Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam na 0.046 kupio jedan Btc. Do tada sam par puta pretakao iz btc u eth i napravio nekoliko eth...iako sam imao strategiju i verovanje da ce biti 0.1i u ovom ciklusu. Tu sam se ispalio al sta je tu je. I dalje sam +- 50-50 u eth i btc mada je ovih dana vec eth 55- btc 45%. Na 0.1 veci deo eth prebacujem u btc. 2017 se to pokazalo kao pametno. Nakon toga je krenula btc raketa. Secam se da sam za dan dva rudario sa 4 masine 10eth iliti 1btc. Luda prica ovaj crypto....
Uzmi u obzir ETH POS koji dolazi i sve vecu tezinu kopanja, kod btc-a je halving tek 2024. ja cu 50% na 0.1

Niko ne spominje SFP?

Fino odoleva ..
I da ....dolazi vikend... gasim internet bice mi lakse 😅

Ako u hajpu i euforiji nismo otisli daleko, mozemo polako da se oprastamo i ne tripujemo optimizam , bice opet tamo negde neki bull. I sada je na visokoj ceni, brzo cemo mi na 42k

Izmedju 0.5 i. 0.618 Fibbo levela smo.... Nigde ne gori, polako, nema laznog optimizma, dobro je sto imamo ovakvu 2021g. ako se ja pitam.

Prilozi

• Screenshot_20211210_105704_org.telegram.messenger_edit_704954677323678.jpg
    Screenshot_20211210_105704_org.telegram.messenger_edit_704954677323678.jpg
    171.8 KB · Pregleda: 173
Ako u hajpu i euforiji nismo otisli daleko, mozemo polako da se oprastamo i ne tripujemo optimizam , bice opet tamo negde neki bull. I sada je na visokoj ceni, brzo cemo mi na 42k
Ne bih se ja opraštao. Što reče naš drug Saj:"Ja odavde ne idem nigde", a ja bih dodao - mogu samo u penziju 😁

Ma naravno, izlazenja nema, kupovina da ali kad jos padne, a kad ce opet skociti i sta ce biti okidac videcemo. Svi se u glavi pitaju hocemo li mrvu gore ili mrvu dole na dnevnom nivou. Vise nego ocigledno je da idemo dole, a kad cemo gore, sta ce nam finansijski strucnjaci pripremiti za 2022 videcemo. Nekako sam misljenja da veliki odlicno sprovode svoje planove, a da mali i pored sanse da se ne udave, udave se. Kaze jedan lik pa sta se zalis na Dot skocio je 3x od kad sam ja usao. Isti taj se zalio kad je on usao, a Dot krenuo na dole... Dakle uvek moze gore, uvek moze bolje. Futures trejd pravi pare i na dole i na gore, pa ko voli nek izvoli

.... Vise nego ocigledno je da idemo dole, ...
Šta je očigledno ? BTC se vrti na blizu 50000 $. Šta tu ne valja ? Pa i da je trenutno na 40000 $, pa šta ?
Otići će to kad tad dosta na više, samo polako. Ne može se sve događati kako masa želi.
Skupljajte parice i kupujte kada je ovako crvenilo i dobro ćete proći.
Ima i dosta pozitivnih vesti o kriptu, polako ga prihvataju veliki igrači, a to ranije nije bilo. To je bitno.

Polako, sacekajmo katolicki bozic, pa ulaz u novu godinu, ne verujem da cemo ispod 47 vise, pokazalo se da ima dobar support na toj cifri. Za kasnije cemo videti, svasta tu moze da se promeni.

Šta je očigledno ? BTC se vrti na blizu 50000 $. Šta tu ne valja ? Pa i da je trenutno na 40000 $, pa šta ?
Otići će to kad tad dosta na više, samo polako. Ne može se sve događati kako masa želi.
Skupljajte parice i kupujte kada je ovako crvenilo i dobro ćete proći.
Ima i dosta pozitivnih vesti o kriptu, polako ga prihvataju veliki igrači, a to ranije nije bilo. To je bitno.
Videcemo u narednim danima. Kad je pao sa 60+ na 59 bilo je kupujte u crvenilu, pa onda sa 59 na 57 auuu giftshop price, pa sa 57 na 53-4, idemo Diznilend deli se Btc dzaba. Ja sam hocu da kazem ne slavite crvenilo pre nego sto ne zasvetli bas jako. Ja ocekujem NG na ispod 37k po ovom kretanju sada. Nikakve analize koje je iko kacio nisu pokazale nista tacno i na sta se mozes osloniti, samo "predvidjanja". Tonemo, i tonucemo dublje kako ide 2022, al cemo i isplivati opet u nekom momentu...jer takav je trend.

