Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ti baš ne čitaš šta ti je gore napisano. Ako reklamiraš TV, onda imaš glavobolju, uključujući mogućnost da ti odbiju reklamaciju. Samo treba da tražiš raskid ugovora o kupovini na daljinu, bez obrazloženja. TV nije ispunio tvoja očekivanja i to je to. Posle kupiš drugi na drugom mestu.

Jasno mi je šta kažeš, apsolutno, ali za akcijsku cenu od 44 000, apsolutno ne možeš da dobiješ ni probližno dobar tv, kao što je ovaj. Jedino ako Black November nešto ponudi. Takođe, i dalje mogu da ostvarim dodatnu granciju od +3 godine (5 ukupno). E sad treba videti šta ti se više isplati odustati od ugovora na daljinu ili reklamirati, a rokovi od 8 dana da se reklamacija usvoji i preostali rok od 8 dana za odustanak od kupovine jedan drugog derogiraju i isključuju. Raspitivao sam se kod tehničara, latentno. Neki su viđenja, šta te briga koliko je tv radio, imaš garanciju na njega. Da ne treba da me interesuje fosforna iluminacija i koliko u proseku traju ekrani direct led tipa. Znam da komplikujem, ali.... :)

Jasno mi je šta kažeš, apsolutno, ali za akcijsku cenu od 44 000, apsolutno ne možeš da dobiješ ni probližno dobar tv, kao što je ovaj. Jedino ako Black November nešto ponudi. Takođe, i dalje mogu da ostvarim dodatnu granciju od +3 godine (5 ukupno). E sad treba videti šta ti se više isplati odustati od ugovora na daljinu ili reklamirati, a rokovi od 8 dana da se reklamacija usvoji i preostali rok od 8 dana za odustanak od kupovine jedan drugog derogiraju i isključuju. Raspitivao sam se kod tehničara, latentno. Neki su viđenja, šta te briga koliko je tv radio, imaš garanciju na njega. Da ne treba da me interesuje fosforna iluminacija i koliko u proseku traju ekrani direct led tipa. Znam da komplikujem, ali.... :)
Za 44.000 onda cuti i trpi,akp si ga platio toliko ne moze biti nov na akciji,sigurno primerak iz izloga.sada mu je cena 56.000,prema tome za tu cenu sto si platio dobro je da je radio samo 5 meseci 😏

Da je 14 dana bilo bi ok, ali mu ovih 5 meseci ne valja :)
WUT?!?
:eek:

Po tome ispada da je imao oko 4000 sati rada, a moj za godinu dana 450 sati...

Ispada da je ovaj je radio šest-sedam dana u nedelji, non-stop od kad otvore radnju u 9 ili 10 pa do 22č.

Menjaj to.

Želim ti da uspeš i isteraš svoje i slobodno opljuj dušmane trgovce koji su ti ovo priredili (ima odgovarajuća tema), da se neko drugi od kolega ne zaleti.

EDIT: Ne napadajte čoveka, prošle godine sam ja taj isti TV kupio za 49.999, jer je to bila cena, tako da on nije ništa ekstra profitirao da bi mu uvalili ovakav TV koji se naradio, a on "da ćuti i trpi", tim pre što mi je i realno da prošlogodišnji model bude ove godine jeftiniji, bar za tih 5k.

Tri su mogućnosti ili:
  • da odmah vrati TV, jedino što se u praksi zna odužiti čekanje refundacije,
  • da reklamira, što se isto da odužiti,
  • da TV koristi pa reklamira ako nešto rikne u garanciji.

Na njemu je da proceni šta mu je nabezbolnije.

Poslednja izmena od urednika:
Tako je, u pravu si. I ja se premisljam obzirom da imam prava na produzenu garanciju (3 god). Ali, sa druge strane, imam svoja prava i TV je pordat kao akcijski, a ne outlet proizvod. Svakako cu pokusati da izvucem maksimalnu korist u okviru svojih prava. SA DRUGE STRANE, PRIMETIO SAM DA SE TELEVIZOR GASI SAM OD SEBE.. Pogledao sam na internetu i to moze da predstavlja hardverski problem. Mozda softverski, a mozda i hardverski. Necu da se dajem u manuelnu zamenu sofvera., u slucaju da dodje do spora sa prodavcem. Hvala svima na pomoci.

