Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BTC 1 day chart, da razmotrimo najgore scenarije u slučaju nastavka pada (manja verovatnoća)
Trenutno držimo 50 EMA cca 59k
Support-a ima dosta ispod nas, prvo zelena linija koja ide skroz od januara ove godine koju je BTC u vec nekoliko navrata "postovao" u smislu da mu je bila support i resistance zona koja i ovaj put moze biti dobar indikator (ako uopste i dodjemo do nje)
Fib retracement 0.382 53.800 na približnom levelu nam je 100 EMA 54.200
Ono što ne bih voleo da probijemo jeste drga zelena linija koja je povučena od 21 jula kada smo krenuli u uptrend posle korekcije koju smo imali sredinom godine, BTC bi morao da je poštuje da bi se održao uptrend, ona je sada na oko 52k
200 EMA nam je na 49k
Probijanjem svih navedenih levela uključujući i 200 EMA (u ovom slučaju) ja bih kompletno izasao iz svih coina.

BTCUSD_2021-11-17_09-27-51.png

Ako ste kupovali na ceni 59k kao sto sam i sam kupovao imamo eventualni downside risk od 20% max dok je upside potential min 100% u slučaju BTC-a u slučajevima altova upside potential je znatno veći.
Neko je pitao koliko ce trajati ova korekcija, smatram ne dugo 24-48 sati imaćemo raasplet situacije i po mom skromnom misljenu nastavak uptrenda.
Svako sebi treba da postavi jedno jednostavno pitanje, ukoliko imate npr. 10.000 EUR za uložiti downside risk je 20% znaci 2.000 EUR da li si spreman izgubiti 2.000 EUR da bi zaradio sa altovima 10.000 20.000 ili 30.000 EUR za mene je to no brainer to čak nije ni adekvatan rizik to je mali rizik naspram potencijalne zarade i ja sam all in.
Ovo je momenat kada trebate biti maximalno "pohlepni" u smislu da kupite coine (spot) koje pratite i u koje imate najvise poverenja ali ne kroz leverage 20x 100x jer flash crash niko ne moze da predvidi.

P.S.
Imam jos jedan bezobrazan nalog na 57k pa ako prodje nisam optimista ali s'obzirom da niko od nas ne moze da u dolar pogodi kretanje marketa neka ga za sada, sto bi rekli app (ako prodje prodje).

Ja sam i dalje 100% bull ..

Morao bi da padne ispod 50k da se zabrinem.

Jedino sto se menja kod mene je sto sve manje ocekujem 75k do kraja novembra i 90+k do kraja decemra.

A konacni izlazak ce verovatnije biti na prolece ( april / maj ) umesto na zimu ( januar februar )...

Gledam, holdam, kupim ponekad kad imam viska para i uzivam.

kako sad stvari stoje, novembar je razocarenje za mnoge kako holdere, tako i za trejdere koji su bull nastrojeni, ovo je mjesec gdje je bilo ocekivano da se vec vrtimo iznad 70k+ kako sada stvari stoje nista od nekog ATH u ovome mjesecu tipa 75k+ sto su mnogi predvidjali.
Situacija se mjenja to je definitivno sa svakim padom i one cifre od 100k+ postaju tesko dostizne.

Trenutni pad ocekujem da se zavrsi jos do veceras, ako ne bude nekog znacajnog otresanja ispod 58k, vraticemo se u zonu 60k+
Ja licno i dalje sam ubjeđenja da se ovaj uptrend nastavlja, ali nisam vise siguran u neki visok ATH do kraja ove godine, svakako da ce naredni 15 dana dati jasniju sliku.

...kako da ce naredni 15 dana dati jasniju sliku.
Insert Dr. Kon meme here 😁 ( izvini, morao sam )
In all seriousness:
Meni kao posmatraču, više liči da se sledeće događa: old money vs new money.

Šta hoću time da kažem:
Od negde 2016. pa na ovamo nastao je novi stalež cripto milionera, posle i milijardera. To je "new money".

Dok je old money ušao u igru 2018. tiho, a sa fanfarama 2020. podstreknut zvog više faktora ( uvek prisutna pohlepa, iskustvo u sličnim poslovima, potreba da se razudi portoflio, kockanje u budućnost, early adopter's advantage itd. )

Zato smo imali lep rast vrednosti, ali smo sada došli do cene preko koje old money neće da pređe( kad kupuje) a new money hoće da pređe da bi se otresao po N-ti put.

Old money ne želi repeat klackalice iz 2017-2019 jer nestabilnost, volatility, nije dobra za biznis, dok new money boli briga jer su na tome stalno i zarađivali i to im je sigurica za masan profit.

I tu sad oko $60-70k nastaje konflikt dve strane koje imaju suprotne planove. Obe koriste sve moguće načine za manipulaciju tržišta ( čitaj vas, nas) dok pokušavaju da vodu nateraju na svoju vodenicu.

Realno i jedni i drugi su tu samo radi profita a cripto sistem i ideja mogu da se spale što se njih tiče dokle god oni izvuku najviše keša iz svih ostalih učesnika na cripto tržištu. Relano, najveći pobednici su ovde menjačnice, a najveći gubitnici prosečni ljudi koji pokušavaju da kupe jeftino i prodaju skupo jer ih unište momenti kad new money/old money klackalica pukne u jednu ili drugu strana na 24-48 sati.

Ok, znam da je ovo meta bez dokaza, grafika, citata, ali to je moja sinteza svega što vidim, čujem, pročitam.

Short term klackalica $60-70k
Long term ili bunar ili moon. Znam... nije od neke koristi ali tako je kad je polarizovano tržište koje više nije maslo samo new money-a koje je bilo predvidivo.

BTC 1 day chart, da razmotrimo najgore scenarije u slučaju nastavka pada (manja verovatnoća)
Support-a ima dosta ispod nas, prvo zelena linija koja ide skroz od januara ove godine koju je BTC u vec nekoliko navrata "postovao" u smislu da mu je bila support i resistance zona koja i ovaj put moze biti dobar indikator (ako uopste i dodjemo do nje)
Ono što ne bih voleo da probijemo jeste drga zelena linija koja je povučena od 21 jula kada smo krenuli u uptrend posle korekcije koju smo imali sredinom godine, BTC bi morao da je poštuje da bi se održao uptrend, ona je sada na oko 52k
200 EMA nam je na 49k
Probijanjem svih navedenih levela uključujući i 200 EMA (u ovom slučaju) ja bih kompletno izasao iz svih coina.

Pogledajte prilog 324441

Ako ste kupovali na ceni 59k kao sto sam i sam kupovao imamo eventualni downside risk od 20% max dok je upside potential min 100% u slučaju BTC-a u slučajevima altova upside potential je znatno veći.
Neko je pitao koliko ce trajati ova korekcija, smatram ne dugo 24-48 sati imaćemo raasplet situacije i po mom skromnom misljenu nastavak uptrenda.
Svako sebi treba da postavi jedno jednostavno pitanje, ukoliko imate npr. 10.000 EUR za uložiti downside risk je 20% znaci 2.000 EUR da li si spreman izgubiti 2.000 EUR da bi zaradio sa altovima 10.000 20.000 ili 30.000 EUR za mene je to no brainer to čak nije ni adekvatan rizik to je mali rizik naspram potencijalne zarade i ja sam all in.
Ovo je momenat kada trebate biti maximalno "pohlepni" u smislu da kupite coine (spot) koje pratite i u koje imate najvise poverenja ali ne kroz leverage 20x 100x jer flash crash niko ne moze da predvidi.

