Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ja sam imao zimus problema sa Eon sdmc boxom i mts Vdsl-om. Sve je radili kako treba osim Eona uvece. Ka sbb serveru spidtest je pokazivao 2-8Mb od mogucih 43Mb. Ka drugim serverima je brzina bila max. Posle milion mailova sa sbb-om i Mts-om resen je problem. A to zto je kocio za vreme utakmice nekima od vas je verovatno sto je server bio preopterecen jer je bio onaj promo Eon na par dana.
Imam i ja isti problem, samo na Beotel adsl-u, pisao sam im, ali ništa nisu preduzeli, šalju samo one tupave generičke odgovore. Možeš li mi samo pomoći šta konkretno da im tražim, pa da reše ovaj problem?

The 4K option will cost 70€ the same price the Chromecast with Google TV carries in neighboring Germany. Meanwhile, the 2K version will be sold for €54.99, undercutting Google’s price by a fair bit, albeit with that lack of resolution.

Poslednja izmena:
Bez ikakvih problema, na njemu gledam sa Elementuma i sa NAS-a. Doduše imam atvexperience rom od starta, ali verujem da i na fabričkom nema problema.

Drug me pita za preporuku, hteo bi da uzme android box sa obicnim androidom. Ima oko 50EUR budzet, narucio bi verovatno preko KP. Sta je tu najbolje uzeti, multimedija je glavni razlog kupovine. Koristio bi kodi, youtube, EON, i neki player za IPTV liste recimo, znaci nista zahtevno?
Nisam bas duze vreme pratio sta ima na trzistu, znaci treba mi nesto da radi bez budzenja, sa fabrickim softverom.

ja bi uzeo A95x3, (f3 ili f4)ali oni kostaju jedno 1000 dinara vise od tih 50eur

mada kada pogledate oni ni u kini nisu jeftiniji tako da prodavci na njima u stvari imaju najmanju zaradu.

uz taj box da se obezbedi i wifi na 5ghz i air mouse.

Nzm za vas ali ja sam sebi od Toshiba ChromeOS notebooka (inače je star i nije više podržan plus LCD mu otišao) napravio Android TV ( x86_64 Pie verzija android tv). Radi savršeno... Rukuje se putem Android TV remote control aplikacije na mobilnom telefonu. Prvenstveno se koristi za IPTV pa ostale app poput YT, Spotify itd. Svi Google servisi rade bez problema. U skorijoj budućnosti gledam da nađem neki skrckani win 10 tablet...stick, box i da prepakujujem u Android TV box. Zanimljivije mi je da budem DIY majstor.

Neee, mene zanima samo obican android, prakticniji mu je.
Tog A95 F4 ima na KP?

Za x96 mini, ni u ludilu ne daj 50e,osim ako nisu nešto menjali pa ima novija verzija, ja mislim na onaj sa s905w 1/8gb.Nije da ne radi dobro, kod mene sve radi ok eon, iptv, kodi, youtube, nego jednostavno ne vredi toliko. Bude ga u radnji na G u outletu, ja ga tako i uzeo, za 3000,to je već ok.

Na MiBox odlično
Без џојпеда - ништа. Са њим сам играо Asphalt 9 и Dead Triger.
А што се ЕОН апликације тиче, на свим мојим боксевима које сам до сада имао радила је верзија за СМАРТ ТВ.
Za MiBox preporuka i za Beach Buggy.

Procitao sam poslednjih desetak strana, i sad znam jos manje nego pre citanja :)

Doslo je vreme da zamenim x96 mini, posto EON bas lose radi. (Na njemu je neki custom rom, zaboravio sam koji, neki ruski)

Treba mi neki box koji nije preskup, a da radi sledece kako treba
EON aplikacija (ona sa kodom, to je valjda za android tv)
eon daljinski (znaci da ima BT, cini mi se da x96 mini nema)
Youtube, streaming preko serviia (vlc), eventualno stbEmu i PerfectIPTV, eventualno MTS aplikacija (Iris ili kako se vec zove).
Kapiram da ako radi EON, sve ovo ostalo ce raditi bez problema (radi i na x96).

Kodi i slicno me ne zanima.

Sta je sad za preporuku, a da sve radi bez nekog preteranog zezanja, custom romova i slicno, nemam vise zivaca za to?

Da li ce EON raditi lepo na mi box s, ili da idem na ove A95x3, ili nesto trece? Budzet je oko 50e, ali ako je nesto bas mnogo bolje, moze 10-20e vise
e da, da li eon uopste radi preko mts optike, treba uskoro da predjem kod njih?

Na mts optici ti u 99% slucaja Eon nece raditi bez Vpn-a, mada ima i nekih slucajeva da radi, ali to neces znati dok ne probas. Mi box zavrsava posao za to sto ti treba, ja imam Mecool km1 koji je 20ak evra skuplji od tvog budzeta od 50e ali sve fercera odlicno. Taj a95x f3 isto moze mada kako vidim neko kaze da ima i obican android koji tebi ne odgovara, mada ga ja isto imam i ima Android tv, tako kupljen, nije budzen, tako da to moras da proveris... Bili su i neki noviji modeli Tanix tx3 koji su imali Android tv, odlicno su se pokazali..

Ja što sam video ima uglavnom 2/16 GB i tu su od 30-45 evra
Izvini, na 2/16 sam mislio, prebacio sam se. Sve drugo što sam napisao, radnja i cena, se i odnosi na 2/16 model.
Baci pogled, bude ih dosta često,garancija je doduše 1 godina zbog outleta.
(Na njemu je neki custom rom, zaboravio sam koji, neki ruski)
Vrlo je moguće da je ovo problem, kod mene je atvexperience i sve radi bez problema, eon,kodi(elementum), iptv smarters, ott navigator, youtube, naravno do 1080p.Ok,radi to sigurno sporije nego na jačim boxevima,ali ništa strašno.

• Like
Reagovanja: mic
Procitao sam poslednjih desetak strana, i sad znam jos manje nego pre citanja :)

Doslo je vreme da zamenim x96 mini, posto EON bas lose radi. (Na njemu je neki custom rom, zaboravio sam koji, neki ruski)

Treba mi neki box koji nije preskup, a da radi sledece kako treba
EON aplikacija (ona sa kodom, to je valjda za android tv)
eon daljinski (znaci da ima BT, cini mi se da x96 mini nema)
Youtube, streaming preko serviia (vlc), eventualno stbEmu i PerfectIPTV, eventualno MTS aplikacija (Iris ili kako se vec zove).
Kapiram da ako radi EON, sve ovo ostalo ce raditi bez problema (radi i na x96).

Kodi i slicno me ne zanima.

Sta je sad za preporuku, a da sve radi bez nekog preteranog zezanja, custom romova i slicno, nemam vise zivaca za to?

Da li ce EON raditi lepo na mi box s, ili da idem na ove A95x3, ili nesto trece? Budzet je oko 50e, ali ako je nesto bas mnogo bolje, moze 10-20e vise
e da, da li eon uopste radi preko mts optike, treba uskoro da predjem kod njih?
Meni evo tri godine radi Eon na Miboxu 3. Kupio sam Eon daljinac za njega i to radi lepo. Imas Netflix sertifikat,radi Hbo go,radi Iris smart app(juce sam probao),ako ti je bitno imas i ugradjen chromecast. Ako nadjes neki polovan uzmi ga u razmatranje. Sve ovo vazi i za noviji Xbox S. I da,vpn lepo radi na njemu. Koristio sam ga u Grckoj i Crnoj Gori za Eon (mada mi za cg nije ni trebao za UG kanale).Imas na netu raznih narodnoh verzija za vpn tako da ne moras da brines.

Izvini, na 2/16 sam mislio, prebacio sam se. Sve drugo što sam napisao, radnja i cena, se i odnosi na 2/16 model.
Baci pogled, bude ih dosta često,garancija je doduše 1 godina zbog outleta.

Vrlo je moguće da je ovo problem, kod mene je atvexperience i sve radi bez problema, eon,kodi(elementum), iptv smarters, ott navigator, youtube, naravno do 1080p.Ok,radi to sigurno sporije nego na jačim boxevima,ali ništa strašno.

Imao sam i atvxperience, isto je radio... nije to toliko katastrofa, ali nije bas ni udobno koriscenje. A sa fabrickim romom sam imao razne bugove sa slikom, pocne da se 'razliva' posle par minuta, kao da se pregreje.

tema nije EON. off-topic će biti izbrisan

Pošto nekolicini nije bilo jasno šta je napisao @momsab evo ja ću da ponovim - ovo nije tema o EON-u već o Android multimedijalnim uređajima i ko se dalje bude pravio pametan biće sankcionisan.

Da li je moguće na AndroidTV uređaju sakriti Chromecast i YT cast od ostalih korisnika istog wifi-ja?
Običan Chromecast može preko Google home aplikacije a ovo me zanima za Mi TV Stick konkretno.
Korišćenje u hotelu je u pitanju a Chromecast mora da ostane aktivan zbog EON app na telefonu naravno pa ne bih da mi uleću ostali gosti u uređaj.

Moze li preporuka za neki box? oko 100eur, uzimam na aliju.
Svideo mi se Beelink GT king i taman da ga uzmem, reko da pogledam review jos jednom i ispade da netflix, prime... ne rade kako treba. Neki korisnici navodno resili, neki ne uspevaju. Ne daje m ise 100 eur da bude nekompletno.
Prvo sam mislio da iskoristim samo za par domacih aplikacija za stream arene za ligu sampiona i jos neke sitnice pa sam prosirio ideju na kodi i eon da napravim kompletno TV resenje.
Ok mi je i beelink ako neko pouzdano moze da kaze kako sve namestiti da radi

Vrh Dno