Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

Hvala, hvala ☺️.
Za gotovo isti novac može da se uzme ona verzija ovog pojačala sa posebnim izlazom za vufer, što bi verovatno bilo dobro rešenje za one koji preferiraju 2.1 sisteme. Uz neki pristojan vufer (fabrički, ili DIY) možda bi ovo bilo sasvim ok rešenje, umesto jeftinijih fabričkih 2.1 setova.

Mozda mali off topic. Isti zvucnici su mi povezani na tv preko aux i optickog kabla. Preko optickog je bar 3,4x glasnije na istim podesavanjima zvuka. Je l to normalno?

Kod optickog kabla signal se dovodi u digitalnoj formi na DAC(integrisan u pojacalo) i zatim pojacalo utice na glasnocu.
Kod AUX kabla se signal dovodi na linijski ulaz pojacala pa glasnoca na kraju direktno zavisi od linijskog izlaza telvizora. U prevodu savim normalno jer na sve utice i sam tv, koristi sta god po tebi ima bolji zvuk(verovatno optika).

Ovako, procitao sam celu ovu temu, ali i dalje ne mogu da se odlucim sta da uzmem kao kompjuterske zvucnike. Potrebni su mi zvucnici za filmove, povremeni gaming, i muziku uglavnom sa youtube-a. Budzet do 100 e, ne bih izdvajao vise nisam neki audiofil, pa da mora nesto specijano. Do sada sam koristio altec lansing 251, koji mi trenutno radi u 2.1 rezimu, jer nemam mesta za rear zvucnike. Altec me sluzi od 2004 god. i zadovoljan sam bio, ali probio je subwoofer i sad krci kad se pojaca malo jace. Zvucna je intergrusa Realtek ALC887.
Uzeo bih 2.1 sistem tipa Microlab FC530U ili Microlab FC360 ili eventualno neki 2.0 Microlab SPK B77 2.0
Vidim da se ovde preporucuje taj Fc330, ali on ima po meni jednu veliku manu preko koje ne mogu da predjem, a to je kontrola jacine zvuka na subwooferu.

Intresuje me da li su FC530U i FC360 toliko losiji od FC330 kad ih niko ne preporucuje?
Da li se kod tog FC330 moze regulisati jacina zvuka preko recimo nekog jeftinijeg DAC-a?
Zanima me vi koji posedujete FC330 kako to regulisete, a da se ne saginjete do subwoofera?

Vidim da se ovde preporucuje taj Fc330, ali on ima po meni jednu veliku manu preko koje ne mogu da predjem, a to je kontrola jacine zvuka na subwooferu.

Zanima me vi koji posedujete FC330 kako to regulisete, a da se ne saginjete do subwoofera?
Zbog toga ni ja nisam uzela 330 i tome slicne (velika vecina danasnjih sistema ima kontrole na vuferu, koji je predvidjen da stoji na podu. Bila sam na par mesta gde vufer stoji na stolu i iskreno ne zvuci mi bas dobro, ipak bass treba dole da bije. Inace, uzela sam FC530 koji ima kontrolnu jedinicu zasebno (ovaj 530u sto si postavio ima nesto na vuferu) i ima daljinski. Znaci vufer je cist, samo satelit i kabl nazad koji ide do jedinice.

A verovatno i 330 imaju daljinski, samo sto im je paljenje 0/1 i potenciometar bassa na vuferu.

Jaka si nam ti audiofilka kad teraš Microlab :p

Di je Focal, di je Dali, di je B&W :D

A verovatno i 330 imaju daljinski, samo sto im je paljenje 0/1 i potenciometar bassa na vuferu.
Nemaju daljinski.
Ja 330 koristim na tv-u. Izvor zvuka je eon box, povezan optikom sa fiio taishan dac i odatle na zvučnike.
Volume control radim preko daljinskog od eon box-a.

Uzeo bih 2.1 sistem tipa Microlab FC530U ili Microlab FC360 ili eventualno neki 2.0 Microlab SPK B77 2.0
Budući da si navikao na subwoofer nemoj B77, faliće ti basa. Što se tiče FC360, ne fali mu ništa posebno nego ga manje članova ima. Slično važi i za FC530U.

