Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

I kod mene je android 11, mikrofon radi na aplikaciji koju sam skinuo da provjerim jel radi mikrofon, snimim video i radi mikrofon, kad hocu google duo mikrofon ne radi.

Pozdrav, trebao bih pomoc.
Kupio sam tcl c728, instalirao google duo, koristim ms kameru plug and play, uspostavljena veza, ali neradi mikrofon. Dopustena je upotreba mikrofona, onemogucio i google asisstent( po preporuci sa stranih foruma) i opet nista. Skinuo neku app za snimanje sa kamerom tu prepoznaje mikrofon, snimi video sa tonom. Ima li ko kakvu ideju za ovaj problem?
Hvala unaprijed.
Da li je i fizički uključen mic na ON (mala polugica sa zadnje strane televizora)?

EDIT: Aha, sad vidim da jeste... Nemam pojma onda...

Kad pustim film sa kompjutera na C715, kod nekih filmova mračne scene znaju da budu skoro pa negledljive. To sam primetio u Teminator Salvation i Genisys, dok je recimo u Terminator 1-3 sve bilo OK.
Nisam ništa menjao, ostavio preset na Standard, samo smanjio malo brightness. Taj problem sa tamnim scenama rešim kad prebacim na Dynamic preset, ali onda imam problem da usne likova budu baš ružičaste, kao da svi nose karmin xD Mada i na Standard nekad budu usne previše ružičaste.
Imate li neke predloge kako ovo negirati?
Skinuo sam onaj word fajl sa podešavanjima što ste ovde kačili, ali to mi sve nešto žućkasto, kao onaj famozni piss filter što je bio popularan u igrama pre desetak godina :)

Inače, da li će predstavljati problem što je jedna strana TV-a praktično 1cm od police? Listao danas uputsvo iz dosade, vidim da tu piše da treba ostaviti bar 10cm prostora sa strane. Mada vidim nazad da su one rešetke za ventilaciju samo na sredini, pa pretpostavljam da nije problem?

Juce sam preuzeo u dr t..... isao u magacin u ns hteo sam da izbegnem prodavnicu da ne bi dobio neki izlozbeni model
55 c715 ubacio mu v653 sooftver sad se malo zanimam sa podesavanjima
prijatno me je iznenadio kvalitet zvuka nisam mu zasad nasao manu mrtav piksel ili nesto oko osvetljenja panela
sa ostalim se jos uvek zanimam polako :)
Posto me interesuje 55C715, a korisnicku podrsku dr t ne mogu da dobijem vec 2 dana (telefon/mejl) interesuje me gde se tacno nalazi magacin?
Alternativno, ako neko zna da ih ima na stanju u nekoj od maloprodajnih objekata, i to bi mi dobro doslo.

Posto me interesuje 55C715, a korisnicku podrsku dr t ne mogu da dobijem vec 2 dana (telefon/mejl) interesuje me gde se tacno nalazi magacin?
Alternativno, ako neko zna da ih ima na stanju u nekoj od maloprodajnih objekata, i to bi mi dobro doslo.
Tlc c715 50 inca polako nestaju sa stanja u prodavnicama,ostalo jos ponegde ali za po oko 10 000 din. vise.Tlc C715 55 inca ima u dr.t**** veoma povoljno za 58500 din.

Niko još ništa konkretno da napiše neke utiske o modelu 65" C815...
Isplati li se dodati još novaca u odnosu na istu veličinu ali model C715?
Koje su konkretne razlike između ta dva modela?
Svaka pomoć i savet oko odabira su dobro došli.Isčitah sve postove o TCL-u i još gomilu drugih tekstova o kupovini tv_a i stekao sam utisak da mi više ništa nije jasno :eek: što više čitam.

Ljudi, jel moze mala pomoc?:)

Sta vredi izabrati izmedju p715, p725 i c715?:) Koliko kapiram u C seriji je bolji zvuk, a Android i procesor je slican u seriji c715 i p725? Uzeo bih neki od ovih modela, zvuk mi ne znaci nesto posebno a Android... Postace svakako spor za godinu dana, trenutno koristim EON Box, ako budem menjao uzecu neki aktuelni MiBox i resen problem

C715 je QLED, ovi ostali nisu.

pozdrav drustvo... Imam jedno pitanje, c715 da li moze odjednom da bude povezan na wifi i preko kabla? Na rutera sam mu dodelio po mac adresi fiksnu ip... I sad radi samo na kabel a wifi nista. Ne mogu da castujem nista sa telefona... Sta ja tu radim pogresno?