P.S.
Imam jos jedan bezobrazan nalog na 57k pa ako prodje nisam optimista ali s'obzirom da niko od nas ne moze da u dolar pogodi kretanje marketa neka ga za sada, sto bi rekli app (ako prodje prodje).
Moje nebitno mislenje je da idemo do ta druga zelena linija, u blizini 52, mesto gde debata dali 69 je bio vrv ce biti u bum i ako bull produzi imace dobro odbijanje, mozda i probije 52 cisto za panika i posle odbijanje (bull scenario) ako sidro produzi nadole jasno je sto sledi

kako sad stvari stoje, novembar je razocarenje za mnoge kako holdere, tako i za trejdere koji su bull nastrojeni, ovo je mjesec gdje je bilo ocekivano da se vec vrtimo iznad 70k+ kako sada stvari stoje nista od nekog ATH u ovome mjesecu tipa 75k+ sto su mnogi predvidjali.
Situacija se mjenja to je definitivno sa svakim padom i one cifre od 100k+ postaju tesko dostizne.
Polako rođeni, tek smo na pola Novembra :) btc može napraviti isto +20% na gore u par dana.

2017-te bilo slično otresanje baš u novembru, kad je cena pala sa 8 na 5 ili tako nekako. Odlično se sećam tog pada ( mislim da je bilo: China ban 😂 ), da bi cena za par nedelja otišla na 3-4x.
Naravno, ne mora da se odigra isto / preslikano, ali svakako nije uopšte toliko teško kao što možda izgleda, s obzirom da se i dalje sklanjau masovno velike količine i btc-a i eth-a sa menjačnica.
Long term ili bunar ili moon. Znam... nije od neke koristi ali tako je kad je polarizovano tržište koje više nije maslo samo new money-a koje je bilo predvidivo.
Naravno da nije od koristi, kao i svaki tvoj post 😂
Jesi postao konačno vlasnik bar jednog Satošija, ili još uvek piskaraš samo u prazno? :D
A mogo je to da nam javi na vreme, strašno loš forumaš, staviću ga na ignor:mad:
Standardno, mrzi ga da prelista samo par strana u nazad.
Mogao je pronaći i čhartove i očekivanja i par trejdova, ali dobro... ni prvi ni poslednji trol :D

Poslednja izmena:
Lako je tebi kad ltc nikad da krene pa i kad padne to je slab pad :D

Šalu na stranu, mene je otreslo solidnih 20% tako da nije prijatno, ali čekam oporavak.
Najgore je što sam vrlo malo toga prodavao, tek sam stigao do prvih (inače skromnih) targeta.

Najveci problem moze biti sto ovako ostri padovi, u trenutku kada svi cekaju ~$98K u Novembru, deluje destimulisuce na dumb money koji treba da izgura cenu na taj nivo. To su, kao sto znamo, kolebljivci koji poslednji ulaze po najskupljim cenama i na kojima se istresaju svi ostali koji su ranije kupili. Da nema njih, ne bi bilo ni tih lepih profita.

Objektivno, cena BTC od Februara 2021, dakle punih 9 meseci, nije skocila za vise od 10% i to na vrlo kratke periode od po par sati/dana .. Za tih 9 meseci se desio dubok pad od preko 50% koji je dugo trajao .. Ko je usao samo mesec dana ranije, taj je odlicno prosao, ali vecina novajlija se upecala tek kada je krenula euforija u Februaru .. Ne znam da li je moguce rekreirati takvu euforiju za kraj godine .. Nadam se da jeste i da ce prednovogodisnje raspolozenje da ubrizga svez kes.

Možda neko i prodaje jer čeka sniženja za Crni petak. :) Kada padne u junu onda se skuplja keš za more. Tako se tešimo svake godine kad krene na dole.

ajde :D

raspodeli na par ordera, ne sve odjednom.
To sam i uradio, ali hteo sam dno da ubodem , i uspeo sam. Svakako ti tnx na bratskom savetu.

Elem, ti crtezi su Vam bzvz, zaboravili ste da smo u periodu Mrtve cica mace koja se koprica sve do 100k. E onda kad umre definitivno krecemo u pravi bull i to ce trajati 2 dana, onda stize bear i trajace godinama..... :D , ja cu prodati sve moje BTCove na 127.300k i sve ispod 17k dokupljujem ;)

Najveci problem moze biti sto ovako ostri padovi, u trenutku kada svi cekaju ~$98K u Novembru, deluje destimulisuce na dumb money koji treba da izgura cenu na taj nivo. To su, kao sto znamo, kolebljivci koji poslednji ulaze po najskupljim cenama i na kojima se istresaju svi ostali koji su ranije kupili. Da nema njih, ne bi bilo ni tih lepih profita.