Zbog toga ni ja nisam uzela 330 i tome slicne (velika vecina danasnjih sistema ima kontrole na vuferu, koji je predvidjen da stoji na podu. Bila sam na par mesta gde vufer stoji na stolu i iskreno ne zvuci mi bas dobro, ipak bass treba dole da bije. Inace, uzela sam FC530 koji ima kontrolnu jedinicu zasebno (ovaj 530u sto si postavio ima nesto na vuferu) i ima daljinski. Znaci vufer je cist, samo satelit i kabl nazad koji ide do jedinice.

Nisam ni znao da ima taj model FC530 bez "U" u oznaci. Deluje mi bolje od modela koji sam ja razmatrao.
Svidja mi se da jedinica sa kontrolu bude na dohvat ruke. Ne mogu da nadjem taj model kod nas u prodaji.
Kako si zadovoljna sa sistemom?
Video sam na forumu temu: https://forum.benchmark.rs/threads/altec-lansing-vs4621-ili-microlab-fc530.260992/ i tu neki ljudi pominju da je bila neka felericna serija ovog modela.

Nisam ni znao da ima taj model FC530 bez "U" u oznaci. Deluje mi bolje od modela koji sam ja razmatrao.
Svidja mi se da jedinica sa kontrolu bude na dohvat ruke. Ne mogu da nadjem taj model kod nas u prodaji.
Kako si zadovoljna sa sistemom?
Video sam na forumu temu: https://forum.benchmark.rs/threads/altec-lansing-vs4621-ili-microlab-fc530.260992/ i tu neki ljudi pominju da je bila neka felericna serija ovog modela.
U sustini sam zadovoljna, za moj ukus fali im visokih tonova, iako ima "treble" opcija na daljinskom. Nisam proveravala da li im je visokotonac lazni kao na 330. Ovako su glasni, jaki, daljinski je jedino smesan sto ima dva puta pojacavanje i smanjivanje, dva plusa i minusa jedni ispod drugih pa koji pre zakacim. :D Uzela sam pre pola godine, jedna manje popularna radnja je bila u pitanju i mozda su imali samo taj komad na stanju.

To što si linkovao je od pre deset godina.
Nisam provalio, ucinilo mi se da je 2021 a ne 2011. 😄

Trenutno mi zvuk ide preko integruse.
Da li bi razlika bila primetna, ako bi se koristio neki DAC za ove sisteme fc530 i fc360?
Koji bi DAC preporucio?

Da li su ovi zvucnici u rangu Microlab Solo 6?
shorturl.at/bitAI
Trenutno su na akciji 10.999 din. Da li vrede te pare?

koji?

Solo 6 bi na papiru trebao biti u klasi R1700BT a to je serija iznad R1280 ali u praksi su zapravp tu negde, malo više basa na microlabu, malo bolji srednji na R2180. Cena je svakako dobra, na nivou one kada su se ti zvučnici pojavili pre svih ovih poskupljenja.

Porucio sam Edifier R1280DB, ali je razmisljam da uzmem neku bolju zvucnu od integruce ili neki DAC.
Dajte mi molim vas predlog za zvucnu ili DAC do 50e. Vidim na KP ima dosta DAC-ova i zvucnih (internih i eksternih),
ali nemam pojma sta od toga valja.

EDIFIER Zvučnici za računar R1280DB​

u G radnji na finom popustu sa 15399 na 10999 dinara. Uzeo juče i OK su.

Jesu, solidni, ali ništa spektakularno, barem moj neki utisak, što se muzike tiče - nekako mi mršavo zvuče, bas prenaglašen out of the box, kad se smanji malo, bude to OK.
Isti je Deezer flow source kao i u kolima što slušam i očekivao sam više nego što daju 2011to godište fabrički zvučnici (ne-Bose) u autu B segmenta... kapiram i da u autu dosta toga bude maskirano raznim drugim šumovima, ali opet... a i očekivao sam da su manji. :)

Nisam hteo da dajem previše para pa su savršeno utrčali kao privremeno rešenje na ovoj akciji, samo me užasno iritira nemogućnost kontrole zvuka sa BT izvora, već mora preko daljinca... ostalo otprilike koliko para toliko i muzike. U svakom slučaju, posle evo 3 godine uhvatih sebe da ceo dan slušam muziku... dakle, moraće nešto ozbiljnije da padne i za izvor i za egzekuciju. :)

EDIFIER Zvučnici za računar R1280DB​

u G radnji na finom popustu sa 15399 na 10999 dinara. Uzeo juče i OK su.

Meni su danas stigli, uzeo na istoj akciji. Moram da kazem da sam malo razocaran.
Nisu me odusevili verovatno jer sam vise ocekivao, posle koriscenja Altec Lancing-a 251, koji mi sljakaju vec 17 god.

Edifier su 21+21W RMS u drvenoj kutiji, povezani preko coax SPDIF.
Altec mi radi u 2.1 rezimu 2x7W sateliti plastikaneri i 25W Subwoofer plastikaner, povezani analogno preko RCA i 3,5mm bananice na integrisanu zvucnu Realtek ALC887.
Jednostavno bass na Altec-u ubija ove Edifier-ove, iako je probio i krci kad se pojaca malo jace, ceo sistem ostavlja bolji utisak.
Mislio sam da to nece da mi smeta toliko, jer nikad i ne pojacavam subwoofer na max.
Takodje kad se pojaca Edifier na max i kad se zatim pojaca bass na potenciometru, deluje mi da se zvuk stisava, umesto da se samo bas pojaca.
Ne znam da li to elektronika stiti zvucnike od ostecenja ili je falinka, ali mi se nije svidelo.

Daleko od toga da su Edifier losi, imaju za nijansu bolji visokotonac kad se slusa muzika, ali kad se
recimo gleda neki klip na youtube-u, neka emisija gde neko razgovara, deluje mi prirodnije na Altec-u.
Od pozitivnih strana svidja mi se daljinac kod Edifiera, mogucnost da iz kreveta regulisem zvuk.
Lepo je i sto ima bluetooth, 2 analogna i 2 digitalna ulaza, mada mi to nije bilo presudno kod zvucnika.

Testiracu ih jos neki dan, ali mi se cini da ce da idu na oglas ili cu da ih vratim u GG.

Vraćaj pod odma i uzmi fc330, a za kusur odi u pečenjaru na jaguara, i popij roze gemištek.

Ko se jednom navikne na 2+1 kombinaciju, teško se vraća na bukšelfove (u tvom slučaju mršave).
Posle javi utisak ovde, budimo društveno korisni.

Nemoj da ih vraćaš !
Kupi edifier subvufer ,možda je još na akciji ,odlična su kombinacijia sa tim kutijama

Vraćaj pod odma i uzmi fc330, a za kusur odi u pečenjaru na jaguara, i popij roze gemištek.

Ko se jednom navikne na 2+1 kombinaciju, teško se vraća na bukšelfove (u tvom slučaju mršave).
Posle javi utisak ovde, budimo društveno korisni.
Uzeo bih taj FC330, ali ne mogu da se pomirim sa tim da je potenciometar za regulisanje zvuka na subwooferu.
Da bar ima daljinac nekako bih mogao, ali ovako znam da ce to da me nervira.

Reci mi sta mislis o Microlab FC570BT, da li su bar blizu FC330?
Ne mogu da nadjem na netu iskustva ljudi koji imaju ovaj sistem, nemoguce da ih niko nije kupio kod nas.

пластиканери. не узимај ни под разно.

ако ти је императив одвојено појачало, иди на FС 530.

Taj model se izgleda vise ne proizvodi, bar ga kod nas nema. Ima 530U koji nema odvojeno pojacalo, ali ima daljinski.
Mozda taj dodje u razmatranje, ali prvo cu da angazujem zeta da proba da popravi subwoofer na Altecu.
Ako uspe, miran sam jos jedno 17 god. 😄

исправан резон.

кад сам причао о 2.1 адикцији, првенствено сам мислио на своје одушевљење легендарним (и по мени најбољим) Алтек 621,
од којих ми и дан данас не пада на ум да се одвојим.

Nazad
Vrh Dno