Šta je novo?

Inverter klime za potkrovolje

@nemanjabgd84 Proveri kod MHI sta ima od opcija na daljinskom, jer nema svetla na mom daljincu ni "ja osecam", pa je izuzetno skup wifi modul i proveri kako radi wifi na raznim mrezama, pod GCNAT i sl.

Poslednja izmena:
Tanak je Mitsubishi HI sa funkcijama u poredjenju sa Electricom.

Elem, opcija je i Daikin Perfera, o kojoj jako malo znam.
Famozni Eurovent joj nije sjajan,a deklarisana je da greje do -20.
Laksa je i UJ i SJ u poredjenju sa ostalim modelima o kojima sa pisao. Jedino je Fujitsu uporediv.
Ima li neko iskustvo kako Perfera greje?
Ako dobro greje, onda bih mozda i nju uzeo, jer ima wifi integrisan, kod ostalih je skupa doplata.

Perfera, MHI Zsx, Daiseikai 9 su cenom ujednaceni kod velicine 12(13)000 btu.
Kod MHI za jednu sobu moze i 9ka, verovatno i kod perfere, ima razlike u ceni.
Kod Toshibe je obesmisljeno uzeti 10ku, jer je 50e jeftinija od 13ice.

Ove teme o klimama se pretvorile u svemirsku tehnologiju, kao da se kupuje satelit...🤭🤭🤭

Tanak je Mitsubishi HI sa funkcijama u poredjenju sa Electricom.

Elem, opcija je i Daikin Perfera, o kojoj jako malo znam.
Famozni Eurovent joj nije sjajan,a deklarisana je da greje do -20.
Laksa je i UJ i SJ u poredjenju sa ostalim modelima o kojima sa pisao. Jedino je Fujitsu uporediv.
Ima li neko iskustvo kako Perfera greje?
Ako dobro greje, onda bih mozda i nju uzeo, jer ima wifi integrisan, kod ostalih je skupa doplata.

Perfera, MHI Zsx, Daiseikai 9 su cenom ujednaceni kod velicine 12(13)000 btu.
Kod MHI za jednu sobu moze i 9ka, verovatno i kod perfere, ima razlike u ceni.
Kod Toshibe je obesmisljeno uzeti 10ku, jer je 50e jeftinija od 13ice.

Mislim da bi tebi bilo dovoljno jedan AMBER i jedan G-TECH i rešen problem. Sve dobiješ u kompletu. Malo uštediš i obezbediš sebi lep doček nove godine.
Šta će tebi klima u Srbiji koja greje na vise od -15. Koje su to zime bile u poslednjih 5 god hladnije od -10.

Šta će tebi klima u Srbiji koja greje na vise od -15. Koje su to zime bile u poslednjih 5 god hladnije od -10.
Zašto onda amber?
Mislim, amber beše deklarisan za rad do -30c, gtech do -22c...

Al ti imash viska vremema 😁😂🤣

Pa i nemam, ali ne kapiram sta je sa uvoznicima problem da provere sta prodaju?!
Logika je, prodam ti pa reklamiraj nakon ugradnje, a problem je na licu mesta da kada platim, provere robu dok je u magacinu i da ne gubimo vreme...Ne razumem, majke mi

Ove teme o klimama se pretvorile u svemirsku tehnologiju, kao da se kupuje satelit...🤭🤭🤭

Pa pola ovih pomenutih klima je retka kao da je svemirska tehnologija... Nema ko da podeli iskustvo

Mislim da bi tebi bilo dovoljno jedan AMBER i jedan G-TECH i rešen problem. Sve dobiješ u kompletu. Malo uštediš i obezbediš sebi lep doček nove godine.

Popusta mi strpljenje, pa cak i Gtech postaje nesto sto mi je proslo kroz glavu, ali bas imam otpor da kupim opet kineza.

Dva aeri uzmes i nema zime brate veruj mi

Jer je aeri vrh brate :)

Tačno, ali vidiš da čovek ima puno strahova u vezi klima pa bi mu ovo bilo sasvim dovoljno za duševni mir.

Dusevni mir se u Srbiji ne kupuje ni sa Mitsubishi LN... Bar kada su klime u pitanju.

Nece čovek gree ako sam dobro shvatio.

Da, nisam raspolozen za kineze, ali ako mogu da isporuce sta treba i da radi kako treba, ma brate moze i Gree, smucilo mi se vise.
E sad, citajuci kako rade ti Gree, bas mi i ne deluje da bih se usrecio zbog pregrevanja, bagovite aplikacije i modulacije koja je mnogo visa nego na ovom Mitsu. Pri tome ne volim da me bije vruc vazduh, a izgleda da Amber, Gtech i Muse tako rade po onome sto se pise na netu.

Evo i za Gree.
Amber je ceo metar sirine i treba po 15 cm. Fizicki nemam mesta za njega.
Jedino Gtech i to u manju sobu.
Bio sam do Energy neta i po njima nije bas Gtech za 35 kvadrata potkrovlja

G-Tech bi ti pojeo tih 35 kvadrata sto se tice snage. Ali sam si rekao da hoces nesto sto nisko radi. Nemoj ziv bio uzimat pa i njega skidat.
Gledaj onda Toshibu, Daikina itd.