Objektivno, cena BTC od Februara 2021, dakle punih 9 meseci, nije skocila za vise od 10% i to na vrlo kratke periode od po par sati/dana .. Za tih 9 meseci se desio dubok pad od preko 50% koji je dugo trajao .. Ko je usao samo mesec dana ranije, taj je odlicno prosao, ali vecina novajlija se upecala tek kada je krenula euforija u Februaru .. Ne znam da li je moguce rekreirati takvu euforiju za kraj godine .. Nadam se da jeste i da ce prednovogodisnje raspolozenje da ubrizga svez kes.
Ne lupaj gluposti da prostiš.

Ne možeš koristiti neke proizvoljne procente i datume u analizi.

Za skok racunas neki tamo februar to date a za korekciju ukazujes na procenat od ATH do dna. Drugim recima, lupaš gluposti.

Šta god da si hteo da kažeš, sledeći put koristi uporedive podatke.

BeInCrypto

@beincrypto

·
1h

Chart with downwards trend
Will #Bitcoin dump continue? Our TA shows that $BTC is in the process of breaking down from an ascending parallel channel, which could be bad news. The next support is found between $53,700-$54,350. Read
Right pointing backhand index

beincrypto.com
Bitcoin (BTC) Slumps Below $60,000 As Selling Pressure Intensifies - BeInCrypto
Bitcoin (BTC) decreased considerably on Nov 16 and is in the process of breaking down from a short-term ascending parallel channel.
https://t.co/1GS1tbpuIT?amp=1
nije moj grafik, ali nije ni nekog ko je prepoznat kao nerealan (u bilo kom smjeru - dolje ili gore, kao npr PlanB).

Vec sam rekao da mi se ovo ne svidja , pogotovu sto je les potpisao onaj papir. Ne zaboravite da ide NG i da ce puno ljudi kao svake godine da trosi za praznike . Bice dobro ako se sve ovo translira par meseci u 2022, stoji i to oldmani - newmani, stoji i inflacija i moguci krah berze, sve to moze da nas povuce u to da ne stignemo na 100K. Potreban je neki bum kao paypal da ovo sve malo protrese i da se udje u sesto cifren ciklus, e onda smo na konju, jer ce tad biti svima jasno da BTC moze da bude sestocifren i da se tezi ka sedam , a i da docekamo 2K za LTC i onda penzijun.

Ne lupaj gluposti da prostiš.

Ne možeš koristiti neke proizvoljne procente i datume u analizi.

Za skok racunas neki tamo februar to date a za korekciju ukazujes na procenat od ATH do dna. Drugim recima, lupaš gluposti.

Šta god da si hteo da kažeš, sledeći put koristi uporedive podatke.

To nisu proizvoljni procenti i datumi, vec egzaktni podaci koje svako moze da proveri.

Ja sam ukazao da je

19.2.2021 cena BTC bila $56.000
19.11.2021 cena BTC $59.000

To je period od 9 meseci u kome ocigledno nije doslo do velikog pomaka u ceni, a u tom periodu je vrednost pala za preko 50%. To sam govorio u kontekstu novih ulagaca koji kada pogledaju grafikon poslednjih 9 meseci ne mogu biti bas okurazeni cinjenicom da bi im BTC doneo veliku zaradu. To je takozvani dumb money koji bi trebalo da osvezi trziste privucen rastom. Tebi moze licno da se ne dopada to sto sam napisao, ali se suzdrzi od vredjenja.

@Simke1984 > Imam jedno pitanje za tebe kao iskusnog badzu. Koliko ovaj Meta svet koji nam je sve blizi moze Coine Tokene iz tog sveta da odvoji od BTC-a, tj da li ce taj NFT Gaming Meta svet moci da se odmakne od uticaja samog BTC i njegovog stanja? Ulaganja su u to velika, i neka moja ocekivanja je da ce biti daleko vise vremenom sto bi nam mozda obezbedilo neku stabilnost i rast mimo BTC...ili gresim?

200 EMA nam je na 49k

Pogledajte prilog 324441

P.S.
👍 kapa dole za najbolji post u poslednjih nekoliko meseci

Usually when the CTO of Tether/Bitfinex posts a red image it indicates blood is coming. This picture was posted two hours ago. Let's see if this theory holds any weight.

Prilozi

• IMG-79c871ff1d69ff0ac48d2d1175d02829-V.jpg
    IMG-79c871ff1d69ff0ac48d2d1175d02829-V.jpg
    93 KB · Pregleda: 115
Pobesnela Gala, a i ja sa njom, kad bese 0.08 bio sam resen da uzmem za 500$ i nisam 🤯. Mislim da ima snage da ide x3, molela se vec duze vreme

@Simke1984 > Imam jedno pitanje za tebe kao iskusnog badzu. Koliko ovaj Meta svet koji nam je sve blizi moze Coine Tokene iz tog sveta da odvoji od BTC-a, tj da li ce taj NFT Gaming Meta svet moci da se odmakne od uticaja samog BTC i njegovog stanja? Ulaganja su u to velika, i neka moja ocekivanja je da ce biti daleko vise vremenom sto bi nam mozda obezbedilo neku stabilnost i rast mimo BTC...ili gresim?
Može da zadrži mali deo, ali da ugrozi btc, nema šanse.
U svakom od ciklusa do sada je bilo " nešto " da pumpa balon. Privacy tokeni, pa ICO, pa defi, nft itd ( verujem da sam i preskočio nešto, jer je bilo dosta gluposti ) i svi su navodno bili " opasnost " po btc i eth :).

Sad kreću i pametni ugovori na btc-u, pa se može postaviti pitanje koliko će eth biti koristan ako zažive i na btc mreži + su transakcije 10x i više jeftinije na btc-u nego na eth-u.

Da li je pametno ulagati u nft - verovatno da kratkoročno.
Da li imaju budućnost - verovatno, ali to ćemo znati za par godina tek.

Ovo je samo hajp sad i par meseci u nazad, a koji su pravi projekti videćemo posle bear marketa :). Dugoročne prognoze je bzvz sada davati, jer niko ne zna.

Može da zadrži mali deo, ali da ugrozi btc, nema šanse.
U svakom od ciklusa do sada je bilo " nešto " da pumpa balon. Privacy tokeni, pa ICO, pa defi, nft itd ( verujem da sam i preskočio nešto, jer je bilo dosta gluposti ) i svi su navodno bili " opasnost " po btc i eth :).

Sad kreću i pametni ugovori na btc-u, pa se može postaviti pitanje koliko će eth biti koristan ako zažive i na btc mreži + su transakcije 10x i više jeftinije na btc-u nego na eth-u.

Da li je pametno ulagati u nft - verovatno da kratkoročno.
Da li imaju budućnost - verovatno, ali to ćemo znati za par godina tek.

Ovo je samo hajp sad i par meseci u nazad, a koji su pravi projekti videćemo posle bear marketa :). Dugoročne prognoze je bzvz sada davati, jer niko ne zna.
Hvala na opseznoj opservaciji :)

ETH gas fee je bolest...ja ne razumem kako ovo moze da ima ovoliku popularnost pored svih konkurenata...
Odnosno, razumem...ljudi su idioti. Plaćamo ime, plaćamo brend, osećamo se "dobro" kad platimo nešto x10 od realne vrednosti...valjda zato i Eth traje toliko.
Najusraniji swap košta 100+ $. Listovanje NFT-ja čak i oko 200$. Besmisleno.

ETH gas fee je bolest...ja ne razumem kako ovo moze da ima ovoliku popularnost pored svih konkurenata...
Odnosno, razumem...ljudi su idioti. Plaćamo ime, plaćamo brend, osećamo se "dobro" kad platimo nešto x10 od realne vrednosti...valjda zato i Eth traje toliko.
Najusraniji swap košta 100+ $. Listovanje NFT-ja čak i oko 200$. Besmisleno.

Baš. Koga uhvati želja da kupi neki Etherium token, umesto toga bolje neka pošalje te pare rudarima, jer to je efektivno isto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno