Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Šta je dobro od žiroskopskih daljinaca a da ne košta previše? Treba da ima tastaturu na poleđini i da ide na neintegrisane baterije. Može i predlog za mini tastaturu sa touchpadom.
Da je dobavljivo kod nas.
Mx3 air mouse

Trebalo bi da ga ima na KP, ali ja sam uzeo direkt od kitajaca. Ne deluje nešto wow ali vlo dobro radi posao i daljinski i tastatura.

Mx3 air mouse

Trebalo bi da ga ima na KP, ali ja sam uzeo direkt od kitajaca. Ne deluje nešto wow ali vlo dobro radi posao i daljinski i tastatura.
da li taj daljinac ima ir learnig za pojačavanje, utišavanje i promenu kanala ili samo za one dugmiće u boji?
meni bi trebao neki daljinac da ima što više dugmića za učenje, primarno za pojačavanje, utišavanje i promenu kanala, gašenje i source i po mogućstvu tastatura ali ne mora

^Samo ona 4 šarena na dnu daljinskog su programabilni, to je dovoljno za uklj/isklj Tv i volume...

Imam ga već nekih godinu dana. Kao AIR mouse je odlčan, tačan pointer( koristim ga na LG tv-u kao zamenu za Magic remote). Jedina zamerka je da povremeno izgubi mapiranje određenog tastera. To se dešava nasumično, ne sa istim tasterom. Ja sam ga mapirao na funkcije 2 daljinca(TV + X96Air) i zadovoljan sam, iako malo na prvu ruku deluje nezgrapno tj ne leži baš najbolje u ruci. Vremenom sam se navikao na njega.

Imam ga već nekih godinu dana. Kao AIR mouse je odlčan, tačan pointer( koristim ga na LG tv-u kao zamenu za Magic remote). Jedina zamerka je da povremeno izgubi mapiranje određenog tastera. To se dešava nasumično, ne sa istim tasterom. Ja sam ga mapirao na funkcije 2 daljinca(TV + X96Air) i zadovoljan sam, iako malo na prvu ruku deluje nezgrapno tj ne leži baš najbolje u ruci. Vremenom sam se navikao na njega.
Koristim isti daljinski. Meni se dok saltam kanale ili koristim neka druga dugmad cesto upali pointer misa i uzasno me to iritira. Moram da ugasim pointer misa i onda da nastavim da koristim ostala dugmad. Jel se i tebi to desava i kako si rijesio?

@buono
Ehh, to sam potpuno zaboravio da napomenem :cry:. Nisam rešio... Pokušao sam i na fabričko podešavanje i opet se dešava...

Kupujes ovde ili od preko?

Ako kupujes sa oglasa najvise ima G10, jeftin i solidan ima IR learning ali nema brojeve.

Ako kupujes od preko jeftin i dobar je T2 air mouse, on je prost ko pasulj pouzdan i odlican i najduze drzi baterija, nema IR learning

Takodje je dobar i G20s, ima IR learning ima ga i sa brojevima i bez.
vec ovi G30 i G40 imaju previse dugmica za moje pojmove.

touchpad ti ne treba na daljinskom, a ni tastatura, mic je svakako korisniji.

ma sa alija kupujem
jedan daljinski imam sa tv, drugi za dvbt2 box i treći bi mi bio za android što je mnogo
hteo bih neki da ima učenje ali da su sve komande podržane a ne samo dve tri

Drugari, imam problema kada hocu video sa telefona(note 10+, 4K30 ili 60fps HEVC) da pustim na TV (LG Oled B8) preko mreze. Izgleda da sam tv ne moze da sazvace sadrzaj i stalno baferuje. I tel i TV su na istoj 5G mrezi na odlicnom ruteru pa je protok super. Jel imate neki predlog za boksic koji bi to radio kako treba, takodje da mogu da se kroz google photos nakacim na slike i listam i da moze da cita klasican NAS/SMB u mrezi gde spustim ponekad neki torrent(4K BR ripovi). Jos ako je moguce na njemu koristiti magic remote od TVa, ludnica :)
Unapred hvala.

za Android TV ne postoji Google Photos (iz razloga koji imaju veze sa bezbednošću korisnika). uglavnom, moguće je sa Android samrtfona gledati slike preko Chromecast-a

Ako izuzmemo google photos, kako da najefektivnije gledam 4K30 ili 60fps HEVC sa telefona na TV?

