Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Trezor One. Delovao mi je kao ok i ne tako skupo resenje za svoje potrebe. Narucio ga sa ECD-a jos odavno.

Kažu da TKD nije finansijski savetnik al oće da pogledaju i zadovoljni klijenti kažu da su zadovoljni, nema sumnje da je ovo d ril ting, čobanin koji se slika s Audi dodatno uliva poverenje. Odoh duplatim premiJum opciju.

Sto se tice ovoga, prestaje podrska za stari web wallet kojem se pristupa preko browsera i koji postoji cini mi se od 2014. kad je i izasao prvi Trezor, sasvim logicno s obzirom da su napravili Suite (poboljsanu verziju web wallet-a) kojem moze da se pristupi takodje preko browsera, ne mora aplikacija da se instalira.
Da, ali navodno su sigurniji od Ledgera posle onog njihovog faila kada su hakovani i
kasnijeg objavljivanja podataka korisnika?
A sto se tice ovoga, nije hakovan Ledger hardware wallet vec baza podataka korisnika koji su kupovali uredjaje preko njihovog sajta, procureli su licni podaci poput brojeva telefona i adresa, hack nema veze sa Ledger hardware wallet-om tako da nije nista manje siguran od Trezora zbog ovog hacka.

Ok ,hvala na odgovorima, koliko je i da li je pametno kupiti polovan Trezor One?

Verujem da je ok kupovina, ali predlazem da nadjes nov hw wallet.
Ipak svoj kapital ces staviti na njega, tako da razlika u ceni izmedju polovnog i novog mislim da nije vredna za razmisljati.

Hajde jedno pitanje od kolege totalnog nooba. 😂
Preko čega uopšte bih jednom mogao da pretočim ove novčiće u keš? Vidim da Coinbase ne podržava isplatu u Srbiji, već samo kupovinu kripto valuta... 🙄
Da, znam da pitam gluposti, ali kao što sam naveo u prethodnom postu, veze nemam sa celom ovom pričom. 😂
Google mi nije bio od neke velike pomoći. 🙄

Hajde jedno pitanje od kolege totalnog nooba. 😂
Preko čega uopšte bih jednom mogao da pretočim ove novčiće u keš? Vidim da Coinbase ne podržava isplatu u Srbiji, već samo kupovinu kripto valuta... 🙄
Da, znam da pitam gluposti, ali kao što sam naveo u prethodnom postu, veze nemam sa celom ovom pričom. 😂
Google mi nije bio od neke velike pomoći. 🙄
Druže vidim da si već 10 godina član foruma, ali verovatno druge teme. Isčitaj malo na kripto temama neke za početnike, o menjačnicama, pa ćeš brzo ućii u priču. Bar da sam ja pratio ovaj forum još 2011.g. pa da sam još tada ulagao u kripto, sada bih imao nekoliko zgrada na NBG. Sudbina je čudo.

@pshnd
Imaš i temu ovde gde ljudi kupuju i prodaju kripto bez provizije, a postoji i telegram grupa...
Ja lično nisam na ovaj način kupovao ili prodavao, treba biti oprezan ali eto ima i proverenih
članova..pa istraži i tu malo. Sretno

@Medo Veruj mi da se nikada do sada nisam ni malo zainteresovao za ove teme, tako da nisam čak ni zašao u ovaj deo foruma za sve to vreme. :D Verovatno ne bih ni sada jer sam se nikada ne bih odlučio da se zezam sa ovim stvarima. :LOL:
@mstevanic Ne verujem da ću se baš previše bacati oko ovoga, ali svakako ću prelistati sve teme koje bi mi mogle malo približiti celu ovu priču. :) Hvala! :giggle:

Malo sam se zezao sa sitnim trejdovima na cex jedno mesec dana, pa reko da sad vidim kakav je binance, prebacio 38.7 xlm za probu i trenutno sam razočaran, kao prvo deluje da sa spot trade ne mogu da prodam tih 38.7 nego samo okruglo 38, wtf?
A kao drugo margin trading deluje daleko jednostavnije na cex ili ja tu nešto ne kapiram... Kod binance se za margin buy radi (automatski) pozajmica pa onda kad se proda se vraća, to je OK, razumem da je to mehanizam margin tradinga uvek, ali binance spominje i interest rate na tu pozajmicu, a toga nema na cex?

Za ovo #1, jedino "rešenje" je izgleda da se tih 0.7 tj "dust" pretvori u bnb pa onda koristi za proviziju... tjah...

Koliko li ce da se smanji diff kad krenu restrikcije struje na kosovo :)
Inace mi je lik koji je kupio od mene neke rigove rekao da ne placaju struju.
Hteo sam u opstu diskusiju, izvinjavam se.

Zamolio bih za preporuku servisa za trgovanje kriptovaluta i povlacenje sredstava na racun za novog korisnika? Hvala unapred

Ako bas zelis na racun, onda ecd najjednostavnija opcija.
Moja preporuka ipak f2f prodaja.

Ako bas zelis na racun, onda ecd najjednostavnija opcija.
Moja preporuka ipak f2f prodaja.
Meni bi najvise odgovarao etoro, ali ne primaju nove korisnike iz Srbije. Ecd ima mali izbor za trgovanje. Paxful takodje. Mozda kraken, ali nisam naisao ni na koga ko ima iskustvo sa krakenpm.

Za trgovanje ti je binance najbolja varijanta, za povlacenje novca na tekuci racun ti je ecd.
Jos jedna od mugucih varijanti za povlacenje ti je adv cash.
Mislim ako si bas od skoro u kriptu, najprostije ti je da trgujes na binance cime zelis, kad resis da skines novac, podneses zahtev na ecd, uplatis ltc u toj vrednosti i novac ti je za 15 minuta na racunu.

Jel koristio neko danas avax menjacnice, ne prolaze mi transakcije ni na joe ni na png?

Za trgovanje ti je binance najbolja varijanta, za povlacenje novca na tekuci racun ti je ecd.
Jos jedna od mugucih varijanti za povlacenje ti je adv cash.
Mislim ako si bas od skoro u kriptu, najprostije ti je da trgujes na binance cime zelis, kad resis da skines novac, podneses zahtev na ecd, uplatis ltc u toj vrednosti i novac ti je za 15 minuta na racunu.
Hvala mnogo!

Vrh Dno