Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ako odgovara AndroidTV verzija zašto ne Chromecast Google TV na KP? Računam da sve to radi na njemu.

Chromecast-with-Google-TV-2020-and-Voice-Remote-HDMI-Dolby-Vision-HDR10-White-0193575007342-20...jpg

Moze li preporuka za neki box? oko 100eur, uzimam na aliju.
Svideo mi se Beelink GT king i taman da ga uzmem, reko da pogledam review jos jednom i ispade da netflix, prime... ne rade kako treba. Neki korisnici navodno resili, neki ne uspevaju. Ne daje m ise 100 eur da bude nekompletno.
Prvo sam mislio da iskoristim samo za par domacih aplikacija za stream arene za ligu sampiona i jos neke sitnice pa sam prosirio ideju na kodi i eon da napravim kompletno TV resenje.
Ok mi je i beelink ako neko pouzdano moze da kaze kako sve namestiti da radi
Нећеш се усрећити са Билинком за гледање нетфликса у резолуцији већој од 576р. Имао сам GT1 Ultimate и GT King Pro. Покушавао све и свашта али нисам успео. Ако ти је нетфликс обавезан, онда ти је мој савет Mecool KM2 коме дајем предност у односу на Xiaomi Mi Box S због мрежног модула. Интересантно је да је код свих произвођача понуда сертификованих боксева ограничена на S905x ( евентуално S905x2), и 2GB RAM/8GB ROM.
Али, ако из "игре" избациш нетфликс јер све те филмове можеш наћи у одличним Коди адонима, онда имаш огроман избор. У том случају обавезно неки од боксева са S905x4 јер има подршку за AV1 кодек.

Интересантно је да је код свих произвођача понуда сертификованих боксева ограничена на S905x ( евентуално S905x2), и 2GB RAM/8GB ROM.
Али, ако из "игре" избациш нетфликс јер све те филмове можеш наћи у одличним Коди адонима, онда имаш огроман избор. У том случају обавезно неки од боксева са S905x4 јер има подршку за AV1 кодек.
To je zato sto je google dao licencu za odredjeni dizajn ploce i zato se mi box godinama ne napreduje jer bi googlu trebao da plati nove licence...
Google postaje sve alaviji, android TV sve manje slobodan i sve vise nafilovan reklamama i sve se ide ka tome da se sve placa, pravac u kome sve to ide nikako nije dobar.

i pritom google i dalje zanemaruje segment igara, a tu ce tek da bude bum i uzimanje para.

Нећеш се усрећити са Билинком за гледање нетфликса у резолуцији већој од 576р. Имао сам GT1 Ultimate и GT King Pro. Покушавао све и свашта али нисам успео. Ако ти је нетфликс обавезан, онда ти је мој савет Mecool KM2 коме дајем предност у односу на Xiaomi Mi Box S због мрежног модула. Интересантно је да је код свих произвођача понуда сертификованих боксева ограничена на S905x ( евентуално S905x2), и 2GB RAM/8GB ROM.
nije mi bitan netflix trenutno uopšte. Čak ne planiram uskoro ni da ga gledam, ali bih uzeo kompletan box ako već hoću da dam pare. Imam prime video preko poljaka 12 meseci pa bih to možda i upalio.
Za sada sve skidam sa torrenta i puštam u kodi na raspberry pi.
Hteo sam da izbegnem mirror sa telefona za arenu i te neke sitnice, ali ću morati da nastavim tako jer ne bih dao 100eur kad mi kodi već radi besprekorno.

Netfilx i HBO je realno smece od filmova, ali opet ima ljudi koji plaćaju i to njima treba.

Ja na to ne bi dao ni 5 centi, ali ako ti baš to treba onda samo neki Google certified uredjaj dolazi u obzir, i to treba biti praktično jedini razlog za kupovinu boxa sa android TV

za sve drugo klasičan android radi bez ograničenja i univerzalno je korisniji uredjaj.

Nema ništa izmedju...

Nova verzija TiviMate dostupna za azuriranje.