Upravu si, nije pametno pozivati ljude da kupuju ako nisi siguran da nece biti u jos vecem problemu nakon kupovine. Gajite neku iluziju o rastu koji je vec bio i prosao... Na sredini decembra smo, pre par meseci se pricalo sa smo u decembru vec na 75-90k, a mozda i preko 100k. Nemojte deliti pogresne prognoze i pozivati ljude na trosak kao da vi kontrolisete koliko ce btc otici za 5 dana...pravi se drama svaki dan, a mi svaki dan u bunaru.

U pravu jesam.

Molim te samo nemoj ti da pricas nekome sta gaji i o pogresnim prognozanama...
Uh al ovo ne mirise dobro...samo tracak nade, al imam osecaj da cemo brzo opet na 41.700 pa klac klac. Pravo vreme za prodaju
01.10.2021.

Kao sto rekoh, ako nemate sta pametno da napisete nemojte pisati. Pametnom dovoljno.

Prilozi

• твој пост.JPG
    твој пост.JPG
    24.1 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Moguci je i scenario da narednih meseci, kraj januara i februar dodjemo do nivoa oko 34k... Sto bi za mnoge znacio debeli bear.
Ako pogledam gornji chart to je dno 0.236 Fiboo kanala i odlicna zona za kupovinu. Od predjasnjeg ciklusa sa pocetkom od njegovog ATL-a i marta 2020g, to su zone kada je kupovina bila najisplativija.

Sada smo na 48k...zar bi 34k i 3meseca gubitka bila pogubna.. Nikako.

Sve nakon toga je samo rast, sto sporiji to bolji.

Prodaja samo ako zelite kratkorocni short, za sta se ja ipak nisam usudio.

Kazem 'moguce je' kao downtrend scenario.

Screenshot_20211210_144825_com.twitter.android_edit_713822256511387.jpg
Nisam fan, ali ima smisla...
🍻

Poslednja izmena:
Mislim da smo nasli dosta jak suport na 50 week...

Ne bi me iznenadilo da se vozimo i da ostatak ciklusa ide tako sto testiramo ovu liniuju umesto 20 week ( mada mislim da su za to sanse male )

Ona nam je manje vise posluzila kao support i u julu ...

Naravno glavno je pitanje da li mozemo doci do 52-53k ..

Inace 70-75k u Decembru i dalje nije iskljuceno ( samo je postalo malo verovatno ) ...

@pushrbx Odtgovoricu ti ovde ..
Decembar ne znaci ama bas nista kao ni kraj istog za cenu a ni za ciklus .

Imao je smisla kad je dosta ljudi verovatlo da ce ciklus da se zavrsi u Decembru i pricalo o ciklusu od 4 godine ..

Meni licno bi bilo lepo da skoci do tad jel sam hteo tad da prodam jedan menji deo i da zavrsavam neke licne stvari..

Poslednja izmena:
Jel moze neko u kratkim crtama da objasni zasto rast ima time limit do kraja decembra? Mislim, na osnovu cega se tvrdi da je od nove godine samo pad? Ove godine i januar i februar su bili zestoko zeleni.

I jos jedna vazna stvar.

Vecina ovde deklarativno veruje u kripto kao monetarnu jedinicu buducnosti (sem Morbiusa - respect za hejt).
To nas dovodi na to da je ovo vrv poslednji ciklus... Poredjeno sa $.

Odakle vam ideja da je pik uopste u 2022g. a tek u DECEMBRU 2021g.

To sto je par 'dzombi' to vrv negde u ovoj sumi napisalo... Pa ***, problem onoga ko je prihvatio 'zdravo za gotovo'.

Nije potrebno niko da ti kaze, problem je sto nemate vi sami granicu. Ja znam kad moje novčiće prodajem.
Tebi svaka čast ako uvek uspeš da prodaš na vrhu.

