Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ako nisi prihvatio ne bi trebao ni da radi zar ne? Zasto bi brisao? Jedino ako te nervira sto se pojavljuje u aplikacijama...

Evo da napisem da sam probao da instaliram modovanu eon app na xiaomi tv stick,besuspesno. Instalirao sam posle app sa kodom al mogu da kazem da sam blago razocaran kako radi na sticku. Kvalitet videa nije bas naj,gledao sam sk hd i kad leti lopta vidi se kao da zaostaje,ako se razumemo. Mislio sam da je do konekcije ali nije jer se isto ponasa i na
podesavanju kvaliteta slike. Sad verovatno ima uticaj tih 1gb rama al … Takodje i kretanje kroz meni nije fluidno. Kanali nemaju mogucnos da se menjaju gore dole kao kod eon box-a al ajd sad :) sve u svemu mislim da bi bolje proso sa kineskim 4/64 nego sa ovim.

Eon aplikacija je spora i na EON boxu, animacije trokiraju i postoji lag u meni-ju, na uređaju sa 1GB memorije može samo lošije da radi.

Ja imam Hisense 55 u7qf i mi box s i probao sam eon apk na oba i brže rafi na tv-u ali je ponovo učitava svaki put ka se otvara, dak na boxu to nije slučaj ali sporije radi.

Uz zo na tv-unnrće da otvori 4k kanale iz prve već se mora ostaviti na tom programu i ponovo učitat eon da bi ga otvorio, na boxu ih otvara normalno.

Mislim da gresite kad uzimaze Xiaomi stick, vodite se nekom garancijom koju necete ni iskoristiti umesto da dodate 10e-15e i kupite Firestick 4K. Recice neko "skoro pa isto" ali nije, bitna je optimizacija, Xiaomi je Full Android valjda, sa nekim Google servisima kojih na Firestick nema, a pri tome ima 1.5GB. Ja koristim Firestick vec 3 godine, nikakve greske nema, lepo i fluidno sve radi, cak i taj EON. Jeste malo zeznuto sa aplikacijama ali lepo skonete Aptoide, Aurora store i imate maltene sve kao na Google Play Store. Nisam dosao ovde da kudim jedne a hvalim druge no, mnogi ce vam isto reci, izmedju ta dva sticka, uvek pre Firestick. Sad ce Black Friday, bice ih i za 30e, sto je maltene dzabaka, snadjite se nekako za kupovinu i nemate brige. Ja planiram uzeti Firestick Max i jos jedan obican 4K da prodam kome tako da isplatim maltene oba

Stick je đubre, 1GB ram i ne podržava 4K, samo full hd. Firestick ili Mi Box S, ništa drugo ne vredi.

Firestick je ok ali je sistem daleko bolji na Mi Box S, nema šta FireTV da traži pored nativnog AndroidTV-a.

Evo da napisem da sam probao da instaliram modovanu eon app na xiaomi tv stick,besuspesno. Instalirao sam posle app sa kodom al mogu da kazem da sam blago razocaran kako radi na sticku. Kvalitet videa nije bas naj,gledao sam sk hd i kad leti lopta vidi se kao da zaostaje,ako se razumemo. Mislio sam da je do konekcije ali nije jer se isto ponasa i na
podesavanju kvaliteta slike. Sad verovatno ima uticaj tih 1gb rama al … Takodje i kretanje kroz meni nije fluidno. Kanali nemaju mogucnos da se menjaju gore dole kao kod eon box-a al ajd sad :) sve u svemu mislim da bi bolje proso sa kineskim 4/64 nego sa ovim.
Za kvalitet slike probaj u podesavanjima rezolucije da promenis sa auto ili je vec mozda (1080p60Hz) na (1080p50Hz) zavisno od rezolucije na tv. Kvalitet videa sa auto promeni na CBR. A sto se tice fluidnosti u meniju ima podesavanja da se iskljuce animacije u meniju. To primetno ubrza koriscenje eona. Ne mogu se setim gde se ta opcija nalazi jer ne koristim eon vec godinu dana.

