Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da li se nekom desilo da kod dopune kredita sa karticom da se pogresi br telefona i dopuni se slucajno drugi br. To je po globaltel podrsci moguce a ja mislim da nije. Jer u proceduri dopune na upisan br tel se salje 4 ro cifreni broj koji treba ukucati u odredjena polja da bi se nastavilo sa procedurom dopune. Tako je nemoguce uplatiti kredit ako pogresis broj. Po meni broj nije ni bio pogresno unesen jer se dopuna od 500 din pojavila u aplikaciji a nije na ussd kodu ?!? Oni kao proverom kartice utvrdili da je dopuna otisla na neki meni nepoznat broj.
 
@Globaltel Support
moze li jedna molba, dobili smo spisak gde se moze uplatiti kredit u NS, ali su to sve adrese, tržnih centara ili poslovnih zgrada. Moje pitanje je imate li tačne nazive lokala ili firmi ili bilo sta dodatno, jer slozicete se u TC ima previse lokala da bi pitali svakog.
Ovo je spisak adresa koji smo dobili.
Bulevar oslobođenja 119, Kralja Aleksandra 5, Dimex centar - Trg slobode, Mite Ružića 1
Ako moze malo pojasnjenja.

hvala
Molimo te da nam se javiš u privatnoj poruci. :)
 
Planirao sam da Globaltel usluge koristim u tabletu HUAWEI MatePad T10. Da li Globaltel aplikacija postoji u Huawei prodavnici (AppGallery)?
 
Jel će da pustite Roming na Kosovo, od svih Srpskih operatera samo vi nemate roming sredite to vec 2 godine obećavate ali nema nista od toga!
 
Глобалтел је за сада стварно океј. Користим га већ 7 мјесеци. Интернет је добар за сада. Само да се не деси да и они направе неку претплату или укину постојећи фрипејд. :LOL::ROFLMAO:
 
Глобалтел је за сада стварно океј. Користим га већ 7 мјесеци. Интернет је добар за сада. Само да се не деси да и они направе неку претплату или укину постојећи фрипејд. :LOL::ROFLMAO:
Pazi, pripejd su, mogu da menjaju jer nikakvog ugovora nema. A kad bila neka pretplata, tad bi bio siguran da ozbiljno prihvataju poslovanje i korisnike, ovako mogu da menjaju sve na svakih 7 dana.
 
Da li 1 globaltel korisnik može drugom da pošalje sopstveni kredit? (da deo svog kredita pošalje nekom drugom globaltel korisniku?)

Da(se nekom drugom) uplati platnom karticom može, to vidim na sajtu i to je okej/standard.
 
^ vidi stvarno. Odlično što to postoji (Usluge/Podeli kredit), nisam im'o pojma. Šljaka! -

Point Blur_Nov282021_194519.png

I deljenje korisnih informacija tj. pomaganje drugima je velika ljudska vrlina! Hvala @lale87❤️
A ako zatreba jos nekom, može i ubrzano sa: *100*3*4#
 
Poslednja izmena:
Da li još neko ima problem da u poslednje dve nedelje ne prima obične sms poruke (ne od različitih servisa već od drugih pretplatničkih brojeva) Broj je prebačen u maju iz VIPa u Globaltel. Na pocetku je bilo problema sa primanjem smsova od banaka ali se to brzo "samo od sebe rešilo" Do sada nije bilo drugih problema, ali ovo u poslednje dve nedelje je baš iritantno. Posle reseta telefona dođe 20 poruka odjednom i to sve zaostale poruke nekoliko dana unazad. Još uvek ne znam da li je problem do telefona, više mi liči na provajdera. U pitanju je motorola telefon.
Potvrđujem isti problem i kod mene, Samsung Note 10+ , s tim što ja ne dobijam poruke ni nakon restarta telefona, a koristim aplikaciju. Broj prenet u februaru iz mts-a.
Ukoliko si paket aktivirao preko platne kartice, sistem pamti poslednji način aktivacije i na isti način će biti pokušana automatska obnova.

Kako bi SIM broj bio prebačen na eSIM, neophodno je da kroz Globaltel aplikaciju na nalogu sa SIM brojem kupite dodatni Srpski aplikacijski broj. Time ćete osloboditi SIM broj kako bi prenos bio moguć

Takođe, potrebno je da kupite eSIM putem našeg sajta sa paketom koji ćete koristiti. Nakon toga. prosledićete nam oba broja putem mail-a, kao i okvir kartice SIM broja na [email protected], i u najkraćem roku će biti izvršen prenos.