Imam jednu off topic pricu, pa sada kome je zanimljiva...

Pre dve godine za BLACK NOVEMBER kupim ja DELL laptop. Inspirion serija. Cena 37000 RSD. znaci, standardna kombinacija sa solidnim hardverom. i3 procesor 7-e generacije, 4GB RAM-a, 128 GB SSD (M.2.), integrisana Intelova UHD graficka kartica..... U glavnom, prvi isti primerak tog laptop, samo drugacije boje, je bio oko 57000 RSD. Znaci sve isto (model) samo npr bele boje. U prvih 6 meseci ja dozivim da laptop nece da se upali. 5 minuta ja ne mogu da ga upalim, ni na bateriji, ni na punjacu, znam da sam sveze instalirao opertaivni sistem i td. Upali on nekako. Nije pokazivao nikakvu malformaciju narednih godinu danai 8 meseci. Ja pred istek garantovanog roka, odem i reklamiram ga. Kazem ono sto mi se desilo, ne navodeci vreme kada mi se to togodilo. Preuzmu oni laptop, i naravno u zakonskom roku dobijem o dgovor da je uvazena garancija, a pod kvarom se nevede da je crkla maticna ploca. Ja predao laptop koji radi, pali se. funcionise. Nisam imao vremena ranije da reklamiram, jer sam ga koristio u poslovne svrhe. Neverovatno. Pomislio sam da oni odredjene serije sa greskom valjaju kao akcijske proizvode, upravo zbog te razlike u ceni izmedju istih modela.
Po tome ispada da je imao oko 4000 sati rada, a moj za godinu dana 450 sati...

Ispada da je ovaj je radio šest-sedam dana u nedelji, non-stop od kad otvore radnju u 9 ili 10 pa do 22č.

Menjaj to.

Želim ti da uspeš i isteraš svoje i slobodno opljuj dušmane trgovce koji su ti ovo priredili (ima odgovarajuća tema), da se neko drugi od kolega ne zaleti.
Ja sam proracunao druze da je taj televizoru sledecem stanju.... On je sada otprilike negde kao da je bio kod mene godinu dana i 8 meseci i (20 meseci) i da je pri tome radio po 6h dnevno.
P.S. Ne osecam se nampadnutim. Ja sam kao covek/kupac izuetno uporan (citaj naporan), ali upoznao sam i gore. Ovo definitivno ima elemena obmane kupca, pravnik sam po struci, i uz lep razgovor i pominjanje nadleznih institucija moze da urodi plodom.

Poslednja izmena:
ovo je tema o TCL televizorima. za muke sa prodavcima itd postoji deo foruma koji je već linkovan

Kupio konacno 65C715 za 83k u gigatronu, i insistirao da bude fabricko pakovanje pa sam cekao nedelju dana da stigne iz Vranja u Nis (ali preko BG-a). Citao sam komplet ovu temu pre neki dan i sad da se pohvatam redom one apdejtove i ostalo. Vrlo malo sam ga cackao, sta znam nisam bio zadovoljan sa YT-a kako isgledau klipovi ispod 1080p, ali nekako sam na to racunao na tu dijagonalu, mada nisam nista podesavao jos, a i kolko sam video apdejtovi svasta nesto poboljsavaju. Kablovsku nisam uspeo da pokrenem jer mi sve prijavljuje da su zakljucani kanali pa moram da cimam ove iz teranove (supernove) da mi aktiviraju onu karticu ili sta vec treba da urade, tako da nisam uspeo da bacim pogled kako se vide kanali sd i hd. Ako neko ima pri ruci neka podesavanja ono najbolja za sliku i ostalo (ne mislim na update softvera) nek furne da ne prelazim sad celu temu opet. Javljam utiske i naravno neizbezna pitanja u danima pred nama...za sada samo jedno, da li se "hvata" daljinski od C815 onaj mali za C715, mislim na onaj metalik, jako mi se dopada dizajn.