Za kvalitet slike probaj u podesavanjima rezolucije da promenis sa auto ili je vec mozda (1080p60Hz) na (1080p50Hz) zavisno od rezolucije na tv. Kvalitet videa sa auto promeni na CBR. A sto se tice fluidnosti u meniju ima podesavanja da se iskljuce animacije u meniju. To primetno ubrza koriscenje eona. Ne mogu se setim gde se ta opcija nalazi jer ne koristim eon vec godinu dana.
Ma gledao sam podesavanja,rezolucija se sama menja u odnosu na kvalitet neta(npr visoka do 4mbs,najvisa do 7mbs i td),cbr je po defaultu,menjao sam i to ne pomaze. Jedino nisam nasao za animacije al pretpostavljam da je to podesavanje sticka isto mislim i za osvezenje. Nas cu da probam da nadjem nesto kad dodjem kuci.
Usputvda napomenem da nisam uzeo stick sa 4k jer nemam 4k tv tako da mi je full hd ok.

Firestick je ok ali je sistem daleko bolji na Mi Box S, nema šta FireTV da traži pored nativnog AndroidTV-a.
Zavisi za šta, i kako se koristi. Meni npr. na media plejeru ne treba ništa od Google (a ni Amazon) servisa, jedino imam kontakt sa launčerom dok pokrenem neku od aplikacija koje želim. I sa te strane mi sistem u pozadini prilično nebitan, dok god te aplikacije rade dobro.

tema je Mi Box S, ne poređenje Mi Stick-a i Fire Stick-a, ne poređenje Mi Box S sa drugima (pogotovo ne poređenje box-a i stick-a). hvala na razumevanju

Instalirao sam mdovanu verziju eona na mi box s ali sam sistem je prepznaje kao sistemsku aplikaciju i nije izbacio precicu u samom meniju.Aplikaciju mogu da pokrenem jedino iz settingsa.Da li neko zna kako ovo da resim ?Hvala
Instaliraj Nebula Manager!😉

Pa kad treba sa emulira sve te API-e koji postoje u Google Services Framework da bi radile kako treba aplikacije :D

Kako si pobrisao, ako nije tajna? I ja sam danas azurirao, nisam prihvatio Alfonsa ali mi u Sistemskim aplikacijama stoji Alphonso Recommendations. Kako si to obrisao?
Idi na linkove ovih ljudi sto sam se zahvalio,prouci,kucaj wireless adb u youtube pretragu,isto malo gledaj,prouci i korak po korak.

LOL...Ti u stvari nista nisi uradio, ali moras malo da upakujes pricu. Ajd' dobro. :D

Nikako da otpakujem Mi Box S.
Recite mi kako se njegov hardware snalazi sa 4k sadržajem preko Plexa?

Meni se snalazi fantastično, sve radi bez problema i sa onim najvećim 4K fajlovima.

Postoji li mogućnost preko kompjutera ući u Mi box s i upravljati njime? Probao sam jednom sa anydeskom, znam da je radilo, ali sam imao neki problem i ne mogu sad da se setim šta beše (da li neće da se uspava ili nešto tako). Ima li neko neko drugo rešenje?

Već duže vreme se bakćem s tim i ne kapiram kako da povežem kablom mi box s i kompjuter da bih pokrenuo komandu adb tcpip 5555 kako bi posle radilo preko wifi. Da li je neko uspeo?

@jaffar

Koristim scrcpy za mirror telefona na desktop, ali koliko vidim iz dokumentacije nema podršku za dpad navigaciju koja je potrebna za AndroidTV, jedino na klik da se navigira. Nisam probao sa AndroidTV, nije mi bilo potrebno.

@nidzesi
Ne moraš kablom da povezuješ uopšte, kad povezuješ adb na AndroidTV ovo su ti koraci:

1. Uključiš developer options i USB debugging na box-u
2. Na PC-ju ukucaš "adb connect <ip-adresa>"
3. Na boxu prihvatiš konekciju

Zbunjujuće je to što se na boxevima to zove USB debugging, a zapravo po default-u možeš preko mreže da se povežeš.

Probaću popodne, trenutno nisam kući. Na mob nije htelo bez adb tcpip 5555, pa mi je zato bilo čudno.

Pa ima logike... Nećeš SmartTV ili box nosati do kompa da povežeš USB kablom svaki put kad ti treba ADB? Za razliku od telefona :)

Meni se snalazi fantastično, sve radi bez problema i sa onim najvećim 4K fajlovima.
Reci mi sta najbolje radi sa Mi box S, brz eksterni hard ili imaš neki mini server na mreži? Ne bi da mi bude komp uvek upaljen da bi gledao filmove.

Ja sam gledao filmove i sa flasha i sa mreže. Imam HTPC koji je uključen 24/7, pa tako da mi je Plex server uvek online. Obe varijante mi rade dobro.

Nazad
Vrh Dno