Шта је ново​

• Setting for the tunneled playback on devices which support it
  • Possibility to specify User-Agent in the playlist settings
  • Possibility to create a custom recording from the program context menu
  • Possibility to select local files with the system file picker if it is available
  • Fixes and improvements

Poslednja izmena:
Задња бета им је била лоша - листе на сталкер портал нису радиле.
Морао дам да се одјавим са бета канала како бих инсталирао регуларну верзију где је све радило како треба.

Cini mi se kao da temperature na tx3 mnogo idu dole,gore.
Zadnji put kad sam ga otvarao imao je pastu koja je bila ne tako sjajna,da li staviti thermalni pad i koje debljine,1 ili 1.5mm?

Ovako otprilike izgleda

tanix-tx6-a-review-n10-min.jpg

Poslednja izmena:
Na to sam i mislio,samo sto ovaj termalni pad kod mene vise lici na pastu.

da li mogu nekako da se umreže android box i pc da se napravi neki deljeni folder u kome bih npr smestio filmove koje imam na kompu a da mogu da ih gledam preko boxa da se ne smaram sa prebacivanjem na fleš

Meni za to kodi odrađuje posao perfektno.

Ja korisitim serviio, pa gledam filmove preko vlc-a, a takodje su dostupni i na drugom smart tv-u (stari lg sa webos 2.0)

I ja koristim serviio i vlc i super radi
Žena tako non stop gleda fitnes filmove

ma treba tek da mi stigne box pa pitam unapred da budem spreman :)
kodi bih svakako koristio, jel ima neko uputstvo kako se podešava? jel automatski i titlove prepoznaje ako ih stavim u taj folder i imaju isti naziv kao i film?

Poslednja izmena:
Kodi mora ipak da se podesi pre korišćenja, nije tako prost i to mnoge odbija.

Drugo moraš znati da serujes folder na računaru, što opet dosta ljudi ne zna da odradi pa ih i to odbija.

Ako ti to ne polazi za rukom, plex je jednostavniji, ali i on mora da se podesi pre korišćenja

Ništa od ovoga nije teško,
ali dosta ljudi jednostavno ne ume da koristi.

Offtopic u ovoj temi, ali Kodi i share na računaru se za ove stvari podesi za nekoliko minuta. Jednostavnija alternativa su pomenuti Plex, Serviio i sl.

Za onog ko zna je jednostavno, ali za onog ko ne zna biće špansko selo

ma koristim ja kodi odavno za strimove na kompu tako da ću se snaći
filmove nisam nikad gledao preko kodija već preko bs playera koji mi je što se tiče windowsa najbolji za filmove ali ok

nego jel mora box da se poveže lan kablom ili može preko wifi da se šeruje sve?

Može preko WiFi. Možda ti je najjednostavnija opcija Nova player na Android uređaju. Bez problema pristupa šerovanim filmovima na kompu, pušta i titlove koji se nalaze u folderu s filmom, može da skine titlove i automatski sa neta, a podešavanje se svodi na to da ukucaš user i pass za windows, da bi pristupio šerovanom folderu.

koji može da šteluje titlove pošto se ponekad desi da titl žuri/kasni?

Ima i Nova player opciju da podesiš da titlovi žure/kasne toliko i toliko sekundi. Ne znam koliko pouzdano to radi, nije mi još trebala ta opcija.

onda super, taj ću za filmove. mada postoji bs player i za android pa ću videti i on kakav je
kodi za strimove kao i do sada i to je to

valjda će raditi te druge aplikacije na boxu, kodi znam da hoće

Da li je ovde bilo priče o xioami mi tv stick i da li ga neko koristi, zanima me dal ga vredi uzeti?

Koristim ja,za eon, orion app, kodi+elementum, iptv liste, i to sve, za moje potrebe, radi odlično. Da li ga vredi uzeti, to je na tebi da odlučiš,ja bih ga opet uzeo.Za mene veliki plus što može da se napaja sa usb-a na tv-u pa nema dodatnih kablova.

Sasvim korektan uredjaj (Mi TV Stick). Sve app rade kako treba. Malo sporiji za moj ukus pri kretanju kroz meni/launcher neposredno po izlasku iz app. Firestick 4K recimo to radi osetno brze ali nema GPlay i ima odrvratan launcher. Preporucio bih ga svakako.

Vrh Dno