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Imaš ovde neka uputstva:
Post in thread 'TCL televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-televizori.475475/post-6314572

Ne sećam se da je bilo za ovaj koji dolazi sa tv-om već za airmouse.

Remote control RC802N Getting started
Remote control RC802V Getting started

Ažuriraj na zadnji v9 softver (v653), odradi fabričko resetovanje i instaliraj SmartTubeNext za YouTube.
Super, thnx, a ono modovi slike, boje, kontrasti....to je do oka posmatraca? nema ono neki da utice i na performanse u smislu da bolje radi, sve se svodi na lepotu slike? @Stock

Poslednja izmena:
Skoro sve sam uspeo, samo nikako da povezem tv i ovaj programcic ADB AppControl, tv sam prebacio u debug mod, uzeo ip adresu, upisao u programu, ali pise u vasem objasnjenju da podesim program da se povezujem preko ip adrese...a toga nema...ne znam da li je neka demo verzija ili koja je fora? Takodje, izlazi mi da na tv-u ukljucim Debbuging over network ali toga na tv-u nema :(

Na kraju ako mora kablom, koji je to kabl? usb na usb???

Skoro sve sam uspeo, samo nikako da povezem tv i ovaj programcic ADB AppControl, tv sam prebacio u debug mod, uzeo ip adresu, upisao u programu, ali pise u vasem objasnjenju da podesim program da se povezujem preko ip adrese...a toga nema...ne znam da li je neka demo verzija ili koja je fora? Takodje, izlazi mi da na tv-u ukljucim Debbuging over network ali toga na tv-u nema :(

Na kraju ako mora kablom, koji je to kabl? usb na usb???
Druže sve je već pisano na temi.

Sad kad povežeš ABD i PC, sledeće ćeš da pitaš koje apk možeš da unistaliraš.

A sve već piše.

Ok naci cu, imam jedno drugo, mozda bitnije pitanje...a ne mogu da verujem da niko nije prokomentarisao ili se to vidi samo kod mene. Kada pustim fudbal neki (tada najvise primecujem) vide se uspravne linije, kao senke neke ispod...u Manchinom videu on to pokazuje, ali sam mislio da ce to da se vidi samo onako kad je skroz tamna pozadina....da li jos neko od vas primecuje te linije i da li je neko to uspeo da umanji nekako?

Pojavio se 2021. C728 i kod nas ,doduse za sada samo u Tehnomaniji , 55 incha je 105k trenutno , ima prakticno sve od novih funkcija( hdmi 2.1 , vrr, 120hz ekran), nadam se da ce za Black friday biti i malo jeftiniji pa da ga uzmem

Meni se povampirio problem sa optičkim audio izlazom. Za promenu u odnosu na ranije probleme funkcioniše, ali se čuje smanjeno zvuk tek kad pojačalo ide na 60% i naviše. Inače se ranije tako čulo na oko 15%. Bah. Pokušaću da ažuriram V650, ali sumnjam da će pomoći bez resetovanja, što smara kad već moram da podešavam sve ispočetka.

Evo ga opet. Kao da je problem tempiran na nekih dva meseca, malo više. Čini mi se da je 4. ili 5. put za godinu dana koliko imam TV. Imam verziju 653. Optički audio izlaz se značajno smanji i odmah se popravi posle reseta. Blah... Zna li neko drugo rešenje?

Vlasnici TCL C715 serije, da li neko moze da mi potvrdi da ima slican "problem" odnosno da li se i njemu vide kao uspravne senke na nekoj sivkastoj pozadini...i jos gore kada recimo pustite neki fudbal (nebitno dal je sa kablovske ili YT ili trece nesto) primecuju se takodje te linije...raznim setovanjima boja, osvetljenja itd nikako da se izgubi...ne znam dal je stvar za reklamaciju ili je to sve "normalno" :(

Help

Prilozi

• viber_image_2021-10-30_19-13-48-984.jpg
    viber_image_2021-10-30_19-13-48-984.jpg
    306.2 KB · Pregleda: 110
Ovde ti su kalibracioni testovi sa Rtingsa, nemoj taj paint koristiti...

Prilozi

• 01.- Cut & Sharpness.jpg
    01.- Cut & Sharpness.jpg
    115.6 KB · Pregleda: 73
  • 02.- Brightness.jpg
    02.- Brightness.jpg
    40.3 KB · Pregleda: 41
  • 03.- Contrast.jpg
    03.- Contrast.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 36
  • 04.- Color Scale.jpg
    04.- Color Scale.jpg
    153 KB · Pregleda: 36
  • 05.- Color Bars Calibración HD.jpg
    05.- Color Bars Calibración HD.jpg
    110 KB · Pregleda: 35
  • 06.- Color Bars Calibración HD (black).jpg
    06.- Color Bars Calibración HD (black).jpg
    81.1 KB · Pregleda: 101
Rizikujem da ispadnem glup, ali nisam siguran sta treba da gledam u ovim testovima, odnosno i dalje ne znam da li je kod mene nesto ******o? Evo kako to izgleda, desna strana tv-a, i kad se slika krece to kao da dodje do izrazaja pa se malo primiri kad i slika miruje

Prilozi

• viber_image_2021-10-30_20-19-51-428.jpg
    viber_image_2021-10-30_20-19-51-428.jpg
    128.5 KB · Pregleda: 112
^ Ništa posebno ne vidim, ali pošto svaku sliku slikaš iz ugla, pretpostavljam da je to neka "devijacija slike i boja" zbog ugla gledanja.

Gledaj pravo u TV ako je sve ok onda je ok.

Ako stvarno pod tim uglom gledaš ovaj TV (sa VA panelom) onda si pogrešan TV kupio, trebao si TV sa IPS panelom kupiti.

^ Ništa posebno ne vidim, ali pošto svaku sliku slikaš iz ugla, pretpostavljam da je to neka "devijacija slike i boja" zbog ugla gledanja.

Gledaj pravo u TV ako je sve ok onda je ok.

Ako stvarno pod tim uglom gledaš ovaj TV (sa VA panelom) onda si pogrešan TV kupio, trebao si TV sa IPS panelom kupiti.
Ili to ili treba da poiskljucuje ona podesavanja za sliku,mozda tu treba da podesi pokrete i slicno.ja takvih problema nemam ni iz ugla kada gledam.

A kojih problema? Ja ne vidim ništa posebno, osim male "devijacije" boja i slike koja je normalna na naspramnom uglu kad se gleda TV sa VA panelom pod takvim uglom...

Za nekoga je to problem,za tebe recimo nije.da ti imas takvu sliku verujem da bi i ti trazio savet da resis to.meni se to ne desava kao i tebi pretpostavljam,mozda stvarno covek ima problem sa slikom,panelom ili software-om.

Iz ugla nekako uspem da slikam da se vidi na fotografiji, inace se vidi kad gledam lepo ispred tv-a. Sta znam, ako niko od vas nema taj problem i ne vide se uopste te senke kod vas onda je ili do mene ili je stvarno tv nesto los... :(

Iz ugla nekako uspem da slikam da se vidi na fotografiji, inace se vidi kad gledam lepo ispred tv-a. Sta znam, ako niko od vas nema taj problem i ne vide se uopste te senke kod vas onda je ili do mene ili je stvarno tv nesto los... :(
Ponavljam ti, kada gledam tvoju sliku ja na tvom TV ne vidim ništa što ne vidim i na svom TV-u. Ne vidim te linije koje pominješ.

Apdejtuj firmware pa isključi prvo sve motion i clarity filtere, a sharpness filter smanji na 20-25, pa probaj onda... Ako to ne radi isključi sve brightness filtere samo za probu.

Uostalom, podesi sliku po ovim Darkovim parametrima za početak, pa se javi (uz napomenu da njegovi parametri iako sa tehničke verovatno idealni, mojem oku ne odgovaraju u pogledu brightness-a pa sam to pojačao na 55-60, i u pogledu boja, gde mi je podešavanje boje na Auto prijatnije i realnije, jer ova njegova postavka ima previše magenta boje (tj. verovatno previše crvene i plave za moj ukus).

Prilozi

• TCL_C715_Picture_Setting.zip
    870.5 KB · Pregleda: 53
Nazad
Vrh Dno