Ljudi, jel moze mala pomoc?:)

Sta vredi izabrati izmedju p715, p725 i c715?:) Koliko kapiram u C seriji je bolji zvuk, a Android i procesor je slican u seriji c715 i p725? Uzeo bih neki od ovih modela, zvuk mi ne znaci nesto posebno a Android... Postace svakako spor za godinu dana, trenutno koristim EON Box, ako budem menjao uzecu neki aktuelni MiBox i resen problem
Idem danas da uzmem pa kud puklo da puklo :) Jedino me malo "brine" je ostao jedan primerak sto je izlozen. Na sta treba da obratim paznju sem na broj radnih sati?:)

Sada sam probao HDMI ulaze i nijedan ne radi,tj. ne prepoznaje uredjaje koje povezem.Sta sada moze biti problem,da li je problem kod update-a,jer lada dam ubacio A11 nije radio USB ulaz,tada nisam probao HDMI ulaze,onda sam vratio na A9 i tek sada sam probao HDMI ulaze i od 3 ne radi nijedan dok USB radi.U pitanju je C715. Sta raditi dalje?

Uzeo sam tv u lepo deluje bas ali me dve stvari iritiraju.
Ne mogu da nadjem predefinisane presete za sliku, Dynimic, Sport i slicno. Kako da dodjem do toga?:)
Kako da izbacim ove reklame sto iskacu?

Edit: nasao ovo prvo, fora je sto je bilo podesen Environment na Shop

Prilozi

• IMG_20211205_123110.jpg
    IMG_20211205_123110.jpg
    146.3 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Prvo flešuj zadnji android 9 firmware v653, pa factory reset i onda podešavaj od nule.

v653 DOWNLOAD

A pre svega toga proveri da li je TV nov :)

Kako proveriti da li je vaš TCL TV nov i koliko je radio!

TV Settings
(zupčanik na daljincu) - Picture - Advanced Settings - Brightness Settings - obeleži se Contrast (jednom strelica na dole na daljincu) i ukuca 6425
Otvoriće se Service menu u kojem pod Running Time piše ukupno vreme rada televizora od trenutka kada je prvi put uključen.

Poslednja izmena:
Bolje da ne znam :) Drugar radi u radnji i kaze da nije bio izlozen vise od mesec dana. Sad cu da vidim prvo oko flash-ovanja.
Ipak proveri😊, ja kad sam prosle godine kupovao 55" C715 u radnji mi rekli da je bio izlozen nekoliko dana. Kad sam proverio u Service menu bilo je 30 dana, xxh... i još me ubedjivali da je to nemoguce. Uzeo u istoj radnji na drugoj lokaciji, otpakovali ga prilikom kupovine radi provere ispravnosti.

Evo kad se već priča o tome proveri moj tv kupljen 2 dana pre famoznog crnog petka.
Nego da pitam za Kodi, probao sam Matrix sa play stora i Exodus ne radi. Neka sugestija?

Prilozi

• IMG_20211205_140341.jpg
    IMG_20211205_140341.jpg
    138.9 KB · Pregleda: 121
da li neko zna sta bi ovo moglo da bude na tcl 55 c715
kad na eon aplikaciji instaliranoj na tv gledam 4k sportski kanal
gore levo blica HLG nezavisno od odabranog rezima slike

Ipak proveri😊, ja kad sam prosle godine kupovao 55" C715 u radnji mi rekli da je bio izlozen nekoliko dana. Kad sam proverio u Service menu bilo je 30 dana, xxh... i još me ubedjivali da je to nemoguce. Uzeo u istoj radnji na drugoj lokaciji, otpakovali ga prilikom kupovine radi provere ispravnosti.
Ma svakako je bio zadnji primerak u Emmezeti to za 56k tako da nisam mnogo razmisljao.

Kada pustim preko Nova playera neki 4k film lepo skroz radi i pojavi se HDR 10 u gornjem levom uglu... Kada pustim preko EON boxa i istog tog playera toga nema. U cemu je razlika? Nije isti video koji procesira EON i android na tvu?

Poslednja izmena:
Meni EON TV app radi super u svakom modu, i na 4K kanalima nemam pomenuti problem. Ažurirao sam tv na v653 ručno (pre toga nisam probao EON).
Jedino što je bio problem pre ažuriranja to je "kočenje" 4K sadržaja gde god da pustim.

Nego, za one koji se razumeju u Service Menu: šta tu podesiti? Ovako je kod mene:

Prilozi

• 20211206_121631.jpg
    20211206_121631.jpg
    224.6 KB · Pregleda: 85
Nazad
Vrh Dno