Zašto to radiš sa telefona...?

Aha, kontam nemaš box.
Da imaš box, onda pustis sa umreženih diska, PC, neta ili lokalno sa USB ili čega god.

Pa snimim nesto klince, izvode kerefeke pa traze da vide na TV. I sada ako idem preko samsung smart share, secka. Secka i ako nije HEVC kao opcija za snimanje ukljucena ali daleko manje. Jel je moguce uopste tako strimovati?

Tu može da bude usko grlo i telefon i ruter i tv...imas tri cvora.

Probaj wifi direct ako moze

I mob i TV se kace na ruter(asus rt-68u) preko 5G. Dobar je protok. Mreza skroz neopterecena. Mislim da je TV hardverski slab ili telefon pokusava da transkoduje HEVC realtime i zakopa mada nije slab mob. Ali, odavno me muci to sto ne mogu sa moba da pustam klipove na TV niti LG Oled move da vidi NAS/SMB gde mi se bekapuje telefon automatski.

Screenshot-20211201-121212-2.png

Refer to the Android 12 documentation for a full list of the changes included in Android 12

Poslednja izmena:
Nvidia је рекла да за Шилд неће убацивати Аndroid TV10, јер нема никаквих битнијих унапређења у односу на верзију 9 ( исто ми је и СлимХаус рекао за Слимбокс базиран на АTV10 ).
Видећемо да ли ће шилд добити Аndroid TV11 или Аndroid TV12.

Za Shield je procurilo da imaju A11 u razvoju.Pa su zbog jednog lika koji je to istrtljao od tad totalno silent.

Zanimljiva diskusija je na tu temu ovde:

Uglavnom nema nekih konkretnih informacija

Да, била је затворена бета АТВ11, зато је и исцурело да се ради на њој.

Pozdrav za ekipu, zna li neko mozda kako na Mecool M8S PRO L instalirati Netflix aplikaciju? Izbacuje grešku pri pokretanju Ui-800-3.

Пробај на XDA са верзијама за уређаје са Widewine L3 и L1 а који немају Нетфликс сертификат.

Poslednja izmena:
Stavio novi termalni pad na tanic tx3,stari nije bio los ali nije lepo pokrivao ceo hladnjak sa cpu-a.
Temperatura mi se cini ok.
Mozda odradim isto i na tx9s.

Prilozi

• IMG20211202144831.jpg
    IMG20211202144831.jpg
    245.5 KB · Pregleda: 41
Procitao sam poslednjih desetak strana, i sad znam jos manje nego pre citanja :)

Doslo je vreme da zamenim x96 mini, posto EON bas lose radi. (Na njemu je neki custom rom, zaboravio sam koji, neki ruski)

Treba mi neki box koji nije preskup, a da radi sledece kako treba
EON aplikacija (ona sa kodom, to je valjda za android tv)
eon daljinski (znaci da ima BT, cini mi se da x96 mini nema)
Youtube, streaming preko serviia (vlc), eventualno stbEmu i PerfectIPTV, eventualno MTS aplikacija (Iris ili kako se vec zove).
Kapiram da ako radi EON, sve ovo ostalo ce raditi bez problema (radi i na x96).

Kodi i slicno me ne zanima.

Sta je sad za preporuku, a da sve radi bez nekog preteranog zezanja, custom romova i slicno, nemam vise zivaca za to?

Da li ce EON raditi lepo na mi box s, ili da idem na ove A95x3, ili nesto trece? Budzet je oko 50e, ali ako je nesto bas mnogo bolje, moze 10-20e vise
e da, da li eon uopste radi preko mts optike, treba uskoro da predjem kod njih?
Ako tražiš box ja ti mogu preporučit Meecool ali modele 2021. jer imaju certificirani čisti android 10 ili 11, ovisno o modelu. Ja imam hibrida KT1 koji ima još dvbt u sebi, Jedino kaj nema je netflix certifikat. Imaš više verzija neke sa netflixom i sl. Cijena mojeg je 80 eura na kućni prag. Uređaj je stvarno dobar, brz. Isto gledam, eon, iptv, yt, kodi i live tv. 4K je sve vrti bez greške i zastajkivanja, daljinski bluetooth, ima lan, usb 3.0, sd card i dr. Pogledaj na njihovoj stranici možda nađeš i jeftinije ono kaj tebi treba.

Nazad
Vrh Dno