Šta je novo?

LG Televizori

pa bolji je od 7000
Ima razlike definitivno

Ima ozbiljne razlike pogotovo u kontrastu, dublja crna, tanke ivice, magicni daljinski. Na svim poljima je unapredjenje.

Kakav je televizor LG 50UP76703LB SMART planiram da uzmem neki a vidim da je na akciji sad.nebi da dajem preko 60.000

Kakav je televizor LG 50UP76703LB SMART planiram da uzmem neki a vidim da je na akciji sad.nebi da dajem preko 60.000
Entry level LG za 2021. godinu. Pošto je 50" koristi VA panel koji ima bolji kontrast i bolju crnu u tamnim uslovima ali gubi na kvalitetu ako se gleda iz ugla. SMART funkcije odlične, HDR samo kao oznaka na kutiji. Eto nešto ukratko.
Sve u svemu završava posao što bi rekli.

Jedno pitanje, dobijam različite odgovore od prodavaca iz Mađarske. Neki kažu da ima 2+3 godina garancija dok drugi kažu da ne. Razumem da ako mora da se menja panel, mora u Mađarsku ali me zanima koliko se dobija garancija? Znam da ima ovde ljudi koji su servisirali i pred istek 5te godine samo se ne sećam da li je garancija bila naša ili Mađarska?

Iskreno sumnjam da ćeš moći ovde da ga servisiraš nakon 2 god. Možda i važi 2+3 ali bih očekivao da te 3 mora u Mađarsku kakav god da je kvar. Kada u Srbiji kupiš isto ima ograničenja za tu produženu u smislu 2god možeš bilo gde a te 3 moraš baš kod specifičnog servisa koga odredi uvoznik.

Ukoliko je istinita, ta varijanta 2+3 u Mađarskoj je bolja nego moja sa 2god u Srbiji. Jeftiniji tv a ako baš bude neki kvar u 2+ god imaš nadu da se uz dodatno cimanje rešava. Moja prednost je je da mogu da ga zamenim lokalno u toku te 2 god u slučaju nepopravljivog kvara koji je manje verovatan da se desi.

Kupio sam u pre dva dana model od 65" UP81003LR preko oglasa na KP i sada jedno prosto pitanje.
Na sajtu LG kod registracije proizvoda ima još jedan obrazac gde treba da se priloži račun.Račun nisam dobio pošto je TV kupljen u Mađarskoj.Da li je dovoljan samo serijski broj Tv-a za onu osnovnu registraciju gde je garancija na moj tv standardna od 2 godine ili je dovoljan podatak taj serijski broj i datum kupovine uređaja?

Entry level LG za 2021. godinu. Pošto je 50" koristi VA panel koji ima bolji kontrast i bolju crnu u tamnim uslovima ali gubi na kvalitetu ako se gleda iz ugla. SMART funkcije odlične, HDR samo kao oznaka na kutiji. Eto nešto ukratko.
Sve u svemu završava posao što bi rekli.
Uzeo sam ga jer za te pre nisam mogao u radnji nista pametnije uzeti barem tako ja mislim.HDR mi pali samo kad prebacim na kanal eurosport 4k i to se oseti razlika u slici kao i kad pocnem igrati pes2021 na sony 4 pro ovako se nepali nikad hdr

Posto su izbacili legendarni 3,5mm audio izlaz za slusalice na svim modelima sem na NANO90+OLED-ima(samo 43" modeli dolaze u obzir) a to mi je nocu dok gledam preko potrebno, da li je neko uspeo ne racunajuci bluetooth/bezicno(posto to ne dolazi u obzir) da nekako resi taj problem a da funkcionise??? Da li oni konvertori iz digital out-a u analog 3.5mm uopste funcionisu???

Mozes recimo da zvuk sa televizora prebacis na mobilni i tu ukopčas slusalice

A šta fali BT?

Pa verovatno kasnjenje

Ali pazi, ne mora da znaci da ce to uvek biti problem. Ja sam koristio soundbar preko bt i nije uvek kasnilo, primecivalo se samo kada se zabuljis u otvaranje usta i to ponekad. neke milisekunde su u pitanju

Koja je poenta bežičnog soudbar-a i/ili prednjih zvučnika?
Šta propuštam?

Razumljivo je za zadnje zvučnike (da se ne provlače kablovi kroz ceo stan), kao i za slušalice (sluša samo jedna osoba), ali za soundbar i prednje zvučnike ne vidim svrhu. Svakako moraju/trebaju biti tik uz TV, moraju da se napajaju, pa ne vidim prepreku da budu žično povezani. Naprotiv, vidim samo prednost.

Pa da ne bi morao da krijes kabl u sustini.
Ja nisam na vreme provukao opticki kroz zid i onda sam morao da povezem preko bt jer mi je bilo neprihvatljivo da se ikakav kabl vidi igde a pogotovu da visi izmedju tva i soundbara. Kad sam video da ipak nije to to onda sam rasturao sve da bih provukao kabl :)

Edit: u mom slucaju je woofer povezan sa barom bezicno, pretpostavljam bt-om..

Edit2: takodje se relativno cesto vezem telefonom preko bt na bar i pustam muziku

Da li neko zna postoji li i kako se zove aplikacija za ovaj Iris TV? Prebacio sam broscast zemlju na Srbiju ali uopšte je ne vidim na listi.
Ako ima neko screenshoot ili bar naziv..

Pa da ne bi morao da krijes kabl u sustini.
Ja nisam na vreme provukao opticki kroz zid i onda sam morao da povezem preko bt jer mi je bilo neprihvatljivo da se ikakav kabl vidi igde a pogotovu da visi izmedju tva i soundbara. Kad sam video da ipak nije to to onda sam rasturao sve da bih provukao kabl :)

Edit: u mom slucaju je woofer povezan sa barom bezicno, pretpostavljam bt-om..

Edit2: takodje se relativno cesto vezem telefonom preko bt na bar i pustam muziku
Meni kablić ne predstavlja problem, ali razumem da nekome smeta. Meni bi kanalica u boji zida rešila problem i ne bih se cimao, dok bi mi i najmanji problem sa sinhronizacijom pojeo dušu :p

Opcija da se pušta preko telefona jeste zgodna, ali valjda može da se poveže soundbar sa TV-om žično, a da preko BT prima signal sa telefona. Ili grešim?

Moze, moze, bira se input na soundbaru. Mada cim se povezes preko BT on automatski prebaci a kada iskljucis vrati na optical

Ako se neko dvoumi u vezi ove produžene garancije evo info iz "prve ruke".

Moj LG 55UJ620V je otišao u "večna lovišta". Srećom tu je produžena garancija i iz ovlašćenog servisa će da mi izdaju "zapisnik o neispravnosti" s kojim treba da idem u prodavnicu da me isplate po fiskolnom računu ili da uzmem neki TV kao zamenu za ovaj. Doplata svakako dolazi u obzir, samo je ograničenje što će TV morati da se kupi (ne čeka mi se da me isplate jer neću imati TV ko zna do kada) u nekoj od prodavnica koje "menjaju" bivši Emmi House.

Ne mogu da nađem temu gde se pisaolo šta treba gledati (koji HDMI port) za Sony 5 konzolu, pogotovo ne za LG televizore. Ostao bih na LG-u, nekako sam se navikao na njegov WebOS, a i nemam nekih većih zamerki na prethodni TV (plus su ispali korektni iz ovlašćenog servisa, TV je kupljen u aprilu 2018.).

Dakle, koji HDMI port i na šta konkretno sada obratiti pažnju. Išao bih ponovo na 55" ali ni 65" možda može da se uzme u razmatranje.

Ostao bih na LG-u, nekako sam se navikao na njegov WebOS, a i nemam nekih većih zamerki na prethodni TV (plus su ispali korektni iz ovlašćenog servisa, TV je kupljen u aprilu 2018.).
Imaj u vidu da WebOS 6 ne liči baš na prethodne.

Ako se neko dvoumi u vezi ove produžene garancije evo info iz "prve ruke".

Moj LG 55UJ620V je otišao u "večna lovišta". Srećom tu je produžena garancija i iz ovlašćenog servisa će da mi izdaju "zapisnik o neispravnosti" s kojim treba da idem u prodavnicu da me isplate po fiskolnom računu ili da uzmem neki TV kao zamenu za ovaj. Doplata svakako dolazi u obzir, samo je ograničenje što će TV morati da se kupi (ne čeka mi se da me isplate jer neću imati TV ko zna do kada) u nekoj od prodavnica koje "menjaju" bivši Emmi House.

Ne mogu da nađem temu gde se pisaolo šta treba gledati (koji HDMI port) za Sony 5 konzolu, pogotovo ne za LG televizore. Ostao bih na LG-u, nekako sam se navikao na njegov WebOS, a i nemam nekih većih zamerki na prethodni TV (plus su ispali korektni iz ovlašćenog servisa, TV je kupljen u aprilu 2018.).

Dakle, koji HDMI port i na šta konkretno sada obratiti pažnju. Išao bih ponovo na 55" ali ni 65" možda može da se uzme u razmatranje.
Gde si kupio tv kod nas ili?

Kod nas, napisao sam "bivši Emmi House", Pin Soft je davalac produžene garancije, tj. u ugovoru koji sam dobio o produženoj garanciji je naznačeno da bez obzira kada se ostvaruje to pravo mora da ide preko njih (i u prvih dve godine). To sad spada pod Tehnomaniju, nadam se da neće biti problema s tim papirom da se preuzme novi TV. Moram da potražim neki sa HDMI 2.1, ne znam ni šta imaju u ponudi (nisam očekivao da ne može da se popravi).

@jddipqd Web OS se stalno ažurirao, sad ne znam koja je poslednja verzija bila za taj model.

@jddipqd Web OS se stalno ažurirao, sad ne znam koja je poslednja verzija bila za taj model.
Koliko znam LG nikada ne daje starim TV-ima novu major verziju WebOS-a. Tako da ako ti je TV došao sa WebOS 4 ili 5, koliko kod ažuriražnja da dobiješ, to je i dalje WebOS 4 ili 5.

Zato sto se mahom prica o Oledima :D
A do prosle generacije maltene nisi ni mogao da nadjes hdmi 2.1 negde drugde osim na high end LG-evima

Dali postoji aplikacija na webos,na kojoj rade stalker liste sa MAC-om.?

Od jutros mi ne volume down ns Magic remote starom 7 meseci. Svako dugme na pritisak pali crvenu diodu na vrhu samo to ne. Neka ideja?

Vrh Dno