Što se tiče parkinga, u ovom trenutku nemamo saradnju sa Parking servisom u Kruševcu. Radimo na tome i verujemo da će vrlo brzo plaćanje parkinga biti omogućeno.
Mts, telenor i A1 to ovako rešavaju. Ode se u poslovnicu, kod mts-a čak može i online preko aplikacije, i dobija se BESPLATNO e-sim. Nakon mesec dana ili nebitno koliko, ode se u poslovnicu i uzme se ponovo fizička sim kartica, dok se to kod globaltela naplaćuje 200 dinara, i mora svaki put nova sim kartica 🙄
 
Poslednja izmena:
Konačno su me posle više od mesec dana pozvali iz globaltela vezano za moju reklamaciju da mi nisu stizale OTP sms sa stranih sajtova.

To je zapravo polovična informacija jer sam u prva dva dana sve bitne strane sajtove prebacio na MTS broj. Tako da i ako su možda proradili OTP sms na globaltelu - nemam načina da to znam.

Zvali su me da mi kažu da ne podržavaju binance (najveću svetsku kripto menjačnicu) i da sa njima ne može otp sms.

Inače sam u prva dva dana kada sam menjao broj dobio sms sa binance na globaltel sa dva sata zakašnjenje. Možda sad sve radi kako treba ali je komplikovano da promenim broj.

U međuvremenu sam se ulogovao sa globaltel brojem na druge finansijske sajtove koje nisam reklamirao (Skrill, druga srpska banka, Google, itd) i svuda je odmah stizao OTP sms.

* * *

Moram da kažem da su operateri pomalo nespretni i deluju vrlo mladi i pomalo se ne snalaze, zvali su me danima da mi kažu da ne mogu da mi podese binance OTP sms, i u razgovoru sa momkom koji mi je to saopštavao shvatio sam da on zapravo vrlo malo zna o mobilnoj telefoniji i tehnologiji uopšte (nije znao šta znači skraćenica OTP, Šta je kripto, Šta je menjačnica Šta je binance... Ne kažem da treba da zna, ali...)

nevezano za to, već više od mesec dana sam sa prenetim brojem iz mts-a u globaltelu i sve drugo lepo radi, nezahtevan sam korisnik i imam najmanji uzbudljivi pripejd paket. Vrlo mi je smešno što nema listinga.

Vidim da je VIP ukinuo u pripejdu na mesečnim planovima prenos sadržaja iz meseca u mesec tako da je u pripejdu to ostalo samo još kod globaltela i to bez ikakvih ograničenja.

Drugim rečima, imaju oni dosta pluseva, i zaista su povoljni. Kažem da nisam neki veliki telefonski korisnik tako da nisam iskusio da ponekad nisam dostupan što su drugi navodili.

Inače cele prošle noći nije im radio kontakt centar.

Sve u svemu, podržavam savet koji je Solomon više puta dao.
 
Testirao sad... Meni Binance sms stizu... ..ali valjda uvek ono sto ti trebe zeza. Meni od paysenda nece ni za zivu glavu. :/
 
Hvala za Binance info!
Za PaySend sam odmah promenio broj na MTS (čim sam iz MTS-a prešao u Globaltel, kad nikakav OTP SMS nije radio) - tako da SADA nemam nikakvo iskustvo za Globaltel i PaySend, žao mi je što ti ne radi.
 
Mislim da generalno povremeno ili stalno ali ne potpuno imaju problema sa SMS a onda OTP SMS je dodatno jos problematicniji ... Da li su zaguseni povremeno ili sta vec. Pitanje je koliko i zaista kvalitetih i upucenih lica ima koja tehnicki odrzavaju ceo sistem.
Tehnicka podrska je mlada, puna energije, hoce da pomogne i trude se. ALi problemi su iza negde. Opet kao sto rekosmo kod dobro proceni minuse i pluseve, nekima je globaltel skroz dobar, a nekima nije...
 
Meni je globaltel za neke stvari idealan, negde manje dobar, ali ipak za primarni ili bolje receno jedini broj nije. U kombinaciji sa prepaid brojem drugog operatera koga ćete držati u životu uglavnom za SMS OTP servise, može da bude dobro a i jeftino rešenje.

Koristim 3 globaltel kartice aktivno, ali je svakako SMS servis koji ima po nekad mnogo problema. Internet radi odlicno, na novim SIM karticama koje imaju SIM Toolkit radi i roaming. Pozivi preko aplikacije nekad ne odreaguje sama aplikacija, ali uglavnom radi. Koristim je uglavnom kad sam na Staroj Planini na mestu gde nema GSM signala.

Nije idealno ali je odlično što postoje. Treba da srede te stvari što štucaju, ali, evo još jedan podstrek da budete još bolji.
 
Pošto sam nov u Globaltel-u, da li je dovoljno da ostavim "automatska pretplata" uključeno (kao na slici) i da imam dovoljno kredita, i paket će se sam obnoviti kada istekne i preneti kompletni preostali sadržaj?

Ako bih kliknuo u dnu ekrana na "obnovi" to bi istog trena obnovilo paket (što mi nije potrebno)?

Screenshot_20211205-070048.jpg
 
Nazad
Vrh Dno