Šta je novo?

Xiaomi MI 11/MI 11 Pro/Mi 11 Ultra

12ica vanila bi mogao da ima glavnu kameru kao 11 ultra

Zaboravih da dodam, spustih ekran neko vreme na 60hz da vidim kako ce se odraziti na bateriju i stavih na FHD+ . Moram da naponem, dal zato sto je tel inace prebrz, ovo je ubedljivo najbrzih 60 hz koje sam video negde, dosta je i dalje to brzo i fluidno sve. Sto se tice ekrana, vrlo malo se primeti da nije 2K, ne previse.
Meni je 2k i 4k ekran budalastina za ove dijagonale. Samo su tu za marketing i arcenej baterije.

Mozda kad bi covek stavio jedan do drugog, isti model sa istim pozadinama i podesenim osvetljenjem, za nijansu se primeti da je gusci/bogatiji prikaz na 2K. Meni upadne u oko sekund nakon promene, inace koliko vidim to i verovatno i ovih 60hz ipak znace za trajanje baterije

SD888 najgori Snapdragon u zadnjih 4-5 godina, previše se greje i troši bateriju.

Kako kad i ta baterija. Eto ja juce imah 17 sati rada a od toga 7 :30 h rada ekrana kad je telefon spao oko 20 %,, doduse sa 60 hz. Jeste lepse i sve to klizi na 120, ali meni je i ovo ok za koriscenje.

Pa ok je i vozit auto po ovom vremenu a ne paliti grijanje, ok je.
Fantastican telefon, samo ta baterija na tom SD888 je ocaj zivi. Iako je brzo punjenje stvarno brzo, ja sam svoj prodao zbog baterije. Koristio 120Hz i onda vratit na 60Hz, ma nema sanse.

Pa eto , flegsip 11 erija je podbacilpa uslovno receno sa baterijom.Ni Ultra ne drzi nista posebno iako ima 5000 mAh.

A ja se naložio na Realme GT koji ima baš taj čip
Glavna fora sa Realme GT je sto ima odlicno hladjenje, pa ne dolazi do praznjenja baterije jer se samo cip pregreva pa samim tim radi sa manjom efikasnoscu od projektovane.
Pored malo manjeg ekrana i fullHD rezolucije, to hladjenje doprinosi da ima 10h vise na testu kod GSM arene u odnosu na mi 11.

Mislim da je Peca u benchmark recenziji rekao da je GT najbolji SD888 telefon, ne greje se previse a i baterija je bolja od ostalih SD888 telefona.
Za 400-450e za koliko se kreće po oglasima je odlična kupovina za ljude kojima kamera nije bitna. Mi11 ima bolje kamere, fensi izradu, zvučnike i vibracioni motor, sve su to premium sitnice koje koštaju 200e više.

@Gorth 4k je nepotrebno, ali ne bih se slozio za 2k, 2k na vise od 6 inca je must have. A 120hz ili 60hz je nepotrebno da diskutujemo.
Edit: danas je kamera najbitnija i ona vodi politiku cene.

Na kraju krajeva moze se desiti mozda ubuduce da povremeno obori performanse zarad evetualno duzeg trajanja.

Baterija na Vaniila 11ici na 60hz

Prilozi

• Screenshot_2021-11-17-23-26-20-281_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-11-17-23-26-20-281_com.miui.securitycenter.jpg
    52 KB · Pregleda: 91
Nije im bilo dosta što druge kopiraju, već su počeli i sami sebe...

Sad pokusavam da pronadjem podatak koliko su proizveli telefona ove godine.Po ovom linku https://m.gsmarena.com/xiaomi-phones-80.php
52 razlicita modela za prvih 300 dana u godini.Pa kako da imaju kvalitetnu softversku podrsku i kontrolu kvaliteta.Nemoguce je pa da čarape proizvode...

Za par dana je predstavljanje 12 ice Vanila.
Dobra stvar ako bude jeste da ce imati glavni senzor kao sa 11 Ultre, ali izgleda da ni ove godine Vanila verzija nece imati Telephoto senzor.
Ekran se vraca na FHD+ a ocekuje se da ce imati solidno bolju autonomiju ako novi procesor ne bude imao problema sa overheatingom kao 888.

To su neke informacije za sad.

To

Ukoliko neko zeli moze da se namesti ekran da radi na 90 hz. To mu mozda dodje kao zlatna sredina za perfrormanse i bateriju.
Potrebno je samo da u prodavnici skinete aplikaciju Set Edit i u njoj u padujcem meniju da nadjete user refresh rate i kliknete na to oa Edit i upisete broj 90 i save. Nakok nekog vremena telefon ce se prebaciti na 90 hz i to mozete proveriti kad udjete u podesavanje displeja.

Bateija na 90 hz zlatna sredina

Prilozi

• Screenshot_2021-11-25-22-28-02-237_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-11-25-22-28-02-237_com.miui.securitycenter.jpg
    31.3 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_2021-11-25-22-27-47-848_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-11-25-22-27-47-848_com.miui.securitycenter.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 48
Pozdrav, da li neko mozda moze da mi pomogne, kupio sam xiaomi 11t, nema 11 dana,i tek nakon kupovine sam primetio da kada sam u pozivu, ukljucim spiker,sagovornik me nekada isprekidano cuje, nejasno, a nekada super, zna li neko ima li resenja?
Bio je i u ovlascenom servisu, vracen na fabricka pod izgovorom da je sa uredjajem sve u redu.

90 hz kao najbolje resenje izgleda za bateriju i performsnse

Prilozi

• Screenshot_2021-11-26-20-35-03-685_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-11-26-20-35-03-685_com.miui.securitycenter.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 39
Potvrdjujem. Takodje sam na 90Hz na Ultri, mala je razlika ka 120Hz a sto veca, oko 30-60min SOT u bateriji. Ladno 6 SOT dnevno 😁

Nazad
Vrh Dno