Jel moguce da nije bilo tih LN bez iskrivljenih lamela i tih fleka? Da samo nove zamijenis i gotovo, ako si vec zadovoljan radom.

Rece majstor kod Gree uvoznika, nece to nisko da radi.
Ne veruje ni da je LN isao ispod 200w...
Kod Toshibe od uvoznika u tri dana dobijem dve cene od kojih je druga 50e veca od prve :)) Pare su problem, bas su teski na popustu, a klimu prodaju 30% skuplje nego u Hr...

Uvoznik nije hteo sa menja LN. Trazio sam makar jedan da zamene, tj onaj kome i krilca izduva nisu ok...
Ne razumem logiku da se vise isplati cimanje majstora, vracanje dve klime i para...
Jedino ako je neko od njih osacovao da uzme, pa eto popusta niotkuda...
Nije ni bitno, tako je kako je.

Za Daikin, kazu 14ica za vecu sobu, a cena 170000... Tako da otpada.
Amber otpada zbog dimenzija UJ.
I za Fujitsu covek bas nije odusevljen kgtb12 u vecu sobu...i on bi isao 14, a imaju samo luca.
Ostaje Mitsu HI srx, ako bude nesto od Toshiba Daiseikqi i Panasonic, uz pomenuti KGTB.
Eventualno da se napravim tosa i kupim u radnji drugi LN ili AP Mitsubishi, ali mislim da je to glupo

Mislim dal si gledao seriju ispod LN EF beše? Pa sta,napravise toša i pogledaj klime ako uzmes kad dodju i otpakuju pogledaj još jednom pre montiranja.

Gledao sam EF, ali je on prikicno tanak na grejanju, opetbi mi trebala 14ica za vecu sobu...
Tu sobu zavrsavam ili LN35, Srx35, Panasonic z35 tkea, daiseikai 9 ili neka 14ica.
Mogu staviti i npr. 12kgtb, ali da mi ostane norveski radijator kao dodatk kada udari minus...
LN je 136000 kod niske internet prodavnice uz 1200 din za transport.
Teoretski mogu da narucim tamo, ali je sansa da me ispale velika ili da budem u problemu ako treba da vracam, pa placam duple postarine...

Pa LN je top klima, opisano je i kako radi i sta je problem i zasto nije resen na meni odgovarajuci nacin.

Sve druge klime u toj klasi imaju barem jedan od sledecih nedostataka: skupa doplata za wifi, vece gubitke snage na grejanju, losije tretiranje vazduha, dizajn ili su dosta skuplje.

Jel to dovoljno da kazemo da je LN referentna klima?

Ispade da su te zeznuli ovi što su odmah vratili pare. Al' neko će se već obradovati odličnim klimama, sa verovatno dodatnim popustom jer nisu skroz nove...

Kontam tvoju sliku drze na ulazu u radnje da ti nista ne prodaju.

Ispade da su te zeznuli ovi što su odmah vratili pare. Al' neko će se već obradovati odličnim klimama, sa verovatno dodatnim popustom jer nisu skroz nove...

Tako mu dodje. Uzece neko od njih. Jednoj srede krilca, drugoj nista i to je to. Verovatno sam zato i dobio pare pre nego sto su i odneli klime. Starno mi dodje da porucim opet preko radnje jednu i napravim se tosa.

Kontam tvoju sliku drze na ulazu u radnje da ti nista ne prodaju.

Sliku mozda i ne, ali kontakt podatke sigurno.
Svi su oni u nekim talovima.
Jedino ovi iz Viacoma nisu jeli sta se ne jede, ali mi danas zena posla ponudi 2500 vecu nego sto je trebalo...

Pa vec ispod 300w duva malo hladnjikavo, verovatno ne bi bio odusevljen kao sto nisam ni ja, pa bi je vratio zbog toga.

Pa odrzavalo je 22 stepena, bez pregrevanja i hladjenja sobe. Ako ne sedis ispod nje i ne znas kakav vazduh duva.
Meni je ovi bilo top.
Ne znam na sta lici kada Gree cepa na 400-600w kako mi rekose tamo...

Po pravilu krilca skroz oborena da duva u pod i neces osetiti ni hladno i toplo.

Tacno tako, osim ako ne sedi ispod nje.

Pusti ti na koliko je klima podesena. Koliko je stepeni u sobama?

Nego kada kupim klime i ne vratim, ne znam koji ce vid zabave pojedinci ovde da imaju?!
Imam teoriju sta je po sredi, ali nezni su to cvetici, preveliki bi to bio udar na ego da napisem :) (ne mislim na tebe, iako je quote tvog posta)
Na stranu sto citaju i pojedini uvoznici i saradnici istih (zatvoreni krug ljudi u raznim talovima), pa lepo da se pokriju usima sto ne smeju da garantuju da ne prodaju bofl koji su verovatno negde kupili na kilo jer nije prosao qc :)

Pa toliko koliko pise na klimi :)
27 i 25
Meni u sobi odgovara vise toplije

Nazad
Vrh Dno