Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Od potpunog punjenja je toliko, sta su uradili ne znam, ali je baterija kod mene za sad odlicna, ali treba ipak vremena da se sve slegne, tako da posle nedelju dana znacu kakva je stvarno.
Ja sam na mts mrezi i okej je sve. Ne znam sta moze da bude problem. Prebaci karticu u neki drugi tel i vidi kakva je situacija.
Kladim se da si na 60hz i 1080p ekranu

Btw,
Sve na fullu,qhd ekran,120hz uvijek,sve app su mi deep sleep doduse,drzala mi je baterija 7,5h SoT,sad na One UI 4 mi je eto 5h SOT trenutno,ostalo mi je jos 42% baterije,cini se bolja cak nego prije

Uzeo sam tel prvenstveno zato sto ima 120hz u qhd rezoluciji, tako da nju koristim. Osvetljenje otprilike na pola, mozda malo manje.
Iste aplikacije imam kao i na a11 i isto koristim tel, tako da su nesto cackali oko baterije.
Edit: AOD ne koristim, sihronizacija mi je iskljucena i bt nisam koristio, ako je nekome bitno. Brzo punjenje ne koristim, ne znam sta jos mogu da napisem. E da, tel nije mnogo star, tako da i to dosta znaci.

Što iskljucujes sync?

Inače to je jedno od stvari za dobar standby i malu potrošnju.

@Dan Cooper ovo se meni desavalo na dosta aplikacija, ali one ui ne, zato sam i uradio fabricko podesavanje najvise. Za sad nemam problema nikakvih.
Jedna stvar koju sam primetio je da otisak prsta radi dosta bolje nego pre, prepoznaje odmah otisak, da ne moram bukvalno da jako pritisnem ekran (koristim zastitno staklo).
Edit: jel si probao da resetujes mrezna podesavanja, mozda pomogne?
Nisam ništa još pokušavao niti za sad neću. Kupio sam telefon prije manje od 2 tjedna sve postavio (bankarstvo: privatno/poslovno, razne tokene) tak da mi se ne da sad sve ponovo resetirat na tvorničke te postavljat iznova. Pogotovo za app koje zahtjevaju autorizaciju banke koje moram obaviti preko njih a ne mogu sam online.

Pričekat ću sljedeći update. Inače čim pokušam ući u widgete odmah se sruši. Onaj prvotni bug sa app camere ovim updateom nije riješen.

Otkrio sam problematiku, postoji neki problem sa dual sim rezimom rada, dve kartice imam u telefonu, kada sam stavio sekundarnu karticu na 3g/2g rezim rada prestao je da mi puca 4g net na prvoj/primarnoj karrici, nesto je do updatea da znate, nekome moze biti pd pomoci ko koristi dve kartice u S21ultri. Takodje je moguce da mi je SoT malo manji zbog dual sim rezima rada, nego sto bi bio u slucaju koriscenja samo jedne kartice.

A tek kako mi mail.ru buguje, samo blinka.

Prilozi

• Screen_Recording_20211121-165601_Mail.mp4
    1.4 MB
Zreo ti je tel za factory reset.
Update: kamera je losija, danas sam bas nesto uporedjivao slike, pogotovo nocu.. Veceras u 19h mi je trebalo 15min da lepo slikam mesec i nisam uspeo na kraju, kao da gubi fokus (30x i 100x zum).

Koliko vas je ovde odradilo Factory reset posle updatea? Mene strasno mrzi da sve vracam na staro posle reseta pa ga zato izbegavam, ne znam koliko bi telefon bolje radio nakon Fr-a u odnosu na sada jer i ovako super radi sto se tice brzine, Facebook app manager je danas pukao 2,3 puta, sem toga nista drugo.

Ja sam uradio zato sto sam update-ovao nov telefon cim sam ga uzeo, ali i pored toga mi puca plugin za watch4. Ostalo sve radi ok.

Nissm radio ,mrzi me sve ponovo ,sve radi normalno,nisam probao aplikaciju za sat jedino ali sve ostalo sljaka jedino sto mi u WA 2 puta kad sam slao video zamutio ga ali primaoc je dobio normalno

Jel neko na A1 mreži dobio update?

^ Još uvek nije izašla nadogradnja za telefone sa A1 (CSC - "Top").

Kao da sam ih prozvao, stiglo 😂

Jel jos neko primetio malo vecu ram potrosnju nakon apdejta?

Nisam menjao instalirane aplikacije, a sada je prosecno zauzeto 8.8gb kad god pogledam vidzet, dok je ranije bilo 7.5-7.8gb

Ja sam morao, pucale su mi aplikacije, sad sve sljaka okej. Meni je malo veca, 200mb, nekad ni toliko..
Zanimljivo je da su pre slike bile top, aplikacija kamere 0, a sad su sredili kamera aplikaciju, ali su slike dosta lose. Upravo sam probao 30x i 100x zum, do 10x super, preko toga jedna velika 0.