Najbitnije je samo da ja kupim stan pa neka pukne i berza, i kripto, i Tether, i Evergrande, i Kina neka (još jednom) banuje rudare, i Satoši neka proda njegove bitcoine, omega soj korone neka zavlada i četiri jahača apokalipse neka nas zajašu.

Pre nekih mesec dana pisao sam kako na 50$ krećem da izlazim iz dota, neko je komentarisao da neće prodavati ispod 100. Eto obojica smo ostali praznih ruku.
Očekivao sam da će u skladu sa (manje-više) opštim sentimentom vozati na gore i nisam izašao iz nekih dobrih pozicija (npr trias ulaz 6$, otišao na 28$, dot ulaz 15$ otišao na 55$), tako da sam sad uzeo relativno skroman profit pošto se portfolio skoro prepolovio. Nauk za ubuduće da ako nisi ušao u debelom bearu, 3-4x je odličan profit.

Ostavio sam pozicije u btcu gde je ulaz solidan (30-35k solidno za nekog ko se kasno uključio u priču) i u adi u koju se uzdam long term. Nešto dolara sam ostavio ako odemo ispod 40k da dokupim malo. Ako za 3 do 6 meseci budemo bili na nižim cenama nego li sad ubacujem još $ i pazarim.

Sad mi svejedno kuda ide. Ako ide gore, imam čemu da se radujem, ako ide dole, opet dobro pošto će se dokupiti i dočekati bolja vremena za 6,12,24 meseca. Meni lično najgore da ovako smrdi na 45-55k, nit je za kupovinu nit je za prodaju.

I jos jedna vazna stvar.

Vecina ovde deklarativno veruje u kripto kao monetarnu jedinicu buducnosti (sem Morbiusa - respect za hejt).
To nas dovodi na to da je ovo vrv poslednji ciklus... Poredjeno sa $.

Odakle vam ideja da je pik uopste u 2022g. a tek u DECEMBRU 2021g.

To sto je par 'dzombi' to vrv negde u ovoj sumi napisalo... Pa ***, problem onoga ko je prihvatio 'zdravo za gotovo'.

Cowen smatra da bi vrh trebalo da bude duboko u 2022. Ima dosta smisla u tome, ali problem je što niko ne zna koliko vremena imamo pre nego što sadašnji asset balon krene da se izduvava, a bar je jasno da će kripto biti snažno pogođen kad se to desi. Isti scenario se puno puta do sad odigrao, inflacija krene da raste, centralne banke krenu da je zauzdaju, asset balon pukne. I sad ti znaj šta će prvo da se desi, kripto da stigne do vrha ili bar 80% crash.

A upside i nije toliko veliki koliko se većina zanosi. Četvrtina domaćinstava u SAD poseduju kripto, dakle skoro svako ko je hteo da uđe do sad je ušao, prazne su priče da smo mi još uvek u ranoj fazi prihvatanja. Svaki dan koji prođe polako povećava rizik i ja se ponašam sve više defanzivno. Početkom nedelje ću dodati još malo zlata i time izjednačiti moj ulog u metalu sa ulogom u kriptu. Kripto ima još dve nedelje do Božića da me ubedi da kreće u rast, u protivnom krećem da ga polako istovaram. Najgori scenario je da BTC još pre toga krene da pada, poništi 50WMA support i definitivno ode u bear market. Ja takav rasplet ne očekujum, zapravo sam relativno bullish, ali mi nije jasno šta više čeka, stock market je u lepoj ekspanziji, kripto bi trebalo da prati, ali umesto toga pravi neke kerefeke.

• Like
Reagovanja: _00
Gospodo, prebacite 1000$ u Futures account, rokajte BTCUSD Perpetual grid bota (free na Binance) i uzivajte. Ume da bude stresno ponekad, ali meni je za sada profit 230$ za 17 dana (uz dve ogromne greske gde sam pukao ~150$ jer sam bio dovoljno glup da ne stavim stop loss).

Stavite izmedju 2000 i 2500 ispod i iznad trenutne cene, 20-30 gridova, i skroman leverage od 3-7x (nisam isao preko 12 do sada). Danas npr sam za 8h45min napravio 75$ (zahvaljujuci ovom velikom dump-u oko 16h, da budem iskren, sa 12x leverage).

