EDIFIER Zvučnici za računar R1280DB
u G radnji na finom popustu sa 15399 na 10999 dinara. Uzeo juče i OK su.
Meni su danas stigli, uzeo na istoj akciji. Moram da kazem da sam malo razocaran.
Nisu me odusevili verovatno jer sam vise ocekivao, posle koriscenja Altec Lancing-a 251, koji mi sljakaju vec 17 god.
Edifier su 21+21W RMS u drvenoj kutiji, povezani preko coax SPDIF.
Altec mi radi u 2.1 rezimu 2x7W sateliti plastikaneri i 25W Subwoofer plastikaner, povezani analogno preko RCA i 3,5mm bananice na integrisanu zvucnu Realtek ALC887.
Jednostavno bass na Altec-u ubija ove Edifier-ove, iako je probio i krci kad se pojaca malo jace, ceo sistem ostavlja bolji utisak.
Mislio sam da to nece da mi smeta toliko, jer nikad i ne pojacavam subwoofer na max.
Takodje kad se pojaca Edifier na max i kad se zatim pojaca bass na potenciometru, deluje mi da se zvuk stisava, umesto da se samo bas pojaca.
Ne znam da li to elektronika stiti zvucnike od ostecenja ili je falinka, ali mi se nije svidelo.
Daleko od toga da su Edifier losi, imaju za nijansu bolji visokotonac kad se slusa muzika, ali kad se
recimo gleda neki klip na youtube-u, neka emisija gde neko razgovara, deluje mi prirodnije na Altec-u.
Od pozitivnih strana svidja mi se daljinac kod Edifiera, mogucnost da iz kreveta regulisem zvuk.
Lepo je i sto ima bluetooth, 2 analogna i 2 digitalna ulaza, mada mi to nije bilo presudno kod zvucnika.
Testiracu ih jos neki dan, ali mi se cini da ce da idu na oglas ili cu da ih vratim u GG.