Je li pokusao neko da importuje pakete ikona sa plej stora u aplikaciji Nice Lock?Da li je moguce da su to makli,a bilo je u beta verziji OneUi4?

@Dan Cooper ovo se meni desavalo na dosta aplikacija, ali one ui ne, zato sam i uradio fabricko podesavanje najvise. Za sad nemam problema nikakvih.
Jedna stvar koju sam primetio je da otisak prsta radi dosta bolje nego pre, prepoznaje odmah otisak, da ne moram bukvalno da jako pritisnem ekran (koristim zastitno staklo).
Edit: jel si probao da resetujes mrezna podesavanja, mozda pomogne?
Riješio sam bugove. Bilo je do Samsungovih appa. AR Zone i Samsung Free (jedna od te dvije). Sad vise nemam ni onog buga sa kamerom.

Odlicno. Ajde nek neko proba 30x i 100x zum, zanima me da li se gubi fokus i da li je slika ocajna.

Evo ti poredjenje 10,30,100

Primetan je veliki sum dok fokusira

Prilozi

• 20211122_143623.jpg
    20211122_143623.jpg
    237.1 KB · Pregleda: 35
  • 20211122_143606.jpg
    20211122_143606.jpg
    167.6 KB · Pregleda: 35
  • 20211122_143657.jpg
    20211122_143657.jpg
    99.4 KB · Pregleda: 35
Ja sam morao, pucale su mi aplikacije, sad sve sljaka okej. Meni je malo veca, 200mb, nekad ni toliko..
Zanimljivo je da su pre slike bile top, aplikacija kamere 0, a sad su sredili kamera aplikaciju, ali su slike dosta lose. Upravo sam probao 30x i 100x zum, do 10x super, preko toga jedna velika 0.
Ja ne znam šta će ti preko 10x? Sve ostalo je neupotrebljivo, na bilo kom telefonu, oduvek bilo.

Primetio sam da notifikacije kada je ekran ugasen sada izlaze u dark modu, a ranije su bile bele. Jedna od retkih promena koje primecujem...

@Spanjeli Slazem se s tobom, nego me je nerviralo sinoc kako ne moze lepo da uslika mesec, a nekoliko dana pre toga je sve u redu bilo. Da nije toga ne bi mi ni trebao ovoliki zum.
@mrmilos da nisi rekao ne bi ni primetio :D
Edit: sta moze da bude problem sto mi ne stizu notifikacije od poruka sa gmail-a, discord-a, office, outlook, teams??? Wa, viber, instagram rade normalno.

Poslednja izmena:
Ovo za kameru je jezivo i nadam se da će ispraviti nekim budućim ažuriranjem.

@Spanjeli Slazem se s tobom, nego me je nerviralo sinoc kako ne moze lepo da uslika mesec, a nekoliko dana pre toga je sve u redu bilo. Da nije toga ne bi mi ni trebao ovoliki zum.
@mrmilos da nisi rekao ne bi ni primetio :D
Edit: sta moze da bude problem sto mi ne stizu notifikacije od poruka sa gmail-a, discord-a, office, outlook, teams??? Wa, viber, instagram rade normalno.
Za notifikacije sam i ja primetio da je A12 samoinicijativno pobio dosta notifikacija, pa proveri u podesavanjima. Na primer, Spotify je iz nekog razloga zaklao da prikazuje na lockscreen sta trenutno slusam, pa sam nasao da je ubijena notification permisija. Da li je kao zbog ustede baterije, boga pitaj.

Osetno je losija kamera, kao da je sve odjednom mutnije i dobija neki nepotreban noise/glow.

^ Da li je moguce da su zeznuli kameru?

Da li si radio fabricki reset nakon 12-ice?

Samo sto sam presekao da odem danas i da pazarim Ultru.

@magicna_ruka Sva podesavanja su u redu, ali jednostavno ne stizu. Moram da udjem u aplikaciju i nakon toga sva obavestenja stizu, pre toga ne.
@Hbis Da, nazalost. Ja sam uradio fabricki reset. Suma koliko hoces na slikama.. Do 10x i ajde, ali opet je dosta lose nego pre.

@Hbis
Nisam radio fabricki reset, posto imam dosta Work aplikacija/naloga za posao, pa bi mi bila zavrzlama da to iznova kreiram.
Sem kamere i tih gluposti s permisijama sve radi ok.

@Stefan1995 Vidi da ih nije uspavao zbog ustede baterije, meni je jedno vreme tako klao Teams sluzbeni.

Nazad
Vrh Dno