@morbius

Po tebi ovi sa debelim kripto novcanicima ce se debelo onda izduvati. Da ne koristim teze reci.
U America svaka 4 porodica ima i akcije, nista to nije novo i cudno za njih.
Ne sporim da neces mozda imati pravo. Videcemo.

Mozda iz straha previse rizikujes prodajuci kripto. Realno, je asset buducnosti.

@Sanitarium

230/17...to dodje 10ak dolara dnevno. Ima i manje stresnih poslova za tu lovu i u Srbiji 😂 Razmotri prioritete ili prebaci 100k zabtaj vid zarade 😁

@morbius

Po tebi ovi sa debelim kripto novcanicima ce se debelo onda izduvati. Da ne koristim teze reci.
U America svaka 4 porodica ima i akcije, nista to nije novo i cudno za njih.
Ne sporim da neces mozda imati pravo. Videcemo.

Mozda iz straha previse rizikujes prodajuci kripto. Realno, je asset buducnosti.

Gledajći broj novčanika sa velikom količinom BTC-a, vidi se da su kitovi za koje se smatra da znaju sve i vladaju kripto tržištem takođe bili uhvaćeni potpuno na spavanju prošle zime kad su se tržišta skljokala zbog epidemije. Ne mislim da će i ovaj crash biti tako nagao, ali zaista, može lako da osiromaši mnoge ulagače.

Videćemo posle sloma, zavisno na koju stranu će otići monetarna politika, možda kripto bude opet dobra kupovina. Ali kad je rizik ovako veliki, bolje se držati dokazanih metoda da se zaštitiš. Uvek će neko moći da smisli drugi Ponzi, ali niko nikad neće moći da napravi drugo zlato, samo jedno postoji.

Došlo mi nekoliko k e vanredno, pa razmišljam da kupim MANA. Šta mislite o tome ?
Da li je neko ulagao u MANA i šta očekujete od nje. Hvala.

@morbius

@Sanitarium

230/17...to dodje 10ak dolara dnevno. Ima i manje stresnih poslova za tu lovu i u Srbiji 😂 Razmotri prioritete ili prebaci 100k zabtaj vid zarade 😁
Jasno ti je da sam tek krenuo i da sam prvih nekoliko dana isao na malo da testiram sta je to grid trading uopšte, gde su rizici itd.
Takodje, naveo sam da sam svojom glupošću sjebao oko 150$ ostavljajući pozicije ranjive (bez stop loss-a). Dakle, krenuo sam sa 1080$, izgubio 150, otisao na 930$, i dok ovo pišem stojim na 1320. To mu dođe 390$ plusa nakon gubitka. Od toga sam 80% napravio u zadnjih 7 dana, kada sam skontao kako i šta treba raditi.

Ako zadržim prosek od ~40$ dnevno (zadnja 3 dana npr imam ~70$), to je oko 1200$ mesečno čistih. Ne bih rekao da je to malo, čak ni za "kitove".

Jel si ti video koliko su njesra te igre? Jel si probao da ih igraš?
Jesi li probao da igras Minecraft?

Ista stvar samo na blockchainu, naravno da ce trebati da prodje vremena dok se sve to ne uskladi, ali blockchain igre su buducnost gaminga, Illuvium, Star Atlas, Sandbox itd bice igre koje ce se masovno igrati.
Eth sa 80$ na 4800$ (x60), Btc sa 3300$ na 69000$ (x20), stvarno nismo otisli daleko.

Jasno ti je da sam tek krenuo i da sam prvih nekoliko dana isao na malo da testiram sta je to grid trading uopšte, gde su rizici itd.
Takodje, naveo sam da sam svojom glupošću sjebao oko 150$ ostavljajući pozicije ranjive (bez stop loss-a). Dakle, krenuo sam sa 1080$, izgubio 150, otisao na 930$, i dok ovo pišem stojim na 1320. To mu dođe 390$ plusa nakon gubitka. Od toga sam 80% napravio u zadnjih 7 dana, kada sam skontao kako i šta treba raditi.

Ako zadržim prosek od ~40$ dnevno (zadnja 3 dana npr imam ~70$), to je oko 1200$ mesečno čistih. Ne bih rekao da je to malo, čak ni za "kitove".
Ajde lepo otvori temu kad budes imao vremena, pa napisi detaljno sta i kako, za nas koji se nismo do sada bavili time.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno