihajlovom kalibrišem visinu tako što unesem podatak sa one piramidice na kojoj stoji podatak o visini na tom mestu.
Inače ovo što napisah važi za sve satove GT serije i ovo bi trebalo da je tema koja pokriva sve satove GT serije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno