Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd i ja da ga ubodem jednom: sat vremena posle uletanja:

Prilozi

• Screenshot 2021-11-03 at 1.12.48 PM.png
    Screenshot 2021-11-03 at 1.12.48 PM.png
    7.7 KB · Pregleda: 152
  • Screenshot 2021-11-03 at 1.13.52 PM.png
    Screenshot 2021-11-03 at 1.13.52 PM.png
    9.4 KB · Pregleda: 152
Niko nijednu analizu da da :) kao da se svima smucilo sto se gnjavi na 60k nivoima..

Postoji li neka poenta zašto nigde nije izlistan i zašto se samo toliko ograničeno može trgovati sa njim?
Postoji poenta a to je da je smardefi token. Na cmc i na coingeco ne moze da se izlista jer im je zastarela tehnologija. Uglavnom radi se na tome, i trebalo bi da bude izlistan uskoro kao i svi tokeni koji se prodaju samo na fegex. Eto i ti ostali tokeni koji su obicni a prodaju se samo na fegex nisu izlistani na cmc ni cg jer je fegex menjacnica napisana sopstvenim kodom. Nije prekopirani Pancakeswap niti prekopirani Uniswap. Problem ce biti resen uskoro.
Ne razumem ovo ograniceno trgovati sa njim?

Niko nijednu analizu da da :) kao da se svima smucilo sto se gnjavi na 60k nivoima..

Nema tu šta da se analizira, ovo je jedna od onih situacija kada se BTC ponaša iracionalno. Mesečnu sveću smo zatvorili, masa je naložena maksimalno, sve mu se otvara da poleti, a on i dalje nešto gnjavi. Altovima dosadilo da čekaju da BTC povede, pa su krenuli prvi, i BTC mora da prati u nekom momentu.

Koliko ovo može da progura cenu ADA?
Vidimo da se već odrazilo malo

Postoji poenta a to je da je smardefi token. Na cmc i na coingeco ne moze da se izlista jer im je zastarela tehnologija. Uglavnom radi se na tome, i trebalo bi da bude izlistan uskoro kao i svi tokeni koji se prodaju samo na fegex. Eto i ti ostali tokeni koji su obicni a prodaju se samo na fegex nisu izlistani na cmc ni cg jer je fegex menjacnica napisana sopstvenim kodom. Nije prekopirani Pancakeswap niti prekopirani Uniswap. Problem ce biti resen uskoro.
Ne razumem ovo ograniceno trgovati sa njim?

Mislio sam na ograničen broj platformi gde se može kupiti. Nema baš svako nalog na svakoj menjačnici/platformi za trgovanje.

Mislio sam na ograničen broj platformi gde se može kupiti. Nema baš svako nalog na svakoj menjačnici/platformi za trgovanje.
Pa moze se kupiti na FEGEX, ne treba ti nalog da bi tamo kupio. Treba ti Metamask,Trust ili SFP wallet( mozda i jos neki ali ovi su najvise u upotrebi).
Ne znam da li si nekada koristio pancakeswap ili uniswap? Tako ti je isto na Fegex ne treba ti nalog.

Pa moze se kupiti na FEGEX, ne treba ti nalog da bi tamo kupio. Treba ti Metamask,Trust ili SFP wallet( mozda i jos neki ali ovi su najvise u upotrebi).
Ne znam da li si nekada koristio pancakeswap ili uniswap? Tako ti je isto na Fegex ne treba ti nalog.

Nisam koristio ništa od navedenog, hvala na objašnjenju.

Pa onda je i sa fiatom problem, mogao sam u btc :)
Ako pogledas dominance chart, jasno je da ako si kupovao 'sa evrici' (da svi razumeju), najbolje je da si kupio BTC.... Osim ako ne ocekujes da neki coin u predstojecem periodu ne ide ispred BTCa.

Bice dana za konverzuju dela BTC u altove

Ko ocekuje glamuroznu ALT sezonu sada... ima velika 00 ali manjak pameti (ne odnosi se konkretno na tebe)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Nov sam na forumu,ali i u kripto priči. Jedno početničko,pomalo naivno pitanje,ali verujem da ovde mogu dobiti dobar savet. Posto planiram da ovih dana uložim u coine, da li je pravo vreme da kupim BTC ? Ne bih ulazio u altove sada.

Ko ocekuje glamuroznu ALT sezonu sada... ima velika 00 ali manjak pameti (ne odnosi se konkretno na tebe)

Ma ja definitivno imam manjak pameti u odnosu na ovu problematiku :) a svakako ne očekujem glamuroznu ALT sezonu.
Jednostavno pratim te "eksplozivne" coine i vrebam in-out priliku, to je sve.

Alt season ide pre ili kasnije. Pricate, kao da ga vise nikada nece biti.
Zasto je problem da neku udje u altove sad kesom?
Upravo tako, vecina altova ce da skoci vise od btc, e sad ako bas mislite da hvatate profit na btc, pa onda da ubodete neki alt koji jos uvek nije skocio,..., sve to lepo zvuci ali u praksi zna da bude malo teze i cesto da vas uhvati u raskoraku.

Upravo tako, vecina altova ce da skoci vise od btc, e sad ako bas mislite da hvatate profit na btc, pa onda da ubodete neki alt koji jos uvek nije skocio,..., sve to lepo zvuci ali u praksi zna da bude malo teze i cesto da vas uhvati u raskoraku.
Iskreno meni je mnogo drago sto sam portfolio rasporedio i u BTC i u ALT-ove ( DOTA / ADA ) skoro uvek nesta skace tako da mi portfolio raste, e sad naravno da se ne moze uzvicu max profit ..

@Kibos to je tvoja odluka ali ako ulazis nemoj da mislis da ce ti profit biti veci od 50% Ciklus ovaj nece jos dugo ( procene su neke da cemo vrh videti za 2 do 6 - 7 meseci ) pravo vreme za ulazak ti je nekih godinu dana nakon vrha ...

Govorim o trenutnoj situaciji. Zasto sada ulaz u BTC (ako je neko izdojio € za kripto) ?

Ko ocekuje bolji performans u periodu od 1.11. Do 31.12. nekog drugog novcica, pravi je entuzijasta. Nema raskoraka.

Ne kazem da ljudi koji cuvaju altove trebaji da prelaze u BTC. Ali prelazak iz BTCa u alt u ovom trenutku je greska.

Svi imamo pravo na misljenje, ali kome god ovo nije prvi ciklus ne bi smeo tu gresku da napravi.

Moj prijateljski savet.

@Kibos to je tvoja odluka ali ako ulazis nemoj da mislis da ce ti profit biti veci od 50% Ciklus ovaj nece jos dugo ( procene su neke da cemo vrh videti za 2 do 6 - 7 meseci ) pravo vreme za ulazak ti je nekih godinu dana nakon vrha ...
Hvala. Pokušaću da budem strpljiv i sačekam da prodje ovaj ciklus

Govorim o trenutnoj situaciji. Zasto sada ulaz u BTC (ako je neko izdojio € za kripto) ?

Ko ocekuje bolji performans u periodu od 1.11. Do 31.12. nekog drugog novcica, pravi je entuzijasta. Nema raskoraka.

Ne kazem da ljudi koji cuvaju altove trebaji da prelaze u BTC. Ali prelazak iz BTCa u alt u ovom trenutku je greska.

Svi imamo pravo na misljenje, ali kome god ovo nije prvi ciklus ne bi smeo tu gresku da napravi.

Moj prijateljski savet.
Slazem se ali evo npr, ja sam u etc, avax i jos par altova pored btc-a. Ne menjam pozicije vise do prodaje i iskreno ocekujem da ce mi npr. avax napraviti veci profit od btc-a (uzet je naravno na 50 i kusur $). Ali svakako ima uporedan rast sa btc.

Hvala. Pokušaću da budem strpljiv i sačekam da prodje ovaj ciklus

Nisi još sasvim zakasnio. Uđi slobodno sad, samo do sume koju ti nije žao da sasvim izgubiš. Samo nemoj biti pohlepan i trebalo bi da izvučeš neki pristojan profit, valjaće ti to iskustvo. Zavisno od buduće finansijske politike, sledećeg ciklusa možda i ne bude.

David Burkett je izbacio update za MW. Taproot bi trebao da ide po planu.
MW ima malu gresku u kodu koju je napravio i koju je Quarkslab nasao dok je testirao kod. Uglavnom, greska je nastala kad je mergovao MW i 0.21.1 taproot verziju pa je ispustio liniju koda. Nece biti delay-a kako stvari stoje, mada on to nije jos potvrdio. Quarkslab je odradio odlican posao i pohvalili su kod. Verujem da ce se to brzo opeglati i da ce sve biti spremno za planirani izlazak. Ima vremena dok se prvo taproot aktivira.

Sto se cena tice, opasno se nateze. Nedeljne svece su minijaturne, cim se tako primiri cena znaci samo jedno, uskoro ce BTC da opali. Cudi me da jos nije do sada ali nema veze.
Sto se LTC-a tice, nista se nije promenilo, ceka se breakout.

Inace, ko nije ispratio vest, Australijska Commonwealth banka uvodi BTC, LTC, ETH i BCH za svoje klijente, iste novcice koje je i Paypal ubacio.

Umesto BTC opalili altovi, pre svega layer 1 platforme, DOT, ETH, SOL, Luna, AVAX.
Bukvalno svi novi ATH.
AVAX i JOE gaze opasno

Samo da kazem, kad se ovi moji odavde oglase prica postaje malo ozbiljnija:

"SINGAPORE sees "significant economic possibilities" from a crypto or tokenised economy that can make cross-border payments cheaper and can transform the way hard physical assets are traded - the way first paved by modern securitisation, said Monetary Authority of Singapore."

Samo da se ne sete da mi uvedu porez...

David Burkett je izbacio update za MW. Taproot bi trebao da ide po planu.
MW ima malu gresku u kodu koju je napravio i koju je Quarkslab nasao dok je testirao kod. Uglavnom, greska je nastala kad je mergovao MW i 0.21.1 taproot verziju pa je ispustio liniju koda. Nece biti delay-a kako stvari stoje, mada on to nije jos potvrdio. Quarkslab je odradio odlican posao i pohvalili su kod. Verujem da ce se to brzo opeglati i da ce sve biti spremno za planirani izlazak. Ima vremena dok se prvo taproot aktivira.

Za one koje ne prate na času, mi imamo samo njegovu reč da taj kod uopšte postoji. Navodno hoće da ga merge-uju u master, a da prethodno nisu pokazali javnosti ni jednu jedinu liniju koda za peer review, što do sada nije uradio niko, nikada. Godinu dana je sve evo, samo što nije, verovatno će još par meseci tako dok se ne završi bull run, posle ih zabole. Dok se ne dokaže suprotno, ovo treba tretirati kao običnu prevaru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno